Хто брав вперше в руки гітару, казав другану, покажи акорд!
Друг довго показує, розставляє пальці в правильних місцях, потім перевіряє, щоб всі струни звучали - бринь, є акорд! Побринькав, а в новому акорді вже в інших місцях пальці треба утримувати...
А є ж пісні, в яких один акорд взяв, і все - ти вже можеш заспівати її від початку до кінця!
Я вперше звернув увагу на чудернацьку пісню Едді Ґранта у 80-х, в ній є все, текст, гармонія, аранжировка, і в той же час вона вся на одному акорді!
Потім була по тв вже не така яскрава, але все ж не менш чудова До свидания.
І всього пару фраз))
Потім вони ще зустрічалися, у Еріка Клептона їх є трохи
Ест еще такая девочковая группа Shaggs. Прото-панковая, если можно тут так выразиться. Они записали всего один альбом. - Послушайте! Незабываемые впечатления наверняка появятся. И очень быстро.
Очень уважал эту группу Курт Кобейн. Считал, что она входит в число пятидесяти лучших рок-групп.
(07-11-2015 23:24)Upgrader писал(а): Ест еще такая девочковая группа Shaggs. Прото-панковая, если можно тут так выразиться. Они записали всего один альбом. - Послушайте! Незабываемые впечатления наверняка появятся. И очень быстро.
Очень уважал эту группу Курт Кобейн. Считал, что она входит в число пятидесяти лучших рок-групп.
Не удивительно у Курта все творчество максимум на трех аккордах.
Да ладно, какие предтечи ))
Кантри-рок с фальшивым вокалом и бездарным исполнением.
Ну, и визуально эти, гм, девушки очень подходят под свою кошмарную музыку.
Чисто так - поржать.
TwinPigs, дякую за чудову пісню Сплін, я таку не чув!
Спробую тебе спасти))
Послухай пісні цієї дівчачої групи. У них класний вокал, прекрасний репертуар. Але мені здається, що в основному кавери.
Проте на плеєрі у мене три їхні альбоми, вони приємні для слуху.
А по темі, ось їхня ... не пісня, композиція, бо без слів, але видно, що глядачів вводить в екстаз!
Я як перший раз почув, там басовий риф більш виражений, і думаю, от зараз буде перехід на інший акорд. А вони одним "мучають" до кінця!
что касается Эдди, то эта версия мне больше нравится
по поводу "экстаза" - как-то его маловато будет на приведённой выше композиции, хотя как там у В.С.
- "Все говорят, что - не красавица, -
А мне такие больше нравятся."
(11-11-2015 19:35)Quasipop писал(а): Американский первопресс можно взять за недорого, 10 тыс. всего.
А какое это имеет отношение к качеству музматериала? Это как раз говорит о том что сие "произведение" давольно редко распространено, отсюда и цена для коллекционеров. Бракованные марки в 1пенс с Елизоветой тоже продают за миллион фунтов, но это совсем не значит что они лучше небракованных
(08-11-2015 11:11)TwinPigs писал(а): У клавишницы манера игры зашибенная ))
То не скільки клавішниця, скільки центрова, їх дві, Кітті і Дейзі, друга на барабанах. Хто з них хто, не знаю)) А співають вони відпадно.
Ну і третій - Льюїс, красунчик на гітарі тут лабає.
Я спочатку думав, що ця перша по клавішам тільки для понту лупить, потім прислухався, її гру чути, і попадає вона точно))
А експресія і хороші голоси - це якраз і популяризувало цю групу.
Вони мені чимось нагадують моїх хороших друзів, улюблену кавер групу Chica Band, з Києва.
Там солістка Лєна теж співає красивим голосом в експесивній манері. В групі всього їх четверо, і з них три лідери !!! Ця Лєна, барабанщик, він же керівник, і гітарист Вова Павловський, грає як бог на гітарі (відео в ютубі багато). Зрозуміло, що вони довго в одній команді не будуть, Вова вже в чотирьох групах грає. Він нарозхват, але і гроші треба десь заробляти. Ну і Лєна вже виїзжає за кордон. Здавалося, найти заміну не проблема - є море вокалісток. А зовсім не так просто. У когось голос не такий, експресії майже ні у кого не має. А група вже має своє обличчя.
Так, по темі, підкиньте ще пісеньок!
Цитата:А какое это имеет отношение к качеству музматериала?
Разжились качиствометром?
Цитата:Это как раз говорит о том что сие "произведение" давольно редко распространено, отсюда и цена для коллекционеров.
тут все верно, редкое и культовое, хотя неоднократно переиздавалось.
Да, это немного странная музыка, но у нее немало художественных достоинств, эта запись стоит особняком и тем хороша. Разве что Кептена Бифхарта можно за уши притянуть для сравнения. И если уж занудствовать, то это далеко не одно-аккордовая музыка. Скорее уж, дроун тогда какой-нибудь обсудить можно, или американский минимализм, или (прости господи) пост-рок. https://www.youtube.com/watch?v=Itl452Uwv5I