PCM53 - міфи і реальність
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 17-06-2016 10:56
(17-06-2016 08:14)amatti73 писал(а):  1. А ухи от фона этой поделки на 1540 не устают Huh
2. И предохранители не учили ставить из соображений электробезопасности и устройства и людей? Чет я их в упор не наблюдаю. Ткните где они на картинке, может я чего пропустил ?
3. Про эстетику я уже вообще молчу.
Я на днях якраз впаяв деталі в останню наявну партію 11-ти плат цифрового входу, які зроблені на CS8416 і ПЛІС ALTERA.
Частину цих плат цифрового входу мають придбати, а частина залишається під мої не спішні потреби, - збирання приведених ЦАП, трохи покращених і приведених до ладу.
Після того, як спаяв і програмував плати, - дивився скільки всяких прошивок було написано і досить таки підздивувався від масштабів проведених робіт і здобутих знань і вмінь і досвіду.
Я їх успішно реалізовую на підприємстві і в аудіо також)))

Більше плат цифрового входу для 1540 я виготовляти не буду, - абсолютно нема часу і це досить морочливо і накладно.
Подібні плати цифрового входу для 1540 є ще в китайця, але, покупці писали, що погано звучать(((

Можливо, в далекому майбутньому, років через 2 розроблю нову плату цифрового входу для 1540 з орієнтацією на нарощення бітності до 15-16-24 на процесорах STM32.
Я також напрацював досить багато в цьому напрямку і маю успішні результати.
Але, на це потрібно час і сили. А поки потрібно подоводити поточне і зробити тривалу паузу.
І послухати музику, - що я зараз успішно і роблю)))

Мікросхеми PCM58 PCM53 та Sharp IR3K16 я відслухав і попорівнював з TDA1540.
PCM53 - цілком достойна, але до 1540 їй далеко.
Sharp IR3K16 - цікава, але трохи проста.

Мої висновки особливо і не змінились, - слухати в своє велике задоволення можна дуже багато різноманітних ЦАП в різних реалізаціях.

Але, звучання TDA1540 має свої численні особливості і переваги в порівнянні з будь якими іншими, які доводилось слухати.
А якщо в ЦАП використати не 2, а 4 мікросхеми + зробити аналоговий вихід з лампами і трансформаторами, - звук буде отримано прекрасний + по динаміці і АЧХ він варіанту з найкращими операційниками поступатись не буде. А по натуральності - буде поза конкуренцією.

Шлях можливого розвитку і експеримнетів я бачу тільки один - нарощення бітності в 1540.
Але, це справа майбутніх років і поки і так ок.

Інші мікросхеми ЦАП в плані ідейної цінності неме не цікавлять і не зацікавлять.
Сучасні сигмадельта мікросхеми я взагалі відкидаю, - не моє так точно.

А з вами, amatti73 мені взагалі говорити в цій темі нема про що.
Бо ви повний нуль в предметі обговорення(((
І тільки позорите себе і показуєте який не компетентний(((
(Отредактировал 17-06-2016 в 11:06 Nemo.)
Найти все сообщения

amatti73 Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 17-06-2016 12:48
Немо, ты ничего не попуталHuh или прятки за монитором спасают?

Тебе заданы были 3 вопроса, причем первые два имеют особо важное место в любом девайсе.
Так ты и ответь ПО СУЩЕСТВУ, а то вместо этого целую тираду НИАЧОМ написал...
Так где предохранитель в изделии ?Mad0228
Найти все сообщения

Выразили согласие: Black_Jack
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 17-06-2016 12:51
(17-06-2016 12:48)amatti73 писал(а):  Немо, ты ничего не попуталHuh или прятки за монитором спасают?

Тебе заданы были 3 вопроса, причем первые два имеют особо важное место в любом девайсе.
Так ты и ответь ПО СУЩЕСТВУ, а то вместо этого целую тираду НИАЧОМ написал...
Так где предохранитель в изделии ?Mad0228
Нема ніякого сенсу відповідати на питання повних нулів в темі обговорення.
Тим більше, не бачу ніякого вашого конструктивного зацікавлення предметом.
Мені з вами нема про що говорити(((
Найти все сообщения

amatti73 Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 17-06-2016 12:54
(17-06-2016 10:56)Nemo писал(а):  ... і досить таки підздивувався від масштабів проведених робіт і здобутих знань і вмінь і досвіду.
Я їх успішно реалізовую ... і в аудіо також)))
это "умение" мы видели на фото?
Найти все сообщения

Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 17-06-2016 13:00
(17-06-2016 12:54)amatti73 писал(а):  это "умение" мы видели на фото?
Так, результати моїх напрацювань можна бачити на фото.
Якби ви не були повним нулем, - розуміли б що це таке і для чого потрібне.
А пишете про запобіжники.
можете ними скористатись, правда в трохи іншими запобіжниками і з іншою метою.
Ваш розум ми читаємо в постах)))

Не пишіть суди більше, - на цьому розмову з вами завершено.
Найти все сообщения

Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 20-06-2016 11:07
Невеликий відступ від теми.
Прислав мені друг декілька місяців назад PROCEED MRC300 щоб вставити туди ламповий клок і формувач S/PDIF виходу виключно на лампі.
Нарешті дійшли руки і зробив.
Додам трохи фото, - може кому цікава інформація і конструктивні рішення.
Я уже в глобальному наче зробив все що мав + часу на експерименти обмаль, навряд в майбутньому робитиму схоже.

PROCEED MRC300 має CD привід CDM-1 Mk II і набір мікросхем 2 x PCM58P – SM5813APT – YM3623B
Цей Просід передбачається використання саме як транспорт.

Для тактування апарату використаний ламповий клок на EF13 EZ11.
Також доданий виключно ламповий формувач S/PDIF на лампі EF11
Штатний S/PDIF вихід залишено, ЦАП можна підключати до одного з цих виходів і порівнювати звучання - в чому фішка чисто лампового формувача S/PDIF.

PROCEED MRC300 з CD приводом CDM-1 Mk II в якості транспорту звучить дуже достойно.
Але, у мене в якості транспорту МУЗПК з карткою RME, повністю лінійним блоком живлення і ламповим клоком - відчутно переграє цей просід в якості транспорту. Хоча не радикально.

І все ж майбутнє в файлових транспортах з цифровим виходом аудіопотоку на зовнішній ЦАП все таких за одноплатними ком"ютерами.
Хоча ця тема ще не розвинута і поки безкомпромісних рішень не бачив і не чув - тільки розумні компроміси.
Але, IBM сумісні МУЗПК для виведення аудіопотоку надто великі. Враховуючи рівень розвитку сучасних мобільних пристроїв)))

Найти все сообщения

Выразили согласие: utrechko_ua , yuran
Black_Jack Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 20-06-2016 13:00
"Але, IBM сумісні МУЗПК для виведення аудіопотоку надто великі. Враховуючи рівень розвитку сучасних мобільних пристроїв"

Это вообще неважно, учитывая то, что Вы лампы ставите на клок и выход.
Найти все сообщения

Black_Jack Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 20-06-2016 20:00
Кстати, Вы походу еще и не видели малых IA-32/64 ПК
Найти все сообщения

Djem Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 20-06-2016 20:31
(20-06-2016 11:07)Nemo писал(а):  Невеликий відступ від теми.

І все ж майбутнє в файлових транспортах з цифровим виходом аудіопотоку на зовнішній ЦАП все таких за одноплатними ком"ютерами.
Хоча ця тема ще не розвинута і поки безкомпромісних рішень не бачив і не чув - тільки розумні компроміси.
Есть решение на BeagleBoneBlack, особых компромиссов, кроме владения некоторыми базовыми навыками в Линукс системах я не вижу. Модуль размером с банковскую карту, проигрывание файлов всевозможных форматов с сетевого хранилища и с любых ЮСБ носителей, интерфейс управления- веб морда на пк или клиент на смартфоне по вайфай- больше десятка на выбор по дизайну и функционалу. Тактирование от цапа, выход- или i2s или спдиф, на выбор.
Очень удобная и отлично звучащая штука.
Найти все сообщения

Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 20-06-2016 20:57
(20-06-2016 20:31)Djem писал(а):  Есть решение на BeagleBoneBlack, особых компромиссов, кроме владения некоторыми базовыми навыками в Линукс системах я не вижу. Модуль размером с банковскую карту, проигрывание файлов всевозможных форматов с сетевого хранилища и с любых ЮСБ носителей, интерфейс управления- веб морда на пк или клиент на смартфоне по вайфай- больше десятка на выбор по дизайну и функционалу. Тактирование от цапа, выход- или i2s или спдиф, на выбор.
Очень удобная и отлично звучащая штука.
Дякую, я ознайомлений з номенклатурою)))

Маю на підприємстві, де працюю, декілька Біглбонів і Расберіпі ще з часу їх випуску.
Розробив ще роки назад на підприємстві декілька пристроїв, які працюють на біглбоні і в які він втикається.

Маю друга, який використовує Кубібокс в якості транспорта файлів.
Але, я поки не дійшов до реалізації подібного транспорту...

Нема часу, сирувата концепція, не впевнений в правильності виведення аудіоданних (бітперфект) і не впевнений в правильності використаного клоку.

При використанні МУЗПК з карткою RME 96/8 я повністю впевнений у всьому цьому і багато разів порівнював звучання МУЗПК з РМЕ з різними класичним СД транспортами формату приведееного Просіда.
Поки МУЗПК і РМЕ в якості транспорта все перегравав.
МУЗПК стоїть в стійці в відповідному корпусі. Керування по мережі з смартфона або ноутбука. Система WinXP

Одноплатні компи просто зобов"язані звучати класно і бути для виведення аудіопотоку ідеальним засобом - ресурси чудові, енергії споживають мало і місця займають мало і т.д.
Але, я туди ще просто напросто не дійшов.

Щось мені інтуїтивно підказує, що в варіантах реалізації таких одноплатників буде ряд недопрацювань - з програмами плеерами, з драйверами в системі, з таймінгами і т.д.
І що вони будуть трохи поступатися варіанту МУЗПК і РМЕ.

І щоб компенсувати це поступання потрібно буде або шукати правильні програми або взагалі писати.

Я збирав макет і писав програму за базі процесора STM32 Cortex M4 процесора з причепленою SD карткою, який виводить в порт I2S аудіопотік і відтворює vaw файли через мікросхемку сигмадельта аудіоЦАП.

Так от, там дуже багато нюансів і дуже не просто зробити навіть мінімальні прості дії - читати файл з SD картки і слати аудіопотім в I2S порт.
Потрібно використовувати ОЗУ, керування потоками і т.д.

Але, наголошую, що навіть в STM32 Cortex M4 - апаратні I2S і S/PDIF порти дуже правильно і грамотно реалізовані.

І якщо мати правильну операційну систему і правиотні програми - транспорт аудіоданних має вийти чудовий і звук має бути перфектним.

МУЗПК - я маю на увазі IBM сумісний комп з паленькою материнкою і процом на борту, повністю лінійним блоком живлення, системою WinXP з відключеними не потрібними службами PCI звуковою карткою RME (відповідно рідними драйвераим) і програмою плеєром cPlay

Тобто, майбутнє за одноплатними компами. Але, поки вони трохи сирі...
І якостю аудіопотоку цілком можуть поступатись таким СД транспортам як цей Просід, або, наприклад, траспорт Філіпс СД882...
Найти все сообщения

Black_Jack Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 20-06-2016 21:56
"Тобто, майбутнє за одноплатними компами. Але, поки вони трохи сирі..."
Абсолютно "не сырые" стандарты COM Express и QSeven
(Отредактировал 20-06-2016 в 21:57 Black_Jack.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: amatti73
Djem Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 20-06-2016 22:07
Цитата:І якостю аудіопотоку цілком можуть поступатись таким СД транспортам як цей Просід, або, наприклад, траспорт Філіпс СД882...
При тактировании транспорта от цапа и использовании I2S подключения с гальваноразвязкой - такой вариант исключен. Конечно, при наличии правильного ПО и аппаратной реализации. Погуглите "MPD" и "BOTIC".

Почему так категорично? А дело в ущербности СПДИФ формата передачи аудиоданных- никакие костыли в виде ламповых, иридиевых, нанопикосекундных и прочих клоков в источнике (транспорте) не помогают. Всё изгаживает принцип формирования мастерклока на приемной стороне. Есть приемники, которые это делают чуть лучше, есть хуже, есть вариант обратной синхры по спдиф- довольно эффективен, но это тоже костыль, причем неудобный.
Найти все сообщения

Black_Jack Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 21-06-2016 14:54
Какой формат передачи "не ущербный"?
Какой принцип формирования мастерклока "не изгаживает"?
И последнее - про ASRC слышали?Wink
Найти все сообщения

vd-two Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 21-06-2016 15:36
(21-06-2016 14:54)Black_Jack писал(а):  И последнее - про ASRC слышали?Wink
FIFO - лучше! Happy0144
Найти все сообщения

AntonZP Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 21-06-2016 15:43
(21-06-2016 14:54)Black_Jack писал(а):  И последнее - про ASRC слышали?Wink
ASRC - WTF Huh
Найти все сообщения

Black_Jack Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 21-06-2016 16:20
(21-06-2016 15:36)vd-two писал(а):  FIFO - лучше! Happy0144
Дык ASRC без FIFO не бывает по-любому Wink

P.S.
What The F@ck - WTF ? Улыбка
ASRC = Asynchronous Sample Rate Converter
(Отредактировал 21-06-2016 в 16:25 Black_Jack.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: AntonZP
Djem Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 21-06-2016 22:44
(21-06-2016 14:54)Black_Jack писал(а):  Какой формат передачи "не ущербный"?
Какой принцип формирования мастерклока "не изгаживает"?
И последнее - про ASRC слышали?Wink
1- нативный
2- отсутствие формирования клока из чего либо. Качественный клок в цапе и раздача его на все звенья тракта, требующие сабж.
3. оставьте, пожалуй, себе.
з.ы. Судя по задаваемым вопросам, дикуссии не получится, без обид.
(Отредактировал 21-06-2016 в 22:47 Djem.)
Найти все сообщения

Black_Jack Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 22-06-2016 08:06
1- Нативный - это какой-то такой стандарт? Улыбка
2- Пока клок дойдет до ПКД, например, с ним много плохого может приключиться.
3- С удовольствием

Это дискутировальсь уже сто тыщ пиццот один раз...
Найти все сообщения

Nammero Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 22-06-2016 10:29
Возвращаясь к теме о PCM53. Как насчет преобразования I2S в параллельную шину на дискретной логике 74 серии? Думаю, при должной реализации можно получить результат лучше чем на ПЛИС.

И еще, раз уж здесь упоминались микросхемы Sharp и Philips, то можно вспомнить и Sony CX20152. Да, микросхема древняя, 2-х кратная передискретизация и требует деглитчера. Но! Исходя из современных подходов в схемотехнике, стоит внимания?
Найти все сообщения

Black_Jack Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 22-06-2016 10:57
Каким образом на 74 может быть лучше?
И что значит "лучше"? Да и в 74 серии разновидностей с десяток..
И особенно интересно узнать, чем ПЛИС не нравится?
Вы с ПЛИС знакомы на уровне проектирования?Wink
(Отредактировал 22-06-2016 в 10:58 Black_Jack.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: amatti73 , vd-two

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS