Сьогодні Компози́тору, Поету-пісняру, Геро́ю Украї́ни (посмертно) Володимиру Івасюку виповнилось би 72роки. Нехай пам’ять, про нього, буде поміж нас, як і його пісня.
(04-03-2021 21:10)Vladyslav писал(а): Кто убил Володимира Івасюка?
Позаяк Ви, не виявили пошану Геро́ю Украї́ни, то вважаю ваше запитання риторичне.
Відповідно для відповіді скористаюсь риторикою знаменитостей.
Почну з генія і пророка українського народу Тараса Шевченка:
«Кати знущаються над нами, а правда наша п'яна спить. Коли вона прокинеться?»
В Байрона є станси з наслідуванням Катулла, тож для повноти відповіді личило б скористатись цитатою Цвєтаєвої (як наслідування):
«Поэт — издалека заводит речь, поэта — далеко заводит речь»,
але розсипа́тися бі́сером - не личить та й стислість — сестра таланту.
Тому, зайдіть по наведеним зсилкам і найдіть для себе відповідь.
Заодно пошукайте хто вбив Гумільова, Мандельшта́ма, Єсеніна та інших.
(09-03-2021 18:50)Vladyslav писал(а): Напевно хтось знає співробітників, які вбили Івасюка. Чекаємо на призвище вбивці.
Ви так чекаєте від мене відповіді буцімто я співробітник «органів» чи прокуратури. Питання не за адресою.
Можу навести тільки цитати:
Цитата:Володимира Івасюка знайшли на території військової частини.
Коли про загибель Івасюка довідався його друг і шанувальник творчості генерал-лейтенант Олексій Екімян, що працював у той час начальником карного розшуку Москви, то спробував з'ясувати справжню причину смерті композитора, але навіть йому не вдалося нічого довідатися. Влада намагалася заморочити людям голову, розпускаючи плітки й приховуючи факти, намагалася сховати сліди. А людей, які знали зайве або могли наблизитися до розгадки - усунути. За деякими даними, Олексій Екімян загинув у загадковій автокатастрофі через місяць після загибелі Івасюка. Була жінка, яку вважають причетною до загибелі Івасюка й думають, що вона знає, що трапилося. Це - Тетяна Жукова. Після зникнення Івасюка вона досить дивно поводилася, говорила одне, а чинила по-іншому. Після того, що трапилося, одразу ж виїхала зі Львова. Сподіваємось, все-таки настане час, коли ми почуємо її зізнання.
На сьогодні вже офіційно Генпрокуратура повідомила, що вбивство Івасюка організували агенти КДБ. Тодішні працівники КДБ мають реальні імена і, вочевидь, дехто живий досі з тих, хто спланував і реалізував убивство митця. Донині жодне ім’я не розголошене. Натомість кримінальна справа Володимира Івасюка щоразу за роки Незалежності ставала меншою за обсягом. Кадебісти зачистили сліди в справі Івасюка.
(09-03-2021 19:48)great white писал(а): Интересно было бы узнать тоже, но наверное ответа на этот вопрос так и нету или если и есть, то его знают единицы.
(09-03-2021 18:50)Vladyslav писал(а): [quote='IMB' pid='4271104' dateline='1615273543']
Позаяк Ви, не виявили пошану Геро́ю Украї́ни, то вважаю ваше запитання риторичне.
На моє питання потрібна відповідь, а не балички. Напевно хтось знає співробітників, які вбили Івасюка. Чекаємо на призвище вбивці.
Такие интересные вопросы надо было тогда задавать Юрию Владимировичу Андропову ( ...не уверен, что знаете кто это).
Он точно знал кто и когда и зачем.
А сейчас уже не время об этом говорить. Всё ушло.
(10-03-2021 21:42)Biltser писал(а): Такие интересные вопросы надо было тогда задавать Юрию Владимировичу Андропову.
Он точно знал кто и когда и зачем.
Эт, точно!
Нагадали таке:
Ю.В. Андро́пов “Справочник по допускам и посадкам”. (У мене була 1-а форма допуску).
Інтерв'ю в кабінеті Андро́пова.
- Ю́рій Володи́мирович, а чому у Вас на стіні портрет не Ле́ніна, Дзержи́нського чи Менжи́нського, а Пу́шкіна?
- Ну як чому, Пу́шкін першим сказав: “Души́ -прекрасные порывы”!
(11-03-2021 10:32)IMB писал(а): Эт, точно!
Нагадали таке:
Ю.В. Андро́пов “Справочник по допускам и посадкам”. (У мене була 1-а форма допуску).
Інтерв'ю в кабінеті Андро́пова.
- Ю́рій Володи́мирович, а чому у Вас на стіні портрет не Ле́ніна, Дзержи́нського чи Менжи́нського, а Пу́шкіна?
- Ну як чому, Пу́шкін першим сказав: “Души́ -прекрасные порывы”!
Як воно там не є, а його пісня звучить і далі нам на радість.