Выбор первого проигрывателя пластинок
|
Автор |
Сообщение |
moeller
Ветеран

|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Котельщик
Ветеран

|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран

|
RE: Выбор первого проигрывателя пластинок / 21-06-2022 17:55
(16-06-2022 01:13)MrBigg писал(а): Хочу окунуться в те времена когда с отцом слушали винил. У нас по моему была Радиотехника. Но стоимость новых вертушек запредельные . Помогите с выбором первой .
От перечитую вкотре...
У топік-стартера, я так розумію вінілу, як такого, практично нема. Можливо моя логіка мене підводить, але мені здається, що при обмеженості бюджету на програвач, бюджет на придбання вінілу ще більше обмежений. Тобто ніхто не купуватиме платівки по 800-1000 грн, для того щоб поринути у ностальгічні відчуття...
Якщо я помиляюсь стосовно купівлі платівок, то програвання їх на дешевому совкопромі, це знущання над самою ідеєю вінілу.
Якщо мова про старі поширені "мелодіївські" платівки, та про "демократів", то який сенс у "витончених" порадах?
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У святкові та вихідні дні - знижки!
Я люблю свою Батьківщину, і пишаюсь країною, в якій живу!!!
Russian warship, fuck off
|
|
|
|
leva000
Ветеран

|
|
|
|
|
Demyd
Старожил

|
RE: Выбор первого проигрывателя пластинок / 21-06-2022 18:48
(21-06-2022 13:59)Котельщик писал(а): А чем Вам Кумир 102 не нравится ? )
Нравится, но я имел ввиду ещё советские, а этот попозже стали делать
(21-06-2022 17:55)Тибетский Ламер писал(а): Якщо мова про старі поширені "мелодіївські" платівки, та про "демократів", то який сенс у "витончених" порадах?
Вся лицензионная мелодия делалась преимущественно с качеством оригинала, БиДжиз, например, был качеством даже выше, чем родная корова. И демократы, кроме балкантона, плохим качеством не страдали.
(Отредактировал 21-06-2022 в 18:54 Demyd.)
|
|
|
|
|
AlTair_SPb
Ветеран

|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран

|
RE: Выбор первого проигрывателя пластинок / 21-06-2022 19:23
(21-06-2022 18:48)Demyd писал(а): Вся лицензионная мелодия делалась преимущественно с качеством оригинала, БиДжиз, например, был качеством даже выше, чем родная корова. И демократы, кроме балкантона, плохим качеством не страдали.
Якби я не мав з цим справу я б вам повірив. Для прикладу мелодіївські ліцензійні Modern Talking і оригінал Hansa...
Хоча б Let's talk about love чи Ready for romance. Маю в себе і те і інше, можу порівнювати хоч щодня.
З якістю ліцензій на мелодії можу погодитись тільки стосовно джазу, і то не всього. Радянський джаз, та симфонічна музика писалися відмінно - тут безперечно. Поп, рок - в більшості посередньо, або відстій. Ну і в основному душе шумна вінілова масса
Власне, в моїй системі вініл в основному для радянського джазу - він не первидавався в цифрі. Іншіе - побічний продукт придбання.
А тепер задайте питання , який саме контент слухатиме ТС?
|
|
|
|
MrBigg
Постоялец

|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран

|
RE: Выбор первого проигрывателя пластинок / 21-06-2022 19:31
(21-06-2022 19:17)stanley60 писал(а): Тепер ще про Мелодіївський вініл (?) вкид...
Бідний ТС... Та не такий він вже й бідний)) Просто невірно поставлене ТЗ може призвести до небажаних результатів.
Як видно з "ідеї" топік-стартера - поринути в ностальгічні відчуття, та обмеження по житловій площі (побажання поличної акустики)
А ми даємо поради з позиці досвіду та якості. А топік-стартеру потрібні поради з точки зору практичності.
Є велика вірогідність, що ностальгічні спогади сьогодні не викличуть тих емоцій, що багато років тому. І таким чином вініловий сетап перетвориться не непотрібну річ. На валізу без ручки...
(21-06-2022 19:29)MrBigg писал(а): Слушаю рок классику ) и блюз , иногда электронная музыка (frank duval типа)
Удачно я с темой подъехал
MrBigg, о! А скільки платівок цих музичних напрямків у вас вже є? Ви вже ознайомилися з ціновими пропозиціями на платівки з тією музикою, яку слухаєте?
В мене платівок "ось так"
І ще трішечки "так"
..а вініл в мене не основне джерело 
Тому й питаю про "наміри одружуватись"
|
|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран

|
RE: Выбор первого проигрывателя пластинок / 21-06-2022 20:02
MrBigg, ваші прибутки мене не цікавлять. Я про те що вініл "як іграшка" - дорого. Як захоплення - нормально.
Просто так легше для вас прийняти рішення який рівень техніки вам необхідний. Тільки й того.
Якщо просто щоб розважитись - вистачить комбайна.
Якщо з прицілом на майбутнє - в темі є кілька цікавих пропозицій. Можливо доведеться зробити корекцію доларів на 50, аби все було гармонійно.
P S. Вам дійсно хочуть допомогти, але не знаючи, чого ви насправді прагнете, допомога може бути трохи "кривою".
От і намагаюсь вияснити більше про ваше бачення.
|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран

|
RE: Выбор первого проигрывателя пластинок / 21-06-2022 21:49
(21-06-2022 19:46)эполитт писал(а): Похвально! Пусть это не тысяча пластов, но приятно посмотреть на вашу коллекцию! це не колекція, це той контент, який мені цікавий і якого нема в цифрі. Є оцифровки вінілів сумнівної якості
Його, власне, і не може бути тисячі.
Цитата:Боюсь спросить, как у вас с басом на виниле? я сам боюсь...
MrBigg, доречі, я сам пройшов ваш шлях. Від "поностальгувати", до розуміння, для чого це мені, і скільки я хочу і готовий на це витрачати. Шлях приблизно був такий самий як і ваш - спочатку Ария 102 (недавно подарована форумному товаришеві), потім Электроника Д1-012, яка була препарована, розчленована на стіл і підсилювач. Підсилювач був відразу подарований одному з форумних товаришів... а стіл зрештою теж був подарований одному з форумних товаришів 
...а потім ...спонтанне придбання Pioneer PL 514. Дуже подобався мені візуально. Це мій еталон зовнішності вінілокрута. В цей період я визначився для чого мені програвач, і для якого контенту я його тримаю. Тому що, якби я просто хотів мати вініл як основне джерело, мені довелося б дуже сильно витратитися на тракт - стіл, голова, фонокоректор. Отримати якість з цифровим носієм набагато простіше, про що вам вище натякав artshop.
...потім я продав Pioneer PL 514 (не повірите, але знову ж таки форумному товаришу) і придбав Technics SL-Q 2, який вам теж радили .. але, нажаль, пройшли ті часи, коли SL-Q 2 можна було придбати за 150 доларів. Зараз він коштує від 200 і вище, залежно від стану.
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|