Щира Українська Музіка
Автор Сообщение
Ziggy N. Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 23-06-2009 15:08
Югославська вінілка з українськими народними піснями. Тираж 1000 екз. Записано в Баня-Луці (Боснія). Дуже жирна, мені подоба! Happy0144
Двадцятитисячна діаспора не тільки вініл видавала, а й проводить фестивалі, видає пресу, має радіо- та телеканали, освіту, звісно ж, і при цьому ще й встигала ділитися на українців та русинів Grin По пластинкам ще буде. По посилці - мрз 320кб/с зі сканами лейбочок (100 Мб), кому треба, зкину на диска 96/24:
ftp://deking.dyndns.org/ziggy/RecordRips..._Pisni.ZIP
Є прохання по обкладинці, у кого час та натхнення буде - зклеїти, підігнавши 4 шматки по кольору і розміру в фотошопі. Архів великий, бо теплий ламповий бмп.
ftp://deking.dyndns.org/ziggy/Job/Jugoto..._COVER.ZIP

Буде ще 3 альбоми
(Отредактировал 23-06-2009 в 15:10 Ziggy N..)

Absolute positive!
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 24-06-2009 02:02
(23-06-2009 15:08)Ziggy N. link писал(а):Югославська вінілка з українськими народними піснями. Тираж 1000 екз. Записано в Баня-Луці (Боснія). Дуже жирна, мені подоба! Happy0144
Двадцятитисячна діаспора не тільки вініл видавала, а й проводить фестивалі, видає пресу, має радіо- та телеканали, освіту, звісно ж, і при цьому ще й встигала ділитися на українців та русинів Grin По пластинкам ще буде. По посилці - мрз 320кб/с зі сканами лейбочок (100 Мб), кому треба, зкину на диска 96/24:

Буде ще 3 альбоми
Послухав бєгло «вінілку» з «шароварницьким» Grin присмаком, да ледь не просльозився в деяких місцях. Особливо на «Ой під калиною» (06). Де ж ви мої двадцять літ?.. :`( У студентському хорі ми її розучували, а співали чогось не довго. Я все побивався, но проти художнього керівника не попрьош. До сіх пор не пойму: чого така звичайна пісня мене так чіпонула?..Huh
І вообще, люблю як співають просто... Чи просто співають!..
Happy0144
Буду визирать решту тройко альбомів.
Biggrin
ЗІ: Чувствується м’якеньке вінільне звучання, даже через мр3
Happy0144
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 23-06-2009 03:28
Під час візиту в Білорусь ВВ співали у старовинній фортеці та розміновували Мінський вокзал
http://www.krainamriy.com/news.php?id=99
Найти все сообщения

Norma Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 23-06-2009 09:36
В "Урядовом курьере" прочитал на фестиваль "Країна Мрій" 27 июня ожидают музыкальные команды из Литвы,Румынии,Норвегии и Ирландии.

Есть уже инфа какой коллектив приедет из Ирландии ?

На презентации "Країни Мрій" 18 мая Олег Скрипка сообщил его на фестивале не будет в связи с участием в это же время в фестивале в г. Казань, Россия.
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 23-06-2009 19:35
(23-06-2009 09:36)Norma link писал(а):Есть уже инфа какой коллектив приедет из Ирландии ?
Є! Як і про всі інше колективи-учасники. Тільки якийсь він не чисто Ірланський Biggrin :
http://www.krainamriy.com/rozdil60.html
Взагаліто, дозволю собі (оскільки я вже не так багато, останнім часом, займаю місця на форумі своїм патякальством) ось тутечки, як омога компактніше, почіпити щоб усім все гарно було видно:

«Програма
27 червня 2009 р.
м. Київ, Співоче Поле, 12.00 – 22.00
Алея майстрів (за підтримки Музею-квартири Павла Тичини) 12.00 – 18.00
Виставка-продаж виробів народних майстрів
Куратор алеї майстрів - Олексій Доля
Конкурс на найкращу вишиванку (за підтримки компанії Кока-Кола) – 12.00
Книжковий ярмарок 12.00 – 18.00
Виставка-продаж книжок від українських видавництв
Куратори – брати Капранови, видавництво «Зелений Пес»
Літературна сцена 15.00 – 18.00 (дворик Музею І. Гончара, вул. І. Мазепи, 29)
Виступи відомих літераторів
Поетичні читання
Поети: Іван Андрусяк, Борис Гуменюк, Анатолій Дністровий, Дмитро Лазуткін, Олександр Ушкалов, Сергій Пантюк та інші
Література грецької, кримсько-татарської, гагаузької спільноти України
Співана поезія: Едуард Драч, гурт «Вперше чую», Павло Нечитайло, Анатолій Сухий та інші
Увага! Літературна сцена і Книжковий ярмарок також працюватимуть 28-го червня!
Відбудеться перший в історії етно-слем (слем-майстер Артем Полєжака)
Дитяча галявина 12.00 – 18.00
З 12.00 починають працювати майстер-класи народних ремесел для дітей на галявині: писанкарство, ляльки-мотанки, вироби з соломи, витинанки, ліплення
13.00 – 13.30 РАЙГОРОДОК (Київ) – народні ігри
13.30 – 14.30 Еко-урок для дітей від українських зірок. Приймають участь Фома (гурт Мандри), Марійка Бурмака, Євген Нищук, Іван Андрусяк, Леся Вороніна
14.30 – 15.00 РАЙГОРОДОК (Київ) – народні ігри
15.00 Казки від САШКА ЛІРНИКА
16.00 – 17.00 Спільнота «Вишиванка» – майстер-класи
14.00 – 17.00 Майстер-класи для дітей та батьків в Музеї Івана Гончара (вул. Мазепи, 29): колискові та забавлянки (Я. Левчук, Г. Коропніченко, М. Сніжна)
Козацькі розваги – Галявина «ЯРИЛО» 12.00 – 18.00
Братство козацького бойового звичаю «Спас»
15.00 – 16.00 Показовий виступ кендо – стародавнього японського мистецтва фехтування на бамбукових мечах
Майданчик Українсько-Японського Центру 14.00 – 18.00
15.00 Японський танець бонодорі
Демонстрація чайної церемонії (школа Урасенке), частування традиційним японським чаєм та японськими солодощами
Каліграфічне написання імен та побажань на рисовому папері
Показовий виступ іайдо – мистецтва миттєвого оголення меча й атаки
Ознайомлення зі Святом Танабата, написання побажань на тандзаку (кольорові стрічки паперу)
Куточок орігамі (виготовлення фігурок з паперу)
Фотовиставка «Чарівна Японія»
Сцена «Зелена галявина» 14.00 – 18.00
14.00 – МИХАЙЛОВЕ ЧУДО (Київ)
14.35 – Автентичний колектив з с. Кидрасівка, Бершадського району (Вінничина)
15.10 – БАБСЬКИЙ КОЗАЧОК (Київ)
15.45 – Автентичний колектив з с. Козацьке, Бобровицького району (Чернігівщина)
16.15 – СТРІЛА (Київ)
16.50 – Автентичний колектив з с. Сасинівка, Пирятинського району (Полтавщина)
17.25 – ДРЕВО (Київ)
Сцена «Під стінами Лаври» 14.00 – 18.00
14.00 – Автентичний колектив з с. Лящівка, Чорнобаївського району (Черкащина)
14.30 – ПРОЕКТ «РІДНЯ» (Київ)
15.05 – ЖАЙСА (Литва)
15.40 – ДАРК ПАТРІК (Україна - Ірландія)
16.15 – Автентичний колектив з с. Космач, Косівського району (Івано-Франківщина)
16.50 – ХОРЕЯ КОЗАЦЬКА (Київ)
17.25 – ГУЛЯЙГОРОД (Кіровоград)
Майстерня танців 14.00 – 18.00
14.00 – майстер-клас середньовічних танців (Т. КОМПАНІЧЕНКО)
15.00 – майстер-клас українських танців (ГУЛЯЙГОРОД)
16.00 – майстер-клас українських танців (НАДОБРИДЕНЬ)
17.00 – майстер-клас литовських танців (ЖАЙСА)
Кобзарська сцена 14.00 – 18.00
14.00 – СЕРГІЙ ТКАЧ
14.35 – МИКОЛА ТОВКАЙЛО
15.10 – МИХАЙЛО ХАЙ
15.45 – МИХАЙЛО КОВАЛЬ
16.15 – ЯРЕМА
16.50 – ІГОР РАЧОК
17.25 – ТАРАС КОМПАНІЧЕНКО

Вечірня сцена 18.00 – 22.00
18.00 – УКРАЇН’SKA (фолк-проект гурту MAD HEADS XL ) (Україна)
19.00 – ZALVARINIS (Литва)
20.00 – VALKYRIEN All STARS (Норвегія)
21.00 – FANFARA SHAVALE (Румунія)»

А якщо піти за нижченаведеним посиланням, то там те саме, тільки можно кожного учасника потицять і потрапити на його сайт, або просто почитать про нього.
Улыбка
http://www.krainamriy.com/news.php?category=55
Найти все сообщения

Ziggy N. Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 24-06-2009 10:27
Присмак шароварний-то шароварний, але не настільки, як я звик. В тому то й річ, що слухать можна, спати не тягне Biggrin

Решта.
1) Русини співають свої Руски Народни Шпиванки Happy0144 Ніхрєна ніпанятна! :`( Grin Але альбом - супер. За матеріалами фестивалю "Червена Ружа", здається, 83 року (90 Мб)
ftp://deking.dyndns.org/ziggy/RecordRips...ivanky.ZIP

2) А це цей же фестиваль, але року 81. Альбом подвійний, 1 сторона - дітячі шпиванки, 2 - народні, 3-4 - "розважальні". Теж офігенно (188 Мб)
ftp://deking.dyndns.org/ziggy/RecordRips..._-_81`.ZIP

3) А це повна шароварщина. Церковний хор у Відні співа козацьких пісень Huh Але теж місцями цікаво (102 Мб)

Перші два видані тиражами по 1000 екз, другий не знаю. Обкладинки ще не посклеював
Цифровки і справді хороші, я старавсь! Улыбка
Дякую за визнання! Party0012

Absolute positive!
Найти все сообщения

Wars Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 24-06-2009 15:09
Ось така платівочка. "Видано в співпраці з Центральним Комітетом Культурного союзу українських трудящих ЧССР" Biggrin Рік 1978. Виконавці різні, пісні русинські.

.jpg  ua05.jpg (Размер: 96.67 Кб / Загрузок: 107)

in vinyl veritas
Найти все сообщения

Wars Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 24-06-2009 15:12
Ще дві канадські. Ніяких згадок про рік, тираж і т.п.Wink
1. Різні виконавці. Музика в основному гуцульська.

.jpg  ua04.jpg (Размер: 54.91 Кб / Загрузок: 113)

in vinyl veritas
Найти все сообщения

Wars Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 24-06-2009 15:17
2. Хор ім. Олександра Кошиця з Вінніпеґу.

.jpg  ua06.jpg (Размер: 70.46 Кб / Загрузок: 115)

in vinyl veritas
Найти все сообщения

Wars Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-неб&#109 / 24-06-2009 15:35
І ще два компакти. "Оркестр Св. Миколая" з Любліна. Поляки, що грають музику реґіону Українських Карпат. Кілька разів були в Києві. Рекомендую Улыбка

.jpg  pl6.jpg (Размер: 44.88 Кб / Загрузок: 112)
.jpg  pl7.jpg (Размер: 49.76 Кб / Загрузок: 108)
(Отредактировал 24-06-2009 в 15:37 Wars.)

in vinyl veritas
Найти все сообщения

Ziggy N. Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 25-06-2009 11:14
А де зкачати мона? Embarrassed

Absolute positive!
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 26-06-2009 00:56
(25-06-2009 11:14)Ziggy N. link писал(а):А де зкачати мона? Embarrassed
Точно! Happy0144
Шоб ознайомиться, а то тільки картинки дразнять. Biggrin
(24-06-2009 10:27)Ziggy N. link писал(а):Присмак шароварний-то шароварний, але не настільки, як я звик. В тому то й річ, що слухать можна, спати не тягне Biggrin
Коли тягне спати, то ще не сама страшна для здоров`я організму шароварщіна. Biggrin От мені траплялася, останній раз не так вже й давно, така шо через горловку прямо на ригу верне (даруйте :blush2Улыбка ото настояща шароварщина!
...Коли доводиться чути якесь іншомовне, навіть в сто разів смердючіше, лайно, якось воно мені байдуже... А коли ган-
блять твою рідну культуру!.. Пов-би-вав-би! Angry
(24-06-2009 10:27)Ziggy N. link писал(а):Цифровки і справді хороші, я старавсь! Улыбка
Дякую за визнання! Party0012
Оце мене й саме дужче опечалює й жахає! Evilgrin0041
Дуже звабливим видався мені вінільний відтінок у звукові...
...Купив собі "ВВ""Були деньки" на вінілі, бо шож я за фан, коли в мене всього шо Воплі видавали не буде?... Шо я дітям скажу?... як в очі онукам дивитимусь?...
А це дурна прикмета. Grin Я так діск з кліпами вевешними, було, купив, дак в скорості до нього прийшлось дівідішника докуплять...
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-неб&#109 / 26-06-2009 02:18
Напередодні наймилішого літнього свята Biggrin - «Країна Мрій», що вируватиме вже завтра:
http://www.krainamriy.com/news.php?id=100
поліз на тому ж сайті у розділ видавництво, виглядати чи не з`явився нарешті ще один (шостий), ще в минулому році анонсований, диск із серії «Шедеври Української Музики» - «Українське бароко"
Є! Happy0065
Чи як то кажуть: «Єс!» Happy0158
http://www.krainamriy.com/publish.php?id=66
Ждав-дожидавсь його з таким не терпінням, бо там аж на цілих 3-ьох доржках співає і (що ще не менш цінно!) грає Тарас Компаніченко! А речі з його виконанням збираю, практично, по одному треку. (з «Гайдамаками» - «А вже років двісті» ; з «ВВ» - «Йде січове військо»; і запис наживо з виступу на «КМ» - «Гомін по діброві»
За вище наведеним посиланням можна прослухати деякі уривки:
06. Дума ("Всі покою щире прагнуть...") - то на слова Гетьмана Івана Мазепи. (актуальні і до тепер)
15. Пийте, браття, попийте - Зачіпило своєю «хітовістю» мене як молодого - шо сьогодні я вже меломанствую з цим диском, не дотерпівши до фестивалю. Cool
(Якщо, раптом, когось таке зацікавить, то на фесті, як я розумію, буде декілька торгових точок видавництва)
Ще одна пісня у виконанні Компаніченка, (разом з Іриною Клименко) «Згадай же дівчино» є на:
"Українські Романси. Шедеври Української Музики. /digi-pack/"
http://www.umka.com.ua/ukr/catalogue/var...uzyky.html
А найбільше з даної серії мені подобається поки що:
"Українське Ретро. Шедеври Української Музики"
http://www.krainamriy.com/publish.php?id=47
http://www.umka.com.ua/ukr/catalogue/var...uzyky.html
спочатку, як то кажучи, через одну пісню, (бо я до цього полюбляв українське в більш сучасному звучанні) а потім і цілим диском без виключень! Happy0144
Щоправда до двох з цієї серії, все ще вуха не дійшли. Якщо мені щось із оперного співу сподобається - я вже не дивуватимусь.
Улыбка
(Отредактировал 26-06-2009 в 02:37 IZ SELA.)
Найти все сообщения

Wars Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 26-06-2009 09:42
(25-06-2009 11:14)Ziggy N. link писал(а):А де зкачати мона? Embarrassed
Ненаю Biggrin Не качав, не качаю і, мабуть, не качатиму.
Поляків мона просто зкопіювати на бАлванку. Зустрітись можна на тій же Країні.
Контакт - poljazz (цуцик) ukr.net.
З вінільчиком складніше. Sad

in vinyl veritas
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 02-07-2009 14:03
…ЇдудуЛьвову!
http://www.stare-misto.ua/program/
За 10 хвили до відправки кишкомот мене заспокоює, шо він уже на під’їзді до Театральної! Капець! Проводнік перекрива драбину у вагон, мені маряться гнітючі картини сиротливого блукання одінокого фєстівального старпьора. Аж раптом як із розв’язаного мішка до вагону посипалася фєстівальная маладьож, якої набилося не менш як пів вагону, і самий останній - дружбан-металюга!
…Ранок. Де поснідать?
Ледь продерши очі, да чуть не перечепившись через Ярмолу на вокзалі, печемо в Криївку, що працює цілодобово і не дорого!
Проста формальність:
- Слава Україні! - Героям Слава!
- Слава нації! - Смерть ворогам!
і за мить ми гортаємо меню.
http://www.kryjivka.com.ua/
«Від Сяну до Дону»довелося б хвилин 40 чекати, «Москаликами п`яними карасевидними» побрезгував, тому вирішили задовільнитися «Першим причастям героя» і «Святом в лісі».
Ну а «кавкнули» не подалік у «Світі кави» за рекомендацією Ярослава з «Аудіоексклюзиву»…

«MadHeads XL» на «Країні Мрій» я прогавив, бо саме в той час намагався розслухати Тараса Компаніченка на кобзарській сцені. Не зважаючи на те що були першими, виступили драйвово і дуже позитивно були сприйняті.
«Гайдамаки» (наші вранішні подорожні) як завжди викладаються на повну. Що тут на стадіоні, що кілька місяців тому перед всього кількома десятками слухачів у київському «Бінго». Ото не даремно вони не вилазять зі Східної Європи. Будуть хедлайнерами на якомусь там охвігенному фестивалі, а їхні альбоми займають 6-те і 7-ме місця у якомусь там не останньому єврорейтингові.
«Korpiklaani». Лайно! Лайно рідкісне! Ніхріна розібрать неможливо окрім ритм секції. Мало того що приперлися без скрипаля, дак і акордеону майже не чутно, а на гітарах чортішо. І сцена ж була наворочена. Поки одна команда виступає, на тильному півколі готують наступну. Потім все це діло повертається до глядачів, + тривалі остаточні приготування… і пішла каша-кашею! Проте, (як там співав «Борщ»?) - «Епоху юних не спинить!» Тількино вдавалося ідентифікувати пісню, як вона одразу масово підхоплювалася… Суомі викликали найтриваліше, найгучніше і найрізноманітніше, (переспівуючи натовпом їхні веселі мотивчики), аж поки не почали визирать їх довольні морди! (Ще по фотках з сідюків у мене зородилися підозри, що ці дяді доволі доброзичливі) Їхній фронтмен, єдиний із учасників фесту, хто зліз з високої сцени, поринувши у море фанів, причому обох секторів, незважаючи на протидії охоронців, та ще й пробігся в глиб вітаючи віддалених від сцени! Та хіба ж тут все пережите опишеш!...
Мимоволі трохи втрапилось перекинутися парою слів з іншими «однофанниками», що були чудернатською корпікланівською символікою: бубнами, рогами, сопілками… не тільки зі Львову, а й Запоріжжя, Тернополя, Бердяску, Києва… та, з усієї України!
Довольний я що з’їздив на свій улюблений (на даний момент) фольк-металевий загранишний гурт! Бо якби не так, то щитайте, люди добрі, шо ота коза на лівій руці мого аватару, не більше ніж брехлива показушна бутафорія. І хоча я й без того, як тільки почув про таке, був сповнений рішучості щодо подорожі, але ще й додала натхнення і наснага отавота гілляка ( https://hi-fi-forum.net/forum/index.php?topic=11110.0 ) про AC\DC з Амстердамом!
«Сплін». Як класно що їх теж запросили! Був час отямитися, прогулятися, охолодитися бочковим квасом і відновитися перед :
«ВВ»! На цьогорічній «Країні» з відверто слабенькими учасниками на великій вечірній сцені, за відсутності Скрипки, догнатися «Воплями» на «Старому місті» було дуже бажанним! Особливий приємний подив у мене викликали металісти-«корпікланоністи», що зірвалися на Воплях потужніше ніж даже я! А «бардельщіки» підспівали лише одну розкручену «Весну» змучені очікуванням хедлайнера.
«Gogol Bordello» Три перші пісні я тупо писав на мобільник, щоб показати вдома, що це воно за чудо со штатов рождьонноє і прожившеє до 14-ти років у Києві. Потім полишив передові глядацькі барикади для запеклих щирих фанаток і подався попосидіти поодаль, по споглядати дикий слем, масові хороводи народного гуляння. На сцені теж творили «хвєєрвєрки», но після збивання мікрофонних стійок, і метушні по їх відновленню, від шоу понесло жлобкуватістю і вичавлюванням із себе екстазу. До своїх фанів (повально російськомовних) Женя звертався з гумором западенсько-українською… Дружбан-металюга, що напередотні, скептично ставився до даної «циганщини» (як би я його не переконував в тому, що воно ж таки заводне) саме після третьої роздуплився і пустілся в пляс. А я сидів уміротворьонний збагнувши, шо мене таки космополітична а-ля етніка, від байстрюків цього світу, ужо ніззажжот!..

ЗІ: Трохи турне мало «Йаа худітєльний» оздоровітєльний ехвект – аж на кило!
Улыбка
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 03-07-2009 13:10
Фестивальна літня спека не вщухає!
Трипільське коло "Земля" (4-5 липня 2009 на зелених пагорбах міста Ржищева Київської області.)
http://www.tkfest.com.ua/
Найти все сообщения

Jon Не на форуме
Постоялец
*

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 03-07-2009 13:35
Мандри- магдалена очень сильная вещь!

Стучитесь и вам откроют
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 04-07-2009 01:20
http://www.vopli.com.ua/news/band/
(На фестивалі "Старе Місто" ВВ в черговий раз зустріли свого запеклого фаната з Фінляндії)
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 07-07-2009 01:31
http://format.ua/index.php?go=News&in=view&id=3202
Олег Скрипка: «Я альтруїст, але не закінчений»

http://format.ua/index.php?go=News&in=view&id=3204
Найти все сообщения

Huboy Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 09-07-2009 23:27
Я наконец-то скачал Васа клаб "Хіпан". Больше двух месяцев это заняло, последнюю часть не раздавали, качал мулом.
В ближайшее врямя выложу не торрентс.ру. Свой диск когда-то подарил, а новый купить не получилось. Послушаю на своей системе, мрз на работе не удовлетворяет.

- Не надо лишать кузена Бенедикта невинных удовольствий, столь естественных в его возрасте...
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS