(26-01-2012 18:38)TarasBoolba писал(а): (26-01-2012 18:24)Bubi писал(а): О.
Хтось масивів захтів .
Можу безкоштовно проконсультувати в приваті по тонкощам готування.

та можете і тут я думаю то посприяє
от думаю може той собі застругати масив... бо вроді як динаміки вже є
недорого получається доларів 100... але стілько незавершених справ і проектів шо якось незнаю... але сотню мабуть собі залишу...
Якщо ви не заперечуєте , як автор .
Деякий досвід в побудові масивів в мене є.
Загалом було два варіанти .
Лінійний масив на 5гдш-4-4 в кількості 15 шт на колонку розмірами 295Х40Х30 см.
Цей варіант працював в повну полосу десь пів року.
Другий варіант був груповий басовий масив на 16шт 5гдш-4-4 розмірами приблизно 120Х75Х30 см ( по мотивам Антона та Юрія).
Відомо , що загальна чутливість динів в групах збільшується та резонансна частота загалу знижується .
На практиці це справді так.
У випадку з 5гдш 15 штук чутливість зросла з 90-91 Дб одного динаміку до 102 Дб
У варіанті з теслами можна очікувати при використанні 15 штук зростання чутливості до 96-98 Дб.
Резонансна частота масиву в моєму випадку( 16 штук) знизилася з 70 Герц одного дину до 50 Герц в масиві, з теслами певно можна очікувати загального зниження до 65-70 Герц.
Це непогано , враховуючи , що можна зробити подвижку трохи важчою ,втративши чутливість але знизивши фрез.
Звучання массиву коментувати не хочу , в кожного своє бачення звуку в цілому та особисті преференції.
З приводу варіанту басової секції у вигляді групового розташування 16 штук скажу лише хороше ( зрізано на 300 Герц), швидко , легко , по віддачі приблизно рівно 2 Х 6гд-2 в щиті , дещо швидше за них але не так глибоко і м'яко як 6гд-2.
З мінусів такого басового масиву- один : займає багато місця , хочеться по 32 динаміки в колонку , як у Антона.
Все інше на фото.