Чому так? A/V
|
Автор |
Сообщение |
Guest
Гость
|
Чому так? A/V / 24-11-2003 15:34
Загальновідомо, що людина більшість інформації (до 80%) сприймає зором, а не вухами.
То ж чому, шановні, точаться такі дискусії щодо звуку та фірм-виробників авдіоапаратури, і не має таких дискусій щодо телевізорів???
Уявіть:
21-дюймові набагато гірше передають об'єм та емоціональність картинки, ніж 29-дюймові.
Продивившись тестові диски на цьому телевізорі, я вперше зміг роздивится найдрібніші деталі. Кольоровий баланс- найкращий і начесніший! Поставивши телевізор на скляну підставку, я вперше зміг побачити у теленовинах чіткі й артикульовані рухи ведучої, картинка стала крашталевою!
Повісивши нові гардини з атласу, я зміг добитися природніх кольорів і відтінків. Найближчим часом перевірю шовкові та льняні, очікую, що кольори стануть більше природніми, ближче до зелених віддтінків.
Ото таке.:)
Не маю на меті когось образити, хотів би знати вашу думку.
Так багато уваги томущо кожен чує по-своєму?
Чи просто звук більше передає емоції за зображення?
Дякую за ваши думки.
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Beafeater
Ветеран

|
Re: Чому так? A/V / 24-11-2003 16:09
Все очень просто. И лично я об этом уже много раз писал-говорил.
Если человек неверно воспринимает цвета (заходит как-то наш сотрудник в зеленой рубашке и говорит "смотрите какую я себе вызывающе-желтую рубашку прикупил!"), то все это видят и диагноз выставляют "Дальтонизм". В звуке без специальных приборов не обойдешься...
Если телевизор краснит, то врядли кто-то скажет, что он делает картинку "холодной". Все согласятся, что, таки да, краснит.
Если четкость низкая, то всем сразу видно, что "моет"
Ну и так далее
Более того, картинку можно сфотографировать и ткнуть в нос сомневающемуся или несогласному.
А в звуке?!
"Я СЛЫШУ, что тут излишняя детальность, но мало воздуха и вовлеченность слабовата" :)))))
Ну и как эти "воздух" и "вовлеченность" сфотографировать?
А если предъявляются какие-либо диаграммы, то сразу же приводятся аргументы, что производители меряют, кому как вздумается, и, вообще, измерения в безэховой камере не имеют НИКАКОГО отношения к звучанию в реальной комнате. (можно подумать, что, если на АЧХ провал, то в комнате этот провал исчезнет).
Т.е. в видео прямо на месте можно ткнуть пальцем в выбитый пиксель и сказать "выбитый пиксель" а в звуке пальцем тыкать некуда.
Потому именно в звуке и господствует непобеждаемый субъективизм. И каждый мнит себя экспертом.
Вибачаюсь за російську, мені так зручнійше и скорійше :)
"Поставивши телевізор на скляну підставку..."
12 баллов
С плюсом
|
|
|
|
|
Guest
Гость
|
Re: Чому так? A/V ( Руслан) / 24-11-2003 16:20
Але ж домовилися виробники телеапаратури про страдарти?
То може "комусь вигідно" відстутність стандартів в у авдіовиробників?
Чи може нам підсовують казку, що в "різних" камерах різні данні.
І так легше продавати лайно.
|
|
|
|
|
|
Beafeater
Ветеран

|
|
|
|
|
Guest
Гость
|
Re: Чому так? A/V ( Руслан) / 24-11-2003 16:47
Я ж до того й веду: хто ввів ці визначення і загубив технічні стандарти?
Чи не самі ж авдіофіли? Чи це зробили журнали підкріплені рекламою виробників?
Тоді чому самі ж слухачі їдять ці казки і не випльовують?
Навіть при прослуховуванні ми намагаємося знайти "відчуття", а не почути параметні данні.
До речі я й сам так роблю:)
|
|
|
|
|
|
Guest
Гость
|
Re: Чому так? A/V ( Ю.) / 24-11-2003 20:24
>Загальновідомо, що людина більшість інформації (до 80%) >сприймає зором, а не вухами.
Пане Руслане!
У тім то й справа, що це вважають загальновідомим.
Реалії ж дещо иньші.
ЗВУК
Скількі там передискретизація?
44.1, 96, 192 kHz? Між першими двома - різницю чіти.
Скількі біт - 16? 20? 24? Останього не чув, але відмінність 20-бітового HDCD чути цілком достовірно.
ВІДЕО
Скількі частота кадрів у кині? 24 за секунду й зору вистачає, щоб бути в омані фантастичних подій що на екрані.
50Гц - зображення ще трохи блимає, 100Гц - повний ажур.
ЗВУК
фазова різниця надзвичайно важлива. Збереження фазових відношен у звуковому сигналі - запорука точної локалізації віртуальної картини.
ВІДЕО
фаза, поляризація не мають жодного значення для ока.
ЗВУК
рівномірність АХЧ має важливе значення
ВІДЕО
вся кольористика передається не відтворенням всієї гамі кольорів, а поєднанням лише 3 частот світових хвиль у різних пропорціях - для ока вистачає.
ЗВУК.
має значення й ультразвукова складова музичного сигналу.
ВІДЕО
має значення лише видимий спектр.
............................
Можна продовжувати.
Отже, висновок дещо парадоксальний.
Хоча переважаюча частина ІНФОРМАЦІЇ ОДЕРЖУЄТЬСЯ за допомогою зорового аналізатора, АУДІОАНАЛІЗАТОР Є БІЛЬШ ДОСКОНАЛИМ ЩОДО ОЦІНКИ РІЗНОМАНІТНИХ СКЛАДОВИХ ІНФОРМАЦІЇ, ЩО ПРИДАТНА ДО ЙОГО СПРИЙНЯТТЯ .
Виміряти те, що стосується зобаження простіше й легше.
Стандарти в аудіо є вже давно, але вони не є достатніми для дійсного Hi-Fi й їх дотримання не буде гарантувати доброго звуку.
З повагою та найкращими побажанняим.
Юрій.
Й останнє. Не абувайте, панове, що у відео ми й досі маємо одновимірне зображення, стереоскопічні кинотеатри - доволі велика рідкість.
Можливо, після поширення стереоскопії вирине ряд проблем відео, про котрі зараз й не маємо жодного уявлення.
|
|
|
|
|
|
|
Guest
Гость
|
Re: Чому так? A/V ( Руслан) / 25-11-2003 11:02
"просто все привыкли к определенному способу отображения, часто довольно схематичному, как, например, строчная структура ТВ-сигнала."
Повністю згоден. До ТБ зображення ми звикли і намагаємося дивитися на кіно наче через "брудне скло". тобто не помічати.
Зі звуком відбувається самоекзекуція, і маленький гул повністю відбиває сон.
Можливо за цим - секрет психології який так вдало використовують маркетологи?
Єдині схеми, які маркетологи "засунули" в ТБ - це розмір діагоналі (привіт Фройду!): чим більший тим кращий, хоча при збільшенні діагоналі дозвільна спроможність (разрєшающая способность) залишається сталою.
Другий "фінт" - нові технології: плазма, проекція, рідкі кристали тощо. Ну цього і в авдіо повно: кераміка, кевлар, орієнтована на схід сонця мідь...
|
|
|
|
|
Guest
Гость
|
Re: Чому так? A/V ( Ю.) / 26-11-2003 20:23
Звісно, що так.
Врешті, якщо матимемо відео-технольогію з повною віртуальною ілюзією трохвимірного простору, з реальним динамічним діапазоном по повній світловій шкалі, тількі тоді почнеться справжній відео Хай-Енд.
Зараз відео та кіно є великою умовністью.
В дебрі лізти теж не хочу, але зоровий аналізатор всеж надурити легше, як вуха.
Анекдот, що заперечую попередню думку.
Відома французька куртизанка була впіймана своїм, без тями закоханим в неї, коханцем "на гарячому" з иньшім. У відповідь на його гнів та жорстоки докори вона гірко зауважила:
"Я бачу, що Ви вже зовсім мене не кохаєте, бо вірете своїм очам, а не тому, що я вам розповідаю..." :-)
Юрій.
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|