(08-11-2016 16:47)kozij писал(а): Без под..бона, звучит как в спортзале , особенно это слышно на втром ролике.
С комнатой надо что-то делать. Почему дум сачкует?
Действительно. Сильно резонирует на верхней середине. Заметные искажения в области где-то 4-10 кгц. Слушать это тяжело. Необходимо настраивать тональный баланс либо комнаты, либо аудио системы. Вполне возможно была плохая запись в условиях резонирующей комнаты, плохой микрофон, неудачно было выбрано место при записи и т. д.
(08-11-2016 16:47)kozij писал(а): Без под..бона, звучит как в спортзале , особенно это слышно на втром ролике.
С комнатой надо что-то делать. Почему дум сачкует?
Действительно. Сильно резонирует на верхней середине. Заметные искажения в области где-то 4-10 кгц. Необходимо настраивать тональный баланс либо комнаты, либо аудио системы. Вполне возможно была плохая запись в этих условиях резонирующей комнаты, плохой микрофон, неудачно было выбрано место при записи и т. д.
Константин, не сочтите за трудность, а вы можете выложить АЧХ ваших АС в точке прослушивания? Все-таки по две пятнашки в рупоре... должны дать жару.
Если вы слушаете с сабвуфером, то с ним, и без него.
Спасибо.
У меня есть свой звук, с блэкджеком и шлюхами!
Если ты вызываешь дождь, будь готов промочить ноги.
Для тих, хто відчуває "Заметные искажения в области где-то 4-10 кгц." АЧХ не потрібні.
Куди мені братися міряти? В мене нема власного мікрофону та звукової карти. Нема Фостекс, бо я їх подарував. Нема сабів Марьяныча, я їх розібрав.
Коли я будував АС, то мені роками треба було чекати когось із вимірювальною технікою, або звертатись за порадами до Вас, щоб отримати хочаб бас.
На фото мій товариш, звукореж із своїм мікрофоном, каротою та ноутом. На останньому фото - мій мікрофон, та карта.
Але я буду чекати Марьяныча, може тоді я щось зможу показати.
Значит, то, что говорят про вашу акустику те, кто у вас был в гостях, правда.
Судя по фотографиям микрофонов, а не АЧХ, хвастать нечем, скорее наоборот.
Константин, спасибо, все понятно. Вы как всегда на высоте
(22-11-2016 09:58)petr.solo1223 писал(а): Так если есть чем снять АЧХ , то почему бы не показать что получилось в итоге ? Или такое лучше не показывать ?
Петре,в мене таке враження, що ти переплутав АЧХ з якоюсь чувiхою,нi?
Бо зверху на фото видно як чоловiк сидить з вимiрювальним мiкрофоном,а сама крива АЧХ зафiксована на монiторi ноута.
Хлопці, щоб вимірювати потрібно багато чого ще мати.
Тільки прграма коштує біля 2000 доРАрів. Камера безехова та інше.
Ті вимірювання, котрі проводились у мене, мали більше дослідницький характер:
як зміни у фільтрі впливають на звук; як це корелюється із змінами АЧХ; як АЧХ залежить від точки вимірювання; використовували навіть два мікрофона одномоментно , та багато чого іншого.
Я сам колись вважав, що бас у маленьких динаміках є, він там дійсно є. Але який, та за яких умов?
(22-11-2016 13:57)quadrokot писал(а): Тільки прграма коштує біля 2000 доРАрів. Камера безехова та інше.
Нужно иметь хотя бы "карманную" Clio, это $600. Или что-то посерьезнее. А так - скорее познавательные опыты, но судить по их результатам о чем то глобальном... типа улыбаюсь
Костя, полностью согласен. И по поводу всех этих измерений в ознакомительных целях, и по басу.
Большой бас - в больших динамиках. Вот и интересно было глянуть, что у тебя.
У меня есть свой звук, с блэкджеком и шлюхами!
Если ты вызываешь дождь, будь готов промочить ноги.
Якщо це рожевий шум,то геть не погана крива лiнiя АЧ характеристики.Дорога програма i надто дорогi iнструменти навряд чи шось кардинально змiнять.Звичайно що вимiрювання носять пiзнавальний х-р,а нащо бiльше?Особливо з огляду на то, шо це звичайне примiщення.
(22-11-2016 20:23)quadrokot писал(а): Петре, а що Вам заважає?
Ніколи не бачив вимірювань у Вас.
http://hi-fidelity-forum.com/uploads/201...125.attach Это снято внешним USB микрофоном на телефон c установленной платной прогой, полгода назад ,ещё до акустической обработки комнаты. После обработки я измерял уровень громкости шумомером и рисовал график вручную,где то лежит, основное отличие - снижение пика на 6 Дб на 113 Гц .
Ніхто вам АЧХ своє не покаже А то нерівномірність в .... Дб потім будуть згадувати роки три на форумі, хоча в самих може бути та нерівномірність ще більша зрештою, рівна лінія ачх ніколи не була показником хорошого звуку.