Твик ЦАПа Cambridge DacMagic дело благородное и благодарное, требуются Ваши советы
|
Автор |
Сообщение |
M A X
Ветеран

|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
xongildon
Ветеран

|
|
|
|
|
aqvadim
Ветеран

|
|
|
|
M A X
Ветеран

|
|
|
|
alex novik
Ветеран

|
RE: Твик ЦАПа Cambridge DacMagic дело благородное и благодарное, требуются Ваши советы / 21-11-2012 12:36
(21-11-2012 02:17)Art1992 писал(а): а если я в том же дак мэджыке поменяю кондеры, ЦАП чип и БП, то получится нечто куда интересней тогоже аркама... но вот только я так и не пойму - что такого плохого есть в дак мэджыке чего я в нем не могу поменять? схемотехника наверное, а всё остальное поменять можно запросто... Если Вы поменяете все, что перечислили, то от прежнего мэджика останется только корпус. Следовательно, что хорошее есть в этом мэджике, если идти на такой "апгрейд"? 
И на последок, как сказал один мой товарищ, очень толковый Мастер: "Чтобы что-то сделать, нужна голова. Чтобы это "что-то" переделать- голова в разы толковее."
"Никогда не спорьте с идиотами. Вы опуститесь до их уровня, где они вас задавят своим опытом."
М. Твен
|
|
|
|
Art1992
Старожил

|
|
|
|
|
M A X
Ветеран

|
|
|
|
Art1992
Старожил

|
RE: Твик ЦАПа Cambridge DacMagic дело благородное и благодарное, требуются Ваши советы / 21-11-2012 15:29
(21-11-2012 13:15)gun jack писал(а): І я раджу вам не звязуватись . Помінявши все отримаєте інший звук не факт що кращий , можливо просто інший можливо трошки кращий . Намучаєтесь, грошей потратите ще раз так, а результату може і не бути взагалі . І продати потім не вийде ( Цап твікається під смак а у всіх він різний, тому твікається те з чим плануєте залишитись надовго - для себе любимого ) . Тому якщо не влаштовує цап і є бажання щось твікнути продайте цей Дак Меджік і купіть хоча б основу нормальну . Люди правильно кажуть Блек Бокс за свої гроші звучить дуже не погано і це є хороша основа ( і взагалі вибір є ) . Ви просто напевно не уявляєте які це затрати щось твікати ( одних нормальних конденсаторів може вийти на 200 уе ) . З таким самим успіхом можна купити КІТ китайського цапу за 100 уе докупити корпус і транс і твікати його скіки влізе ( так там хоч ціна яку не жалко для експериментів ) . Я б не курочив цап за 500 уе а продав би його і ці гроші які планував потратити на твік доложив що б купити щось краще .
P.S. Самі бачите що дешевенький СД соні який може взагалі не користуватись популярністю в аудіофльських кругах грає на рівних з цим цапом, який зміст тоді в цапі на 300 уе дорожчому . Він ж не звучит на 300 уе краще . І доречі в мене була аналогічна ( схожа ) ситуація коли дешевенький СД грав на рівні з ЦАПом дорожчим за нього на 300 уе . Цап зразу же був проданий а СД ще пару місяців мене тішив ( потім також пішов з молотка ) . Зараз я доложив пару доларів і придбав цап з тих старших без ЮСБ і тд . Так він хоч звучить . Та не **хоч** а звучить так шо гай шумить . І вівці цілі і вовки ситі . А твікав би я той попередній то так би і залишився з ним + - пару процентів приросту які його взагалі не спасають . Там що б він зазвучав треба як мінімум приріст в рази . Тому не мучте себе а краще збирайте гроші на шось нормальне а потім вже його і твікнути можна . Якщо буде потреба . Бо ж її може і не бути .
Дякую за Цікавий пост... так рідко вдається зузтрічати на форумі пости які і суть в собі містять і читати їх цікаво (+ респект)
З приводу порівняння мого ЦАПа з СДюком від соні - тут є декілька цікавих моментів:
1. СД соні був виготовлений в кореї (якщо не в японії) 10 років назад, і коштував новим близько 500 доларів, відповідно у той час детальки були дешевші, і конденсатори там класу не нижче ніж нічікон.
2. у СДюків завжди є виграш над ЦАПами томущо у них звук йде напряму з диску, а не з компа, бо що би там не казали про супер ЦАПи - правда є правда - комп з імпульсним БП і своїми єлектро-магнітними хвилями ніколи не були найкращою середою для звуку, і тому досвітчені меломани часто використоввують для виводу цифри не комп, а ДВД плеер з хорошим БП, або тюнер де менше єлектро магнітних хвиль, і для відтворення звуку не потрібно використовуввати процессор
3. Звук мені не цікавий, мені цікавий процес його приросту, а особливо приємно робити цей приріст в якості своїми руками, а не купувати.
У такому випадку зверніть увагу - мій ЦАП незважаючи на ці 3 пункти які звук вбивають грав на рівні з СДюком який не мав таких недоліків, що означає, що як би то не було - але щось хороше у ньому є, при тому всьому, що це "хороше" у ньому проходить через 20 кинайських конденсаторів які безумовно це "хороше" приховвують...
Звісно мій ЦАП не грає суперськи, але альбоми металліки 83 року без Ремастерингу грає просто Чудово, а якраз у старих записах стає зрозуміло який цап фуфло, а який насправді грає, бо зізнатись чесно, до покупки ЦАПу я Мєталліку взагалі слухати не міг, вона мені здавалася просто жахливою, а після покупки ЦАПу Мєталліка стала моєю улюбленою группою. а цен факт змушує мене задуматись про те чи насправді мені варто міняти мій ЦАП...
(21-11-2012 15:18)max 107 писал(а): Твик, ради твика Сливайте и берите другой (смайл мотивация) ,нестоит его жалеть.
У вас были когдато вещи которые вроде и бесполезные чисто технически, но дороги Вашему сердцу? как к примеру Ваши первые наушники которые Вас радовали на протяжении пяти лет, а потом Вы преобрели новые наушники в разы лучше..?
неужели после того как Вы одевали новые наушники глядя на старые не чувствовали что чего то не хватает..?? что вроде звук и лучше, но наслождение от него не то, словно взамен прироста в звуке Вы потеряли нечто иное..?
такое чувство у меня к моему Цапу... этот ЦАП познакомил меня с десятками великолепных групп которые до него были для меня непонятны и огорчали до глубин души мутным звучанием... покупка нового для меня не вариант... если есть возможность спасти этот.
(Отредактировал 21-11-2012 в 15:44 Art1992.)
|
|
|
|
|
xongildon
Ветеран

|
|
|
|