Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
EvgenySV Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 30-05-2013 07:58
(29-05-2013 19:22)Вячслав_М писал(а):  Может Вас больше интересует концепция или явные моменты на которые стоит обратить внимание когда делаешь себе ЦАП?
Все интересует. Я как та сорока, детали вроде есть а по какой концепции, схеме собирать все не определюсьУлыбка А читаешь Ваши достижения становится очень интересно как да что. Вот и попросил выложить Вашу реализацию если Вас не затруднит.
Найти все сообщения

Вячслав_М Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 30-05-2013 10:15
Ну выложить по полной реализацию - это много времени понадобиться, которого просто нет.
По этому начнем с концепции 3-х моментов:
1. ОУ - поскольку с ними наигрался вдоволь лично для меня не представляют ценности. Кроме как в I\U (применяю АД811). Преобразователь на дискрете меня не впечатлил.
Подозреваю, что можно использовать специализированные буферы типа LH, и BUF.
2. Угол атаки - завязан на всю систему в целом и в особенности на характеристики АС. Также завязан на наш внутренний ритм организма.
От него зависит - будет ли музыка с драйвом, или жесткая, агрессивная, или спокойная умиротворяющая.
Если в цепи стоит ЦФ, то 5-8% нам сразу обеспечено. (У меня вся система СД + усилитель дает 1.7%)
Поэтому, - пока с этим не поэкспериментируете и не выявите личные предпочтения - все схемы по-постольку по-скольку.
3. Есть тут много личных моментов.
Какая АС, усилитель транзисторный\ламповый. Что в звуке важнее всего?

Давайте начнем с этого.
Если все это не важно, то могу просто выложить обновленную схему (приводил ее раньше) с каскадом компенсации искажений. Она сейчас у многих работает и люди получают удовольствие по полной.

Не достигнув желаемого, они сделали вид, что желали достигнутого.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Nemo , audin1970 , dimoha.k68 , serg6677
EvgenySV Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 30-05-2013 11:50
Эх, оказывается не все так просто. Я на эти вопросы и ответить не смогу так как АС нет слушаю исключительно через наушники(ну нет у меня на данный момент даже куда поставить их, только дом купил, ремонт делаю). Но часть информации получена и на том спасибо(схему буфера смотрел). Буду далее наблюдать за развитием темы, я думаю народ еще подтянется.
Найти все сообщения

ms142 Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 30-05-2013 14:52
(30-05-2013 10:15)Вячслав_М писал(а):  Если все это не важно, то могу просто выложить обновленную схему (приводил ее раньше) с каскадом компенсации искажений. Она сейчас у многих работает и люди получают удовольствие по полной.
Ну вот и будет какая-то точка отсчета с заведомо высоким уровнем. Ждем-с. Улыбка
Найти все сообщения

Вячслав_М Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 31-05-2013 09:28
Ок! На днях.

Найти все сообщения

Вячслав_М Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 01-06-2013 09:42
(30-05-2013 14:52)ms142 писал(а):  Ну вот и будет какая-то точка отсчета с заведомо высоким уровнем. Ждем-с. Улыбка
Внизу схема.
Q13, Q14 - компенсатор искажений - на ВЧ уменьшает раз в 5, хотя вроде бы как транзисторы заперты. Заметен по измерениям и на 1кГц (1.5 - 2дБ выигрыш). На слух - более естественны верха и правильные сибилянты.
К недостаткам отношу небольшое увеличение 3-й гармоники и увеличение искажений на самом низе.
То, что обведено квадратом - там может быть любая структура как 550\550, так и 550\560 - все зависит от обвязки.
Если, используются обычные резисторы и конденсаторы вима, то лучше использовать приведенную схему.
Если же достанете супер обвязку, да еще и посчастливиться найти вместо 550С, 560С транзисторы 550\560, то тогда используете в первом каскаде 550\550, во втором 560\560, без компенсатора, но с доп. источником тока для второго каскада (как сейчас у меня).
А уж поиграться с элементами фильтра для получения желаемой характеристики и сопряжения с имеющейся системой - сам бог велел.
Удачи.

PC
Но если бы я сегодня начал рыть это направление, то забазировался в первую очередь все таки на специализированных буферах.
И кстати сказать - необходимо кроме подбора конденсаторов, учитывать емкость монтажную, которая доходит до 8пф. И из полсотни транзисторов как правило удается подобрать десяток, чтобы получились комплиментарные пары.

Найти все сообщения

Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 01-06-2013 11:22
Декілька вечерів переробляю потрохи Акай 79 на PCM63P-K і відслуховую реезультат.
Уже здвйснив більшу частину переробок і результатом вучання дуже задоволений!
Суб"єктивно звук наближається до звуку дорогих ЦАП Улыбка

Опишу дещо по схемі, можливо, кому пригодиться.

1. Реалізації повноцінних середніх точок двохполярного живлення і аналогової частини. Транзистор TR321 і резистори R321, R322 випаюються. Діод D501 випаюється, на його місце Д7Ж, накож в друго обкотку паяється ще один діод для отримання негативної напруги -12В. Конденсатор С504 випаюється, замість нього пара Елни 1000 мкФ, 35В. Середня точка конденсаторів з"єднується з середньою точкою стабілізаторів і середньою точкою (зелею плати, в місці 2-х нодок мікросхем IC301, IC302). Отримуємо повноцінне двохполярне живлення з однопівперіодним випрямленням.
Аналогічні дії зроблено з другою обмоткою трансформатора для живлення аналогової частини.
Ефект - пластмасовості і напряжності менше, звук більш натуральний.

2. Видаляємо ланку деемфазису R212, R213, C211 і аналогічну другого каскаду. Видаляємо конденсатор на вході операційника С210. Видаляємо резистор R211 - з якою метою його поставили, мені по праву не відомо, ні в даташитах ні і схемах інших плеєрів і ЦАП резистори такі не пихали. Замість резистора - закоротка. Видаляємо транзистор TR230 і резистор R235.
Ефект - краще розширення, детальність, починає вгадуватись почерк PCM56, слухати комфорно і приємно. Пізно, спати і робочий день основної оботи.

3. Випаюємо конденсатори С213, С214, замість них впаєюмо нормальні по звуку в аналогових колах електроліти, я впаяв 220 мкФ. розрізаємо доріжку +19В, -19В (я випаяв перемичку) і ставимо резистор 120 Ом (приблизно). Аналогічно на каскаді другого каналу.
Отримуємо роздільну RC фільтрацію напруги живлення аналогових операційника перетворення струм/напруга. В рідному варіанті живлення від одного стабілізатора, відповідно звук одного каналу впливає на інший і навпаки.
В майбутньому, можливо, ще підчеплю туди стабілітрони і повислуховую що краще.

4. В рідному варіанті живлення обох мікросхем аналогової і цифрової частини ЦАП PCM63 +5В, -5В реалізовано від твох лінійних стабілізаторів 7805 і 7905. Біля аналогових живлень стоять конденсатори Блек гейт, але який від них толк без роздільної стабілізації/фільтрації мені не зрозуміло...
Я порізав дорожки аналогових напруг +5,-5 і поставив стабілізатори на стабілітронах з хорошими по звуку електролітами, роздільно для кожного каналу (2 стабілізатора + 5 і два -5). Живлення на них подав від обмоток трансформатора +12,-12.
Пізно, завтра робочий день. зібрав, послухав.
Ефект - детальність, розширення, тональний баланс, все в нормі, звук подобається і прямо таки захоплює, заворожує.
Переслухав добре відомий диск і констатував появу в ньому стільки нового, що по праву був здивований чи то задоволений.
Можна стверджувати, що після таких переробом PCM63 стали звучати буде схоже до формату, класу і подачі, чутої мною в дорогих ЦАП.
Всі описані зміни потрібно зробити для обок каналів.
На виході цього плеєра можна слухати варіант з постфільтром IC130 або без нього - переключається релюшкою при нажатті кнопки на передній панелі.
В основному слухав без постфільтра з роздільними конденсаторами Мундорф Сюпрім 2,2 мкФ на виході. Якщо включати з постфільтром, також звучить цікаво і добре. Але, його ще потрібно переробити.

Залишається:
5. переробити постфільтр - я поставлю панельку, в неї буду вставляти макетку з парою хороших операційників з хорошим живленням і хорошою обв"язкою.
6. роздільна стабілізації цифрових напруг живлення мікросхем ЦАП на лінійних стабілізаторах 7805, 7905.
7. Підбір розділювального конденсатора на вихід по звуку.
8. Підбір операційників. Там стоять OP37 PMI, я так розумію досить хороші звуком, поставлю панельки і спробую повислуховувати інші різні в перетворенні струм/напруга. Ну і на вихід постфільтра також щось підберу і конденсатори зміню на класом і звуком вищі.
8. Реалізації окремої хорошої стабілізації живлення цифрового фільтра, можливо, навіть окремого трансформатора для його живлення.
9. Реалізація окремого хорошого по звуку тактового генератора. тут потрібно думати і вирішувати, на скільки він потрібний і чи часто я буду слухати плеєр в якості транспорту.
10. Додавання платки цифрового входу, щоб використовувати його як ЦАП (з ЦФ).
11. Транспорт повністю живиться від свого (цифрового) трансформатора. напевне, зроблю можливість відключення транспорту, якщо користувати плеєр як ЦАП, менше шумів, - краще.

Такі переробки Fighting0088

.rar  Akai-CD69_79 cd_p01(1).rar (Размер: 385.76 Кб / Загрузок: 14)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Вячслав_М
kritik Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 01-06-2013 11:38
Звук PCM63P-K очень сильно зависит от реализации ( как и всех цапов), но 63 микросхему можно встретить в недорогих аппаратах, типа Adcom. Переделав, убрав заводские недоделки можно получить звук на несколько порядков дорожеParty0012
Найти все сообщения

Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 06-06-2013 13:42
Мав нагоду порівняти звучання операційників в AKAI CD79 (PCM63P-K). В ланці перетворення струм/напруга.
В плеєрі є кнопочка Дак дірект - релюшкою відключається ФНЧ на другій парі опараційників.

Рідні OP37 PMI в пластмасі - звучать досить добре, особливих нарікань не було. Цікавило як краще.
AD846AN - переграли OP37 PMI. Краще розширення, детальність, більш чіткі ВЧ, звук більш контрольований по всьому діапазону. Загалом цікавий варіант.
OP42 в металі AD - звучать дуже схоже на звучання МАС156, але краще. Здалося, що у них більш правильний і достовірний тональний баланс, звук більш злитний. При цьому розширення, детальність на висоті і мікродинаміка ок.
OP42 і МАС156 мають польовики на вході і характер їх звучання дуже схожий.
Я б сказав, що це багаті звуком операційники.
OP42 слухав тільки AD, PMI не слухав (є різних виробників). Але, чомусь, мені здається, що звучатимуть однаково.

На PCM63P-K цифровий сигнал подавався з транспорта плеєра AKAI CD79. З порівнянь - вихідний цифровий сигнал з МУЗПК явно і значно переграє цифровий вихід AKAI CD79.
Я в близькому майбутньому відчеплю платку циврового входу до плати з PCM63P-K, повислуховую з компом в якості транспорту. Думаю, різниця буде значніша.

Також порівняв звучання операційників NE5532 Signetics, RC5532 Fairchild i NJM5532 JRC (всі з вінтажної апаратури). Почерк звуку всюдди ріхний, але клас приблизно однаковий. Вони значно поступаються вище описаним.

Найти все сообщения

WoWaN Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 06-06-2013 13:51
Я менял в Акае 69 на AD811 . Смысл есть .Также приделал ресивер на DIR9001
Кнопку на морде которая включает цифровой выход присабачил для переключения источника .Очень удобно .
Найти все сообщения

Выразили согласие: Nemo
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 06-06-2013 13:58
Дякую)
Я так і думав.
А Ви робили з ЦФ SM5813 чи без?

Я планую по швидкому зробити спочатку без, буквально цього вечора. Благо не потрібно знімани плату привода.
Потім планую зробити варіант з ЦФ, дочепити релюшок.

Загалом комутацію реалізувати не проблема - можн навіть автоматично - є сигнал в вході S/PDIF - відтворення здійснюється від входу. Нема - від привода.

Як звучання даного апарату з цифровим входом в порівнянні з промисловими ЦАП на PCM63, скажімо ПС аудіо?

Дякую.
Найти все сообщения

WoWaN Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 06-06-2013 14:16
В 69 стоит левый фильтр .Менялся на 5813 .
Релюхи в топку .Использовал коммутатор 74а257 . Настоятельно советую в плане удобства !По сути я 69 передела в 79 .Были добавлены трансы со стабами на питание выхлопов .Ну и трансик под ресивер. Но в 79 грейд К стоит Happy0144
По звуку подрубал к тремоле по спдифу ,а в сам аппарат диск включаю и все играет .Кнопку нажимаю отжимаю и радуюсь техническому прогрессу Embarrassed
Я если честно не сравнивал((Ибо в деревне нашей нету подобных девайсов. Единственное скажу четко и прямо он уверенно переиграл 69 без твика .Сравнивали ))После твика на 1541 поставлен крест .

И кстати на счет фильтра и без .Тоже думал обойти его но не нашел решения разделения каналов на левый и правый Scared0012
Исследуя киты китайские не покидает меня странный вопрос .Почему они все таки фильтр не выкидывает? Толик наш форумчанин хозяин 69(я попрошу его отписатся)
как то пожаловался мне что устает от моего цапа на 1541 .А я в свою очередь
вспомнил что дирка подрубалась на прямую .Между тем китайцы все равно лепят дирку к например 7220 .Не смотря на то что 9001 считается фильтром ! Встречал так же в сети обьяснения примерно такие ,что без фильтра помехи мегагерцовые проникают в тракт .Отсель и неудобства .Кто что думает ?

оо и фоток трохи нашел EmbarrassedКачествот не ахти ))

(Отредактировал 06-06-2013 в 14:29 WoWaN.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Nemo
ms142 Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 06-06-2013 20:12
(06-06-2013 14:16)WoWaN писал(а):  Встречал так же в сети обьяснения примерно такие ,что без фильтра помехи мегагерцовые проникают в тракт .Отсель и неудобства .Кто что думает ?
Так чего тут думать, так и есть. Тут как сложится с усем и АС. Особенно страдают от отсутствия ЦФ каменные уси и особенно глубокоосные. А ламповые уси как раз и выступают как фильтры.
Вопрос только в заметности последствий "дефильтрации".
Найти все сообщения

Mark_V Не на форуме
"M_V" Audio Laboratory

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 06-06-2013 20:27
(06-06-2013 14:16)WoWaN писал(а):  считается фильтром ! Встречал так же в сети обьяснения примерно такие ,что без фильтра помехи мегагерцовые проникают в тракт .Отсель и неудобства .Кто что думает ?
"шо тут думать - тут трясти нада"©
и должны проникать -при таких раскладах

а вот если LPF перещитать,АЧХ промерять и внести корективы -тогда можно(и нужно) слушать радуясь жизни
Найти все сообщения

Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 06-06-2013 22:59
Чому всі так бояться відсутності ЦФ?
Це ж паралельний ЦАП.
На виході стоїть активний аналоговий ФНЧ 3-го порядку, ефективно фільтрує.
Впевнений, що нічого транзисторним підсилювачам не загрожує.

Інша справа, що без ЦФ звук може або подобатись або не подобатись.
Особисто я, коли робив ряд експериментів з Філіпсом 204 ЦФ відключав і включав разів так 4 і слухав по пару місяців.
З рештою вибрав варіант без нього.
От на днях слухав також TDA1541 з фільтром або без. Мені більше подобається без.
Хоча в плеєрі з TDA1541 рідний транспорт так похабно звучить, що можна зо з ЦФ що без - толку не багато...

Ні звучання SAA7030 ні звучання SAA7220 мені зовсім не подобається, явно коверкає звук. Робить його синтетичним...
І для чого мені такий звук потрібний?
Може без ЦФ і є питаня до сприйняття сцени і призвуків, але, там звучить музика, а не набір звуків. Суб"єктивно.

Якщо хочеться правильного ЦФ - cMP + cPlay, в cPlay вбудовані правильні семплери з хорошим звуком.
Я уже розглядав варіант написати прошивку платки для TDA1540 з використанням ЦФ SAA7030.

Але, на скільки я перечитав даташити, навіть зараз пів години потратив - проблеми з таймінгами...

Для тактування SAA7030 потрібно щоб на вхід SAA7030 поступала тактова частота 4.2336 і кратні їй таймінги цифрового потоку.
А де її взяти, коли на виході приймача S/PDIF опорна частота тільки 11.2896 і кратній їй таймінги?

Підчепив я платку цифрового входу до плати з PCM63. Бігло написав прошивку для ПЛІС під формат цих мікросхем - 20 bit RJ.
Підключив, послухав без ЦФ - цілком добре звучить.
Як дорогі ЦАП на PCM63. Звуків, інструментальних партій добавилось, все стало кращим і більшим, достовірнішим.
В майбутньому зроблю варіант з штатним ЦФ SM5813 і комутацією.
Але це значно згодом. А це експериментальне слухання, щоб переконатись або спростувати, що комп по образу МУЗПК обігрує всі навні транспорти - переконався, і обігрує значно.

(06-06-2013 14:16)WoWaN писал(а):  В 69 стоит левый фильтр .Менялся на 5813 .
Скажіть, яку опорту частоту такту від приймача S/PDIF (крім сигналів BCK. LRCK. DATA) Ви заводили на 5813 - 256*Fs ?

Один з небагатьох старих фільтрів, який підтримує різні частоти і який можна сміливо чіпляти до приймача S/PDIF.

На скільки я розумію, приймачем S/PDIF можна виділити максимальну відновлену частоту - 256*Fs?
256*Fs, 768*Fs не виділиш фізично - в сигналі таких просто нема. Відповідно мікросхеми сигма-дельта ЦАПів, які прзначені для синхронної роботи в складі сигнальних процесорів (тільки синхронні таймінги), туди і не підключиш?

От у мене проблеми з SM5874AM - з не синхронними таймінгами (якщо мікросхему тактувати 16 МГц) величезні шуми - по даташиту допустимі тільки синхронні. Якщо їх тактувати синзронним 11 МГц -
працює не коректно...

Цю мікросхему якось можна вчепити до CS8416 (з ПЛІС)?

(Отредактировал 06-06-2013 в 23:16 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: dimoha.k68 , audin1970
ms142 Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 07-06-2013 07:53
(06-06-2013 22:59)Nemo писал(а):  Чому всі так бояться відсутності ЦФ?
Це ж паралельний ЦАП.
Так можно посчитать, на сколько придушатся "цифровые продукты" на выходе фильтра. И картина будет совсем не радостная.
Цитата:Інша справа, що без ЦФ звук може або подобатись або не подобатись.
Особисто я, коли робив ряд експериментів з Філіпсом 204 ЦФ відключав і включав разів так 4 і слухав по пару місяців.
З рештою вибрав варіант без нього.
Так у Вас же лампочковый усь, в большинстве случаев (зависит от схемотехники) беспокоится неочем.
Цитата:Ні звучання SAA7030 ні звучання SAA7220 мені зовсім не подобається, явно коверкає звук. Робить його синтетичним...
І для чого мені такий звук потрібний?
Это да, звук коверкается, факт.
Найти все сообщения

Вячслав_М Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 07-06-2013 11:47
(07-06-2013 07:53)ms142 писал(а):  
(06-06-2013 22:59)Nemo писал(а):  Чому всі так бояться відсутності ЦФ?
Це ж паралельний ЦАП.
Так можно посчитать, на сколько придушатся "цифровые продукты" на выходе фильтра. И картина будет совсем не радостная.
Совсем безрадостная - подтверждаю.
У меня фильтр 6-го порядка, с учетом того, что и межблочник и входные цепи усилителя - тоже дополняют этот фильтр.
Иначе эти побочные цифровые продукты слышны как неприятный окрас.

Найти все сообщения

WoWaN Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 07-06-2013 12:26
(06-06-2013 22:59)Nemo писал(а):  
(06-06-2013 14:16)WoWaN писал(а):  В 69 стоит левый фильтр .Менялся на 5813 .
Скажіть, яку опорту частоту такту від приймача S/PDIF (крім сигналів BCK. LRCK. DATA) Ви заводили на 5813 - 256*Fs ?

Один з небагатьох старих фільтрів, який підтримує різні частоти і який можна сміливо чіпляти до приймача S/PDIF.

На скільки я розумію, приймачем S/PDIF можна виділити максимальну відновлену частоту - 256*Fs?
256*Fs, 768*Fs не виділиш фізично - в сигналі таких просто нема. Відповідно мікросхеми сигма-дельта ЦАПів, які прзначені для синхронної роботи в складі сигнальних процесорів (тільки синхронні таймінги), туди і не підключиш?
Я просто запаял микруху и добавил пару перемычек которые есть на плате .Мастер клок у меня тоже коммутируется ,хотел попробовать тактировать сидюк от дирки , да забыл))
Я тут подумал если задача стоит прицепки к ПК может все таки использовать перешитую тремолу подрубать по квадратной шине и не парится с конверторами ?.На Веге конструкции Володи Полковника посмотрите там так раз ПСМ63 + она !
Найти все сообщения

Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 07-06-2013 23:29
З приводу наявності чи відсутності ЦФ - я нікому не висловлював і не висловлюю ніяких порад.
Кожний може зрозуміти як йому більше подобається тільки спробувавши, послухавши.
Особисто я знаю декількох людей, які слухають на транзисторному підсилювачі не те, що без ЦФ, а навіть без аналогового фільтра і задоволені.

В силу того, що я розробив платку для мідключення 1540 без ЦФ до I2S, - якщо хтось підкаже, як технічно грамотно і правильно підключити туди мікросхему ЦФ SAA7030 - не полінуюсь і напишу прошивку для ПЛІС з ЦФ. Частота виділеного катку на виході приймача S/PDIF - 11.289600.
Товариш з США казав, що покупці масово жаліються на погане звучання платки конвертора інтерфейсу китайського любителя 1540.
Вона якраз з ЦФ. Напевне, щось він там начудив з несинхронностями. особисто я не анденстенд де можна взяти 4.2336... Можна взяти 5,64 - для 1541 ЦФ чіпляти в самий раз)
А так треба 16,9 або 8,4, а є тільки 4.2336...
Використаний ПЛІС має еквівалент 240 тригерів - можна зробити багато.

А поки що готуюсь до початку твіка Ревокса.
От сьогодні принагідно прикупив декілька черепашок Телефункен EBF11.
Саме такі планую ставити в варіант виходу з лампами без ЗЗ (EF11, EF12, EF13).
Є у мене парочка пермалойових трансформатори в екранах - як варіант спробую реалізувати на них варіант перетворення струм/напруга (первинна обмотка без шунта, перерахований резистор в вторинній).
Як інший варіант - танталовий резистор.
Можливо індуктивність + додаткова корекція АЧХ
Ідея - щоб з динамічним діапазоном і часовою динамікою було краще. І розширенні, детальність наблиались до операційників.
Ну а транзисторний - на ОП42.

Вирішив вчепити в підсилювач на вхід замість 6Ж4.
6Ж4 - хороша лампа з хорошим звуком.
6AC7 була б краща. Намагався придбати, не виходило... Хоча не надто активно, відкладав на майбутнє.

А тут принагідно трапились черепашки Телефункен, ідея поставити їх на вхід підсилювача і слуханути виникала давно!
Спаяв перехідними з октальної на таку, поставив, послухав - класно)
Приблизно таким і уявлвся почерк і характер звуку.

В чому явна відмінність біглого слухання - кращий тональний баланс, живіший, натуральніший звук, розширення, детальність, мікродинаміка.
Розширення по звуках інструментів вище, якщо так можна сказати.

Можу заслужено назвати такі лампи багаті звуком і провести аналогію з ОП42 і МАС156.

(Отредактировал 07-06-2013 в 23:31 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: WoWaN
WoWaN Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 07-06-2013 23:42
Эх тяжеловато мне понимать технический украинский ))
Я вот тоже озадачен приобретением клевых шунтов (((
А набор лампачег точь такой как у вас тоже припасен))Все ждут своего часу .А в усилке на выходе что стоит?6L6 ? Я пропустил а что за акустика у вас ?
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS