Класичний ЦАП на TDA1540
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 10:26
(03-09-2014 08:04)doom писал(а):  как сказать,как сказатьCryCryПока ничего на 1540 не переиграло Ультрааналог.Я бы сказал,что ДАЖЕ рядом не стоялоCry
Якщо говорити про власне бачення, - судячи з акустики, яку Ви продаєте - навряд на подібних компонентах можна буде вислухати основну суть різниці 1540 і 20400.

На чому можна?
Альтеках 604
Класичних коаксіальних Тоноях типу Монітор сілвер, Мнітор голд.
На Магнепанах
На шириках формату Філіпс 9710
На старих паперових динаміках Телефункен і т.д.

Хоча, коли слухали в Слави на Сонус фаберах і порівнювали з ЦАП на ПСМ63, - різниця тональної подачі властика 1540 і 63 на мій слух була добре вираженою. При спільній великій схожості структур ЦАПів і звучання.
Так, 1540 звучать місцями шороховато і зернисто, таке є. 63 - злитніше і плавніше.

63 - як і збірка ультрааналог - чесних 20 біт. Далі питання лише в реалізації.
По праву в Слави одна з кращих реалізацій. Я чув штук 5 ЦАП на ПСМ63 + мав ЦАП на 63 - всі вони звучали солодкаво з змазаними верхами. В Слави - абсолютно чисті ВЧ без найменшого окрасу.

1540 - 14 біт. Думаю, цим і обумовлена певна шороховатість, зернистість, місцями грубуватість.

Ну і відповідно потрібний хороший класичний усіл!!!
Хоча б такий http://hi-fidelity-forum.com/forum/thread-116987.html

Відслуховувати, на хайенд транзисторнику, різницю між 1540 і іншими мікросхемами - не варіант.

Приклад - театр Лесі Українки в Києві.
Музична вистава. Музика - фонограма, спів - живе виконання.
Акустика - хто був знає - система JBL. Скоріше за все титанові купола СЧ і ВЧ.
Перший акт - все чудово - детальність, розширення супер, тональний баланс натуральний.
Середина другого акту - звук фонограми своєю назойливістю сверблить тобі мозг і напрягає.
Комусь такий звук по кайфу. Мені - так точно ні. Як на подібної концепції системи відслуховувати особливості 1540?
Як на мене - ніяк.

Про ЦАП на збірках Ультрааналог.
Я слухав штук 7 ЦАП на ультрааналог.

Висновок такий - достойно звучать саме ТОПОві апарати на 2 20400.
Таких було два - Марк Левінсон 30.5
І сонік франтірс 2

Були такі апарати як Ультралінк 2 і ще якийсь аудіорисеч, які явно поступались звуком добре твікнутому Філіпсу 204 і конкретно цьому апарату - http://hi-fidelity-forum.com/forum/thread-124803.html
Слухали з другом на Альтеках 615 і однотакті на 6Л6 = в нього.

Якщо порівнювати Сонік Франтірс 1 на 1 20400. І Сонік Франтірс 2 на 2 20400 - вони звуком відрізняються в рази.
Відповідно і ціною на реальному вторинному ринку десь в два рази = логічно.

Я ніколи не писав, що ЦАП на 1540 явно, однозначно і безаперечно переграє 1540.
Більше того, я на писав, що 1540 переграє 20400 хоча б в широкому розумінні.

Я писав, що 1540 має свої великі переваги по тональності, натуральності, душевності звучання.
Такі переваги 1540 багатьом сподобаються більше чим переваги детальності і розширення 20400.
Тому, - Ви спекулюєте...
Найти все сообщения

CTAC Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 11:03
(03-09-2014 10:26)Nemo писал(а):  1540 - 14 біт. Думаю, цим і обумовлена певна шороховатість, зернистість, місцями грубуватість.

Ну і відповідно потрібний хороший класичний усіл!!!
Хоча б такий http://hi-fidelity-forum.com/forum/thread-116987.html

Відслуховувати, на хайенд транзисторнику, різницю між 1540 і іншими мікросхемами - не варіант.
Я думаю, не уверен, но ЦАП Nemo звучал-бы лучше, ну во всяком случае не хуже моего. Просто мой объективно лучше сделан, плюс к этому я его долго долизывал. Разница конечно будет, разница между двумя любыми разными аппаратами будет по-любому и практически в любой системе, по другому быть не может, дело не в разнице а в уровне, я бы сказал что впервые услышал ЦАП который мне так понравился (кроме моего) Wink
Саша, я тебе мог-бы поставить транзисторный усилитель, разница была-бы абсолютно слышна.
Мне было-бы интересно построить ЦАП на TDA1540 самому, как я это понимаю, просто из любви к искусству. Улыбка Но так как я это понимаю ЦАП стоил-бы не дешево, мой меня устраивает, свободных денег нет, времени тоже, так-то пока отложу проект в желаемое Party0012
А вообще, для продвинутых аудиофилов, я горячо рекомендую ЦАПы Nemo! При том что у меня такого ЦАПа нет, никакого интереса тоже нет, просто это реально хороший звук за относительно небольшие деньги Happy0144
Найти все сообщения

Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 11:51
Що стосується ЦАПів на 1540 загалом.
І даної теми зокрема.

Описані тут ЦАПи були зробленими як логічний підсумок цієї теми http://hi-fidelity-forum.com/forum/thread-64711.html і зроблених в ній експериментів, напрацювань, досвіду.

Велику роль в створенні завершеного ЦАП в промисловому корпусі і на промислових платах відіграла ініціатива іспанського друга.
Якби не він - подібних ЦАП би не було.

Мій особистий ЦАП на 4 1540 зроблений в корпусі від АКАІ СД 79 і на макетній платі - ок, мене все влаштовує Party0012

Іспанський друг був і є ініціатором виготовлення певної кількості описаних ЦАП для себе і під свої цілі, - що я і зробив.

Попутно деякі люди тут попросили мене виготовити для них - виготовив.

Багато людей писало в особисті повідомлення з запитанням про ціну - вирішив написати в тему суми, які можуть коштувати три типи подібних ЦАП.

Але я поки не писав, що я буду пропонувати ЦАПи на продажу тут.
Є дуже багато факторів, через які подібною діяльністю займатись найменшого бажання нема.

Хоча б фактор вартості - 600 доларів це не мала сума для наших країв.
Якщо не бути ярим прибічником 1540 - за таку суму цілком можна купити багато варіантів інших достойних звуком ЦАП!

Але, - якщо бути саме прибічником 1540 - який існує вибір?

Філіпс 100, Ревокс 225 Марасн 73?
За них просять 500 доларів, - дешевше їх не продають.
А описаний ЦАП за 600 їх значно переграє.
Тобто - це звук 1540 + СПДІФ вхід + явний крок вперед в класі звуку.

Вказані вартості я озвучив виходячи з можливої оцінки компенсації використаного часу на збирання подібних ЦАП.
Для того, щоб зорієнтувати загал.
Дорого/дешево - тут справа така. У мене або так або ніяк.
Це нормально.

Хто принципово хоче мати ЦАП на 1540 - можна взяти і зібрати самому - схеми на все і плати також в вільному доступі в темі.
Для кого буде складним реалізація цифрової плати - а вона дійсно є складною і довгою - можуть написати мені в повідомлення і обговорити можливість придбання.

Окрім плати цифрового входу - все інше можна зібрати власноручно на мекетних платах.
Окрім 1540Д, які зараз дешевше 100 доларів за пару не купиш - решта буде дешево.
Тут на фото ЦАП на 4 1540Д на макетці - http://hi-fidelity-forum.com/forum/threa...pid2179524 (682)

Щодо можливості послухати ЦАП на 4 1540Д з операційниками - у мене один такий є Улыбка
Там стоїть 4 1540П + ОП42 + ЛФ355 здається якось так.
Думаю, в скорому майбутньому зможу його відправити бажаючим щоб послухати.
Шкода трохи затаскувати, - адже він з цільовим призначенням.
А інших транспортабельних поки нема і будуть відносно не скоро.
Але, думаю, можна буде щоб придумати, щоб корпус менше залапувався і т.д.

ЦАП з операційниками - як ЦАП з операційниками)
Я більше по лампах.
Скоріше мені операційники просто не цікаві.
Але є й інші, кому операційники кращі за лампи.

Але в цілому, основну, базову суть звучання ЦАП на 1540 на своїй системі можна буде почути і недільку повідслуховувати.
Щоб оцінити і зрозуміти для себе як звучить класичний ЦАП на 1540.

Чи буду комусь тут робити комерційно поки не вирішив. Поки схильний, що ні, а може навіть і не прийдеться..)
Але послухати - можна Party0012

З повагою, Олександр.
Найти все сообщения

doom Не на форуме
Специалист

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 19:13
О!!Я смотрю ветка оживилась!!Ну так вот ,пришлите ВАШ цап на послушать.Я приглашу нескольких человек,которые здесь есть на форуме,и сравню его в своей системе.Потом ещё в нескольких послушаем!!А так,это всё ЧЁС.....Cry

ПЕПЕЛ КЛААСА СТУЧИТ В МОЁ СЕРДЦЕ !!!!
Найти все сообщения

Выразили согласие: LionArt , Serpens
O V K Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 19:27
Мдя, последняя инстанция, без нее права на существование не имеет.
ТПРУНЯ Улыбка
Найти все сообщения

Выразили согласие: tomash
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 20:30
(03-09-2014 19:13)doom писал(а):  О!!Я смотрю ветка оживилась!!Ну так вот ,пришлите ВАШ цап на послушать.Я приглашу нескольких человек,которые здесь есть на форуме,и сравню его в своей системе.Потом ещё в нескольких послушаем!!А так,это всё ЧЁС.....Cry
Я уже писав разів три, - прислати послухати не проблема!
ЦАП на операційниках зможу прислати десь через два тижні.

Щодо системи.

Було б добре слухати і порівнювати на чомусь такому:

1. Транспорт в вигляді МУЗПК по канонах з повністю лінійним блоком живлення і ламповим клоком на АД1 для тактування звуковушки.
2. Хороша акустика. Наприклад, ALTEC A7 The Voice of the Theater.
3. Хороший класичний ламповий однотакт. Можна EF12 + EL12 або 6AC7 + 6L6 чи щось в подібному плані Улыбка

На подібній системі Ви обов"язково маєте почути в чому сильні місця 1540 в порівнянні, наприклад з 20400, а в чому слабкі Party0012
(Отредактировал 03-09-2014 в 20:31 Nemo.)
Найти все сообщения

doom Не на форуме
Специалист

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 21:22
(03-09-2014 19:27)kozij писал(а):  Мдя, последняя инстанция, без нее права на существование не имеет.
ТПРУНЯ Улыбка
фонтан закрой...Mad0228

НЕМО,то есть 802 Бивни не катят для вашего цапа...Альтеки,особенно старые Голоса,я не считаю выдающейся акустикой...Cry
(Отредактировал 03-09-2014 в 21:24 doom.)

Найти все сообщения

triumph76 Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 21:27
Олегу-Ну есть 12-ые))) Дать погонять?
(Отредактировал 03-09-2014 в 21:31 triumph76.)

Что я делаю без охоты и из необходимости, того не могу делать долго и со старанием. Марк Туллий Цицерон
Найти все сообщения

doom Не на форуме
Специалист

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 21:40
Прикольно!!У тебя будет хорошо играть,если......список прилагается...CryCry

Найти все сообщения

Выразили согласие: LionArt , Serpens
mihail Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 21:54
Костя , не нуно кипятиться .
Кто - то считает Бывни 802 выдающейся акустикой ,
а кто -то ГТ .
Кто - то слушает тяж рок,
а кто - то старый джаз
а кто -то тащиться от оперных арий ...
Под любимый жанр и выстраивается тракт .

Я лично уважаю пристрастие каждого ,
это же не политика Улыбка
Чего и тебе желаю . Улыбка

А цап послушать в Одессе,
думаю, очень хорошая идея.
Если тебе не понравиться ,
есть еще тракт Олега - он слушает и обожает джаз .
Найти все сообщения

Выразили согласие: LionArt , tomash
O V K Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 22:49
(03-09-2014 21:22)doom писал(а):  фонтан закрой...Mad0228
Яволь, Лавр Федотович. Где краник?

(03-09-2014 21:27)triumph76 писал(а):  Олегу-Ну есть 12-ые))) Дать погонять?
Михаил, спасибо, Александр выслал EF11, начну с нее, если дело пойдет,
спишемсяParty0012
(Отредактировал 03-09-2014 в 22:51 O V K.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: tomash
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 23:37
(03-09-2014 21:22)doom писал(а):  НЕМО,то есть 802 Бивни не катят для вашего цапа...Альтеки,особенно старые Голоса,я не считаю выдающейся акустикой...Cry
Думаю, зрозуміти в чому особливість звучання такого ЦАП в порівнянні з іншими - цілком підходять.
Я їх не слухав, - нічого не скажу.
Колись слухав декілька варіантів подібної акустики - не моє так точно.

Щодо Альтеків, - це легендарна акустика, яка давно увійшла в історію, незалежно від того, як Ви вважаєте Party0012
Можна хоча б привести в приклад зведення декількох альбомів Пінк Флойд саме на 604-х.

Глянув хоча б параметри 802 -
"Диапазон воспроизводимых частот 34 Гц – 28 кГц ±3 дБ на оси отсчета"
Що таке 34 ГцHuh Це багато.
Якщо Ви бували уявляєте як звучить барабанна установка вживу - так на 802-х ви не почуєте величезну частину інформації чи то суті = звуку певних барабанів.

Мої Альтеки 615 впевнено грають 20 Гц, на скільки я пам"ятаю 0 дБ. Я особливо не вдавався в подробиці і не міряв чи то не читав параметри. Але коли тесторий диск де частоти фрагментарно записані 20 25 30 35 40 45 50 100 і т.д. - всі фрагменти, починаючи з 20 Гц чутно суб"єктивно з однією гучністю Party0012

Скоріше за все 802 видатні, і багато чим..! Ціною вони видатні так точно - мають хоч якось її відпрацьовувати.

Порився в інеті.
Знайшов фотки кросовера - один штатний на електролітах, другий абгрейт на конденсаторах Мундорф.
Додав фото.
Він якості кросовера звук акустики залежить радикально.
В штатному кросовері стоять електроліти, - жах...
Абгрейд - ставлять плівку.

У мене в Альтеках в кросовері стоять конденсатори папір в маслі Сіменс, Бош, Дукаті 50-х років.

Хто знає яка різниця звучання електролітів, плівки мундорф і хорошого паперу в маслі - може зорієнтуватись.

Мені аж цікаво послухати, як вони звучать!?
Характерність звуку електролітів в кросовері просто не можна не почути. Потрібно буде задатись питанням і послухати різну промислову акустику)))
Може відсутність нижнього НЧ і електроліти в кросовері - дрібниці і виявляють себе співвимірювано з відсутністю двох біт в 1540.

Про ЦАП - я на ньому не слухав важкий рок.
Не знаю, як він його відіграє.
Софт рок, - наче адекватно.

В будь-якому випадку, - ЦАП можу прислати через пару тижнів.
При умові чемного і етичного спілкування тут з учасниками вітки.

І зобов"язуюсь Ваш відгук і точку зору прийняти як істину останньої інстанції!!!
Буде негативним - капітулюю беззаперечно і облишу тему..!
Тому, доля ЦАПів і моя в тому числі в Ваших руках і цілком залежить від Вашої найкомпетентнішої оцінки Party0012

Найти все сообщения

doom Не на форуме
Специалист

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 23:44
Немо,смешно тебя читать!!альтеки и 20 гц....И шо ты куришь...Ты точно не слушал 802 d,если ты пишешь про бас...Есть подозрение,что ты очень многое не слушал..А про живые барабаны,я очень хорошо знаю,ибо когда то ими занимался вплотную..А бочка-это 60 гц.Это тебе для справки...Ну ты и так всё знаешь,и всё слушал...Сравнивать Альтеки и 802 бивни,это как хер с пальцем..Biggrin

Найти все сообщения

Выразили согласие: Serpens
LionArt Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 04-09-2014 03:01
Nemo, у Фронтирса топовый цап на УА - Processor 3, но это несущественно.
(03-09-2014 10:26)Nemo писал(а):  .....
Я ніколи не писав, що ЦАП на 1540 явно, однозначно і безаперечно переграє 1540.
Більше того, я на писав, що 1540 переграє 20400 хоча б в широкому розумінні.
....
Насчет 1540 переиграет 1540 - не совсем понял, что Вы хотели сказать или имелось ввиду, что в системе zolotoynomerok Филипс 204 на 1540 играл интереснее, чем ЦАП, в принципе так и было... Насчет 1540 переиграет 20400 в широком смысле не понял вообще, но не будем на этом останавливаться.

(03-09-2014 20:30)Nemo писал(а):  Я уже писав разів три, - прислати послухати не проблема!
ЦАП на операційниках зможу прислати десь через два тижні.

Щодо системи.

Було б добре слухати і порівнювати на чомусь такому:

1. Транспорт в вигляді МУЗПК по канонах з повністю лінійним блоком живлення і ламповим клоком на АД1 для тактування звуковушки.
2. Хороша акустика. Наприклад, ALTEC A7 The Voice of the Theater.
3. Хороший класичний ламповий однотакт. Можна EF12 + EL12 або 6AC7 + 6L6 чи щось в подібному плані Улыбка

На подібній системі Ви обов"язково маєте почути в чому сильні місця 1540 в порівнянні, наприклад з 20400, а в чому слабкі Party0012
Отправить послушать именно в Одессу - это очень хороший вариант, во-первых там очень дружный коллектив настоящих любителей Звука, во вторых там системы и компоненты весьма достойного уровня и можно будет получить довольно объективную оценку качеств аппарата по совокупности использования в различных сетапах Happy0144Happy0144Happy0144

Касательно специальной системы для раскрытия потенциала ЦАПа, Вы уж извините, но это абсурд. Вполне допустимо, что где-то может быть лучше, где-то хуже, но характерный звуковой почерк аппарата прослеживается в различных сетапах.
(03-09-2014 23:37)Nemo писал(а):  ....
Мої Альтеки 615 впевнено грають 20 Гц, на скільки я пам"ятаю 0 дБ. Я особливо не вдавався в подробиці і не міряв чи то не читав параметри. Але коли тесторий диск де частоти фрагментарно записані 20 25 30 35 40 45 50 100 і т.д. - всі фрагменти, починаючи з 20 Гц чутно суб"єктивно з однією гучністю Party0012
....
Вы несколько заблуждаетесь, виной тому либо неудачный тестовый диск, либо вместо 20Гц играло что-то другое, но это не столь важно...

Предлагаю нам всем взять тайм-аут и дождаться результатов прослушки в Одессе, если за это время доработается ЦАП Юрия, то мне тоже будет интересно повторно его послушать и сравнить впечатления Happy0144

This Game has NoName. It will never be the Same.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Serpens
Serpens Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 04-09-2014 08:17
Nemo, Вы извините, но мне кажется, что нет смысла в ЦАПах на древних микросхемах. Как раз именно цифровые технологии не стоят на месте, и смысл в Вашем был бы только в случае крайне низкой стоимости.
Присоединяюсь к предложению отправить ЦАП на прослушку в Одессу - ребята могут потестить его в координально разных системах. Мой новый ЦАП обязательно поедет к Думу, хоть я и понимаю, что это может быть провал Улыбка

У меня есть свой звук, с блэкджеком и шлюхами!

Если ты вызываешь дождь, будь готов промочить ноги.
Найти все сообщения

Выразили согласие: LionArt
O V K Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 04-09-2014 08:49
Я бы, не драматизировал ситуацию. Не может быть лучшего ЦАПа всех
времен и народов, как , собственно и АС , и УМ. "Кому поп, кому попадья, а
кому попова дочка" Это же замечательно, есть разные девайсы для разных
предпочтений в звуке. Ведь мы , тоже, разные и это прекрасно!
О чем неоднократно и писал АлександрParty0012
Конечно, неплохо бы отправить ЦАП на рассмотрение одесской "тройки" Biggrin
но и при прохладных отзывах не нужно утилизировать, может кто то именно
такой звук ищет, может именно этот ДАК станет в его систему как пазл.
(Отредактировал 04-09-2014 в 08:51 O V K.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: zolotoynomerok
doom Не на форуме
Специалист

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 04-09-2014 09:08
Мне абсолютно всё равно,на чём именно сделан ЦАП.Меня звук интересует.
Я "стараюсь" жить честно,и не врать.Если мне цап понравиться,то я с удовольствием встану в очередь и приобрету себе ТАКОЙ!!!!
Про требования к сетапу,которые вдруг РЕЗКО стал предъявлять Т.С,то это реально СМЕШНО!!Cry
Со стороны это выглядит-У тебя не играет,ибо у тебя нет Альтеков..
Я же тебе сразу сказал,что если у тебя нет Альтеков,то играть не будет..CryCry

Найти все сообщения

Выразили согласие: Serpens , LionArt
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 04-09-2014 09:26
(03-09-2014 23:44)doom писал(а):  Немо,смешно тебя читать!!альтеки и 20 гц....И шо ты куришь...Ты точно не слушал 802 d,если ты пишешь про бас...Есть подозрение,что ты очень многое не слушал..А про живые барабаны,я очень хорошо знаю,ибо когда то ими занимался вплотную..А бочка-это 60 гц.Это тебе для справки...Ну ты и так всё знаешь,и всё слушал...Сравнивать Альтеки и 802 бивни,это как хер с пальцем..Biggrin
Після посту про порівняння *ера з пальцем у тему в мене виникає думка, що мати справу з Вами мені на*єр треба.

(04-09-2014 09:08)doom писал(а):  Про требования к сетапу,которые вдруг РЕЗКО стал предъявлять Т.С,то это реально СМЕШНО!!Cry
Цілком логічно!
Адже про сетап я жартував!
Хто як не Одеса мала чітко зрозуміти суть іронічного посту Party0012

Хоча в кожному жарті є доля правди.
Для прикладу, є люди, які порівнюють звучання компонентів виключно на довоєнних шириках Телефункен і іншої акустики не визнають як класу.
В великій мірі вони праві, - адже що стосується передачі обертонів і модуляцій - і 802 і 604 з фільтрами програють радикально.

(03-09-2014 23:44)doom писал(а):  Немо,смешно тебя читать!!альтеки и 20 гц....И шо ты куришь...Ты точно не слушал 802 d,если ты пишешь про бас...Есть подозрение,что ты очень многое не слушал..А про живые барабаны,я очень хорошо знаю,ибо когда то ими занимался вплотную..А бочка-это 60 гц.Это тебе для справки...Ну ты и так всё знаешь,и всё слушал...Сравнивать Альтеки и 802 бивни,это как хер с пальцем..Biggrin
Про бас.
В 802 динаміки 8" Про який бас нижній може іти мова?
Альтеки, про які я пишу 15"
Ви розумієте різницю між чисто фізичною дійсністю?

Вам подобаються 802 більше за 604 - чудово. Нічого не маю проти.
Вас влаштовує їх бас - чудово!

Але говорити, що вони здатні відіграти нижній бас, а бочка барабанної установки відтворює звуки не нижче 60 Гц - абсурд.

Додав першу ж знайдену картинку з параметрами про 604-ті

(04-09-2014 08:17)serpens писал(а):  Nemo, Вы извините, но мне кажется, что нет смысла в ЦАПах на древних микросхемах. Как раз именно цифровые технологии не стоят на месте, и смысл в Вашем был бы только в случае крайне низкой стоимости.
Присоединяюсь к предложению отправить ЦАП на прослушку в Одессу - ребята могут потестить его в координально разных системах. Мой новый ЦАП обязательно поедет к Думу, хоть я и понимаю, что это может быть провал Улыбка
Цілком згодний, - для більшості використання старих мікросхем ЦАП сенсу не має.
Є дуже багато чудових сучасних ЦАП.
Як приклад - Лаврик ДА10

Але ж тонально по звуку він значно відрізняється він апаратів, хоча б на 1541..!?
Ви мали плеєр на 1541, - не знаходите її звук цікавим і цінним і таким, який має певну особливість, характериний почерк звучання.
Такий почерк і подачу, якої не мають інші мікросхеми ЦАП, в тому числі сучасні?

(Отредактировал 04-09-2014 в 09:59 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Степанко , tomash
O V K Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 04-09-2014 10:08
Как то беседа выходит на повышенные обороты, предлагаю немного понизить
градус, и так негатива более чем. Party0012
Про АС : вот читаю о бивнях и альтеках , очень разные подходы к звуку, очень. И кто прав? А прав я (для себя, конечноBiggrin ) - только ширик в обратном рупоре! Лоутеры с электромагнитами. Это вообще перпендикулярно обсуждаемым подходам. По секрету скажу - бас есть,
40 в полочку и никакого гудежа.
Про ЦАПы : звучание старых микросхем, разработанных на заре стандарта
СД ,лично меня не оставляет равнодушным. При явных недостатках, подкупают они особой музыкальностью, душевностью, что ли.
Очень напоминает подачу хороших виниловых "роликов" ,типа Ленко.
Слушал замечательный звук от TDA 1543 Shocked , очень задушевно от 1540,
а вот 1541 как то не лягла на ухо. По БурБраунам - PCM56 из той же оперы, PCM63 уже не то, а вот PCM58 самая золотая серединка, на ней
собственно и остановился.
Безусловно, очень много зависит от реализации, поэтому выводы поверхностны и субъективны. Но других то нет, каждый выбирает сам
свой звук.
Найти все сообщения

Выразили согласие: zolotoynomerok , Nemo , виртуоз
Serpens Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 04-09-2014 10:32
Я и имею Филипс на 1541. По сравнению с моим ЦАПом такое впечатление, что он поломан. Так нет же, это так любимый многими звук старых Филипсов!
И его музыкальность - это всего лишь специфические искажения. Для меня этот звук - ужОс.

У меня есть свой звук, с блэкджеком и шлюхами!

Если ты вызываешь дождь, будь готов промочить ноги.
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS