Виктор Цой
Автор Сообщение
4ward Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 08-08-2018 13:19
В точку! Можливо, з такими запитами варто сидіти глядачем в залі "Пусть говорят".

В людини інтерес до Олександра Вишні і ознаки глядача з залу "Пусть говорят". Така собі "прихована сила" перехоплює перевагу в критичного мислення.
(Отредактировал 08-08-2018 в 13:29 4ward.)

Всегда трудимся до полудня, а нам всего-лишь — до утра.
Найти все сообщения

Выразили согласие: HAMANN , alexo
doom Не на форуме
Специалист

RE: Виктор Цой / 09-08-2018 08:04
так чвард и корнелия могли бы ваще свой форум создать.там бы вдвоем и общались,наши два голубкаHappy0158

ПЕПЕЛ КЛААСА СТУЧИТ В МОЁ СЕРДЦЕ !!!!
Найти все сообщения

Выразили согласие: alexo , quadrokot , Artem1 , apr.kobra
HAMANN Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 09-08-2018 15:24

Интересно Троицкий рассказывает о новом фильме Рыбина о реальной жизни Цоя в отличии от фильма Лета. Нашел это видео в другой ветке форума.

В новом фильме Рыбы будет сцена, например, как Цой получил от гопников бубей )
Найти все сообщения

Выразили согласие: 4ward
4ward Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 10-08-2018 14:48
До слова. Музичний продюсер спостерігає і управляє звукозаписом і продукуванням музики музичного виконавця чи музичного гурту в студії звукозапису, праця якого може перебувати в діапазоні від запису однієї пісні до запису розлогого концептуального альбому.
What does a music producer do, anyway ? – Production Advice. productionadvice.co.uk.

Айзеншпіс музичним продюсером не був. В українських та російських ЗМІ під музичним продюсером часто помилково розуміють інтрепренера, менеджера, який займається так званим "просуванням" та контролем організаційно-фінансовими питаннями діяльності того чи іншого музичного виконавця.

Продюсер зазвичай керує всім процесом від попереднього виробництва, до етапів звукозапису та автоматичного зниження з багатоканального мікшування в стерео або моно суміш, а в деяких випадках і до етапу аудіо мастерингу. Продюсер може виконувати ці ролі самостійно або допомогти вибрати інженера, а також пропонувати інженерам пропозиції.

Музичний продюсер має дуже широку роль в контролі і управлінні записом і виготовленні групи або виконавця музики. Продюсер має багато ролей, які можуть включати в себе, але не обмежуватись цим: збір ідей для проекту, складання музики для проекту, вибору пісень або студійних музикантів, пропонувати зміни до композиції, тренувати художника та музикантів у студії, керувати сесіями запису та контролювати цілий процес шляхом звукового запису і відтворення, аудіо мікшування записаної музики та, у деяких випадках, музики на етапі мастерингу звуку.

Цифровий мікшер Sony DMX R-100:
[Изображение: post_32296_1533902984_9e22c3c42857e04bbf...b39.attach]

Продюсер за роботою:
[Изображение: post_32296_1533901904_1d9a3de0a052d8d6a8...8aa.attach]

Продюсер з англійської - це виробник. Існують два види виробників: виконавчий продюсер та музичний продюсер. Виконавчі продюсери контролюють фінансування проектів, а музичні продюсери контролюють творчий процес запису пісень або альбомів.

(Отредактировал 10-08-2018 в 15:45 4ward.)

Найти все сообщения

KAKAO Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 11-08-2018 00:23
~
Вот на таком аппарате записывали альбом «Группа крови», а называется он – «Yamaha MT-44».

~
(Отредактировал 11-08-2018 в 00:23 KAKAO.)

Из всех меломанов, хороший транзисторный звук от хорошего лампового отличить смог только осциллограф.
Найти все сообщения

Выразили согласие: ser38578399
nem2007 Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 11-08-2018 01:29
(11-08-2018 00:23)KAKAO писал(а):  «Yamaha MT-44».
Вроде у них была модель 44-D

Цитата:К 1987 году у коллектива появилась своя четырёхканальная портастудия «Yamaha MT-44D» и драм-машина «Yamaha RX-11», которая позволяла редактировать не только ритмический рисунок, но и тембры с громкостью
Драм-машина RX11 была еще у группы "Мираж", а у "Ласковый май" - RX5

(Отредактировал 11-08-2018 в 01:35 nem2007.)
Найти все сообщения

KAKAO Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 11-08-2018 15:51
~
Я сам очевидцем тех событий не был, но со слов знающих людей можно узнать:
Цитата:"Группа крови" - шестой по счету альбом "Кино".
Работа над ним началась еще в октябре 1986 года, когда американская энтузиастка Джоанна Стингрей привезла в Ленинград домашнюю четырех- канальную порта-студию "Ямаха МТ 44".
Импортный прибор был установлен на квартире ударника "Кино" Георгия "Густава" Гурьянова, где вся группа в то время тусовалась, репетировала, рисовала картины и - время от времени - слушала и записывала новые песни.
Помимо классического квартета Цоя, в записи принимал участие клавишник Артур Сингле (синтезатор "Профем-2000").
Аранжировки, в том числе и клавишные, придумывались, в основном, Каспаряном и Густавом под общим наблюдением автора песен - Цоя.
Звукорежиссуру осуществляли все вместе.
Так что, можно сказать, что продюссером альбома выступила вся группа "Кино".
Предварительный вариант записи был готов весной 1987-го.
Летом, на студии Алексея Вишни, четырехканальную запись свели, добавив реверберации и прочих спецэффектов, в окончательный стерео-вариант.
Достоянием музыкальной общественности "Группа крови" стала осенью 1987 года.
~

Из всех меломанов, хороший транзисторный звук от хорошего лампового отличить смог только осциллограф.
Найти все сообщения

4ward Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 11-08-2018 16:56
Ну от. Я не уявляю собі картини (чи є таки інформація, що він коли-небудь вмів?), в якій Айзеншпіс управляє звукозаписом на Yamaha MT-44 (чи якихось інших звукових робочих станціях чи це в часи "Кино" чи значно пізніше) і чарує з мікшуванням чи аудіомастерингом. Значить, він не був музичним продюсером.
Олексій Вишня теж є лиш звукооператором чи звукоінженером, але не муз.продюсером. Взагалі, звукооператорів підбирає муз.продюсер. Вишня записав альбом "Це не любов", і звів матеріал майбутнього альбому "Група крові". Ну бо він мав доступ до потрібної апаратури і розбирався в цьому. Те, що Вишня не муз.продюсер, це ніяк не умаляет його в фаховості в якості звукооператора-звукорежисера.

У більшості випадків музичний продюсер також є компетентним аранжувальником, композитором, музикантом або автором пісень, який може запропонувати свіжі ідеї до проекту. Айзеншпіс таким теж не був. Вишня теж не був ідейним натхненником чи креативним гідом Цоя. Муз продюсер - людина, яка є креативним гідом або творчо керує процесом створення рекорду.

Рекорд (від англ. record — запис) — надзвичайне, гідне запису і пам'яті, досягнення, (не лише "зокрема у спорті", якщо мова не про "спортивний рекорд").
(Отредактировал 11-08-2018 в 17:40 4ward.)

Найти все сообщения

Ловец сноВ Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 15-08-2018 15:31
15 августа

Найти все сообщения

Выразили согласие: murenauskas , Маэстро , Сергій , 2012 , apr.kobra , Paul Siebert , Володя , Valet , ser38578399 , Artem1 , Igor65 , MetalMan , t.800
4ward Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 23-08-2018 01:58
перечитував топік. Забув ще одне. В пісні "Алюмінієві огірки" я більшою мірою описав другий план, опустивши перший.

Перший план в рядка "и мне кидайте свои пальчики": це коли слухачі руки вверх тягнуть від захоплення.
Перший план ж пісні - це про цілеспрямованість і волю, і про те, що якщо подобається щось робити - то роби, якщо становлення твоєї особистості цього вимагає, і не звертай увагу на чужі думки. Межі "дозволеного" окреслені філософією Віктора, ну і етичними і моральними нормами. Крім того, це "роби" стосується перегляду і переосмислення старих нежиттєздатних стереотипів. Відмова від себе є самогубством, як і втеча від проблем, які випали на долю. (це ще одне свідчення про недієздатність версії про самогубство) Це повязується і з другим планом в пісні "Легенда" (коли справа становлення особистості важна все життя, і навіть на смертельному одрі, і що це не має означати "опускання рук - капітуляцію", тому що Смерть вартує того, щоб жити). Це повязується єдиною логікою, єдиною філософією у всіх піснях.

І ще. Якщо хтось розуміє перший план в пісні "Ал.огірки" інакше - це не є проблемою.

Найти все сообщения

nem2007 Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 23-08-2018 03:54
Цитата:http://song-story.ru/ogurtsy-victor-tsoy/

Творческое наследие почти любого рок-музыканта обязательно содержит хотя бы одну композицию, которая кажется веселой пустышкой, но все же заставляет задуматься над подтекстом. У Виктора Цоя таковой является известная песня «Алюминиевые огурцы». И он, и его друзья не раз рассказывали о том, как Виктора вместе с сокурсниками отправили на отработку в колхоз.

Погода была дождливая, поле представляло собой сплошное месиво, а огурцы, которые они собирали, были сероватыми, отчего казались металлическими. Тогда он и придумал строчку об алюминиевых огурцах на брезентовом поле.

Песня вошла в альбом «45» и быстро стала популярной, а фанаты принялись по-своему истолковывать смысл текста. Версии высказывались самые разные. Под огурцами понимали рокерские заклепки на спецовках, выброшенные над Афганистаном бомбы и многое другое.
Цитата:В 1987 году Виктор Цой, отвечая на вопросы зрителей, пришедших на концерт в Дубне, объяснил смысл песни (вернее, отсутствие такового). Он сказал:

«Алюминиевые огурцы» – это чисто фонетика, и, может быть, какие-то ключевые моменты, не связанные между собой и имеющие задачу вызвать ассоциативные связи. Фраза совершенно не имеет смысла. Эта песня — попытка полного разрушения реальности, какого-либо реализма. Можно назвать это реальной фантастикой. Можно в какой-то мере сравнить этот подход с театром абсурда Ионеско. Только у нас не мрачное разрешение элементов действительности, а более весёлое."

_https://thequestion.ru/questions/106490/pro-kakie-alyuminievye-ogurcy-pel-v-coi

_https://song-story.ru/ogurtsy-victor-tsoy/

P.S. Вспомнился мне Высоцкого "Парус"...
(Отредактировал 23-08-2018 в 04:02 nem2007.)
Найти все сообщения

4ward Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 23-08-2018 12:32
nem2007, зацитований вами текст із http://song-story.ru/ogurtsy-victor-tsoy/ засвідчує лише факт чужих несвідомих асоціацій, які в такому вигляді використовуються для того, щоб викликати стереотипи у читачів, і цим змоделювати картину світу і потім визначити вчинки і поведінку. Несвідомі асоціації не є аргументом. Це "працює" за прикладом "мислення датами і цифрами" - мовляв, раз написав в часи сільськогосподарської практики, значить пісня ні про що. Це схоже і на шизофренічний механізм "хворобливого раціоналізму", - центрального шизушного механізму, коли "все раціоналізується шляхом розщеплення розуму та впливу і логіка його міркування стає дедалі більше неузгодженою".

про аргумент з Парусом Висоцького - мені це не зрозуміле, бо я Висоцьким не захоплювався ніколи. І Висоцький - це не Цой.

А цю цитату Цоя "это чисто фонетика, и, может быть, какие-то ключевые моменты, не связанные между собой и имеющие задачу вызвать ассоциативные связи. Фраза совершенно не имеет смысла. Эта песня — попытка полного разрушения реальности, какого-либо реализма. Можно назвать это реальной фантастикой. Можно в какой-то мере сравнить этот подход с театром абсурда Ионеско. Только у нас не мрачное разрешение элементов действительности, а более весёлое." - я вже пояснив раніше. Ви хотіли щоб в умовах літування текстів (цензури) він висловився би більше обєктно-орієнтовано, ніж абстрактно?

Тема піднята в пісні "алюмінієві огірки" (де бєлоє колєно колєт в вєни) - це є театром абсурду іонеско - стилістичний прийом, шоковий ефект якого підкреслює абсурдність життя у вигляді розуміння його через старі реакційні стереотипи. (тому і "Только у нас не мрачное разрешение элементов действительности, а более весёлое")
Жодна пісня Цоя не вказує на абсурдність життя.
(Отредактировал 23-08-2018 в 13:29 4ward.)

Найти все сообщения

Выразили согласие: HAMANN
Don Cornelius Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 23-08-2018 13:02
4ward, Ваша любовь к Цою не может не удивлять. Найти столько смыслов в этой сомнительной песне - это надо постараться!
Найти все сообщения

4ward Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 23-08-2018 13:05
є якійсь конкретні спростування? Ну, або щось таке, на що потрібно дати відповідь, щоб це перестало викликати подив? Я, взагалі-то, веду до того, що всі пісні поєднані єдиною філософією Віктора. Всі його пісні і інтерв'ю.

Відомо, що люди "мислять" несвідомими асоціаціями. Саме через це люди і вільні розуміти пісні Цоя інакше, ніж я описував через двопланове розкриття алегорій тексту. І через це ж, люди і схильні мислити про Цоя несвідомими асоціаціями як про Брюса Лі, чи про те, що "алюмінієві огірки" мають несвідомий звязок з сільськогосподарською практикою.

Don Cornelius, чи зміг я змістити Вашу думку в сторону позитивного ставлення до творчості Цоя?
(Отредактировал 23-08-2018 в 14:03 4ward.)

Найти все сообщения

HAMANN Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 23-08-2018 14:03
Я тоже считаю, что в этой песне заложено много разных смыслов. И во многом согласен с 4ward.

На мой взгляд не увидеть в этой песне смысла - это тоже удивительно. Он - на поверхности.

Корнелиус прекращайте набирать посты в этой теме. В ней от вас исходят одни фекалии, желчь и разложение. Вы никогда не увидите в творчестве Цоя ничего для себя, так что не пыжтесь и оставьте свой потребительский организм в покое. Дайте здесь пообщаться спокойно без вашего гавна.
Найти все сообщения

Выразили согласие: amatti73
4ward Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 23-08-2018 14:06
Don Cornelius не виглядає на противника творчості Цоя. Я так розумію, що просто потрібно врівноважити деякі протиріччя у розумінні різних моментів навколо Цоя і деяких понять.

Найти все сообщения

HAMANN Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 23-08-2018 14:10
(23-08-2018 14:06)4ward писал(а):  Don Cornelius не виглядає на противника творчості Цоя. Я так розумію, що просто потрібно врівноважити деякі протиріччя у розумінні різних моментів навколо Цоя і деяких понять.
А.. тогда сорян, Корнелиус ) Навеяло по мотивам постов КУБЫ и Ко. Думал, что вы из той же компании. Тогда можем обсудить.

Как по мне в этой песне есть все то что присуще творчеству Цоя: стёб, простест, своя линия, игра аллегорий.
(Отредактировал 23-08-2018 в 14:16 HAMANN.)
Найти все сообщения

4ward Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 23-08-2018 14:14
ну, ми це побачимо, сподіваюсь. Я так припускаю. Корнеліус підтримує ідеї Куби і всяку таку сіцзіньпінщину і кімченінщину??

(23-08-2018 14:10)HAMANN писал(а):  Как по мне в этой песне есть все то что присуще творчеству Цоя: стёб, простест, своя линия, игра аллегорий.
В точку. Я теж так вважаю. І алегорія означає "двопланове розкриття смислів", "Протест і своя лінія" - філософію Віктора, котру можна аналітично розкрити, як і зміст алегорій. Стьоб - як же без цього!

Чи "Куба" - це нік?

Коротше, я косякнув в розумінні "Куби і Ко", але про навіювання в значенні негативного підкріплення настрою - зрозумів.

Стьоб можна зустріти в багатьох піснях. Крутим стьобом є ціла пісня "Мама-анархія".

Don Cornelius, чи зміг я змістити Вашу думку в сторону позитивного ставлення до творчості Цоя?
(Отредактировал 23-08-2018 в 14:48 4ward.)

Найти все сообщения

Don Cornelius Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 23-08-2018 15:32
(23-08-2018 14:10)HAMANN писал(а):  А.. тогда сорян, Корнелиус ) Навеяло по мотивам постов КУБЫ и Ко. Думал, что вы из той же компании. Тогда можем обсудить.

Как по мне в этой песне есть все то что присуще творчеству Цоя: стёб, простест, своя линия, игра аллегорий.
Да в том-то и дело, что я старался высказываться без оскорблений, критиковать, опираясь на факты, но ярые поклонники Цоя к такому диалогу не готовы и ничего, кроме хамства, противопоставить не могут (кроме 4ward).

Попробую объяснить мою позицию на таком примере. Есть песня Кукушка, её множество раз перепели другие артисты. Так вот, в чужом исполнении она мне нравится и даже очень. В хорошей, интересной аранжировке, с хорошим вокалом она начинает звучать совсем по-другому, получается просто здорово. А в исполнении группы Кино выходит какая-то унылая ерунда. Ну а если взять концертное выступление, с живым вокалом Цоя, то получается просто провал.

(23-08-2018 13:05)4ward писал(а):  Don Cornelius, чи зміг я змістити Вашу думку в сторону позитивного ставлення до творчості Цоя?
Скажем так, если раньше я был уверен, что современные поклонники Цоя это сплошь любители совка или просто люди, навсегда застрявшие в своей молодости, то теперь я хотя бы знаю, что есть исключения. Вероятно, это действительно добавило позитива в моем к нему отношении.
(Отредактировал 23-08-2018 в 15:32 Don Cornelius.)
Найти все сообщения

4ward Не на форуме
Ветеран

RE: Виктор Цой / 23-08-2018 15:40
ей! пардон! Ваша критика має перекоси(в моєму субєктивному розумінні) в смислі діалектики (всмислі гносеологічного методу, який полягає в обміні тез (звинувачення) і антитези). Хоча, це Ваше право.
Я вже звертав увагу, що Вашому підходу характерні перфекціоністські і гедоністські налаштунки. Перекос з гедонізмом тут: Ви настільки уважно розглядаєте деталі, що втрачаєте саме явище, котре розглядаєте. На це накладається і інше - формальні поверхнісні (може через якійсь несвідомі асоціації) аналогії розмірковувань щодо текстів і перфекціонізм до музичного супроводу чи технічних сторін справи.

Це видно і по Вашому ставленні до Вишні, коли Ви не дивитесь на нього як на Особистість, а мислите через наперед створений Вами же фон (тло) і уже в фарваторі цього беретесь розглядати об'єкт.

я лише висказав своє розуміння. Це ніяким чином не означає, що у всіх решти поціновувачів творчості Цоя в їх "фоновому режимі" розуміння існує як спотворене; а тим більше, воно не означає, що не існує тут крім мене людей, які мислять в цьому або глибоко, або десь біля моєї позиції(трошки нижче, трошки вище від неї), або переверщують мене!

Гуд. Раз додало позитиву - це якісна зміна.

А то не було ясно где обида, а где месть.

(Отредактировал 23-08-2018 в 16:26 4ward.)

Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 35 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS