Тарифи за електроенергію
|
Автор |
Сообщение |
Audio Fanat
Ветеран
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
us7ign
Старожил
|
RE: Тарифи за електроенергію / 08-07-2021 09:19
(08-07-2021 07:21)Audio Fanat писал(а): У нас с супругой пенсия по 89 уе. И это при том, что трудового стажа почти по 40 лет.
Я ще застав ті часи коли вивчали Леніна, Маркса та "Капітал". І одне з того, що я запам'ятав, їх основні тезиси стосовно того, що економіка це базис, а все інше - надбудова. І мої викладачі політекономіки так і не змогли пояснити в чому економічна ефективність наприклад оплати праці за час, а не за результат. Де мотивація робити краще або більше, якщо один проспав зміну, а інший пропрацював, а отримали однаково? Який може бути результат такої праці як для працівника так і для замовника? Де ж той базис, якого не видно за політикою та волею партії? В мене складалось враження, що навіть викладачі не бажали про це думати. Ще було цікаво бачити "науковців", особливо в гуманітарних сферах, які не мали жодних практичних перевірок та втілень своїх "досліджень". Або як може викладати "трудове право" людина, яка не була в суді по жодній трудовій справі та не працювала в кадрах?
Досвід та імпотенція приходять з роками (с) дядя Вова
|
|
|
|
|
Pinaevv
Ветеран
|
RE: Тарифи за електроенергію / 08-07-2021 09:31
(08-07-2021 09:19)us7ign писал(а): Де мотивація робити краще або більше, якщо один проспав зміну, а інший пропрацював, а отримали однаково? Ви взагалі-то якого року народження? А то тут часто підтягуються "знатоки" Радянського Союзу 1990 року народження, які пихато кажуть, я ж жив у Радянському Союзі, я ж все чітко пам'ятаю, який жах тоді був! Так ось. Такої "уравніловки", якою нас зараз лякають, тоді не було. Були премії, були 13 і 14 зарплата. Були безоплатні квартири від підприємств. Пільгові путівки в санаторії і бази відпочинку. Способів зацікавити людей працювати краще, було більш ніж достатньо. Але не було такого "беспрєдєла", коли поштарка має 5 тисяч зарплати, а такий патріот України, як пан Смілянський, 2 000 000 гривень зарплати.
(Отредактировал 08-07-2021 в 18:07 #1.)
Нет войне!
|
|
|
|
norrest
Ветеран
|
RE: Тарифи за електроенергію / 08-07-2021 09:41
(08-07-2021 09:19)us7ign писал(а): І мої викладачі політекономіки так і не змогли пояснити в чому економічна ефективність наприклад оплати праці за час, а не за результат. Как по мне всё очень просто.
Человек приходит на работу и согласно договора выполняет заранее оговоренные повседневные обязанности/функции и они стоят такую-то сумму в час. То есть понятно - ЗП за час операционной деятельности, которая имеет повторяющийся характер. Это логично и просто. Приведем пример с УкрПочтой. Почасовая оплата - вполне логический подход. Но если платить за результат, это как? За кол-во доставленных пенсий? А кто это будет потом высчитывать и обосновывать? Пенсию можно доставить как за 15 минут, так и за час. Та и пенсионер может по сути даже дверь не открыть. Или почтальону двери выламывать, чтобы выполнить свои показатели и получить зарплату? Если сейчас посыпятся аргументы - дак он ничего не будет делать, то нужно правильно составлять трудовой договор и формировать в компании рабочий процесс с методами контроля, что в целом не позволит бездельничать на работе. В противном случае - увольнение. Платить ЗП только по выполнению KPI слишком кардинальное решение.
Оплата за результат, может быть использоваться в разных случаях. Например - дополнительная мотивация, или проектная работа. Что такое проектная работа, и чем она отличается от рутинной, можно поискать в гугле. Информация полезная и интересная.
(Отредактировал 08-07-2021 в 09:45 norrest.)
Stop war!!
|
|
|
|
us7ign
Старожил
|
RE: Тарифи за електроенергію / 08-07-2021 09:44
(08-07-2021 09:31)Pinaevv писал(а): Такої "уравніловки", якою нас зараз лякають, тоді не було. Були премії, були 13 і 14 зарплата. Були безоплатні квартири від підприємств. Пільгові путівки в санаторії і бази відпочинку.
Ну розкажіть молоді те, чого вона не бачила. А мій дід після спілкування з закордонними колегами якось вголос думав що в штатах людина його посади мала б власний літак та будинок побільше, ніж дозволено "радянській" людині. І чомусь не можна було навіть волгу купити, вже не кажучи за мерседес...
Безоплатного нічого не буває. Мені дійсно шкода тих, хто так думає...
В чому суть пільгових путьовок в задріпані санаторії? Чому керівник великого підприємства не міг поїхати на острови тихого океану як його колега з Канади наприклад?
А маргінали вони скрізь однакові. Але чорний безхатченко в штатах чомусь має вищий рівень життя ніж білий інженер в совку...
Все що ми маємо зараз є наслідком радянщини. І нічого не зміниться поки не помруть його останні представники зі мною включно...
|
|
|
|
|
Pinaevv
Ветеран
|
RE: Тарифи за електроенергію / 08-07-2021 09:52
(08-07-2021 09:44)us7ign писал(а): Ну розкажіть молоді те, чого вона не бачила. А мій дід після спілкування з закордонними колегами якось вголос думав що в штатах людина його посади мала б власний літак та будинок побільше, ніж дозволено "радянській" людині. І чомусь не можна було навіть волгу купити, вже не кажучи за мерседес... Ну що, мрія здійснилася? Ваш дід нарешті за 30 років незалежності України назбирав грошенят на власний літак? І звідки ж ви такі беретеся? Так якого року ви народження7
(08-07-2021 09:44)us7ign писал(а): А маргінали вони скрізь однакові. Але чорний безхатченко в штатах чомусь має вищий рівень життя ніж білий інженер в совку... Я в штатах не був, але мій хороший знайомий, який там відпрацював більше 10 років, казав, що такої бідосі, як там у провінції, він нколи тут у житті не бачив.
(Отредактировал 08-07-2021 в 09:54 Pinaevv.)
Нет войне!
|
|
|
|
norrest
Ветеран
|
RE: Тарифи за електроенергію / 08-07-2021 10:07
(08-07-2021 09:48)us7ign писал(а): Мабуть ці функції не потребують спеціальної освіти та навичок? Тупа механічна робота найнижчої кваліфікації? Як приготування їжі в макдональдсі чи прибирання подвір'я? Ну так і оплата відповідна і пенсія з неї. Які питання до їх розміру? Дак вопрос вроде бы стоял про часовую оплату труда, а не про уровень зп.
По поводу навыков и умений, то смотрите глубже. Почему вы считаете, что разносить пенсии и общаться с пенсионерами проще, чем просиживать сутками задницу под кондиционером? А ответственность и риски, что какой-то наркоман не прирежет в подворотне за сумку с деньгами? И по поводу образованию ну очень спорный вопрос. Офисных необразованных дебилов типа с "дипломами" вижу постоянно, но вот разносчиков почты таких не видел никогда. Мне кажется тут проблема в государстве, которое не может обеспечить людей вменяемой работой.
И на последок - у меня знакомые глухонемые эмигранты в Германии. Живут в мелком городе, где даже там им в центре занятости нашли работу сортировщиками белья. Пара при этом позволяет себе снимать жилье - второй этаж дома с двумя жилимы комнатами, а так же взять авто в кредит, нормально питаться, и ездить каждое лето на отдых. И никто там не считает их отбросами общества, которые "не смогли изучить рынок, и устроиться в крутую компанию"
Stop war!!
|
|
|
|
|
us7ign
Старожил
|
RE: Тарифи за електроенергію / 08-07-2021 10:37
(08-07-2021 10:07)norrest писал(а): Дак вопрос вроде бы стоял про часовую оплату труда, а не про уровень зп.
И на последок - у меня знакомые глухонемые эмигранты в Германии. Живут в мелком городе, где даже там им в центре занятости нашли работу сортировщиками белья. Пара при этом позволяет себе снимать жилье - второй этаж дома с двумя жилимы комнатами, а так же взять авто в кредит, нормально питаться, и ездить каждое лето на отдых. И никто там не считает их отбросами общества, которые "не смогли изучить рынок, и устроиться в крутую компанию"
так у них там мінімальна ЗП чи така сама як у стоматолога або інженера наприклад?
цікаво, чи є якась залежність від рівня ЗП та її форми? хто більше заробляє - той, хто пече хліб на заводі з почасовою оплатою чи той, хто пече і продає його сам у власній пекарні та отримає гроші в залежності від того скільки та чого наробив?
А за кого їх будуть вважати то лише від них залежить. У них був вибір - жебракувати або працювати. Можна подивитись на те, чим там займаються емігранти з більш теплих країн навіть без фізичних вад...
Ну і якщо за спадок радянщини - запитайте про відмінності між тими районами де була радянська влада і капіталістична, бо мені все одно не повірять )
|
|
|
|
|
Выразили согласие: | djo |
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 3 Гость(ей)
|
|