Завжди мрію мати змогу прослуховувати вдома якісну музику. Так як фінанси не дають можливості відразу придбати якісний і, звісно, дорогий комплект аудіоапаратури, було вирішено спробувати наблизитись до омріяної якості власними силами, тобто створити колонки та підсилювач своїми руками. Практику пройшов дано, з паяльником дружу-так мовити радіолюбитель самоучка. Робота з електронікою не звязана та дома найкращий відпочинок - паяльник і натфіль. Для АС донором в якості корпусів були взяті старі корпуса від Амфітон 50ас-022,що пилились на бардаку. В знайомого який раніше торгував на базарі товаром цієї тематики купив не дорого все потрібне до фільтрів і два шт. 6гд-2.5гдш-4 і 2гд-36 знайшов на базарі в два захода.2гд-36 брав із поролончиками в центрі.Фільтри дроблю з переключателями ємностей для регілювання (налаштування) частот розділу полос. Динаміки високочутливі і дуже чітко та надзвичайно якісно відіграють майже всі жанри, особливо інструментальну музику. В мене було і є багато різнихтрьох полосних АС вітчизняного виробництва, але цей звук мене вразив дуже сильно. Не можу поставити до порівняння якусь АС, ця акустика ховає все що я слухав(крім японських 4-х полосних). нижче викладу про УНЧ.
Випадково з цыкавості захотілось послухати підсилювач що зявився під рукою. Родичі дали на деталі бабінний магнітофон Ельфа 201-3 Діктор.підключивши його я був здивованим відчутним покращенням якості прослуховування музичних композицій впорівнянні з УНЧ на ТА8210 яка теж має далеко не послідній звук.було вирішено зробити своїми руками маленьку стоїчку з старих корпусах від радянських дисководів,що пилились в хламі.корпус з дюралюмінію зручний для творчості в розташуванні деталей, Вхідні екрановані дроти взяті теж з цих дисководів(вони здались якісними).кнопки від маяка,ручки звука теж від якогось унч радянського типу.Нижче викладаю історію в картинках:
Намагався робити УНЧ без комутаторів, щоб не втрачати якості,є тільки одна кнопка зправа -селектор 2-х входів.змінні резистори СП3-9а 47км та ручки на них випадково взяв з якогось совкового УНЧ.Ці резюки зовсім не обрізають частот впорівнянні з спареним китайським.Сам прослуховував, китаєць тільки з макс.гучн. трохи зменшуєш відразу чуєш спад АЧХ, що зовсім не спостерігалось через сп3-9а. Виходить хай енд в нас під ногами валяється? Прослуховував на навушниках philips shp2700,якими я дуже задоволений.Якість звуку в них перевищує ціну в декілька раз, та тільки треба змастити маслом пласмасу щоб не скрипіла.Джерело сигналу комп та програвач компакт дисків philips cd 920.
Зараз доробляю блок живлення під цей УНЧ в якому заодно є трансформаиор для лампового унч. Підкажіть схемку лампового УНЧ потужністю біля 7ват.трансформатор був взятий з лампового бобінніка яуза 6(300в,6.3). Є лампи 6н6п, тотів зробити популярний в інтернеті усь для навушників, було б добре якусь иеревірену схему щоб 6н6п була в драйвері?
5гдш-4 очень интересно играет, если его разместить отдельным блоком в ОЯ, поставив его сверху АС. Туда-же можно прикрепить и 2Гд-36.
Снимок плохонький, но разобрать можно.. Автор ещё гофр герленом промазывал, скалал что без него 5гдш-4 играл гораздо хуже.
(27-05-2012 23:04)Yuri S писал(а): 5гдш-4 очень интересно играет, если его разместить отдельным блоком в ОЯ, поставив его сверху АС. Туда-же можно прикрепить и 2Гд-36.
Снимок плохонький, но разобрать можно.. Автор ещё гофр герленом промазывал, скалал что без него 5гдш-4 играл гораздо хуже.
Дякую за підказку, та я планую свої АС деробляти так як на рисунку,крайній зправа.СЧ блок на точених колишках для віброгасіння -зверху над НЧ корпусом.ВЧ корпус над СЧ.
В любом случае, СЧ делайте в ОЯ, не пожалеете.
И ещё один момент: НЧ динамик раскачивает АС вдоль своей оси, и эта небольшая амплитуда влияет на локализацию в верхнем СЧ, по-этому хорошо бы чтоб СЧ блок вообще был НЕ связан с НЧ. Жесткость же СЧ, отдельно стоящего блока, может быть значительно ниже относительно пола, потому как "раскачивание" меньше.
(28-05-2012 07:43)3serg10 писал(а): [quote='Yuri S' pid='1116838' dateline='1338149048']
5гдш-4 очень интересно играет, если его разместить отдельным блоком в ОЯ, поставив его сверху АС. Туда-же можно прикрепить и 2Гд-36.
планую свої АС деробляти так як на рисунку,крайній зправа.СЧ блок на точених колишках для віброгасіння -зверху над НЧ корпусом.ВЧ корпус над СЧ.
Вітаю Ваш ентузіазм! Приєднуюсь до поради винести СЧ та ВЧ в окремий блок. Не раджу ставити ТРИ твітери в ряд. Це загострить діаграмму направленності на ВЧ і може звузити зону стереоефекту.
Для НЧ секції - максимально жорстка конструкція плюс ретельна герметизація допоможуть чіткому басу.
Успіху!
Доброго дня. Дякую за пораду. Нч бокс я зсередини кути промазав пластиліном і зверху залив пва. кожен край витримував добу під кутом до повного висихання.Стінки зсередини обклеїв войлоком 2 см товщина(він несправді має під 3 см,боюсь переборщив), який купив в меблевому магазині за приємлему ціну. Клей взав будівельний кс-3 -написано що склеює войлок і т.п. ще й зручно промазувати ним додатково кути і поберхню. Надалі планую з НЧ бокса забрати бокс для СЧ і робити окремий Бокс для СЧ і ВЧ так як показано на малюнку.НЧ динамік підніму в окремій плиті як намальовано.Доречі знайомий продавець продав на днях новий в упаковці 6гд-2 за 120гр.Фарт.шкода другий забрали за два дня до мене..В ВЧ блоці будуть розташовані фільтри з змінними переключателями ємностей.схему викладу пізніше. Вч динаміки плануб розмістити так:два крайні під кутом 12градусів всередину,середній прямо через 0.5 мкф-щось счоже на 4-х полосну систаму.Загальне фото викладу з якісного фотоапарата , але пізніше , коли завершу доробку.
цікава ідея.здається ви праві.Дякую за підказку.тоді ВЧ блок буде не менше 12 см вширину
Хто зможе підказати автоматично-ручний метод усунення такої проблеми як:на фото показано декоративна рамка з динаміка амфітон(чорна), що не входить в внутрішній діаметр зовнішньої рамки.Як можна рівномірно зняти 1.5 мм з внутрішньої сторони зовнішньої рамки?Вони гарно пасували б на цих динаміках.Чорна закриває обід динаміка з дирками під шурупи, а срібний-ковбойський металік гарно додає фірмовості цим АС
(05-06-2012 07:08)3serg10 писал(а): цікава ідея.здається ви праві.
Вообще-то я думал Вы выдвинете свои доводы, оправдывающие Ваше решение. Наверное Вам не попадалась статья в журнале Радио 10/83 с.46
Скачать можно здесь http://kai5.ru/download/book/radio/1983/10.htm
(05-06-2012 07:08)3serg10 писал(а): цікава ідея.здається ви праві.
Вообще-то я думал Вы выдвинете свои доводы, оправдывающие Ваше решение. Наверное Вам не попадалась статья в журнале Радио 10/83 с.46
Скачать можно здесь http://kai5.ru/download/book/radio/1983/10.htm
Дякую за зсилку, стаття дуже цікава, багато згодиться.Та я давніше запланував таку експерементальну схему:
зараз маю мало часу.все забирає ремонт квартири і робота.та дещо вдається зробити. на малюнку показано продовження роботи над корпусом БП,удосконалену схему фільтра АС, та точені ніжки для ВЧ і СЧ корпусів.одна ніжка обійшлась в 2грн.заготовку взяв за 2пива.планую під ніжки зробити гільзи з силіконовими вставками для кращої амортизації.резинки візьму з поломаних CD-ROMів, там їх по 4 шт живе.
(04-06-2012 15:42)gregory писал(а): Дуже непогано, як для початку. Терпіння Вам та наснаги, з повагою.
тоді після перепланіровки це виглядатиме ось так
Вибачте,але це доволі абсурдне розташування динаміків.
Не можна їх ставити горизонтально,не можна ставити два середньочастотника і три піщалки,це пов"язано з малою довжиною звукової хвилі на цих частотах...і врешті-для чого?