Акустика "ПИЛОТЫ" Вадимыча
|
Автор |
Сообщение |
Вадимыч
Ветеран
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Sound-YP
Ветеран
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
|
|
|
Вадимыч
Ветеран
|
RE: Акустика / 10-08-2014 17:03
(10-08-2014 15:57)oleg2566 писал(а): Як що Сергій ще й срібло навчиться виробляти не гірше чим у Юрія, першим "падаю на хвіст".
"Коли не пиріг, то й не пирожися, коли не швець (не тямиш), то й не берися."
Відносно кабелів, я вже писав - Виключно для себе!
Так що Олеже, до цього не дійде. Падай на хвіст, знашь кому. Скоро і я підсяду.
Для того щоб зрозуміти і оцінити роботу кабелів, потрібно як мінімум, самому: скрутити, зібрати, спаяти кілька десятків кабелів! Чим періодично і займаюсь, для власного задоволення!
(10-08-2014 17:02)baheba писал(а): (10-08-2014 15:57)oleg2566 писал(а): Як що Сергій ще й срібло навчиться виробляти Не знаю,я би затягнув паска,але почав би зразу iз золота. Ні. Як що проб’є – то тільки платина!
Але для початку потрібно на моножилку діаметром 0,8 мм. і довжиною 3 метри рівномірно намотати бавовняну нитку!
(Отредактировал 10-08-2014 в 17:11 Вадимыч.)
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
RE: Акустика / 10-08-2014 18:12
(10-08-2014 17:03)Вадимыч писал(а): [quote='oleg2566' pid='2510505' dateline='1407675463']
Відносно кабелів, я вже писав - Виключно для себе!
Так що Олеже, до цього не дійде. Падай на хвіст, знашь кому. Скоро і я підсяду.
Для того щоб зрозуміти і оцінити роботу кабелів, потрібно як мінімум, самому: скрутити, зібрати, спаяти кілька десятків кабелів! Чим періодично і займаюсь, для власного задоволення!
(10-08-2014 17:02)baheba писал(а): [quote='oleg2566' pid='2510505' dateline='1407675463'] Все таки я тебе зацепив
Так, грайся, я вже.
Може ще Олександра baheba, приймемо у табір вірячих, він поки що з іншої сторони, але все по переду.
|
|
|
|
baheba
Учу Правила
|
RE: Акустика / 10-08-2014 21:16
(10-08-2014 18:12)oleg2566 писал(а): Може ще Олександра baheba, приймемо у табір вірячих, він поки що з іншої сторони, але все по переду. Чо ти так думаеш,я так саме грався з кабелями, але коли поняв шо на таке рiзнобарв"я менi не вистачить життя,то прийняв рiшення -нехай буде шось середне,i вибрав для свого вуха моно-жилу 48 року затягнуту у бавовняну шнурiвку.Але одразу скажу -срiбноi або золотоi жили не було,була тiльки посрiбнена.Iнтуiтивно я схиляюся до мiдi,вона м"якша в звуцi i як на мое вухо мае найменше забарвлення(при певних умовах).I врештi смаки мiняються разом iз нами,я iнколи дивуюся як наприклад мiг слухати якийсь там на сьогоднi не прийнятний звук того чи iншого,не важливо чи то кабель,чи то калонки, обшим життя вносить своi корективи .I шо цiкаво шо чим далi то сталiшi уже смаки,до чого б це?Старiемо браття.
|
|
|
|
fground
Ветеран
|
|
|
|
Вадимыч
Ветеран
|
|
|
|
Вадимыч
Ветеран
|
RE: Акустика "ПИЛОТЫ" Вадимыча / 07-10-2014 00:14
Продовжую експериментувати з Pilot-II. База була визначена з самого початку це НЧ секція, тепер час прийшов і до СЧ-ВЧ ланки.
Зробив заміну СЧ та ВЧ динаміків. Тепер СЧ динамік кевларовий, але він потребував деякої доробки. Рідна виточена пластикова куля була замінена на більш довгу алюмінієву. Це дозволило вирівняти АЧХ/ФЧХ характеристики в районі 3 -4 кГц. ВЧ-планар залишився попередньої моделі, лише встановив новий.
Ще раніше, встановив розподільчу колодку і додав срібні підвідні дроти близько 20 см. Дякую Олегу (oleg2566) за корисну ідею!
Кросовер частково був перероблений і перелаштований. Частоти розподілу – 650 Гц., 3,5кГк.
Дуже вдалий розподіл. Так як самий чутливий діапазон для вуха 1кГц.-3кГц. відігрує один динамік. Частотний сплеск СЧ динаміка на 5,5 кГц. (як без нього) залишився далеко обрізаним. Та й планар, починає працювати вище на 1 кГц. від частоти рекомендованої виробником.
Тильний динамік тепер відключається. Для масштабних композицій він додає обсягу і в самий раз, для малих ансамблевих складів трохи губить локалізацію інструментів.
По звуку. Відчутно збільшилась деталізація та динаміка.
Поки так. Грію!
(Отредактировал 07-10-2014 в 00:16 Вадимыч.)
Думай головой, слушай ушами!
|
|
|
|
Вячслав_М
Ветеран
|
RE: Акустика "ПИЛОТЫ" Вадимыча / 08-10-2014 06:08
(07-10-2014 22:37)Вадимыч писал(а): Славик, а если золото да с платиной? Поскольку у меня совмещение использования золота в мед. практике, то после вдумчивого изучения всех свойств платины - от нее пришлось отказаться.
Проводимость золота находится между алюминием и медью, а вот платины раз в 5 выше чем у золота.
К тому же при определенных условиях платина обладает высокой реакционной способностью влиять на ферменты, поэтому даже сам контакт рук с ней нежелателен (приборы это фиксируют)...
Поэтому работы с ней были прекращены.
Золото, - это все же совсем другой материал, - работать с ним приятно (тем более, что биологически оно весьма необходимо организму). Не говоря уже о том, какие сюрпризы оно приносит в звуке.
Это как прорыв в новую реальность (можно менять от блока питания, до используемых деталей, но даже и близко не подобраться к тому эффекту который дает использование золота, даже в пределах грамма...на весь аппарат). Возможно я опишу эффекты после всех экспериментов в своей ветке про кабели, но даже спустя такое время у меня не хватает слов для описания того, с чем столкнулся.
----------------------
Кстати сказать на ВЧ золото даст серьезную фору даже серебру - всего тончайший слой в нужном месте и звук серебра будет казаться шипением на фоне чистых и натуральных звуков - ну нет у меня пока никакого объяснения этому феномену.
(Отредактировал 08-10-2014 в 06:15 Вячслав_М.)
Не достигнув желаемого, они сделали вид, что желали достигнутого.
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 9 Гость(ей)
|
|