(13-02-2018 16:01)quadrokot писал(а): Як приклад можна встановити "аудіофільські" запобіжники від відомого виробника(дивіться вище). З"явиться шанс ще й систему спалити.
Костя, я так понимаю, что из-за моих предохранителей у тебя что-то сгорело, или всё очень просто - не съязвить не получается, если очень хочется? так это мы все умеем, главное, чтобы кто-то начал, в итоге получится, как в анекдоте про ковбоев, и в результате все мы на дурняк наедимся дерьма.
Оскількі перебування в рамках класичних поглядів на аудіо мені вже трохі тісно, то продовжую їх розширювати далі
В моєму передпедсилювачи класичний БЖ: транс на вінтажному залізі, кенотрон Telefunken, електроліти Blek Gate, Mundorf, та інше в тому ж дусі))
Здавалося, чем би весь цей удіфільний непотріб звідци викурити Поміняти кенотрон на діодний міст... - не цікаво))
Вирішив діяти більш радикально
Зібрав на колінці, та відслухав макет альтернативного БЖ.
Це імпульсний перетворювач 12В/150-450В, який живиться від ІБЖ 220В/12В (MW).
З початку в одинарному варіанті, потім - подвійне моно.
Попередні висновки несподівано оптимістичні!!!
Вирішив побудувати в окремому корпусі альтернативний БЖ, та відслухати більш ретельно.
А ви кажете (с)
Вже як тиждень по тому прийшла від Володі vd-two довго очикуванна нова плата буфера на buf03 до ШІМ модулів мого підсилювача потужності. Як завжди - все виконано бездоганно (перше фото - попередній варіант)
В звуці для мене приемна несподіванка
і це тількі початоквий прогрів.
Загальний концепт - подвійне моно. Тепер кожен канал живиться від свого окремого джерела постійной напруги +/-20В ІБЖ.
Як я не намагався зробити аналоговий БЖ, який би перевершив імпульсний, в мене нічого не вийшло, він по всім параметрам програвав ІБЖ від Hypex.
Про унікальні схемні рішення живлення нових буфоф, якщо буде його ласка, росповість шановний пане Володимир
Что касается самих буферов, то это просто великий BUF03 от Precision Monolitics Inc. (PMI), купленной Analog Devices - сам по себе уже уникальный. Но есть одно но - эти штуки весьма критичны у питанию. Тут это стабилизаторы Linear Technology, достаточно малошумящие и весьма качественные в остальном. Только включать их надо не по даташиту, т.к. писавшим даташит было важно одно - а нам нечто другое.
Теперь в планах такой же буфер, но с секретными дискретными стабилизаторами.
Чесно кажучи Юра, я думав що ти вже давно спробував BUF03 та з невідомих причин забракував.
Звук в ньому жити повинен - це краще що можна для тебе придумати
Олег, тиж знаєш, я не з тих хто швидко відступить
Но маю зауважити, як би не Володя, то скорше всього я про нього давно б забув
Бо з ламповим бувером на ЕСС88 все було чудово і саме головне - було дуже кайфово
Едино до чого були зауваження, з точки зору перефекціонізму, так це до якості нижнього НЧ.
Тому були разпочаті експерименти з BUF03, який, слід зауважити, теж не заспівав як слід з пів оберта, но потенціал в ньому я почув відразу.
Но з часом голос таки прорізався)) Варіант звуковой подачи мого ШІМ з першою платою буфа від Володі vd-two був представлений на останій зустрічи в Берегово
Коли маєш будь який аудіо девайс, завжди цікаво як він в порівнянні з іншими, но классом вище. Но як що ти сам сконструював аудіо девайс, то тоді ти вже мусиш його порівняти з фірмовими братами, а ще краще - з патріархами в цій галузі
Погостював у мене недавно N-Core 400 від Hypex
Мені сподобалось звучання NС 400
В них вже відсутня сухість та відстороненість як в UcD180HD
Вони мають рівний тональний баланс, в них правильний розподіл енергетики у всьому частотному спектрі та висока швидкість НЧ. Чудова розбірливість, відкрита середина і при цьому - цільність подачи музичного матеріалу! Звучали легко та невимушенно.
Власне все те, до чого я вже давно звик
Оскільки вони мають тількі балансні входи, то підключав до свого попередника за допомогою пасивного (трансформаторного), та активного перетворювачив RCA/XLR. Також підключав напряму до DAC DS по балансу.
(24-04-2018 02:10)onv писал(а): Клон в этот момент был, или не успел их сравнить ?
Клон був тиждень до цього. Вихідний дросель був намотон плоским дротом. Транзистори на радіатор через кераміку. Слухав уважно два тижня.
В порівнянні з моїми, та NC400, їм не вистачало напору та єнергетики в нижньому НЧ. В цій ділянці поводять себе дуже інтелігентно та сором'язливо
У всьому іншому діапазоні - на висоті
Давненько я не заходив до собе
Недавно отримав розроблену ALK Engineering вдосконалену версію "ALK Universal", кросовер CSW-450 від ampsandsound
Не можу сказати що попередні мені не подобалися, но в порівнянні з новими - це був якісний, но аматорскій варіант))
Я вже не говорю про оригінальні вінтажні першого порядку від Klipsch.
Для інтересу дістав та порівняв і з ними. Одне можду сказати, для себе розвінчав міф про більшу деталізацію першого порядку в порівнянні з більш високим
Вітаю шановну аудіо громаду!
Продовжую рух далі в темі підсилення, та полишаю клас D
Переходжу до Т
Не буду особливо розводити піаракцію та вдаватися в подробиці, повідомлю лише те що новий малюк має в моїй реалізації 300Ват з можливих 450.
Виконання можливе як чистий підсилювач потужності, так і повний з РГ.
Робота по доводці майже закінчена
Результатом надзвичайно задоволенний
Ну і в системі ще є невеличке поповненя...
Інтегрував манюнькій сабік на 800Ват
Знание-сила! Но какой прок от знания вещей, если эти вещи бесполезны?