Клуб любителей AKAI
|
Автор |
Сообщение |
moeller
Ветеран
|
RE: Клуб любителей AKAI / 11-06-2022 23:26
Дуже цікавий апарат фірми, головне що я зауважив зроблено все дуже добротно, якісні матеріали рік випуску 67-й.Механіка виконана на високому рівні, по якості наближено до швейцарських портативників.Аппарат в колекційному стані ,ідеальному, все працює ,все рідне,навіть пасіки .
Що саме більше здивувало, що такий тонкий пасик дає раду з 7-ми дюймовими котушками при перемотуванні плівки.Незнаю як так змогли розрахувати японські інженери
В Астрі чи маяку грубезний і завжди йому було важко
Відтворює і пише як на диво дуже непогано що на 19 що на 9. -й швидкості по двом каналам. Механізм протяжки плівки виконаний дуже добре, особливу увагу треба приділити шплінту,який при відтворенні рухається вгору і при тому відбувається натяг плівки відносно головки.Тому для головки немає необхідності застосовувати додаткові подушки для щільності .
Деякі меломани ,в тому числі з форумів де більше обговорюється магнітофони професійного класу зрівнюють якість виробів Акай з консервними банками , але це стосовно останніх випусків, коли якість була не на першому місці ,але все рівно я з ними не згідний .В цьому виробі все просте, надійне і якісне.Думаю любителям Акай мій показ сподобається,особливо активному прихильнику фірми leva 008
(Отредактировал 12-06-2022 в 00:01 moeller.)
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
AlTair_SPb
Ветеран
|
RE: Клуб любителей AKAI / 12-06-2022 00:30
Катушечники имели место рядом со мной, но мне не "приросли" )
Я "выпускник" школы компакт кассет в бОльшей мере.
По содержанию выше есть одно замечание, оно не критично, а про отзывы ниже
в плане "профессиональности" - это не совсем корректно.
Акай не старался их так позиционировать, впрочем, как и прочие конкуренты в то время.
Это не касается отдельных не массовых изделий под заказ.
Такое понятие скорее придумано нами, как потребителями бытовых аппаратов.
Это когда их пользовали в немалых кол-вах в разных студиях как копиры.
Говорят за Акай много и в разной степени значимости. НО! Акай своей продукцией, массовостью и относительной доступностью (сравнительно) при наличии надёжности, возможностями воспоизведения или как говорят сервис функциями (как минимум на пол шага шли впереди других и головами GX в том числе), завоевали рынки и умы.
"Отвраты" есть у любого бренда. Чем больше говорят, тем больше внимания, хоть они
и ушли как и прочие с данного рынка по понятным причинам.
|
|
|
|
|
AlTair_SPb
Ветеран
|
RE: Клуб любителей AKAI / 12-06-2022 01:37
Если честно, то мой первый опыт общения с аудио на плёнке состоялся на ещё
родительском "Аидас", ламповый, с Литвы (производством). Это в ~1971год. Помню, как батя склеивал
ленту уксусной эсенцией, как заправлял ленту, как включал.
На свою голову "научил".... Дело в том, что там в маге не было унитарной/единой в корпусе
вилки для подключения к магу, а было два раздельных штекера, а на другом конце шнура питания от сети была обычная вилка в едином корпусе.
Мне было 6 лет, и я без осознанки сначала воткнул вилку в розетку, а в это время у меня в другой руке были в кулаке зажаты оба штырька для мага.....
Что сказать.... пол года ходил на перевязки от електроожога. Шрам до сих пор присутствует.
Меня спас разболтанный тройник в розетке, когда меня трясло, я его "вывалил"
из розетки..... ну как то так ) Я не знаю как я орал при рождении, но в тот момент я орал как положено тому, кто в итоге второй раз родился
Это я без подробностей... эта история "богаче"
|
|
|
|
moeller
Ветеран
|
RE: Клуб любителей AKAI / 14-06-2022 19:21
Sonor , не тільки писати а і читати:true:650й переграти ,при тому що в нього головка. Gx ,але першого покоління ,більшості не під силу,на пальцях однієї руки можна порахувати.
Денон ,тік 2000r ,тандберг тд 20,технікс 1506, будуть не гірші по звучанню,це з мого досвіду. І звісно враховуючи що апарати на 4 доріжки.
(Отредактировал 14-06-2022 в 19:27 moeller.)
|
|
|
|
|
Sonor
Ветеран
|
|
|
|
|
moeller
Ветеран
|
RE: Клуб любителей AKAI / 14-06-2022 21:39
Sonor, зрозумів.Я за касетні деки Акай практично до недавнього незнав нічого, навіть їх серії і номера.Поки не купив , для колекції , так як прихильник японської фірми з дитинства Не легко було відшукати дві популярні моделі в колекційному стані,за що не жалкую.Скажу по правді був приємно здивований їх можливостями Думав почую сухий , звінкий ,присутній феритовим головам звук,та ще в касетному форматі,де проблема як боротися з шумами...Але був приємно здивований,звук навпаки близький до натурального, і циканя і бубніння не зауважив
|
|
|
|
|
Sonor
Ветеран
|
RE: Клуб любителей AKAI / 15-06-2022 10:14
(14-06-2022 21:39)moeller писал(а): Sonor, зрозумів.Я за касетні деки Акай практично до недавнього незнав нічого, навіть їх серії і номера.Поки не купив , для колекції , так як прихильник японської фірми з дитинстваНе легко було відшукати дві популярні моделі в колекційному стані,за що не жалкую.Скажу по правді був приємно здивований їх можливостямиДумав почую сухий , звінкий ,присутній феритовим головам звук,та ще в касетному форматі,де проблема як боротися з шумами...Але був приємно здивований,звук навпаки близький до натурального, і циканя і бубніння не зауважив Честно, но по 20 кругу об одном и том же уже надоело, вроде все давно не раз высказались в этой же и в других ветках на эту тему как могли, повторюсь ещё раз, на мой взгляд у Акая среди кассетных дек самая удачная по звуку серия, это F31-51-71-91 82 года, дальше ничего интересного по звуку у Акая нет, только дизайн, ностальгия и неплохой ЛПМ, который стоял везде и дальше от серии 82 года. Отдельного внимания заслуживают топ модели середины и конца 70-ых, 760, 570, 750, но там звук очень сильно на любителя тоже. У меня было достаточно Акаев в прошлом, выкладывал фото в этой же ветке, на данном этапе ни одного Акая нет, потому-что всё познаётся в сравнении. Онкио, Сони, JVC, Тик, даже Пионеры, звучат и пишут всегда заметно лучше большинства Акаев. Но в случае с Акаем это не важно, ибо мы их любим прежде всего за прекрасный дизайн и ностальгию, но звук там точно вторичен.
(14-06-2022 21:49)AlTair_SPb писал(а): Сейчас другие времена, слушал разных производителей. Даже из того, что есть дома
в наличии сейчас. И не заметил чего то того, что Акаев выделяло бы в "худшую" сторону. Не знаю, звучит не убедительно, смотря с чем опять же сравнивать, я выше писал, у меня именно по причине сравнений с другими деками, дома не осталось ни одного Акая. Хотя 71, если в идеале, я бы хотел наверное снова до сих пор.
(Отредактировал 15-06-2022 в 10:28 Sonor.)
|
|
|
|
moeller
Ветеран
|
RE: Клуб любителей AKAI / 16-06-2022 12:36
Не хочеться проти акаянів щось погане писати, але sonor дещо правий ,але як кажуть в кожного свій смак ,дехто тільки за звук ,де вч грають основну роль. Колись це було дуже модно.Мені наприклад в кассетних деках подобається звук портативного накамічі 550, недорогий але слухати його приємно, до речі звук кращий чим в дракона ,це знов моє особисте.За рахунок чого його можна зрівнювати з колесником,на мою думку за рахунок головки першого покоління, вона і по розмірах велика, до речі дуже похожа як в трі трей трейсерах .Але акаі нам подобаються якими вони є ,тут нічого не поробиш. Апарати цього бренду були завжди бажані в усьому світі, і значить мають переваги над конкурентами.
|
|
|
|
|
Allmotors
Ветеран
|
RE: Клуб любителей AKAI / 18-06-2022 13:58
(16-06-2022 12:36)moeller писал(а): Не хочеться проти акаянів щось погане писати, але sonor дещо правий ,дехто тільки за звук ,де вч грають основну роль. Колись це було дуже модно.Мені наприклад в кассетних деках подобається звук портативного накамічі 550, недорогий але слухати його приємно,
Что тут сказать...
У меня только сейчас появилась первая дека Акай 7 в идеальном состоянии, однако, она сейчас далеко от меня и не могу ее протестировать.
Хотел сказать, что по деньгам на Советское время Акай выигрывал в сравнении с Накамичи- смотрите сами: в 1983м Акай 71 стоил 450,00. Накамичи 481Z - 850.00 ( возможно, нужно брать другой Нак более дешевый для корректного сравнения, например 481, который стоил на 255,00 дороже чем Акай)
Есть разница- это очевидно. Мой друг купил Акай 91 в 1987м году за 2400,00руб- а это была половина квартиры, поэтому мало кто владел Наками в То время. Почему то после Наков ничего не заходит- через меня прошло штук 20. Остановился на CR-7 и 505м ( правда есть еще 582Z, 581, Cassette Deck 1 и 2 ( эти из 3го поколения с 3мя и 2мя головами соответственно).
Вот купил Акай 747 ( мечта юнности- мой знакомый привез из Афгана в 1981м). После ТЕАС, Сони, Отари звук не пошел- не буду описывать свои ощущения-это лирика, просто не понравилось в целом. Отложил в сторону и не знаю что делать с ним.
Как-то так...
Извините если кого задел насчет Акай- хотел себя приобщить к Любителям Акай как владелец 2х аппаратов.
|
|
|
|
moeller
Ветеран
|
RE: Клуб любителей AKAI / 19-06-2022 11:42
747 купляли пузаті чиновники і ділки за часів срср , в «берёзке», ну це зрівнювалось до купівлі автомобіля Та і блати ще потрібно було мати .
Тепер можна купити все,тільки би були гроші. Ви непевно недавно купили 747, бо не бачив фото,ви як правило ділитись фото,може пропустив.Я в один час мав .можна сказати новий 635 ,відмінні 646 і 77,все продав крім 77.Перейшов на 2 доріжки,але з часом сумно стало за акаями Вирішив зразу купити 747,щоб стало все на свої місця. Але сказати чесно купити в колекційному стані як мій 635 Боїнг надзвичайно важко. Навіть за немалі гроші.Завжди є хоть невеликий але «косяк».Тому вирішив шукати тільки в Україні в колекціонерів ,але щоб позбутися лотереї.Але знайшов,ще й з стрілочними індикаторами,я тільки такий хотів. Але обійшовся по вартості дорожче чим таскам бр 20.
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 4 Гость(ей)
|
|