Підкажіть навушники високого класу але не для студії
Автор Сообщение
dmitry123 Не на форуме
Старожил

Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 12-09-2022 10:27
Доброго дня!

Я шукаю навушники з детализацією 770-х але які б не мали такої рівної АЧХ.

Але тільки зыкриті.

У чому проблема: у Sennheiser hd 203 гітара, вокал можуть добре домінувати, і багато років я насолоджувався такими групами як Deep Purple, Megadeth, Metallica. Але настав час і я вирішив спробувати навушники більш високого класу. І мене розчарувало як композиції, які я роками слухав стали звучати прісно і вже не хитали. Деталізація добавляється, так, але зникає основний домінующий тон у піснях.

Я брав Audio-Technica ATH-M50X, Beyerdynamic DT 770 Pro 80.

Живі виступи звучать настільки реалістично, що аж плакати хочеться. Але слухаючи записи я повернувся до 203, бо саме в них музіка "вставляє".

Але теперь мені хочеться ще й такої ж самої деталізації як в 770-х.

Тобто моє питання в тому, які навушники зможуть дати високу деталізацію, як у 770-х, але не будуть робити рок-пісні прісними, не будуть вирівнювати всі інструменти?

Підкажіть будьласка, бо я вже боюсь покупати нові навуши щоб не розчаруватися знову.

Джерело звуку доволі якісне - багато років слухав через asus stx II у парі з Senheiser hd 206 і 203, а теперь через creative e5.
(Отредактировал 12-09-2022 в 11:05 dmitry123.)
Найти все сообщения

costa Не на форуме
Ветеран

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 12-09-2022 10:44
М50х и 770 известны своей утопленной серединой. Наверное, вам, как и мне, по душе зеннхайзеровсий звук. Я бы попробовал hd650. У меня есть и байеры т1, но все время предпочитаю 650. А вообще желательно конечно все слушать.
Найти все сообщения

dmitry123 Не на форуме
Старожил

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 12-09-2022 10:52
(12-09-2022 10:44)costa писал(а):  М50х и 770 известны своей утопленной серединой. Наверное, вам, как и мне, по душе зеннхайзеровсий звук. Я бы попробовал hd650. У меня есть и байеры т1, но все время предпочитаю 650. А вообще желательно конечно все слушать.
Дякую яле в мене є один обов'язковий критерій - тільки закриті, бо працюю в офісі. Забув це вказати.
Найти все сообщения

costa Не на форуме
Ветеран

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 12-09-2022 10:59
Тогда shure840. Тоже хороши. Только не знаю за их новую версию 840а. Но там главное исправили их главный недостаток ломучесть. Насколько отличается звук от старых, если отличается, можно на head-fi почитать.
Найти все сообщения

stanley60 Не на форуме
Ветеран

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 12-09-2022 11:00
Для якісного прослуховування музики в нормальних навушниках
просто необхідний! підсилювач, і дуже бажано, щоб це був підсилювач саме для навушників.
Варто хоча б один раз прослухати з більш-менш пристойним підсилювачем,
і Ви зрозумієте все самі.
Порадити конкретну модель не можу, бо маю маленький ламповичок,
який мені зробив товариш, і він мене повністю задовольняє.

Але тут знайдуться користувачі, які можуть щось підказати
(Отредактировал 12-09-2022 в 11:05 stanley60.)
Найти все сообщения

costa Не на форуме
Ветеран

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 12-09-2022 11:08
Еще, когда до известных событий, лазил по русскоязычным спец форумам, так там была весьма популярна модель meze 99. Но тут я не слушал, расписывать не стану. Но обратить внимание стоит.
Найти все сообщения

dmitry123 Не на форуме
Старожил

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 12-09-2022 11:16
(12-09-2022 11:00)stanley60 писал(а):  Для якісного прослуховування музики в нормальних навушниках
просто необхідний! підсилювач, і дуже бажано, щоб це був підсилювач саме для навушників.
Варто хоча б один раз прослухати з більш-менш пристойним підсилювачем,
і Ви зрозумієте все самі.
Порадити конкретну модель не можу, бо маю маленький ламповичок,
який мені зробив товариш, і він мене повністю задовольняє.

Але тут знайдуться користувачі, які можуть щось підказати
я розумію про що ви, але asus stx ii має встроєний підсилювач, і доволі якісний. Хоча зараз перейшов на creative e5, теж не погано
Найти все сообщения

duda Не на форуме
Ветеран

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 12-09-2022 12:39
На мой взгляд, нужно смотреть на ситуацию комплексно. В наушниках более высокого класса начинаешь слышать также и недостатки всех компонентов. Здесь важны не только наушники и усилитель, а и цап, источник, софт. Что и откуда слушать, в каком формате, качестве. Не стòит недооценивать влияние софта.
(Отредактировал 12-09-2022 в 12:41 duda.)

Верные слова не изящны. Красивые слова не заслуживают доверия. Добрый не красноречив. Красноречивый не может быть добрым. Знающий не доказывает, доказывающий не знает.
Найти все сообщения

stanley60 Не на форуме
Ветеран

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 12-09-2022 13:01
(12-09-2022 11:16)dmitry123 писал(а):  я розумію про що ви, але ...
Не збираюся Вас ні в чому переконувати -- Ви доросла людина, але кілька слів все ж скажу.
Практично всі мої джерела звуку мають спеціальні виходи на навушники. І мій підсилювач Rotel RA 980-BX має окремий вихід на навушники. Здавалося б, навіщо окремий підсилювач для навушників?
Але з цим підсилювачем я отримую задоволення від прослуховування музики в навушниках, а без нього -- ну, таке... Щось якось грає...
Найти все сообщения

Выразили согласие: vitalyB
dmitry123 Не на форуме
Старожил

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 12-09-2022 14:44
(12-09-2022 13:01)stanley60 писал(а):  Не збираюся Вас ні в чому переконувати -- Ви доросла людина, але кілька слів все ж скажу.
Практично всі мої джерела звуку мають спеціальні виходи на навушники. І мій підсилювач Rotel RA 980-BX має окремий вихід на навушники. Здавалося б, навіщо окремий підсилювач для навушників?
Але з цим підсилювачем я отримую задоволення від прослуховування музики в навушниках, а без нього -- ну, таке... Щось якось грає...
Саме так, я вже давно використовую підсилювач для навушників. Повторюю, що і asus stx ii так само як і Crative E5 мають підсилювачі для навушників
Найти все сообщения

stanley60 Не на форуме
Ветеран

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 12-09-2022 20:51
Те, що аудіокарти мають вмонтований підсилювач для навушників, то зрозуміло! )))
Ви користуєтесь якимось ОКРЕМИМ, спеціальним підсилювачем для навушників, чи тільки тим, що вмонтований в аудіокарту? Бо з Ваших відповідей я щось цього не зрозумів...

І ще одна порада:
даючи відповідь, ніколи не цитуйте попереднє повідомлення!
Тут це серйозне порушення, адмін виловлює і штрафує за це.
Найти все сообщения

EugeneB Не на форуме
Постоялец

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 12-09-2022 21:32
У меня были Meze Classic 99 (не беспроводные, конечно).
Это румынская фирма, которая, в силу неплохого качества и низкой (сравнительно) цены довольно популярна сейчас в Европе.

Как заявил мне их представитель (случайно встретил в магазине аудиотехники), они стремятся к качеству и популярности Focal Utopia. Учитывая то, что уже есть модели Meze, которые в полтора раза дороже Utopia (Meze Elite), цели они достигли. Улыбка

Выглядят Classic 99 просто шикарно и точно будут привлекать внимание. В звуке мне понравилась нейтральность и точность позиционирования сцены.

Они требовательны к усилителю (боюсь, что встроенного может не хватить), а также качеству сведения и мастеринга ваших треков. Все ошибки и недочеты звукорежиссера сразу вылезают.

Если у вас есть где посмотреть и послушать - могу рекомендовать. Только ни в коем случае не Classic Neo, а именно Classic 99 - это очень разные наушники, хоть и похожи внешне.

Сам я перешел на планары. Вам нужны закрытого типа, поэтому планары вряд ли подойдут.

Удачи в поиске.
Найти все сообщения

dmitry123 Не на форуме
Старожил

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 13-09-2022 16:37
Дякую, але саме такого і не треба, маю на увазі "а также качеству сведения и мастеринга ваших треков. Все ошибки и недочеты звукорежиссера сразу вылезают". Я дуже страдав від цього з 770ми, стало зрозуміло що вже потрібно слухати тільки HiRes і добре зведені пісні і навть Pink Floyd слыхати було важко, бо було якось пусто на сцені. Тому і вказав не для студійної роботи.
Найти все сообщения

costa Не на форуме
Ветеран

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 13-09-2022 17:14
Где бы не читал, везде, к примеру, эти мезе описывают как меломанские наушники, а не аудиофильские, аналитичные. Посмотрите еще на 5-ую серию от зеннхайзер. Может там есть что-то закрытое.
Найти все сообщения

duda Не на форуме
Ветеран

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 13-09-2022 17:54
dmitry123 Вы хотите наушники выше классом, с детализацией 770-х, но что бы не слышать огрехи в записи. Так не бывает.

Верные слова не изящны. Красивые слова не заслуживают доверия. Добрый не красноречив. Красноречивый не может быть добрым. Знающий не доказывает, доказывающий не знает.
Найти все сообщения

dmitry123 Не на форуме
Старожил

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 13-09-2022 18:09
Ну взагалі-то так і є Улыбка чи ви хочете сказать, що не можливо відтворити гру, скажімо, барабана том-тома, і вокала в один і той же час без того щоб зрівняти рівні звучання?

Тобто немає високоякісних навушників не для студії? Ну, тобто, навіщо простому слухачеві АЧХ до 35000 Гц, якщо 18000 буде більш ніж достатньо? І взягалі, які інструменті видяють 35000 Гц? Гітарний підсилювач вище 5000 Гц наврядчи здатен взагалі видати. Тільки тарілки, і то, якісь гормоніки... Тобто потрібні навушники щоб насолоджуватись електрогітарою, вокалом, і при цьому не зникала ані бас-гітара с барабанами, ані перкуссія. Але не потрібно їх вирівнювати.
(Отредактировал 13-09-2022 в 18:54 dmitry123.)
Найти все сообщения

EugeneB Не на форуме
Постоялец

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 13-09-2022 18:51
А как насчет Marshall Major? До аудиофильских они, конечно, не дотягивают, но Marshall всю жизнь себя позиционировала, как аппаратура для классического рока. Вполне себе меломанские. Хотя, это не выше классом, конечно, скорее downgrade...

dmitry, а попробуйте послушать ваши наушники с ламповым усилителем. Пусть даже и недорогим, маленьким, причем необязательно именно для наушников. Разница с транзисторами ошеломительная. Вдруг это то, чего вам и не хватало?

Costa: это я плохо объяснил. Meze не аналитичные, они чуть-чуть окрашивают звучание в сторону сладости средних/высоких, но при этом очень точные в сцене и разносе частот. Звук нейтральный, ничего не выпячивается вперед, но сладковатый. Ну вот, как-то так.

P.S.
"вже потрібно слухати тільки HiRes і добре зведені пісні" - сейчас можно найти кучу оцифровок в hi-res, со старого/нового винила, в том числе и в DSD. Иглы у всех разные, фонокорректоры, преды, программы для оцифровок - соотвественно и звук разный. Совсем недавно я нашел Machine Head в потрясающей оцифровке, а тот же Within Temptation, как вы и сказали - концертные записи звучат, а диски - нет, сведение все убивает. То есть, очень многое зависит и от качества трека.
(Отредактировал 13-09-2022 в 19:12 EugeneB.)
Найти все сообщения

costa Не на форуме
Ветеран

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 13-09-2022 19:10
(13-09-2022 18:09)dmitry123 писал(а):  Ну, тобто, навіщо простому слухачеві АЧХ до 35000 Гц, якщо 18000 буде більш ніж достатньо? І взягалі, які інструменті видяють 35000 Гц? Гітарний підсилювач вище 5000 Гц наврядчи здатен взагалі видати.
Циферки это самое последнее, на что надо смотреть при выборе наушников, за исключением импеданса и чувствительности. Те же м50х ну никак не студийные, скорее диджейские. Шуры 840 вроде как студийные, но весьма меломанские. Где-то их даже сравнивали с hd650.
На форуме есть длинная сага с пользователем nikeron2002, со множеством тем. Так он тоже вроде переходил с баеров 770 на мезе, но не классик, а вроде нео. Пообщайтесь.
Найти все сообщения

duda Не на форуме
Ветеран

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 13-09-2022 19:33
dmitry123, если всё так просто как Вам кажется, почему Вам было тяжело слушать Pink Floyd, как Вы написали?
Я выше Вам писал, что нужно смотреть на вопрос комплексно. Воспроизвести можно, но есть масса нюансов. Вы ведь слушаете не только наушники. Представляете какой путь проходит "музыка" от исполнителя до Ваших ушей? Вы слушаете записи сделанные в разных студиях, разными людьми. Разные издания на разных носителях, разные мастеринги/ремастеренги. Устройства на которых Вы слушаете музыку, тоже разные. Программное обеспечение, которое Вы используете, тоже разное. ЦАПы разные. Потом доходит дело до усилителей. И только в самом конце -- наушники. Это утрировано, на точную достоворность не претендую. И это ВСЁ, так или иначе, оказывает влияние на конечный результат. Всё это нужно учитывать, для того, что бы "качало".
Вы когда слушали Pink Floyd, какое издание было? Какой плеер? Какая операционная система? Всё имеет значение.

Если ближе к делу, качественных наушников не для студии хватает. На мой взгляд, Вам для рока наилучшим образом подойдут ортодинамические или изодинамические наушники. Найдите какие из них бывают закрытые и пробуйте.
(Отредактировал 13-09-2022 в 19:46 duda.)

Найти все сообщения

dmitry123 Не на форуме
Старожил

RE: Підкажіть навушники високого класу але не для студії / 14-09-2022 11:06
Я слухаю музику через Spotify, у найвищій якості. Звуковий тракт складався із навушників (770, m50x і sennheiser 203) і звукової карти Asus STX II або Creative E5. Я виявив, що якщо користуватися встроєною звуковою карткою і дорогими навушниками, то прослуховування доволі комфортне. Але якщо використовувати звукову картку STX у парі з дорогими навушниками, то деякі треки звучать просто вражаюче, а деякі стають тусклими і пустими, навіть якщо їх було добре слухати на дешевій звоковій карті. Мені здається що можливо усі проблеми із за того що я використовував моніторні навушники. Тому і питаю які є якісні але НЕ моніторні навушники. У цьому основне питання.

Бо я бачу що всі провідні навушники за ціною вище 8 тис. грн вже позиціонуються як студійні, (окрім, хіба що Denon 7200, але вони коштують овердофіга), а саме це мені не потрібно.

Доречі, з m50x у парі з stx II було неможливо слухати із-за високих частот. Буквально 5 хвилин прослуховування, і знімаєш навуши і у оточуючому просторі нікого не чуєш декілька годин. Приходилось на еквалайзері рубать високі, але врешті я повернув m50x в магазин.
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 3 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS