Кімната для ДК???
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
|
|
|
|
|
Russel Z.
Старожил
|
|
|
|
|
|
|
|
alexm-1970
Ветеран
|
RE: Кімната для ДК??? / 07-02-2012 00:30
(07-02-2012 00:11)Mainov писал(а): (05-02-2012 21:38)alexm-1970 писал(а): А вот мой случай - подвал без окон 10 метров на 5.
Планирую комнату двух функций - для посидеть с друзьями. И для послушать многоканальную музыку/посмотреть фильмик. Стерео только опционально, не более. Для стерео будет другое помещение.
Интересны советы на тему размещения колонок и мебели. Стоит ли озвучивать все помещение, или выделить акустическую зону?
Озвучивать всё помещение - это как? Вы ведь будете сидеть примерно на уровне двери, может даже и левее, смотря какой экран. Соответственно за спиной в метре на стойках тыловый динамики. А остальное пространство справа всё равно выпадает, кмк.
Ну вот примерно так я и предполагал. Ну не скажу что оно так уж и выпадает... там просто можно организовать другую зону - не для просмотра фильмов, а бар с чем-то и т.п.
Но, как я понимаю, правую часть комнаты надо приглушить?
Вопрос другой, а обязательно ли тылы ставить в метре за спиной? может можно сделать это расстояние больше, просто увеличив их громкость? Или пропадет детализация?
|
|
|
|
|
|
Mainov
Постоялец
|
RE: Кімната для ДК??? / 08-02-2012 02:15
(07-02-2012 00:30)alexm-1970 писал(а): (07-02-2012 00:11)Mainov писал(а): (05-02-2012 21:38)alexm-1970 писал(а): А вот мой случай - подвал без окон 10 метров на 5.
Планирую комнату двух функций - для посидеть с друзьями. И для послушать многоканальную музыку/посмотреть фильмик. Стерео только опционально, не более. Для стерео будет другое помещение.
Интересны советы на тему размещения колонок и мебели. Стоит ли озвучивать все помещение, или выделить акустическую зону?
Озвучивать всё помещение - это как? Вы ведь будете сидеть примерно на уровне двери, может даже и левее, смотря какой экран. Соответственно за спиной в метре на стойках тыловый динамики. А остальное пространство справа всё равно выпадает, кмк.
Ну вот примерно так я и предполагал. Ну не скажу что оно так уж и выпадает... там просто можно организовать другую зону - не для просмотра фильмов, а бар с чем-то и т.п.
Но, как я понимаю, правую часть комнаты надо приглушить?
Вопрос другой, а обязательно ли тылы ставить в метре за спиной? может можно сделать это расстояние больше, просто увеличив их громкость? Или пропадет детализация?
Насколько я помню, если тыловые динамики висят близко сзади - сразу теряется вся красота звука. Отодвигать дальше метра возможности не было, но думаю будет то же самое.
Приглушать - ковры, плотные шторы. Я не специалист по инсталляциям.
|
|
|
|
|
Ihon
Ветеран
|
|
|
|
|
|
|
Russel Z.
Старожил
|
|
|
|
|
Ihon
Ветеран
|
RE: Кімната для ДК??? / 30-09-2012 00:25
Тема знов стає актуальною!
Нагадаю основні моменти даної теми:
-кімната 5,8*5,2
-вікно 2,5*1,7
-стеля підвісна Г/К
-система планується 5.1 з переходом в 7.2
-відеосигал - проектор HD
на даний час хочу вирішити такі питання:
1. Оскільки проектор нижнього діапазону проекторів HD тому сенсу купляти екран небачу, а хочу зробити його сам з Г/К і помалювати його матовою фарбою (якоюсь Тіккурілою) - є у когось досвід по виготовленню такого екрану, або чи хтось бачив наглядно таку річ?
2. Тепер постало питання у звукоізоляції кімнати від решти будинку - планую вздовж двох стін що межують з кімнатою та санвузлом зробити деревяний каркас із мінватою 7-10см і зашити Г/К або ОСБ з подальшим наклеюванням тканинних шпалер або просто товстої тканини - як вважаєте наскільки буде відчутний ефект, а може замінити мінвату на щось інше?
3. Який оптимальний розмір екрану повинен бути, якщо я буду знаходитись на відстані 3-3,8м від нього, і на якій висоті він повинен знаходитись (його центр)?
4. Підлога - плитка. Буду закривати товстим ковроліном, але чи є сенс закривати всю площу чи тільки між диваном і фронтами?
5. Під фронти планую поставити плити - яке співвідношення розміру плити повинно бути до розміру/потужності колонки, і з якого матеріалу повинна бути плита?
6. Стеля підвісний Г/К, прошарок між Г/К і панелью перекриття 7см. нехочиться її розбирати, бо вже помальована але чи небуде це викликати призвуків і резонансу, що порадити з нею зробити?
Поки що це основні питання котрі хочу вирішити перед тим як починати роботи.
Буду вдячний за допомогу.
(Отредактировал 30-09-2012 в 00:29 Ihon.)
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|
|