Класичний ЦАП на TDA1540
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 02-09-2014 14:19
(02-09-2014 08:49)kozij писал(а):  Александр, чуть по подробнее про ламповый клок, примененный в этом ДАКе.
Года два пользовался клоком от Аббаса, последнее время сам увлекся клокостроем. Очень интересное направление, очень.
Сейчас минималистская схема на 6с2с (два резистора и кварц) питание -Латур
на селене (мой бантик Улыбка ).
При використанні мікросхем ТДА1540 ТДА1541А клок використати можна в двох місцях:

1. Тактування транспорту ЦАП - визначає 80% ефекту.
2. Тактування ДЕМ ланок 1540 1541 - визначає 20% ефекту. Дем ланки - це ланки внутрішньої структури, які керують роботою динамічного підлаштовування розрядів 1540.

Клок для транспорту на фото тут - повідомлення 178 http://hi-fidelity-forum.com/forum/threa...pid2509505

Клок для ДЕМ ланок 4 1540 на фото тут - повідомлення 6 http://hi-fidelity-forum.com/forum/threa...pid2390469

Якщо є мождливість тактувати транспорт від одного клока, а в ЦАП робити синхронний реклокінг від нього ж - ідеальний варіант.

Якщо реклокінг не робиться, а ЦАП приймає такт саме від виділеного з СПДІФ сигналу - також дуже чудово і ефект лампового клока транспорта цілком передається звучанню ЦАП.

Якщо можливості синхронного тактування нема - асинхронний реклокінг не рекомендую. На мій слух він більше шкодить чим допомагає.

Перепробував найрізноманітніші лампи. Пальчикові добре, октальні - краще, найкраще - черепашки.

Відповідно я і збираю клоки на EZ11 EF11 EF12 EF13 і т.д.
Якщо не пробували звучання таких ламп в клоці - рекомендую)

6с2с - чудовий варіант)

Взагалі я по форуму, темах так в 10-кові уже бачив інформацію про тактування транспорта чи плеєра ламповим клоком - щиро радує)
Це один - з вагомих способів покращення звуку цифри, переваги якого меломани і аудіофіли потроху оцінюють і користують!
(Отредактировал 02-09-2014 в 14:23 Nemo.)
Найти все сообщения

Сообщения в этой теме
RE: Класичний ЦАП на TDA1540 - Nemo - 02-09-2014 14:19

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS