Давно я тут не писав...
Останнім часом мене метало просто у крайнощі
Постійно слухав різні системи, міняв концепцію власного звуку кожного місяця
Спочатку опишу свої враження від АС, які поміняв за цей час, можливо хтось стоїть перед таким самим вибором і йому буде цікаво
Почну з АС з якими я жив останні два роки(на жаль, фото збереглись частково, але постараюсь знайти всі в клауді)
Перша акустика - revel performa m22
Друга - dynaudio contour 1.3mkii
Третя і вона ж актуальна- pmc twenty 22
п.с. пару місяців взагалі слухав лише електростатичні навушники перун з форуму(як з транзистором, так і зі стаксовською лампою)
Revel performa m22 взяв тут, первинно хотів знайти m20(старіша версія, важить 20кг кожна), підсилював наступним: nad 375bee, roksan caspian, densen beat інтегральник
Акустика виявилась дуже тугою(навіть контур 1.3 було легше підсилити), читав на зарубіжніх форумах про просадки до 3 ом і реальну чутливість в районі 83дб
Спочатку пішли по шляху найменшого супротиву- 375 над
З НАДом була шикарна динаміка і бас , але різкий верх і спрощена середина
Спробував денсен- динаміка і бас збереглися, покращилась середина, але мене далі не влаштовував різкуватий верх.
Роксан відпав зразу, бо банально не міг прокачати цю АС
До того як дійшло діло до наступного підсилювача з'явився покупець і я їх продав. Покупець брав акустику прицільно в ДК для 7.1 і вже мав решту компонентів ревел.
Висновки по цій акустиці я зробив наступні: акустика дуже туга, для того щоб отримати від неї хороший звук(якого я так і не отримав, це судячи з форумів), а не просто її запустити, потребує підсилення вищого класу, ніж сама акустика.
Парадокс, але ця АС може грати тихо, в що важко повірити глянувши на подвійну магнітну систему і потужність підвісу. Судячи по тому, що почув, мені здається, що ця АС найкраще буде справлятися з важкими жанрами, але справжньою її стихією є ДК. Заглядали через ФІ порт , там і побачили подвійну магнітну систему і що виробник динаміків- Франція
Порівнювали з focal electra 905 "лоб в лоб", фокал звучав легше, м'якше і повітряніше, але мав дуже слабку віддачу по низу(я не басхед, басу дійсно не вистачало).
Далі буде