Шановні панове, тема не для того, як покинути курити, а зовсім навпаки.
Я впевнений, що куріння не тільки шкідливе, а і корисне.
Отже, про себе. Стажу куріння, як такого , в загальному смислі я не маю. Бо сигарети не курив ніколи.
А багато років тому спробував сигару і вона мені сподобалась.
Сигара не куриться, як сигарета, вона не для перекуру, а щоб насолодитися запахом ще не куреної, і потім, підпаливши, довго, за бесідою чи без, курити не вдихаючи, тільки полощучи димом порожнину рота.
Проте, кубинцям нічого не заважає курити сигару де завгодно і за будь-яких умов.
Так от, сигару я купляв рідко, а курив ще рідше, скоріше на якихось гулянках. Потім хтось угостив сігарілами, і вони мені теж сподобалися. І дешевше, і не конську дозу тютюну зразу потребляти))
А весною виявив, що сусід вирощує біля дому сортовий тютюн, він мене пригостив, мені сподобалося. Але подумав, як його курити? Подумав про люльку, почав цікавитися.
Виявилося, що трубка і саморобний тютюн - вони в різних всесвітах! По справжньому, то має бути хороша спеціальна трубка, спеціальний тютюн, ціла купа причандалів і особлива техніка куріння. Справжня трубка може бути тільки недешева з вереска, або недорога з кукурузи. Інші - вишня, груша, бук - дрова.
От я і замовив для початку кукурузку, зроблену в штатах, фільтри, тютюн, тройнічок і йоршики.
Все воно мене не розчарувало.
Щось в курінні трубки є особливе. Курити треба не кваплячись, кілька затяжок і перерва, щоб вона не перегрівалася.
Ну і основне - коли ви курите сигарету, і навіть сигару, це як недовга свіданка з малознайомою жінкою, покурив і викинув. З трубкою цей номер не пройде. Ти куриш її в "обнімку")) відчуваючи її тепло, бережеш, щоб не пропалити. Після покурки - обов’язкова гігієна - повна чистка. Інакше трубка буде смердіти, як бичок. А потім - як мінімум день-два "відпочинку". Трубка має просохнути.
І результат, на днях купив вже дорогу бріарову - з вереску люльку.
Найкращі враження! І зовсім інші відчуття.
Начебто курильна тема - для курилки.
Проте я собі не уявляю, як курити трубку чи сигару в курилці.

Для цього потрібна спокійна атомсфера, достатньо часу і хороша музика.