А РАЗМЕР таки имеет значение.
|
Автор |
Сообщение |
quadrokot
Старый Кукадос

|
RE: А РАЗМЕР таки имеет значение. / 17-12-2020 14:27
Вчора гралися із сабом у системі Тибетского Ламера. І я згадав цей пост (дивись зніміок) від шановних serpens&Provizor, стосовно використання в мене сабвуфера, хоча на НЧ в моїй системі 4х15" басових динаміка.
Хочу нагадати шановним знавцям про відмінності у роботі саба та НЧ-секціі АС.
Для отримання низького басу динамік првинен бути важким та довгохідним, із фізикою не сперечатимемось.
У моєму випадку 15" грають до 600 Гц, саб там не гратиме, або будуть великі спотворення, просто важкий динамік не встигатиме за СЧ та ВЧ.
У випадку із звичайними НЧ динаміком самого нижнього басу буде недостатньо із-за його фізичних властиивостей: меньша вага та коротший хід.
Саб додає енергії там, де в системі за правило вже спад, але це не все, на що спроможний добре налаштований та правильно розташований саб.
За правило всі приміщення мають піки та провали у диапазоні приблизно 30 - 100Гц. І саб, як окремий пристрій здатний допомогти побороти ці недоліки. Цього не може звичайна АС, нема механізмів та фізичних властивостей.
Сподіваюсь на розумні аргументи від serpens&Provizor, як власників сабвуферів та знавців у їхньому використанні.
Окрема подяка Вадимьіч за попередній пост, це дуже елегантно.
Вивчаю ноти.
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: А РАЗМЕР таки имеет значение. - quadrokot - 17-12-2020 14:27
|
Пользователи просматривают эту тему: 12 Гость(ей)
|

|