|
|
Усилители - Параметры? & на слух?
|
| Автор |
Сообщение |
vitamir
Ветеран

|
RE: Усилители - Параметры? & на слух? / 24-12-2021 23:54
(24-12-2021 23:04)freesound писал(а): Потрібно розуміти, що таке Кг. За великим рахунком, це просто індикатор проблем. Образно кажучи, майже вгадали.  Але, то не раціонально.
Коефіцієнт гармонічних спотворень то міра лінійности підсилювача, або його окремого каскаду, відносно простого однотонового вхідного сигналу. Жодних корреляцій зі звуком. Про звук також іноді говорять дещо подібне, але, то вже інша казочка.
(24-12-2021 23:04)freesound писал(а): Я вже наводив дослідження Пасса з графіками та вимірюваннями щодо застосування глибокої ОС та тими дикими спотвореннями складного музичного сигналу, до яких вона призводить. Якщо не читали, скажіть, я скину посилання. А це вже пряма маніпуляція. Це Ви наспівали Пасса телефоном.
Або, наведіть цитату, проаналізуємо.
(24-12-2021 23:04)freesound писал(а): В ідеалі потрібно використовувати фрагменти складних сигналів, де є взаємодія безлічі амплітуд. Але таких методик немає, принаймні про них я не чув. Вигляд графіка від вимірювання інтермодуляцій двома сигналами вже порушує низку питань, але цього недостатньо. Недостатньо для чого? Аудіоінженери вважають спотворення підсилювачем двотонального вхідного сигналу наочним. Раджу Вам більш прискіпливо вивчити методику вимірювання інтермодуляційних спотворень підсилювачем, маєте зрозуміти, чому. Технічні можливости сучасної вимірювальної техніки дозволяють сформувати тестовий сигнал, що складається з сотні простих синусоїдальних сигналів з некратними частотами. Але, нахіба?
(24-12-2021 23:04)freesound писал(а): Щодо кривої АЧХ. Якщо вона не викликана динамічними та фазовими спотвореннями, слухач зможе насолоджуватися музикою. Це, також, помилкове судження.
Я вже писав, що АЧХ і ФЧХ в підсилювачах для звуку нерозривно пов'зані.
Якщо АЧХ рівна, то ФЧХ монотонна, похідна від неї нульова. Це неможливо почути з фізиологічних причин. А динамічні спотворення сигналу мінімізуються зменшенням вихідного опору підсилювача, і Ви вже одного разу, начебто підтвердили, що розумієте механізм впливу цього фактору на звук. Але, знову наражаєтесь на ті само граблі.
(Отредактировал 24-12-2021 в 23:59 vitamir.)
Читать гораздо труднее, чем писать, но гораздо полезнее
|
|
|
|
| Сообщения в этой теме |
RE: Усилители - Параметры? & на слух? - vitamir - 24-12-2021 23:54
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|