RE: Колонки 500-600 долларов / 01-02-2023 01:11
Тут розумієте у чому проблема, "атака" це досить суб'єктивний термін, для відповіді на вашу претензію нам потрібно буде дуже багато обговорити, що б ми обидва розуміли під цим терміном одне і те ж саме, так само нам потрібно буде зійтися в думці про основи виникнення відчуття атаки, натиску, панча в музиці.
Загалом, спираючись на свої спостереження під час прослуховування музики можу висловити свої домисли, на мою думку - атака у музиці залежить як від синхронності роботи динаміків так і від просторового поширення звуку, тобто, джерело звуку має бути віддалені від вух, т.к. звукорежисери зводять музику на моніторах, а не на навушниках, при цьому я не виключаю можливості отримання атаки в музиці при прослуховуванні її в навушниках, але для цього, як мені здається, потрібно спеціально зводити музику для навушників, тут вже потрібно розумного звукаря знайти, він може надати найбільш предметну відповідь. Коротше кажучи, як я розумію атаку в музиці можна як підкреслити так і зменшити при зведенні музики, і ця атака буде чутна в колонках, але може бути не дуже чутна в навушниках т.к. атака робилася для звуку котрий чують на відстані.
Я взагалі коли балувався зі зведенням активних АС, то отримував дуже сильний панч і атаку у музиці, причому на деяких композиціях доводилося робити звук тихіше т.к. на деяких композиціях було відчуття, що по обличчю "б'ють звуком". На деяких композиціях атака "довала" по вухах, загалом від запису залежить дуже сильно як і де буде відчуватися атака. Але це за умови що многополосная АС активна і фазолинейна т.к. саме пасивний фільтр вносить розбаланс у смуги, на пасивних АС я не відчував такої атаки у звуці ніколи. Ну коли я закопався у виміри я побачив, що пасивний фільтр апріорі не може дати можливості працювати динамікам у смугах синхронно т.к. кожен фільтр вносить свою затримку у смугу, при цьому час затримки у смузі залежить від частоти сигналу.
Ну і ще, як я розумію гучномовець тримає рівну фазу, коли він працює у поршневому режимі, коли ж гучномовець входить у зональне випромінювання, то фаза звуку вже плаватиме, тобто у багатоканальній АС дотримати поршневий режим роботи динаміків у якомога більшому діапазоні частот куди простіше ніж у навушниках.
(Отредактировал 01-02-2023 в 01:21 MAD-50.)
|