(26-03-2023 16:20)artshop писал(а): Щит, то не диполь...
Щит розраховується з міркувань частоти КЗ, диполь використовує усе приміщення у якості АО.
.... гадаю, Ви зарано пірнули у цю тему...
В заголовку теми я написав, що мій багаж знань і досвіду дуже малий, можна сказати мізерний. Можу плутати термінологію. На зарубіжних ресурсах те що я хочу описано як «Open-Baffle».
Стосовно того що «зарано пірнув у тему», згоден частково, але не цілком. Тут можна з різних ракурсів подивитись на ситуацію. Чи є в мене знання, щоб зразу побудувати все правильно і отримати бажаний звук? - Ні, немає. Але, якщо я хочу саме таке оформлення, то який шлях більш правильний, окрім як намагатись розібратись поступово в питанні?
Збирати систему я планую як тільки закінчиться війна, до цього є час щоб розібратись в нюансах. Сподіваюсь не без допомоги більш досвідчених людей.
Поясню всю ситуацію і сподіваюсь, що зрозумієте мене.
Мій шлях в hi-fi почався біля 5 років назад, після того як я почув щити на 4гд-35(по 10шт на сторону) і ламповому підсиленні у товариша вдома (його батько фанатіє по радянському аудіо, в автомобілі в нього також побудована система на радянських динаміках). Мене неймовірно вразив той звук, бо до того не слухав подібних сетапів.
Я зрозумів, що якісне аудіо приносить мені достатньо задоволення, щоб перерости в хоббі. Я почав будувати систему за системою в авто. Вивчив на практиці що таке SQ, SPL, SQL. Витратив купу часу на експерименти і немалий для мене бюджет. В кінці зрозумів, що в автомобілі дуже важко отримати бажаний звук, до того ж прийшов час вдруге продавати авто, все деінсталював перед продажем і вирішив, що не хочу втретє проходити цей шлях.
Зараз слухаю вдома зовсім простенький сетап Dali Opticon 2 MK2/Cambridge Audio CXA61/SVS 3000 Micro. Цей звук мені приївся і хочу щось кардинально інше. Тож вирішив, чому б не побудувати саме відкрите оформлення, яке вразило мене значно більше ніж все що чув в корпусах. Єдине що не хочу, так це стикатись з вінтажем.