Класичний ЦАП на TDA1540
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
|
Nemo
Ветеран
|
RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 27-09-2014 22:04
(27-09-2014 21:56)petr.solo1223 писал(а): У меня к разной музыке - разные критерии. И это прежде всего эмоции. Сергей Васильевич у меня вызывает внутреннюю дрожь и некоторое оцепенение с последующим катарсисом. От Yello я просто ловлю драйв, ЕСМ способствует размышлениям и физическому расслаблению, мейнстрим повышает настроение и способствует душевному релаксу. Индийская,китайская и тибетская музыка хороша при различных медитациях. И со всем этим справляется цап на 1853 с трансформаторным выхлопом. Максимальная информативность, трёхмерность сцены с точным разделением по планам,отменная динамика и достаточно достоверные тембры, на моей системе нет синтетического налёта,за который многие не любят 1853.
Потрібно випаювати цю мікросхему з РМЕ 96/8 ПАД, впаювати в макетну плану і оцінювати звучання
Думаю, можна для початку послухати в самій РМЕ
Слухав 1855 в іншій РМЕ РАД в навушниках за 50 грн на роботі, - в цілому непогано.
В РМЕ радикально поганого не ставили.
Обов"язково послухаю колись. Не полінуюсь.
АД1955 - дуже чудово і дуже достойно.
Але попри плюси і мінуси докупляти апарат на такій мікросхемі або мікросхему я не захотів після її слухання.
Такі смаки і бачення звуку і побажання такі.
|
|
|
|
|
SVS
Ветеран
|
RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 27-09-2014 22:10
(27-09-2014 21:51)Nemo писал(а): А хто що може сказати про PCM53
16 біт я розумію, що мало. Але все ж.
Для мене досить цікава мікросхема.
АДшки класні - аналітичні і нейтральні, розширення, детальність і рівність смуги.
Але декому з часом такий звук надокучає і його напрягає.
Хоча навіть в цій вітці уже нарахується декілька виключних любителів АД1862
АД мені подобаються, РСМ63 трохи напрягає, а РСМ56 цілком можна слухати. Почерку 63 у 56 не відчувається. 53 не чув, але цілком можливо, що звучання цілком нормальне.
Переробляв Філіпс-471 за мотивами одеських лаборантів. Там з тракту виключається цифровий фільтр. Звук стає масним. Особисто мені не подобається, довго не послухаєш. Зате цікаво подивитися на цей сигнал на осцилографі: з ЦФ чітка синусода, без ЦФ синусода, намальована колючим дротом, де колючки безперервно шевеляться та дрижать.
Фізично це є гармоніки, які і додають м'яса в звук ЦАПа без ЦФ. Багатьом подобається.
|
|
|
|
|
|
Nemo
Ветеран
|
RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 27-09-2014 22:18
(27-09-2014 22:06)petr.solo1223 писал(а): Чтобы этого не было нужно очень большое внимание уделить питанию системы, в точности соблюдать фазировку, и тщательно подбирать цифровой !!!! сетевые,межблочные и акустический кабель. Тогда и будет синергичность звучания,не вызывающего усталости и раздражения.
Мені минулих вихідних подарували срібний S/PDIF цифровик.
Не посріблений, а срібний.
Років 90-х.
Не афішований.
Написано на ньому таке - Audioqest PRO USA
Звучить - супер!
Сам не сподівався такої різниці
(27-09-2014 22:10)vd-two писал(а): Цифровой фильтр обязательно. Но это в случае твердотельного усиления, а у меня оно такое. Слушается все вплоть до 24 192, мой ЦАП прекрасно справляется с хайрезом, спасибо NPC за SM5847 и 1862 за возможность работы с шестнадцатикратным оверсемплингом по отношению к 44.1. Ребята тогда делали с запасом! Это еще одна причина, почему трудно найти альтернативу AD1862 среди мультибита.
Ставив один SM5842 до PCM63
Другий до AD1860 - не собі.
Приймач SPDIF CS8416 - відповідно 24 біт.
В цілому добре.
Але я все ж більше люблю звук без ЦФ.
Я слухаю перважно МУЗПК з cPlay.
Там на ура включається 2х 4х апсемплінг.
Або ж качати хайреси і слухати 69 192.
Якось так.
Хоча тенденція така - на мій слух не часто наіть офіційні хайреси перерають ріпи хороших фірмових дисків 44,1 16.
Тобто я маю на увазі пед усім по частоті - не завжди кращий звук там де 192
(Отредактировал 27-09-2014 в 22:23 Nemo.)
|
|
|
|
|
Выразили согласие: | Nemo |
|
Nemo
Ветеран
|
RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 27-09-2014 22:53
По суті про ЦАП на 1540.
Кому дійсно цікаво, думаю, в майбутньому потроху і по можливості можна буде взяти послухати або приїхати послухати.
Мене правда скоро не буде в країні тиждень, а потім не буде в місті, а коли буду і коли ЦАПи будуть, - по домовленості з часом можна організувати.
А то дискусія від суті теми відійшла радикально...
Послухати і оцінити за і проти, можливі сильні і слабкі сторони.
Цілком природно, що оцінити можна тільки послухавши.
Щодо мене - так я тут нікому нічим не зобов"язаний і мало кому завдячую.
І аргументації, мотивації комусь відправляти ЦАП на прослуховування маю не багато.
Але, якщо є зацікавленість - намагатимусь не відмовити.
Комусь щось доводити або про щось сперечатись не бажаю і більше тут не буду.
Вважаєте, що 1540 чимось цікаві - добре.
Вважаєте, що ЦАП поганий, а 1540 потрібно викидати - також добре
Уже і так часу пости останніх днів використано стільки, що я б уже давно доробив лампового магнітофона...
|
|
|
|
O V K
Ветеран
|
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
|
|
|
Nemo
Ветеран
|
|
|
|
|
|
Nemo
Ветеран
|
|
|
|
|
|
|
zolotoynomerok
Учу Правила
|
RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 29-09-2014 10:41
Реализация моего конкретно Цапа несколько иная. Мсе 4 микросхемы ТДА 1540Д оригинальные и найти их было очень не просто даже по цене 100 долларов за пару. Я писал на форуме объявление, но предложений так и не поступило.
Мой ЦАП работает сейчас как в режиме ламп (лампы американские), так и в режиме операционников АД823. Фото моего ЦАПа внутри, когда он был еще только на лампах здесь: http://hi-fidelity-forum.com/forum/threa...age-3.html
Вероятно мой вариант ЦАпа отличается по качеству от того, который был на прослушке у Артура, фото его здесь: http://hi-fidelity-forum.com/forum/threa...pid2565081
Не знаю что кому и как, но я лично своей покупкой очень доволен. Слушаю и наслаждаюсь музыкой, а также совершенствую по тихоньку другие составляющие своей системы.
Александру выражаю огромную благодарность, что он собрал для меня отличный музыкальный ЦАП, который доставляет мне радость и удовольствие!
Желаю каждому найти свой звук и все будут счастливы!
С Уважением, Юрий
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 3 Гость(ей)
|
|