Якщо говорити про нормальність, виникає просте і логічне питання, - по яких критеріях оцінювати?
Якщо оцінювати по параметрах - конденсатори проміряні на емність і ЕРС - все в нормі.
Якщо говорити про суб"єктивну оцінку звуку - мав, маю і відслухав багато різних конденсаторів в різних місцях.
Конденсатори формату Елни Сілмік і Нічіконів Мюз в аналогових колах звучать досить достойно. Але не в цифрових.
Блекгейти - слухав багато різних і в різних місцях. Є плюси, але звук синтетичний. Точно не моє.
Якщо порівнювати звучання гарантовано оригінальних конденсаторів, випаяних з апаратури вироблених ще в Японії, США, Європі з новоребленими Єлнами Сілмік, Нічікон Мюз і т.д. - не факт, - мені на слух більше подобаються саме вінтажні.
Сучасні робляться в 95% робляться в Китаї.
Як приклад - частина конденсаторів, використаних тут випаяно з магнітофона Onkyo Integra TA-2760 - на мій слух вони явно і значно переграють майже всі ті новороблені, що продаються тут.
Все відносно. Головне знати чого ти хочеш від звуку.
Nemo писал(а):Суть яка - є консервативна і перевірена дужа багатьма концепція МУЗПК. Описана тут http://cmp2.zz.mu/
Прочитал я то что там написано. Что сказать...? С настройкой биоса еще соглашусь. Но вот с оптимизацией ОС это уже перегиб.
Ставите виндовс на ССД-шку и выводите звук через АСИО. Вот и вся настройка. А то что там описано - бред полнейший.
При выводе звука через аналог при помощи АСИО виндовс гуляет в стороне. "за счёт того, что в интерфейсе ASIO происходит обход множества промежуточных программных уровней, и осуществляется взаимодействие с оборудованием напрямую"
Мене, думаю і інших не надто цікавлять чиїсь суб"єктивні думки про капасітори(((
Які хочете, такі і ставте - я нічого не маю проти.
Я ставлю такі, як вважаю за потрібне.
Аргументи наступні:
1. Академічна освіта радіотехнічного факультету КПІ
2. 10-ти річний досвід професійної розробки електроніки.
3. Практичне відслуховування дуже багатьох типів конденсаторів в різних місцях.
4. Досвід експериментів і переробок аудіоапаратури.
Подобається плівка - наберіть 470 мкФ плівки і радійте життю))))
Я в даному випадку зробив так, як вважаю за потрібне і правильно і так, як подобається по звуку.
До речі, - так роблять багато людей = переважна більшість - див інтернет.
В продовження:
1. Розрізаємо доріжки живлення від PCI роз"єму +5В - описано на сайті CMP2
2. Заводимо +5В від лінійного блока на живлення звуковушки.
Бажано саме в місці стабілізатора 3,3В, який живить аудіо процесор.
3. Слухаємо.
Я зробив описане і порівняв звучання переробленої і не переробленої Джульки.
У мене виникає риторичне запитання, навіщо мені пусте квоктання в вітці про про капасітори?
В когось багато часу, для трати попусту в час війни?
У мене ні.
(19-02-2015 23:56)Nemo писал(а): .... 1.Мене, думаю і інших не надто цікавлять чиїсь суб"єктивні думки про капасітори(((
.... 2.Аргументи наступні:
1. Академічна освіта радіотехнічного факультету КПІ
2. 10-ти річний досвід професійної розробки електроніки.
3. Практичне відслуховування дуже багатьох типів конденсаторів в різних місцях.
4. Досвід експериментів і переробок аудіоапаратури.
.... 3.В когось багато часу, для трати попусту в час війни?
У мене ні.
1. Назови ветку - "Эротические фантазии Nemo касательно муз ПК" и пиши там любой свой бред, а тут все же форумчане читают и вполне логично, что мнения могут быть самые различные. (а еще лучше дуй на форум для "обиженных и оскорбленных" - там тебя всегда поймут поддержат .) 2. Эти аргументы в резюме по устройству на работу изложи.(хотя "3. Практичне відслуховування дуже багатьох типів конденсаторів в різних місцях." и вызывает определенные ассоциации...) На форуме твои откровенно убогие поделки и разработки слышали, и мнение у людей сложилось, и совершенно не в твою пользу. (смени интернет-площадку для лживого самопиара). 3. Ответ на твой же вопрос - у тебя времени больше всех. Аргументация - опять простыни из постов строчишь, чтобы привлечь к себе внимание и возможных клиентов, для впаривания очередного убожества.
(20-02-2015 00:33)lionart писал(а): 1. Назови ветку - "Эротические фантазии Nemo касательно муз ПК" и пиши там любой свой бред, а тут все же форумчане читают и вполне логично, что мнения могут быть самые различные. (а еще лучше дуй на форум для "обиженных и оскорбленных" - там тебя всегда поймут поддержат .) 2. Эти аргументы в резюме по устройству на работу изложи.(хотя "3. Практичне відслуховування дуже багатьох типів конденсаторів в різних місцях." и вызывает определенные ассоциации...) На форуме твои откровенно убогие поделки и разработки слышали, и мнение у людей сложилось, и совершенно не в твою пользу. (смени интернет-площадку для лживого самопиара). 3. Ответ на твой же вопрос - у тебя времени больше всех. Аргументация - опять простыни из постов строчишь, чтобы привлечь к себе внимание и возможных клиентов, для впаривания очередного убожества.
Дивуюсь Вашому інтересу))
Я ЦАПи і продаю регулярно, хоча не спішно - враження "формної спільноти" справа сумнівна)))
Тим більше ви особи комерційно зацікавлені і психологічно злі(((
А картки, - описав і ок)
Може кому буде цікаво.
У мене нема часу робити картки - це виняток.
Багато роботи на підприємстві + багато замовлених ЦАП)))
(20-02-2015 00:56)norrest писал(а): Товаришь Немо.. Ну это уже не смешно..
Может Вам нужно отвлечься от старых учебников и немножко изучить современную литературу
Програмую процесори, ПЛІС, розробляю плати і проектую схеми)))
Маю почитати про дуже важливі і сучасні капасіторні шунти Віма
Чому не Мундорм Сюпрім Голд?
Ок.
Про лінійне живлення RME писати не буду)))
Квокчіть надалі між собою в створеній мною темі)))
Вирішив зібрати компик по образу о подобі МУЗПК в такому корпусі.
Історично склалось наступним чином:
Була картка Джулія і компик Селером 1700 для музики.
Ще рік назад купував Mini-ITX материнську плату + вінтик на терабайт + алюмінієвий корпус висотою 60 мм.
Цифрова частина Джульки дуже добре влазила в цей корпус.
Звучав ок. Думав так і слухати.
Але, в певний момент почав експериментувати з живленням. Спочатку лінійний блок 12В + ATX DC-DC конвертор.
Потім повністю винісний лінійний блок зробив.
Далі, принагідно отримав картку РМЕ і ще є Діжідезайн Аудіомедіа.
РМЕ в такий корпус ну ніяк не поміщається.
Довго і нудно шукав промислові компові Дисктоп корпуси, такі, щоб по висоті нормально ставала звуковушка + не високий і не великий корпус був.
На жаль це виявилось дуже великою проблемою...
Вирішив як альтернативу промисловим корпусам використати приведений на фото.
Компик матиме лінійний блок живлення + окремий лінійний блок живлення звукової картки + ламповий клок на EF11 EZ11
Виникає цілком логічна і цілком посильна ідея поставити на передню панель на місце касетника дисплей.
З досвіду користування смартфона 4,3" дисплеєм - все дуже добре і успішно читається)))
А там розмір навіть більший.
Але я ще ни визначився, яким чином реалізовувати керування - чи через дисплей чи через смартфон.
Приветствую!
Недавно наткнулся на продажу такой штуки RME Word Clock Module. http://www.rme-audio.de/old/english/digi96/wcm.htm
Как я понял к ниму нужен Цап с Word clock(lavry, apogee и т.д.).
Кто нибуть пробовал такое на слух?