http://www.pravda.com.ua/articles/2010/08/31/5346144/
Красавцы:
"За декілька хвилин до прибуття Януковича у відомство канцлера вздовж килимової доріжки вишукувалася українська офіційна делегація. Першим у шерензі став глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, за ним - віце-прем`єр Тігіпко і міністр закордонних справ Грищенко.
Таке розташування виглядало дивно для європейського політика - шеф офісу президента, технічна по суті фігура, апріорі не може стояти вище керівника зовнішнього відомства, уповноваженого представляти Україну в світі."
"- Я немножко говорю по-английски, но по-русски говорю лучше, - сказав він німкені.
- Но я тоже говорю по-русски, - відповіла Меркель, що походить зі Східної Німеччини та вчила
російську в школі."
"Потім Янукович вирішив пожартувати, що і при совку було не дуже добре.
- Колись у Радянському Союзі був один такий сатирик Аркадій Райкін. Пам`ятаєте? - окинув Янукович поглядом присутніх німців, але схвально захитало головою лише декілька емігрантів. - Коли Райкін виступав на сценах, то звертався до залу: "Скажіть, хто проти того, щоб ми жили при комунізмі? Підніміть руки?". Ніхто не піднімав руку. Тоді він запитував: "Чому ж тоді ми так погано живимо, якщо не проти?".
Жарт зал зустрів гробовою тишею. Де тут треба було сміятися, не зрозуміли ні німці, ні члени української делегації."
"- Тоді в 2003 році був саміт Україна-ЄС у Брюсселі, - почав згадувати Янукович, допустивши помилки, бо насправді того року саміт відбувався в Ялті.
- ...І напередодні цього саміту з Ірландії Романо Проді - ви пам`ятаєте, хто це такий був - він сказав, що Україна не має ніякої перспективи інтеграції в ЄС... Я був одним з перших, хто мав дати йому відповідь.
- І я йому сказав дуже жорстко: "Якщо це точка зору Єврокомісії - то це одне, і я хотів би її почути офіційно. А якщо це точка зору Романо Проді - то дозвольте з цим не погодитися. Бо не ви вирішуватимете, буде Україна в ЄС чи ні", - сказав Янукович.
Як відомо, Проді є відомим італійським, а не ірландським політиком. Пізніше представник з оточення пояснив, що президент він мав на увазі не ірландське походження Проді, а те, що цю заяву він зробив у Ірландії."
"- І тоді у нас відбулася жорстка розмова на саміті. Мені здається, Грищенко був тоді міністром... Да? Ні, ви були трошки пізніше. Хтось тоді був до вас... Був ваш попередник, - сказав Янукович, так і не згадавши, що міністром закордонних справ в той час був Анатолій Зленко - який, до речі, потім обіймав посаду його радника."
"- Це невеликий секрет ні для кого... Я побудував один будинок такий, клубний... Його будувала "Хонка" - фінська компанія...
Заява про те, що Янукович спорудив ще якийсь будинок, одразу привернула увагу "Української правди". Чи часом ідеться не про величезний чотириповерховий об`єкт у "Межигір`ї", зроблений з дерев`яного брусу?
Виявилося, що справді про нього! Янукович, виступаючи перед німцями, втратив зв`язок з реальністю. Він прямо заперечив свої власні слова, що не володіє на території колишньої урядової резиденції нічим окрім свого маєтку. Виявляється, він там зводить ще і "клубний будинок".
- Але у нас, у всіх членів клубу з`явилося бажання, щоб він добре виглядав і ззовні, і внутрішньо, - продовжив він викривати сам себе.
Навіщо сотням представників німецької громадськості було знати про житлові проблеми Януковича - загадка. Але йому кортіло розповісти їм всю правду.
- В чому була проблема? Древесина - той брус, з якого збирався будинок, - вона весь час "працює". То сідає, то піднімається. І як можна закріпити різного плану... Як українською мовою слово "отдєлка"? - запнувся Янукович і озирнувся за допомогою до присутніх членів делегації, які проковтнули язика.
- Хто мені скаже, як буде "отдєлка"? - перевів президент України погляд з одного міністра на інший.
- Оздоблення! - почулося з зали.
- Оздоблення? - перепитав Янукович.
Але такий переклад йому не сподобався.
- Ні, я скажу "отдєлка", бо це зрозуміліше. "Оздоблення" не дуже зрозуміло. Навіть для мене.
Німці, які слухали синхронний переклад цього всього виступу в навушниках, мало зрозуміли логіку всього цього.
А Янукович тим часом продовжував розповідь про свій "клубний будинок" в Межигір`ї.
- Ми зробили такий тендер, невеличкий, і на тендері перемогли німці. І як цей дім не сідав, не піднімався, ця "обналічка" трималася красиво, нічого не руйнувалося...
Яку "обналічку" мав на увазі Янукович, теж залишилося загадкою. Можливо, мова йшла про "обліцовку"...
- І я мав розмову з німецькими робітниками. Це робоча інтелігенція. Я дивився на їх руки. Я бачив як вони з розумом підходять до вирішення всіх цих питань...
Виявилося, що весь цей ліричний відступ Янукович зробив для того, щоб покликати німецькі гроші в Україну."
"- Я кажу про це як науковець, який багато уваги в своєму житті приділив питанням інвестицій. Я створював таку науку і 8 років очолював кафедру в Університеті, - заявив "проффесор".
У свідки Янукович покликав присутнього члена делегації.
- Тут от у нас в залі є ректор Київського національного університету імені Шевченка пан Губерний. Чули про такий університет? Це самий провідний університет в Україні!
Так Янукович ще і сплутав прізвище ректора, який насправді "пан Губерський".
Але і цього було мало українському президенту - він розповів німцям про свої наукові досягнення.
- Мені здається, він пам`ятає, коли я захищав докторську дисертацію? - звернувся Янукович до Губерського. - Я її захищав двічі. За мною тоді дуже багато слідкували, писали, що я начебто не сам її зробив. І сталося так, що під мікроскопом придивлялися, спеціальну комісію створювали. Мені було це приємно. Я був впевнений у своїй роботі, я її зробив якісно. Вона стосувалася розвитку великого промислового регіону і притягнення інвестицій..."