Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати?
|
Автор |
Сообщение |
leo2626
Ветеран

|
RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? / 18-05-2017 07:12
(17-05-2017 23:47)igorexp писал(а): Перша корисна порада з власного досвіду. Я теж планую кути кімнати обклеїти ... Невже ніхто не стикався з акустичними стелями, як вони виглядають через рік після натяжки? Вам, чтоб "не наломать дров", очень желательно "покурить" акустический форум. Придет понимание того что собираетесь делать хотябы в общих чертах. Натянув ткань на потолок Вы ее сколько угодно можете называть "акустической", но она все равно будет приглушать ВЧ, которые нужно беречь и лелеять, и ничего не сделает с отражениями СЧ, от которых, как и от отражений НЧ, нужно избавляться. Касаемо потолка, имхо, беспроигрышный вариант - подвесной потолок из акустических панелей, я ни разу не пожалел что его сделал.
(Отредактировал 18-05-2017 в 07:18 leo2626.)
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
igorexp
Ветеран

|
RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? / 27-11-2017 22:10
Спробую поділитись враженнями у зміні звучання системи після ремонту.
Що зроблено:
1. Гіпсокартонна стеля демонтована, залишився тільки короб з гіпсокартону шириною 40 см по периметру стелі. В короб, над колонками, напхано пресованої мінвати і звичайної мінвати по периметру. Посередині стелі, в місцях перших відбиттів, під натяжною стелею наклеєні два подвійні мати автомобільної шумоізоляції ( дуже мала відстань між бетонною плитою і натяжною стелею).
2. На стінах рідкі шпалери.
3. Балкон засклений, кімната продовжена і за диваном у точці прослуховування тільки підвіконня з квітами, а вікна позаду, на відстані 2 м.
4. Проведена виділена лінія кабелем Запоріжкабель, моножила 4х4кв.мм і під'єднана до двох подвійних розеток. Алюмінієва "лапша" від електричного лічильника замінена на мідну моножилу 6 кв. мм. Замість автомата я поставив утримувач запобіжників.
Тепер враження. Я не майстер описувати звук, але спробую. Система зазвучала зовсім по іншому, таке враження, що змінили всі компоненти на значно дорожчі. Пропав провал на частотах 40-60 Гц. Бас став більш інформативним, тепер чітко чути всі ноти, які відіграє бас гітара. Середина стала спокійнішою, духові інструменти не такі крикливі. Їх тепер можна слухати з насолодою. Високі, їх поменшало, але вони стали природними і інформативними. Я б не сказав, що їх бракує і взагалі все на своєму місці, нічого не випирає і не має провалів. Сцена, це окрема мова. Інструменти стали більш об'ємними, вони тепер розташовуються не тільки по ширині чи вглиб, але й вище або нижче. Стіна за акустикою зникла. Не звук, а мрія. Раніше весь час було якесь незадоволення звуком, переміщав акустику, пробував інші підсилювачі, дроти, але змін великих не відбувалось, плюс мінус те саме. А тепер система ожила, навіть боюсь чіпати акустику, щоб не змінився звук. Я звичайно сподівався на зміни, але щоб такі разючі, ніколи би не повірив. Тепер я знаю. що кімната один з основних компонентів системи, яка дає можливість або розкритися компонентам або навпаки. Зараз багато музики, яка раніше не викликала ніяких емоцій або просто не подобалась звучить зовсім по іншому, дуже емоційно і мелодійно. Тепер нарешті можна спокійно сидіти на дивані і насолоджуватись музикою, без нав'язливого відчуття, що щось не так.
|
|
|
|
Kir9790
Ветеран

|
RE: Косметичний ремонт, що можливо зробити для акустики кімнати? / 27-11-2017 22:55
igorexp, очень интересно. Хотелось бы уточнить несколько моментов.
Короб из гипсокартона по периметру 40 см с минватой - т.е. ширина короба 40 см, а какова его высота?
Что у вас на полу? Ламинат а сверху ковёр или...?
Цитата:Посередині стелі, в місцях перших відбиттів, під натяжною стелею наклеєні два подвійні мати автомобільної шумоізоляції ( дуже мала відстань між бетонною плитою і натяжною стелею). Маты шумоизоляции только на потолке? А как обработаны площадки первых отражений на стенах? Неужели просто обои и всё?
Фронтальные (основные) АС у вас, насколько я понял, стоят вдоль короткой стены?
(Отредактировал 27-11-2017 в 23:00 Kir9790.)
I don't care about their different thoughts... Different thoughts are good for me...
|
|
|
|
|
igorexp
Ветеран

|
|
|
|
|
|
igorexp
Ветеран

|
|
|
|
speedster
Ветеран

|
|
|
|
|
Kir9790
Ветеран

|
|
|
|
|
Ironman
Ветеран

|
|
|
|
|
speedster
Ветеран

|
|
|
|
|
Ironman
Ветеран

|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|