Транзисторные усилители
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
|
|
vitamir
Ветеран
|
RE: Транзисторные усилители / 26-05-2020 14:11
(26-05-2020 13:58)piramida писал(а): Інженеру важко зробити підсилювач без спотворень, ну принаймі з якимось їх мінімальним наперед заданим рівнем? Практика доводить, таки так. Важко. З різних причин. Фінансово-економічних, соціальних, технологічних і, на останок, технічних.
Розвиток схемотехніки і технологій розкривають перед інженером нові можливості, але спільнота в Образах маркетолога і авдитила не завжди сприймають намагання інженера.
(26-05-2020 13:58)piramida писал(а): Інженер не знає про деяку специфічність вимог гучномовця до підсилювача? Звісно, знає. Але див. вище.
(26-05-2020 13:58)piramida писал(а): Як цікаво виходить. Підсилювач нічого не знає про емоції, але, виявляється, що знає про псевдоемоції... Ні, про псевдо емоції знає авдитил. І підмінює справжні емоції, вкладені виконавцем музичного твору до якісного сигналу, псевдо емоціями, отриманими завдяки спотворенням цього сигналу елементами тракту, підсилювачем, включно.
Читать гораздо труднее, чем писать, но гораздо полезнее
|
|
|
|
|
|
|
piramida
Ветеран
|
RE: Транзисторные усилители / 26-05-2020 14:40
(26-05-2020 14:11)vitamir писал(а): Практика доводить, таки так. Важко. З різних причин. Фінансово-економічних, соціальних, технологічних і, на останок, технічних.
Розвиток схемотехніки і технологій розкривають перед інженером нові можливості, але спільнота в Образах маркетолога і авдитила не завжди сприймають намагання інженера. Вам не важко оприлюднити технічні вимоги до підсилювачя, які якщо він виконає, то буде вважатися "звуковим", і не буде "відтворювати псевдоемоції" ®.
(26-05-2020 14:11)vitamir писал(а): Ні, про псевдо емоції знає авдитил. І підмінює справжні емоції, вкладені виконавцем музичного твору до якісного сигналу, псевдо емоціями, отриманими завдяки спотворенням цього сигналу елементами тракту, підсилювачем, включно. Що є "справжні емоції" і що є "псевдоемоції"? Яким чином ви відрізните підсилювач, що відтворює "справжні емоції" від того, що "псевдоемоції"?
А якщо це звук, джерело якого ви не бачите? І навіть не знаєте чи живий це звук, чи відтворений штучно?
P.S. Використання терміна "авдитил" - це щось особисте?
(Отредактировал 26-05-2020 в 14:58 piramida.)
Жыве Беларусь!
|
|
|
|
vitamir
Ветеран
|
RE: Транзисторные усилители / 26-05-2020 15:13
(26-05-2020 14:40)piramida писал(а): Вам не важко озвучити технічні вимого до підсилювачя, які якщо він виконає, то буде вважатися "звуковим" Я не поділяю підсилювачі на звукові і незвукові.
Придатність підсилювача, як елемента звуковідтворюючого тракту, для мене полягає у певному наборі його вимірюваних технічних характеристик. Їх досить багато за ліком, і це не зрозумілі більшості набори букв. Тому, я не конкретизуватиму їх, вибачте.
Орієнтовні цифри для цих технічних характеристик, коли їх вплив на відтворюваний сигнал стає непомітним на вухо, дає наука психоакустика, найбільш вживані в побуті аспекти якої, свого часу, популяризовано Іриною Аркадієвною Алдошиною.
Але навіть ця інформація серед учасників даної темі не знаходить розуміння. Тому, вибачте ще раз, я не відповім на Ваше запитання.
(26-05-2020 14:40)piramida писал(а): Що є "справжні емоції" і що є "псевдоемоції"? Яким чином ви відрізните підсилювач, що відтворює "справжні емоції" від того, що "псевдоемоції"?
А якщо це звук, джерело якого ви не бачите? І навіть не знаєте чи живий це звук, чи відтворений штучно? Це питання до психології сприйняття навколишнього світу.
Я вважаю, що зі смаками інших не потрібно сперечатись і не потрібно нав'язувати свого смаку будь кому. Смаки потрібно виховувати. Самотужки. Тому, ці Ваші питання, я сприймаю швидше, як риторичні.
Повертаючись до підсилювачів, моя позиція в тому, що підсилювач має вносити в сигнал від себе якнайменше. Тоді я зможу в максимальному обсязі почути і оцінити задум виконавця музичного твору.
Але, це лише моя позиція. Я маю на неї право і ні кому її не нав'язую.
(26-05-2020 14:40)piramida писал(а): Використання терміна "авдитил" - це щось особисте? Якщо це когось ображає, прийміть мої вибачення.
Я можу використовувати, наприклад, термін споживач звуку (С).
(Отредактировал 26-05-2020 в 15:15 vitamir.)
Читать гораздо труднее, чем писать, но гораздо полезнее
|
|
|
|
|
|
|
radist08
Ветеран
|
RE: Транзисторные усилители / 26-05-2020 15:47
(26-05-2020 15:23)AntonZP писал(а): я вкурсе, точно также как и от звука этих самых ламповых макетов даже на картоне.... у тех кто их слышал.
а вот хороших отзывов о твоей продукции нет.
Я, за тебя рад, будешь должен процент с продаж "Усилителей из картона от Антона". И за слоган тоже должен.
1% от продаж и 100$ за слоган, как другу.
Еще раз вынужден написать, что отзывы меня не интересуют, тем более от ламповиков, кабельщиков и винильщиков и пр. ангажированных ценителей вкусовщины. У них есть свое мнение, я его уважаю, но мне такие отзывы не требуются.
Я, прекрасно понимаю и знаю, как технически навалить гармоник, раздемпфировать АС и все это выдать за мягкий бас и новые звуки, которых раньше не слышно было. Это не моя тема, я такими делами не занимаюсь.
Ты так и не понял, что диванные эксперты ничего не понимают.
Просто по причине недостаточного опыта.
Ну, ходят они по квартирам, что то там слушают, умничают на форумах.
А, может кто нибудь из них решить задачу озвучивая или экспертной оценки серьезной задачи или проекта.
Ну, например озвучить зал для фестиваля камерной музыки или рок концерта?
Тут нужны знания и опыт совершенно другого уровня, не комнатного прослушивания, а глубоких знаний акустики, физики и практического опыта.
Я, уважительно и с доверием отношусь только к профи звука, тех кто реально с ним работает, а не развлекается, как ты.
Мой усилитель сделан для качественного усиления звука, а не для искажения оного.
Сколько раз еще повторить?
(Отредактировал 26-05-2020 в 17:08 radist08.)
|
|
|
|
|
|
|
|
radist08
Ветеран
|
RE: Транзисторные усилители / 26-05-2020 17:30
(26-05-2020 17:24)Wehr-wolf писал(а): Ну тут можно и спорить , к примеру факт влияния сетевого кабеля на усил радиста, хороший спор. Или даже предохранителя
Можно спорить на что : на картошку , на сало , на помидорки
По кабелям, это не ко мне вопрос а к вокалистам, если они услышат, в чем я лично сомневаюсь.
Ты же мой кабель видел? Совать всякую гадость я бы не советовал, только родной, как заложено в ТЗ.
А, еще можно проверить, кто останется живой после воздействия росы, морского тумана и инея. Вибростенд и печка и холодильник входит в перечень тестов.
УХЛ 1.3 потянешь?
Кстати, как у тебя с воздействием дыма, у тебя же вентиляторы.
Фильтры стоят?
(Отредактировал 26-05-2020 в 17:36 radist08.)
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|
|