Чи допоможе автотрансформатор?
|
Автор |
Сообщение |
stanley60
Ветеран
|
Чи допоможе автотрансформатор? / 15-10-2018 09:29
Ситуація така: є ламповий підсилювач, у якому трансформатори і режими роботи ламп розраховувалися і налаштовувалися на 230 В.
А виявилося, що реально в мережі в квартирі, де буде він "жити", зараз -- 220 В, а що буде зимою -- невідомо. Хоча не повинно змінитися, бо в будинку дахова котельня.
Так от, якщо купити автотрансформатор типу ЛАТР Solard на 1KVA (чи може хтось порадить з ВЛАСНОГО досвіду використання іншого виробника?) і ним виставити 230 В? Підсилювач (два моноблоки на лампах 6С33С) жере порядка 500вт.
Чи таки потрібен стабілізатор -- тоді який? (хоча напруга в мережі ніби не скаче!).
Я не аудіофіл, я чисто меломан, тому погіршення звуку від використання якогось пррстрою не хвилює зовсім, мені головне, щоб лампи в нормальних режимах працювали...
Вибачте, якщо щось не так.
Дякую!
(Отредактировал 15-10-2018 в 09:31 stanley60.)
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
|
nashua
Ветеран
|
RE: Чи допоможе автотрансформатор? / 15-10-2018 10:53
Если т ранс на 1 кВА, то с учетом косинуса, это не более 800 Вт. Для холодильника или вэфки должнл хватить, если только кетайцы, как всегда, не назвездели с паспортной мощностью. Для усилка этого будет мало, а если транс намотан алюминиевым проводом, то вообще труба. Возьмите совковый ЛАТР-2. Он в 2 раза мощнее, и там заявлкны честные рабочие парамеиры ( 9А, 250В )
"Образования у меня никакого, то есть, высшее техническое" (М. Жванецкий)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stanley60
Ветеран
|
RE: Чи допоможе автотрансформатор? / 15-10-2018 12:26
(15-10-2018 12:14)alss писал(а): Викиньте того хробачка з голови - відхилення ±15 В не впливає на роботу підсилювача ну аж ніяк і не тільки в плані звуку, прослухано і перевірено за вже більш як півсторіччя власного досвіду.
PS. А якщо звук і характеристики змінюються, то це не підсилювач для людей, а забавка...
Практично те саме мені сказав майстер, який його зробив.
І він чесно сказав, що невеличкі відхилення є в напрузі на накалі і на аноді, але вони в межах норми.
Змін у звукові ні він, ні я не відчули.
Просто хочеться для самозаспокоєння.
2 groove
Дякую, але я якось звик вирішувати проблеми тоді, коли вони виникають,
я маю чим зайнятися зараз і без цих замірів.
У мене в будинку обігрівачами ніхто не користується -- своя дахова котельня,
зимою тепло. Влітку відхилень не помічав навіть при кондиціонерах і т.д.
(Отредактировал 15-10-2018 в 12:34 stanley60.)
|
|
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|
|