Кольца для ламп
Автор Сообщение
alex23 Не на форуме
Ветеран

RE: Кольца для ламп / 15-01-2019 13:29
(15-01-2019 12:53)Vic61 писал(а):  Це Ви мені відповіли? Так дійсно краще буде?
Це стьоб.
взагалі не розумію, навіщо чіпляти кільця на маленькі лампи, та ще з сталевими хомутами...мабуть тому, що в постсовдепії вироблені. Які можуть бути зайві коливання в маленькій колбі якісної лампи? Можливо на 6н2п...Розумію ще для спецумов в використанні. роблять мет.корпус, для нівелювання зовнішнього тиску.

Олександр, Кривий Рiг.
Найти все сообщения

Vic61 Не на форуме
Ветеран

RE: Кольца для ламп / 15-01-2019 13:54
Та я зрозумівBiggrin
Я конкретно питав про EL84!
Як запобігти дзвона сітокHuh Можливо це зробити кільцями або іншими заходами?
Лампи гарячі! Воні в мене стоять у корректорі.
На слух це не чути, але по приборах видно, якщо постукати по колбі.
Хотілось би виключити, або мінімізувати це явище.
Можливо у когось є статистика по фірмах, де більше, де менше виражена ця особливість.
(Отредактировал 15-01-2019 в 14:13 Vic61.)
Найти все сообщения

alex23 Не на форуме
Ветеран

RE: Кольца для ламп / 15-01-2019 17:08
Вважаю кільця це полуфабрикат.
проблему вібрації потрібно розглядати глибше.
На мій погляд потрібно ізолювати саму лампу від основного корпусу, на сам перед від впливу тр-рів. Для цього панельки ламп кріпляться на перехідні дюралеві кільця, які вже до корпусу підсилювача кріпляться через противовібр. м-л, також на дротики до ламп відповідні силіконові накладки. Все.
А кільця розводняк на гроші.....якщо коротко закінчити всі паразитні вібрації на самій лампі, та вбити волю самої лампи.. Кінцева зупинка комунізм.

Олександр, Кривий Рiг.
Найти все сообщения

Vic61 Не на форуме
Ветеран

RE: Кольца для ламп / 15-01-2019 18:27
_Вважаю кільця це полуфабрикат._

Вас я почув! Дякую!
До речі, ніколи не бачив, щоб EL84 була закріплена через антівібрацію.
Тому і не передбачив антівібраційне кріплення самої лампи. Лампа стоїть на тефлоновій панельці, EF86 через гуму, плата до копусу теж!
Цікаве саме питання по кільцях!
Може у кого є на пробу придбати, щоб не гнати з Кітаю.
Або досвід по відбору ламп!
(Отредактировал 15-01-2019 в 18:31 Vic61.)
Найти все сообщения

alex23 Не на форуме
Ветеран

RE: Кольца для ламп / 15-01-2019 19:27
В мене так зроблений однотакт на ЕЛ34, панельки стоять на великих дюралевих шайбах, а ті в свою чергу кріпляться к корпусу підсилювача як окремий незалежний елемент. Суть в тому щоб не виникали резонанси, накладання зовнішніх коливань(підсилювач) з власними(лампа).... Взагалі виникає звідси питання навіщо душити саму лампу?...........
....Кріплення можно робити через силіконові шайби та тефлонової втулки на болті.
(Отредактировал 15-01-2019 в 19:29 alex23.)

Олександр, Кривий Рiг.
Найти все сообщения

sergos Не на форуме
Ветеран

RE: Кольца для ламп / 16-01-2019 00:38
(15-01-2019 18:27)Vic61 писал(а):  _Вважаю кільця це полуфабрикат._

Вас я почув! Дякую!
До речі, ніколи не бачив, щоб EL84 була закріплена через антівібрацію.
Тому і не передбачив антівібраційне кріплення самої лампи. Лампа стоїть на тефлоновій панельці, EF86 через гуму, плата до копусу теж!
Цікаве саме питання по кільцях!
Може у кого є на пробу придбати, щоб не гнати з Кітаю.
Або досвід по відбору ламп!
В мене є невеличкий запас кілець. Треба подивитись, можливо і для Вашої лампи знайдеться.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Vic61
VladimirNB Не на форуме
Специалист

RE: ЦВЕТ-МЕТ / 16-01-2019 09:44
(14-01-2019 00:27)professo писал(а):  Сравнивал ли кто "ёжиков" с цельномассивными Маплшейдами или подобными массивными демпферами других производителей?
Вся продукция маплешейд - полное у....е! И тут они показали что являются полными идиотами и жуликами. Это не демпфер. Нечем ему демпфировать стеклянный баллон! Одним словом очередной лохотрон он жуликоватой фирмы!

(15-01-2019 19:27)alex23 писал(а):  ... панельки стоять на великих дюралевих шайбах, а ті в свою чергу кріпляться к корпусу підсилювача як окремий незалежний елемент. Суть в тому щоб не виникали резонанси, накладання зовнішніх коливань(підсилювач) з власними(лампа).... Взагалі виникає звідси питання навіщо душити саму лампу?...........
Кто там чего душит? Поясните пожалуйста!Wink
Ваш совет по установке ламп на виброизолирующих платформах безусловно хорош, спору нет. Но это хорошо при сильных внешних вибрациях для микрофонных усилителей и фонокоров. А в условиях обычной комнаты для прослушивания (и особенно когда блок питания с трансформатором вынесен в отдельный корпус), не дают никакого положительного момента вообще! Это не делал только ленивый!
А в этой теме идет разговор о демпфировании непосредственно стеклянного корпуса, который жестко связан с внутренней конструкцией лампы и передает на сетку все вибрации возникающие от акустической волны!
Впрочем пока вы сами не попробуете использовать те кольца о которых писалось выше, что либо объяснять вам бесполезно! Вообще! Wink
(Отредактировал 16-01-2019 в 09:51 VladimirNB.)
Найти все сообщения

alex23 Не на форуме
Ветеран

RE: ЦВЕТ-МЕТ / 16-01-2019 10:12
(16-01-2019 09:44)VladimirNB писал(а):  

А в этой теме идет разговор о демпфировании непосредственно стеклянного корпуса, который жестко связан с внутренней конструкцией лампы и передает на сетку все вибрации возникающие от акустической волны!
Впрочем пока вы сами не попробуете использовать те кольца о которых писалось выше, что либо объяснять вам бесполезно! Вообще! Wink
.....
Дивно мені таке чути, пояснення для маленьких діточок від бабусь....
Пропоную використання подібних кілець для вінілового тракту, на платівки. головки, шели.....можна на акустику та все інше, бо якщо притримуватися цієї версії та перерахувати площу поверхні лампи та ящика акустики там взагалі харікейн відбувається від впливу звукової хвиліHappy0144
Ви хоч би трохи подумали, перед тим як написати.
звісно кільця впливають та міняють звук, але це хибна практика і до кінця не ефективна.
Підкреслю,. це моє особисте переконання, саме як інженера.

Олександр, Кривий Рiг.
Найти все сообщения

VladimirNB Не на форуме
Специалист

RE: ЦВЕТ-МЕТ / 16-01-2019 10:56
(16-01-2019 10:12)alex23 писал(а):  Ви хоч би трохи подумали, перед тим як написати.
звісно кільця впливають та міняють звук, але це хибна практика і до кінця не ефективна.
Підкреслю,. це моє особисте переконання, саме як інженера.
Happy0196 Вы не инженер! ......................... Wink
Ибо пишите не аргументировано. Так ведут разговор престарелые бабушки. А ваше наглое поведение вообще за рамками приличия.Wink
Найти все сообщения

alex23 Не на форуме
Ветеран

RE: ЦВЕТ-МЕТ / 16-01-2019 11:08
(16-01-2019 10:56)VladimirNB писал(а):  Happy0196 Вы не инженер! ......................... Wink
Ибо пишите не аргументировано. Так ведут разговор престарелые бабушки. А ваше наглое поведение вообще за рамками приличия.Wink
Вова, давай не будемо істерити.
В чому саме моє "наглое поведение"?Biggrin І що це за "рамки приличия"?
Пишить те в в чому ви розбираєтесь. а в цьому питанні написали відверту дурню, а потім ще пишите що хтось не інженер.

Олександр, Кривий Рiг.
Найти все сообщения

disolovei Не на форуме
Ветеран

RE: Кольца для ламп / 06-02-2019 18:50
Хочу поделится своими впечатлениями от демпферов.

Сразу скажу, что немного относился скептически к демпферам. Но эффект приятно превзошел мои ожидания.
Сразу на что обратил внимание;
1. Это детальность на верхах. Они стали более прорисованы. Но не колкие.
2. Добавилась динамика, звук стал более сбитый и плотный. Вокал более выразительным.
3. Бас стал более собранным и более упругим.
Для тэста использовал пластинку что на фото, английский пресс не новодел!
Признаюсь,что не ожидал такого эффекта.
Рекомендую !!!

(Отредактировал 06-02-2019 в 19:46 disolovei.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Сергей Юрич

Переход:

Пользователи просматривают эту тему:

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS