Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой...
Автор Сообщение
Andrey23 Не на форуме
Ветеран

Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 01-12-2020 21:49
Здравствуйте. Не нашел отдельной большой темы с вопросами/ответами по межблочным кабелям... (если такая есть, модераторы, перенесите вопрос, а тему снесите).
Итак, собираю "вторую" систему. Источник малино-шляпа (502) - ЦАП пока перебираю варианты - усилитель rega (изначально взял mira 3, но сейчас приехал elicit 2 и вероятно он и останется) - ас neat elite. Акустический atlas hyper 2.0.
Нужен межблочник ЦАП (временно 502) -> усилитель.
Слушаю джаз, "околоджазовых" див, малые составы, эмбиент, немного трип-хопа, синти-попа и альтрер.рока.
В принципе, если что-то и "править" в полученном звуке от рега+нит, то только чуть подсобрать нч, именно не добавить, а собрать (деревянный дом, заказал виброразвязку которая тоже может сыграет свое) и опционально/бонусом чуть больше разделения инструментов, ширины сцены. Устроит нейтральный, ничего не меняющий кабель.

Рассматривал Atlas Hyper (только вышла новая генерация) в пару к акустическому, но сильно советовали обратить внимание на Ecosse The Maestro. Отзывы по второму в принципе очень позитивные и судя по всему качество>цена. Кто знаком с ними, поделитесь мнением подходят или нет? Какой предпочтительнее?
Так же рассмотрю другие варианты. Цена на данный момент разумной видеться £100-200. Атлас выгоднее взять у нас за 5к, ecosse в юк за 4.5к. Что-то в этом районе.
Буду благодарен за любые подсказки.
Найти все сообщения

konrats Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 00:00
Був Маестро- чистий, нейтральний звук. Може занадто аналітичний. Краще взяти шось інтересніше наотріз і спаяти.
Найти все сообщения

Andrey23 Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 00:18
(02-12-2020 00:00)konrats писал(а):  Був Маестро- чистий, нейтральний звук. Може занадто аналітичний. Краще взяти шось інтересніше наотріз і спаяти.
Дякую за відгук. В принципі, аналітичний кабель може і "зіграє", враховуючи відчутно мелодичні регу та ніт.

Спаяти можна, але як на мене це крайній варіант. Судячи з того що бачу у таких речей ліквідність прагне до нуля, а це "нова" система в якій так чи інакше будуть змінюватися компоненти.
Можете для привести для прикладу варіанти під мої умови що з чим пасти? Так би мовити "перевірені" варіанти. Хоча б поцікавлюся цим напрямком.
Найти все сообщения

konrats Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 07:32
З Маестро я тоді перейшов на авторське срібло без жалю, зараз на срібло від неотек (див. профіль). Якщо паяти, то важливо підібрати роз'єми, припій, якісно спаяти з максимальним контактом. Як економ варіант можна з монтажного срібла або з коаксіала 2001 (аналог передтопвого Екосс Міф).Ще непоганий плаский 3220, інші не чув. Важливо, що можете підібрати довжину для себе, краще від 0.75 м
Маестро вже довго висить в продажу на олх, от Майстер інтересніший, але нащо, якщо можна срібло за трохи дорожче
Atlas Hyper, думаю, майже той самий Ecosse Maestro, ще й багатожила. Шукайте більш емоційні і моножильні. Ліквідність заводських висока, якщо продавати процентів десь за 20-30 від ціни, так що....
І, повторюсь, дуже залежить від зборки кабеля, не факт, що профі за гроші спаяють вам правильно.
(Отредактировал 02-12-2020 в 08:56 konrats.)
Найти все сообщения

VOVA-76 Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 10:32
Какие коннекторы вам понравились ?
Найти все сообщения

konrats Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 10:59
Дорогі - Neotech NER-OCC Gold UPOCC RCA, під 1002, бо товстий кабелюка, під 1220 - WBT 0110 Ag, бюджетні - TTAF-93400і і 93-серія, взагалі мало що тестив, нажаль. У Вайерволдах центральний пін переробляв на срібло.
(Отредактировал 02-12-2020 в 11:02 konrats.)
Найти все сообщения

MetalMan Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 11:10
Берите Ecosse Maestro. В этом его плюс, что он нейтральный, это главный плюс любого кабеля. Я долго с ним жил имея систему намного выше классом, чем ваша.
Дешёвое серебро, это эквалайзер, звук будет иметь горбы, а это есть зло в звуке.

Без фирменных носителей (CD, винил), путь к созданию качественного звука - утопия.
Найти все сообщения

konrats Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 11:35
Неотек- не дешеве срібло і по рівню значно вище ніж Маестро, так само як Екосс Міф кращий за Маестро. І ТСу краща моножила все ж таки
Найти все сообщения

Andrey23 Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 12:19
(02-12-2020 07:32)konrats писал(а):  З Маестро я тоді перейшов на авторське срібло без жалю, зараз на срібло від неотек (див. профіль). Якщо паяти, то важливо підібрати роз'єми, припій, якісно спаяти з максимальним контактом. Як економ варіант можна з монтажного срібла або з коаксіала 2001 (аналог передтопвого Екосс Міф).Ще непоганий плаский 3220, інші не чув. Важливо, що можете підібрати довжину для себе, краще від 0.75 м
(02-12-2020 10:59)konrats писал(а):  Дорогі - Neotech NER-OCC Gold UPOCC RCA, під 1002, бо товстий кабелюка, під 1220 - WBT 0110 Ag, бюджетні - TTAF-93400і і 93-серія, взагалі мало що тестив, нажаль. У Вайерволдах центральний пін переробляв на срібло.
Зрозуміло. Зараз пошукаю про них інформацію, ніколи з ними не стикався.
Як я зрозумів найкращий варіант це 1002 + вищезазначений конвектор під нього. Але там ціна на виході під $600+робота, що як на мене не раціонально під конкретні компоненти. Потрібно щось простіше.
(02-12-2020 07:32)konrats писал(а):  Маестро вже довго висить в продажу на олх, от Майстер інтересніший, але нащо, якщо можна срібло за трохи дорожче
Ліквідність заводських висока, якщо продавати процентів десь за 20-30 від ціни, так що....
На олх бачу 2 варіанти Маестро. В одному випадку ціни в р-ні 3к але один з НЕ рідними коннекторами (схожі на атлас), другий коротший з НЕ рідними гвинтиками і фото дуже низької якості (не уявляю що потрібно робити з кабелем щоб змінити гвинти, до того ж зірванними шліцами). Другий варіант 0.5м за 5300грн, коли новий в Англії з доставкою в Україну 0.8м коштує 4500... Не дивно що вони на олх давно висять.
Ліквідність...ну я в основну систему в свій час перебрав кабелі і за 60-70% продавав швидко і легко (звичайно купуючи в Європі, так як у нас націнка 100-200% це наєаль звичне явище).
(02-12-2020 07:32)konrats писал(а):  І, повторюсь, дуже залежить від зборки кабеля, не факт, що профі за гроші спаяють вам правильно.
Думаю, це актуально і для саморобного кабеля. Руки ростуть з правильного місця, але сам робити точно не буду, нема досвіду і інструменту, не знаю тонкощів, а купувати і вчитися...кабель може вийти золотим)) Тож потрібно шукати майстра.
(02-12-2020 11:10)MetalMan писал(а):  Берите Ecosse Maestro. В этом его плюс, что он нейтральный, это главный плюс любого кабеля. Я долго с ним жил имея систему намного выше классом, чем ваша.
Дешёвое серебро, это эквалайзер, звук будет иметь горбы, а это есть зло в звуке.
Спасибо. Маэстро пока вариант №1.
Конечно все относительно, имею ввиду цены, но были в собственности (взял по отзывам в слепую) и на длительном прослушивании совсем не дешёвые посеребренные/медь+серебро silent wire 8/12/16, которые в итоге оставили не самые приятные воспоминания. Но вот чистое серебро не слушал, не знаком.

Интересно, а кто-то может что-то сказать о Ecosse The Symphony? Как я понял конструктив Маэстро, но из серебра, т.е. должна быть выше скорость, лучшая очерченость и разделение...в теории.
Найти все сообщения

konrats Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 12:33
Симфонія посрібнена мідь.
Найти все сообщения

black label Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 12:42
(02-12-2020 12:19)Andrey23 писал(а):  Интересно, а кто-то может что-то сказать о Ecosse The Symphony? Как я понял конструктив Маэстро, но из серебра, т.е. должна быть выше скорость, лучшая очерченость
Это посеребрённая медь.
Превосходит во всём Маэстро и это понятно сразу,
даже без долгого выслушивания.
Вопрос: окажутся ли его таланты актуальными,
применительно к вашему тракту.
К примеру, я, избавляясь от ненужных мне межблочников,
"Симфонию" продал, а более бюджеиный
Атлас Вояджер себе оставил в качестве "универсальной
рабочей лошадки" на всякий случай. У вас может быть
иначе - уши и компоненты у всех разные.

Графиня изменившимся лицом бежит пруду.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Andrey23
konrats Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 12:46
Якщо Ecosse, шукайте вжеThe Legend за кордоном.
Найти все сообщения

black label Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 12:49
Судя по компонентам, уровня Хайпера либо Маэстро
хватит за глаза, чтобы их раскрыть.
В противном случае, уже надо будет "раскрывать" провода.

Графиня изменившимся лицом бежит пруду.
Найти все сообщения

Andrey23 Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 13:13
Да, ошибся, Симфония посеребренная медь. Столько информации перечитал что уже запутался... С посеребренкой опыт так себе (вышеупомянутые silent wire), но возможно это другой уровень.
Из описания на сайте ecosse этот кабель разработан для работы как раз с цифровыми источниками, что в моем случае плюс.

Сильной привязки к конкретным компонентам на данный момент я бы не делал. Так сложились обстоятельства что живём сейчас на два дома, перевозить систему смысла нет. В наушниках, даже в накладных, открытых, долго слушать не могу. Вот и собрал из того на что было из свободных денег, время сейчас не самое удачное. В будущем буду обновлять — сейчас доведу источник (питание, обвязка, корпус), дальше остановлюсь на конкретном усилителе (но точно будет рега, либо элисит 2, либо r), дальше ЦАП, потом буду смотреть на АС (но тоже нацелен на Ниты). В общем, обычный круговорот. Но общий характер у компонентов будет +/- тот же.
Симфония 0.5м дороже на £22 за 0.8м Маэстро (длина 0.5 как раз в притык, и у них ещё коннекторы не учитываются, так что ок). Поэтому если если Симфония лучше, есть смысл брать сразу ее.
(Отредактировал 02-12-2020 в 13:16 Andrey23.)
Найти все сообщения

konrats Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 13:34
Все ж таки срібло глибше копає, коаксіалLa Prima Donna (The Myth) все ж краще, щоб не мінять, або мідь. З вашим акустичним хайпером бас буде все одно "гулять"
Найти все сообщения

Andrey23 Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 13:35
Сильно извиняюсь, но появился ещё один вопрос.
Что это за кабель, какую позицию занимает в современной иерархии, какие у него особенности, характер итд? Стоит рассматривать?
Указано что это Eccosse Referens, но такого в таблице не нашел, как и упоминаний. Знаю что до переименования в Ecosse бренд назывался Reference Cable, может это ещё с тех времён?
Не знаю как добавить фото, поэтому ссылка на фотообменник:
https://d.radikal.ru/d18/2012/39/eae9d1e7bd47.jpg

(02-12-2020 13:34)konrats писал(а):  Все ж таки срібло глибше копає, коаксіалLa Prima Donna (The Myth) все ж краще, щоб не мінять, або мідь. З вашим акустичним хайпером бас буде все одно "гулять"
Є сенс розглянути варіант заміни акустичного атласу на щось інше? Влаштує не готовий, а з бухти.
La Prima Donna однозначно ні. Розумію що кабель класний, но £550+ митниця, навіть з урахуванням подальшого апгрейду, все одно ту мач.
Майстер по ціні вдвічі дорожчий за Симфонію. В принципі, якщо він того вартий, можна взяти "на майбутнє".
(Отредактировал 02-12-2020 в 13:49 Andrey23.)
Найти все сообщения

konrats Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 13:47
У Екосс все референсне. На фото бюджетний, OFC все таки, посрібнений був синій, може коаксіал.. Акустичний - то вже по грошам
Найти все сообщения

Euromaster Не на форуме
Учу Правила

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 13:52
(02-12-2020 13:35)Andrey23 писал(а):  Є сенс розглянути варіант заміни акустичного атласу на щось інше? Влаштує не готовий, а з бухти.
Це заміна номер 1, по логіці. Вплив акустичних дуже відчутний, і не зрівняється з міжблоком. І краще брати готовий, а не нарізати, щось доштуковувати, а потім не знати куди його подіти, якщо треба продати.
Слухати поради який краще - маразм, тільки брати самому декілька варіантів і слухати, порівнювати. Нормальних і не затянутих селлерів тут вистачає, які вишлють послухати.
(Отредактировал 02-12-2020 в 13:56 Euromaster.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Andrey23 , artshop
Andrey23 Не на форуме
Ветеран

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 14:01
(02-12-2020 13:52)Euromaster писал(а):  Це заміна номер 1, по логіці. Вплив акустичних дуже відчутний, і не зрівняється з міжблоком. І краще брати готовий, а не нарізати, щось доштуковувати, а потім не знати куди його подіти, якщо треба продати.
Цей акустичний кабель був у наявності, тому і поставив.
"Свобідного" rca взагалі немає, тому і почав шукати одразу варіант на тривалий час. А не взяти аби що і потім через пів року змінювати.

У мене мінімальний досвід з кабелями. Загально, напевно, десятки два пройшли через мене (акустичні, міжблочні ітп). Але з того що слухав у бюджетному сегменті, без конекторів було завжди краще ніж з ними... Тому як варіант і розглядаю з бухти напряму в термінали.

Подумав, акустичний все ж буде в черзі після доведення до розуму плеєра і придбання цапа. На мій погляд, так буде розумніше. В цей час буду моніторити варіанти.
Найти все сообщения

Euromaster Не на форуме
Учу Правила

RE: Межблочник Atlas Hyper, Ecosse Maestro или другой... / 02-12-2020 14:15
Якщо мова про міжблок... Я колись перетаскав тих кабелів з бухт дофіга, і все закінчилось покупкою заводського. А все то з бухт віддав на шару. Єдиний який залишився саморобний, то на моножилі з родієвськими коннекторами (бо багато заводських з цінниками до штуки в б/у варіанті його не могли переграти), але він скоріше на пам'ять. Черкани в ПМ, дам контакт майстра, який вишле на прослушку. Але всерівно без порівняння з іншими кандидатами, то все дуже відносно.
(Отредактировал 02-12-2020 в 14:17 Euromaster.)
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 3 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS