Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти.
Автор Сообщение
Doll Не на форуме
Ветеран

Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 19:19
Привіт, одразу вибачаюсь за неінформативну назву - не знав, як коротко сформулювати, і можливо темі взагалі місце в курилці, але питання наступне:

Рідні мені обмежили час на "шум" музикою, тому вирішив придбати більш-менш якісні навушники. Взяв на пробу Бейердинамік 1990 про, і купив для них RME ADI-2 DAC. Тільки почав слухати, і встановив таку річ - на треку Елтона Джона Levon (альбом Madman across the water), якщо я слухаю через свій старий, далеко не найкращий Tascam 102i (який використовую для гітари) то десь на 19-20 секунді в правому каналі дуже чітко чути, як починає грати гітара. На 28 секунді звук гітари стає гучнішим, і чітким. Але якщо я слухаю через RME - то гітари на 20тій секунді не чути від слова зовсім. З'являється тільки на 28. Те ж саме з навушниками Sony MDR 7506, та з моніторами Tannoy Gold 5 - з Таскамом гітара є, з RME гітари просто нема. Перекрутив на RME усі можливі налаштування (може не всі?) - те ж саме.

Можете, плз послухати, і сказати, як у вас? А ще краще - пояснити, як таке може бути? Цей топік не про конкретні цапи та навушники - хороші вони, погані, подобаються, чи ні тощо, але я все ж не розумію, як на цапі, який в 5 разів дешевше, може бути чути те, чого не чути на значно дорожчому?

П.С. у вигляді носія використовував Тідаль (той альбом, який "мастерз"), та образ з sacd. В обох випадках одне й те ж саме.

Дякую.
(Отредактировал 15-01-2022 в 20:26 Doll.)

who lives forever anyway
Найти все сообщения

Cox. Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 20:15
У меня начинает играть на 26 сек. _https://rutracker.net/forum/viewtopic.php?t=3687947

Вообщето вам нужно или дать ссылку (на ресурс) на именно тот трек что у вас играет. Или скопировать его и выложить отдельно. А то мало ли что там за фонограмма.

аудиофилия болезнь которой хочется болеть. это как чесотка, - почесал и ещё хочется
Найти все сообщения

Doll Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 20:24
Дякую.
Той самий образ, посилання на яке ви дали, або тут
https://tidal.com/track/77652435

Так, можливо 26, а не 28.
Але на Таскамі ще до 20 вже добре чути... )

who lives forever anyway
Найти все сообщения

Cox. Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 20:24
Цитата: А ще краще - пояснити, як таке може бути?
Теоретически этого не может быть Biggrin . Разные цап не могут так по разному воспроизводить сигнал. RME ADI-2 DAC не такой плохой что недодает звуки Happy0196 наоборот он выдает все что только есть.

Как умудряется Tascam 102i выдать больше это или мистика или в нем вшито что-то невероятно бесовское Ashamed0006

Вспомнилось кто-то тут выкладывал фонограмму урезаную до 1 бит(или 4) уже не помню.. но она играла супер тихо.. был тест проверки АС типа.

аудиофилия болезнь которой хочется болеть. это как чесотка, - почесал и ещё хочется
Найти все сообщения

Doll Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 20:31
(15-01-2022 20:24)Cox. писал(а):  Теоретически этого не может быть Biggrin .
Ну от я тому теж трохи в шоці. Навіть дружині дав послухати, бо думав, що з вухами щось - одразу те ж саме почула (при чому я не попереджав, на що саме треба звертати увагу). Я взагалі не пам'ятаю, щоб таке було, щоб навіть на не дуже яісних пристороях повністю був відсутній інструмент. Бувало, що на більш якісному обладнанні чуєш щось, що не чув раніше, але коли починаєш на старій слухати - воно теж є, просто маловиразне. А тут дійсно на одному є, на іншому нема.
Почекаємо, може ще хтось послухає, і скаже, що чує...

who lives forever anyway
Найти все сообщения

Cox. Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 20:32
Цитата:Але на Таскамі ще до 20 вже добре чути... )
В это не то что трудно поверить, - просто невозможно.
Если он не связан с ПК и на нем нет какой то студийной проги, где есть уже домикшированый звук этой гитары раньше.

Невозможно в фонограмме просто так скрыть такой звук как "гитарные аккорд" хоть какой громкости. Поверте, мой тракт что большой, что Наушниковый способен на это Love0030 .

У вас что-то не так в вашим Tascam 102i . какая-то фишка в нем включена видимо.

Найти все сообщения

Doll Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 20:35
(15-01-2022 20:32)Cox. писал(а):  В это не то что трудно поверить, - просто невозможно.
Если он не связан с ПК и на нем нет какой то студийной проги, где есть уже домикшированый звук этой гитары раньше.

Невозможно в фонограмме просто так скрыть такой звук как "гитарные аккорд" хоть какой громкости. Поверте, мой тракт что большой, что Наушниковый способен на это Love0030 .

У вас что-то не так в вашим Tascam 102i . какая-то фишка в нем включена видимо.
Я розумію, що такого не може бути, але воно єHappy0196

Принаймні, факт наявності гітари на Таскамі раніше - беззаперечний. В разі чого, трохи пізніше запишу звук з моніторів, підімкнених до Таскаму.
А от з того приводу, що в Таскамі може бути щось накручено - можливо. Над цим подумаю зараз, бо це наразі єдине пояснення для мене.

who lives forever anyway
Найти все сообщения

Cox. Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 20:43
Цитата:А от з того приводу, що в Таскамі може бути щось накручено - можливо
А другого и быть не может.
Опишите подробно полный вывод тракта до усилителя. (программы), с драйверами и всем путем вывода через ПК, какая ОС? и т.д.

Вы же не считаете что из музыкального космоса Аудио бог одарил ваш Таскам воспроизводить того чего нет в фонограмме.

И я вам верю в то что вы слышите. Grin если что-то там есть, и его слышно, - это точно не шизофрения.

Найти все сообщения

Тибетский Ламер Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 21:01
Doll, скажіть, будьласка, яка з трьох версій RME adi 2 у вас в наявності. На АК4490, 4493, чи може на ESS9028q2m?

Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У святкові та вихідні дні - знижки!

Я люблю свою Батьківщину, і пишаюсь країною, в якій живу!!!
Russian warship, fuck off
Найти все сообщения

Doll Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 21:20
(15-01-2022 20:43)Cox. писал(а):  Опишите подробно полный вывод тракта до усилителя.
win 11 10.0.22000 Build 22000
audirvana studio 11000
рідні драйвера таскама
таскам
навушники

Тибетский Ламер
На ES (

who lives forever anyway
Найти все сообщения

Выразили согласие: Тибетский Ламер
Cox. Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 21:46
Настроек не густо вроде ничего особенного Unsure а каким плеером образ с sacd играли?

Что ж ждем записи где слышно с 20 секBiggrin .. уже интересно! что там эта уникальная карточка начудила. Как оно вписывается в основную фонограмму этого трека?

Прям сама собой что ли микширует налету? Какое-то чудо природы.

Найти все сообщения

Doll Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 22:03
(15-01-2022 21:46)Cox. писал(а):  Настроек не густо вроде ничего особенного Unsure а каким плеером образ с sacd играли?

Что ж ждем записи где слышно с 20 секBiggrin .. уже интересно! что там эта уникальная карточка начудила. Как оно вписывается в основную фонограмму этого трека?

Прям сама собой что ли микширует налету? Какое-то чудо природы.
Образ прямо аудірваною і грав.

Записав на мікрофон з моніторів - чути погано, але чути. На першій секунді, прямо перед початком вокалу. На оригінальному треку це десь 00:20-00:21.

.zip  123.zip (Размер: 151.92 Кб / Загрузок: 5)
Парль на архів 1111.

who lives forever anyway
Найти все сообщения

Cox. Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 22:19
Что это за 4 сек? ничего не понятно. Запишите сначала и 1 минуту хотя бы. Чтобы можно было тайминги сверить, сосредоточится. и хотя б мп3 320кб

Найти все сообщения

Тибетский Ламер Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 22:25
(15-01-2022 21:20)Doll писал(а):  На ES (
Doll, чомусь так і думав.
В свій час покопирсав певну кількість цапів на 9018pro і в них було щось схоже на "недодачу інформації" на акустичній гітарі, та жіночому вокалі... У цапів на 9038pro вже такого не траплялось... а от цапів q2m слухати не довелося. Але кажуть, що в них є проблема - ESS IMD Hump. Інтермодуляційгий горб, що проявляється вже на середній гучності. І що притаманний він сімейству "мобільних" цапів q2m, і що далеко не всі виробники знають як його позбутися в своїх виробах... можливо в цьому проблема.
...а можливо в ваш старий Tascam дійсно вселився біс, який додає зайвого у фонограму, і вам потрібні послуги екзорциста.
Тому, треба взяти якийсь третій цап і послухати ще на ньому, та й зробити висновки - чи завдяки RME "убыло", чи завдяки Tascam'у "прибыло"...Smile 2

Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У святкові та вихідні дні - знижки!

Я люблю свою Батьківщину, і пишаюсь країною, в якій живу!!!
Russian warship, fuck off
Найти все сообщения

Cox. Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 22:34
Цитата:Записав на мікрофон з моніторів - чути погано
слышно хорошо типа щелчка да за секунду до вокала. и это по вашему Играют "аккорды" гитары с 20 сек по 26? - тобишь раньше чем основное вступление? Я просто не понимаю что вы там воспринимаете под
Цитата:19-20 секунді в правому каналі дуже чітко чути, як починає грати гітара.
Что вы имели ввиду? под этим началом? и где оно заканчивается? и опять начинает? что за аккорды гитары?
Вот с 26 да начинается и все слышно.. Если такое же начинается с 19 то я перед вокалом такого не услышал.
......................
Поставте и послушайте с Аплеера например или с фубара.
(Отредактировал 15-01-2022 в 22:40 Cox..)

Найти все сообщения

avnflash На форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 22:34
Как предположение... Может Tascam из образа SACD играет 5.1 версию альбома (которую могли свести и по-другому). В этой версии есть гитара. А в 2 дорожечной версии этой гитары в этом месте нет.
DSD цапа нет у меня, проверить эту версию не могу.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Cox. , energa , Doll , saltman
Cox. Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 15-01-2022 22:49
У вас в настройках выход стоит 4 канала? или что это там?

Попробуйте установить Аплеер и вывести через кернел стрим. поставте в опциях программы. (поставте опции в драйвере).

Цитата: Образ прямо аудірваною і грав
вот это то и подозрительно. что там в программе и как выводится непонятно (нам Cool ). или там все понятно? (рисуется?)

Найти все сообщения

saltman Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 16-01-2022 00:16
Это сведение.
Elton John – Madman Across The Water (2004 Remaster) на рутрекере.
На пятиканальной записи действительно на 20-й секунде начинает играть.
На стерео - на 26.
Я с таким на Machine Head уже сталкивался, в многоканале больше инструментов играют.

Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice - forever and ever.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Doll , Cox.
Doll Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 16-01-2022 00:21
(15-01-2022 22:49)Cox. писал(а):  У вас в настройках выход стоит 4 канала? или что это там?

Попробуйте установить Аплеер и вывести через кернел стрим. поставте в опциях программы. (поставте опции в драйвере).

вот это то и подозрительно. что там в программе и как выводится непонятно (нам Cool ). или там все понятно? (рисуется?)
Через кернел стрім не працює, але через азіо Аплеєр ніяких гітар на 20 секунді не грає. Також спробував фубаром - так само, все як у здорових людей )))
Коротше кажучи, то Аудірвана щось вигадує, якщо нею через Таскам грати.
Фух, наче розібрались )

Тибетский Ламер
Так, я теж про таке чув, але в RME запевняють, що все з ес чіпом вони змогли звук залишити взагалі без змін. Та й прямих порівнянь його не знайшов. Послухаю як грає. Біса з Таскаму виселили, тепер можна спокійно рмє слухати Happy0196

avnflash Та я ж писав, що на стрімі з Тідаля те ж саме, хоча припущення цікаве ) Ну, головне, що розібрались. Винні встановлені, і будуть покарані )))

(16-01-2022 00:16)saltman писал(а):  Это сведение.
Elton John – Madman Across The Water (2004 Remaster) на рутрекере.
На пятиканальной записи действительно на 20-й секунде начинает играть.
На стерео - на 26.
Я с таким на Machine Head уже сталкивался, в многоканале больше инструментов играют.
А, тобто ви теж це чуєте?? Я тільки відписався, що все вирішилось ))
Але цілком можливо, що Аудірвана під таскам конвертує п'ятиканальний запис, а фубар з аплеєром ні. Незрозуміло тільки, чому з Тідаля теж на 20тій секунді грає...
(Отредактировал 16-01-2022 в 00:24 Doll.)

who lives forever anyway
Найти все сообщения

Выразили согласие: Cox.
saltman Не на форуме
Ветеран

RE: Допоможіть розібратись, чому на запису зникають інструменти. / 16-01-2022 00:26
Я на фубаре слушаю, все прекрасно слышно.Wink

(Отредактировал 16-01-2022 в 00:32 saltman.)

Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice - forever and ever.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Doll

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS