Кава це математика
|
Автор |
Сообщение |
serapion1984
Ветеран
Откуда: Київ
Сообщений: 3 758
Репутация: 396
|
|
|
|
serapion1984
Ветеран
Откуда: Київ
Сообщений: 3 758
Репутация: 396
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Выразили согласие: | |
|
AlTair_SPb
Ветеран
Откуда: Одесса
Сообщений: 3 590
Репутация: 86
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Выразили согласие: | |
|
Выразили согласие: | |
|
Выразили согласие: | |
|
serapion1984
Ветеран
Откуда: Київ
Сообщений: 3 758
Репутация: 396
|
RE: Кава це математика / 01-10-2022 20:12
(01-10-2022 12:38)Corsar писал(а): 1) Rocket Mozzafiato Cronometro V. Только почему теплообменник, а не двухбойлерник?
2) нельзя сравнивать кофе в турке и эспрессо и тот и другой кофе вкусный, но они разные.
Для початку респект однодумцю і дякую за підтримку!!
1) Rocket Mozzafiato Cronometro R. Різниця полягає V - вібраційна помпа. R - роторна помпа.
З приводу двухбойлерника вразили в саме болюче! Чесно, просто в яблучко. Особливо зараз, коли знімаю блог і роблю латте арт то буває катастрофічно не вистачає потужності.
Були б інші часи вже перейшов би на R58 або Bezzera Duo MN.
2) Абсолютно. Нічого не маю проти кави в джезві. Але це зовсім інший напій, смак, ароматика, тіло, філософія приготування. І так вона теж потребує певних навиків і мороки.
Проте еспресо це інша тема.
(01-10-2022 08:25)seam777 писал(а): Ещё ни разу не доводилось пить нормальный кофе в моём понимании, приготовленного в кофемашине.
Якщо Ви кажете про кавомашини автомати то тут я погоджуюсь повністю. В них зовсім інша мета. Тут є багато особливостей які потрібно враховувати.
1) Всі автомати в сучасному модельному рядку однієї і тієї же фірми в середині однакові. Купуєш делонгі за 300 доларів чи за 2000 доларів в середині одне й те саме
2) Всі автомати, навіть найкращі, такі як Jura або Nivona неминуче "деградують" з плином часу. Вау ефект з коробки тримається 2-3 тижня. Потім починає просідати температура екстракції, що призводить до неприємної кислинки та недостатнього тіла. Згодом накопичуються масла і це додає неприємну пересмажену гірчинку. Врешті починаєш сипати ті чи інші зерна а смак на виході однаковий.
Вихід це вчасно мити блок заварювання, проходити процедури чистки від накипу та від кавових масел. І обовязково віддавати машину на проф чистку з середини раз на три місяці. Якщо ви не готові цього робити смак кави буде нижче середнього.
3) Є автомати які просто не можна купувати. Делонгі, Філіпс, Крупс, Саеко, Гаджа, все що стоїть в Ельдорадо, одним словом. Особливо Делонгі, це найгірший варіант. Їх кастрований блок заварювання не дає можливості користувачу мити темпер та механізм повороту який знаходиться глибоко в середині машини. Ви можете проходити всі цикли чистки але смак буде деградувати і через рік стане незносним за умови якщо не віддавати машину на проф чистку.
4) Єдині автомати які я можу порадити купувати додому це від Артура Ойстера Фрісмага. Цей концерн на сьогодні об'єднує Jura, Nivona, Mellita, Mille.
(01-10-2022 07:21)mariovel писал(а): Шо шнурок, шо кава ,- главное "недешево".
Смешно.
Чекаю від Вас огляд дешевих і водночас гарних професійних, комерційних або домашніх кавомашин.
Можете і про кабеля заодно розповісти, тільки в профільній темі.
(30-09-2022 22:03)Sergeyy писал(а): serapion1984
Ну Вы и заморочилисьЭто же все нужно пробовать, а мотор? Может лучше вино дегустировать?
Дуже влучний коментар. Спочатку був розігнався. Тепер слідкую щоб кількість грам кавових зерен в закладці на добу не перевищувала 35 гр. Це одна велика чашка флетвайт і одна маленька капучино на добу. А також повна відмова від робусти
Підпис на стадії переродження..
|
|
|
|
Corsar
Ветеран
Откуда: Донецк
Сообщений: 946
Репутация: 5
|
RE: Кава це математика / 01-10-2022 22:05
(01-10-2022 20:12)serapion1984 писал(а): Rocket Mozzafiato Cronometro R. Різниця полягає V - вібраційна помпа. R - роторна помпа.
З приводу двухбойлерника вразили в саме болюче! Чесно, просто в яблучко. Особливо зараз, коли знімаю блог і роблю латте арт то буває катастрофічно не вистачає потужності.
Були б інші часи вже перейшов би на R58 або Bezzera Duo MN. Двухбойлерник - это просто песня по удобству в первую очередь, можно одновременно делать эспрессо и взбивать молоко, не нужно никаких охлажадющих проливов. Я себе заказал один из самых недорогих двухбойлерников Lelit Elizabeth PL92T, так сказать дешево и сердито Плюс корзину VST, много о них читал, решил сам попробовать.
Не могу понять, у Вас на столе столько много всего, у Вас бизнес или Вы для себя столько купили?
Bezzera Duo MN - это из серии: раз и очень на долго. По моему в ней есть все для приготовления классного эспрессо.
А у меня мечта - это SANREMO YOU - красивее машины я еще не видел, кофейный Ferrari )))
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|
|