Немало меломанов послушав стерео в 5.1-7.1 на нормальных ресах и нормальной акустике больше никогда стерео не включают, хотя и отдают себе отчет в том , что выстроенная системой сцена может отличаться от звукорежиссерской из студии.
(22-11-2022 19:14)serj_01 писал(а): Немало меломанов послушав стерео в 5.1-7.1 на нормальных ресах и нормальной акустике больше никогда стерео не включают, хотя и отдают себе отчет в том , что выстроенная системой сцена может отличаться от звукорежиссерской из студии.
У моих друзей была возможность поиграться и посравнивать абсолютно разные аппараты топ уровня с топ уровня ресиверами на достаточно дорогой акустике в свое время- так вот выводы были очень неоднозначные по результатам сравнений! Хорошее стерео -это тоже очень не просто и не дешево, исключения крайне редко бывают, все что хорошо звучит как правило денег стоит
(22-11-2022 19:54)anastas94 писал(а): Denon avc a1se...у мене був Denon AVC-A1XV до якого 1се як до неба рачки. Гарні апарати для того , щоб коли капусту квасити ними кришку наважувати.
У вас так само "пагано" грав AVC-A1XV? Я ще можу припустити таке щодо бюджетного сектору примітивних ресиверів, бо топи грають на рівні як мінімум не гіршому ніж безліч навіть досить недешевих інтегральників
Слухайте, чи багато у Вас було топових ресиверів? У друзів і ютиб ? І критерії якості звуку у всіх різні. Проблема ресиверів полягає у тому, що вони не відтворюють НЧ як потрібно, звалюють усе у " кашу " на більш-менш середніх колективах, велике питання до музичної сцени. По великому рахунку усе те, що відрізняє гарний підсилювач від посереднього. Про те, що Ви пишите , як топові реси переграли безліч не дешевих інтегральників. Давайте конкретику хто кого переграв. У іншому випадку то не про що. Для прикладу наведу те, що бюджетний..хай буде над..винесе той денон 1с що на відео без варіантів.
Лет 18 назад я начинал свой путь в стерео с ресиверов, сначала был yamaha rx 630,потом marantz sr 5600,второй играл стерео чуть лучше,слушал в режиме pure direct.Потом перешёл на стерео усилители,бюджетный усь marantz pm 4001 просто выносил в одну калитку эти ресиверы,в основном конечно по контролю НЧ.Ну а marantz 7001ki и marantz pm17,которые были потом думаю легко потягаться с рейсами из топ линейки marantz,denon.
Умные люди обсуждают идеи, средние - события, глупые - людей.
(23-11-2022 06:12)anastas94 писал(а): Слухайте, чи багато у Вас було топових ресиверів? У друзів і ютиб ? І критерії якості звуку у всіх різні. Проблема ресиверів полягає у тому, що вони не відтворюють НЧ як потрібно, звалюють усе у " кашу " на більш-менш середніх колективах, велике питання до музичної сцени. По великому рахунку усе те, що відрізняє гарний підсилювач від посереднього. Про те, що Ви пишите , як топові реси переграли безліч не дешевих інтегральників. Давайте конкретику хто кого переграв. У іншому випадку то не про що. Для прикладу наведу те, що бюджетний..хай буде над..винесе той денон 1с що на відео без варіантів.
У мене свого часу були середнього рiвня ресівери(які в нас чомусь вважалися топами, що не відповідає дійсності бо це і є середній сегмент по суті), denon 4308, 4311, marantz sr 7007, harman kardon avr 7000, onkyo tx nr 3007, не самі погані, а батько мого товарища 25 років торгував av- обладнанням та hi fi преміум рівня, навіть свої магазини мав (один з них у Лондоні і досі працює), і в нього було майже все що інші люди бачили тільки на сторінках журналів, тобто техниіка й акустика дуже високого рівня, і макінтоши і майже весь європейський топ.
Шодо порівнянь, то в нього lexicon та денон 5805 (це одне й те саме з AVC A1XV, просто модифікації для різних країн) топові виносили у стерео дуже багато середньостатистичних інтегральників, винятком була лампа від Макінтош та Wavac, бо перегравала майже усе на той час, і це не жарт, я вже писав вище що топ ресівери такі реально мали одиниці людей, бо вони коштували на початок двотисячних 5000-7000$!! Якщо у вас зараз є дуже гарний інтегральник запишіть те саме що в роликах вище та викладіть тут, цікаво послухати про що ви кажете, ну так щоб вхлам розірвало той же AVC A1XV
Щодо паганих нч у топ ресах, то при прослуховуванні тих же топових денону 5805, чи ямахи dsp az9 нічого подібдного не було, дуже гарно все відігравали у pure direct, у них навіть диапазон регулювання нч у еквалайзері 30- 18000Гц (у дешевих ресів це взагалі 63-16000Гц у кращому випадку), у pure direct взагалi 20-20000Гц коли всі приблуди та налаштування вимикаються
У денона топ av- оборудования для кино и музыки был представлен вот такими раздельными монстрами, цену их на момент выхода лучше не упоминать, чтобы у многих аудиофилов не случился приступ Разумеется обладателей таких аппаратов здесь может вообще не оказаться! Зато по всем форумам обычно и гуляют такие типичные фразы "абсолютно все ресиверы г..вно" и подобные
(21-11-2022 13:51)DriverFirst писал(а): Можливо це в мене такий бракований аппарат? Але щось мені підказує, що це не тільки так у мого Onkyo.
Берете надсучасну китайську свистоперділку, ЦАП, блютуз, вай-фай, попередник. Прикручуєте до студійного б/у проф підсилювача класа А/Б потужністю 300-700 Вт. Та і все, не захочеться згадувати світ ресиверів як страшний сон.
ЗІ.: ще бажано акустику з бас дифузором від 20-22 см. Або інакше не зрозумієте для чого існують потужні кінцеві підсилючачи.
(23-11-2022 14:05)slavikk писал(а): Зато по всем форумам обычно и гуляют такие типичные фразы "абсолютно все ресиверы г..вно" и подобные
Лично я никогда не говорил "абсолютно все", я говорил "из тех что я слушал".
Да и г-ном называть, по крайней мере топовые не стоит - звучат они достаточно не плохо просто в основном они уступают хорошим обычным усилителям.
Понятно что переслушать все на свете я не мог, и я не слушал тех что дороже $9-10K, может они и переиграют нормальный усилитель за четверть или даже меньше, от этой цены.
Также я за последних лет 5-6 никаких не слушал, может быть чего среди новых и появилось (сомневаюсь, но мало ли...)
У меня-же давно никакого нет, ввиду ненадобности - многоканальный гибридник плюс несколько стерео что у меня есть, позволяют слушать и стерео и многоканальный звук и в музыке и в кино с более чем приемлимым для меня качеством.
Чудово. Останні три де я шукав стерео були Pioneer vsa ax10ai, YAMAHA DSP-Z9 і лебедина пісня Denon AVC-A1XV ( потім я ще шукав звук у POA , але то інша історія ). Поки одна добра людина дала пораду і дещо послухати. Нема про що говорити. Ямаха разом з деноном то є , хай буде так як є, непотріб ( разом з піонерами, маранцами і т.п. ), разом з під. потужності від денон поа. Окремо пре аут жах, потужності жах і як цап ( не зважаючи на 1704 ) великий жах. Думав, що може потрібні їх рідні топові сакд підключені по лінк як книжка пише. Ні, тільки грошам горе.
Мій харман досить нормально на свою ціну. І басить не погано. За 6-10$ ресиверів не слухав, тут думаю кожному своє. Хто має великий кінозал і часто ним користується, звичайно топ рес. У кого 15метрів тому саундбара найм і маленької нагри достатньо.
(24-11-2022 20:36)ВА67 писал(а): Хто має великий кінозал і часто ним користується, звичайно топ рес. У кого 15метрів
В мене 25 метрiв, не назвав би його "великим кінозалом" (хотя i не 15м2) Користуюсь часто.
Пiдсилювач 5х25Вт, плюс НЧ 2х75Вт.
Джерело для кiно - зараз це NVidia Shield Pro (Kodi), бере контент з NAS-у.
До того був HTPC на дуалкорi пiд Win7/32+MediaPortal.
(23-11-2022 14:56)rotla писал(а): Понятно что переслушать все на свете я не мог, и я не слушал тех что дороже $9-10K, может они и переиграют нормальный усилитель за четверть или даже меньше, от этой цены.
Также я за последних лет 5-6 никаких не слушал, может быть чего среди новых и появилось (сомневаюсь, но мало ли...)
Я послушал несколько более современных ресиверов середнячков буквально в прошлом году- могу сказать так, хоть они и внешне солидные и громоздкие с виду, но по звуку в стерео им до олдскулла топового- как до Луны приблизительно, все как обычно, заявленные сотни ватт и море режимов никак не коррелируют с качеством звука, если рассмотреть технически- все вполне объяснимо, трансформаторы слабенькие, по 2-3 пары жиденьких транзисторов на все про все, всего парочка небольших емкостей конденсаторов 15000 или 18000мкФ и горы дешевой "рассыпной" оем деталей компектующих, в отличие от старого олдскулла, где стояли трансформаторы более киловатта, десятки отборных транзисторов на медных пластинах, емкостя сумасшедшие( как в том же avc 1xv или 5805 - емкости бп заказные 4шт× 33000мкФ!!! ) Отсюда и разница просто колоссальная, где то даже были в ютубе ролики сравнения стерео возможностей современных и олдскулла, очень отрезвляющие, слушать только нужно В НАУШНИКАХ а не с компа чтобы понять эту разницу!
Из последних у меня были онкио и маранц, где то даже фото были
Ні в якому разі не хотів вас образити. Але , скільки раз в місяць, ви дивитесь кіно 5-7+ , я перегляну фільм, телевізора, за очі( вночі, коли є настрій і світло) Не правий?