Два года назад Янукович победил на выборах президента Украины
|
Автор |
Сообщение |
Russel Z.
Старожил
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
|
Russel Z.
Старожил
|
|
|
|
|
Slaveg
Ветеран
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
|
|
|
|
Slaveg
Ветеран
|
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
|
|
|
|
Comandante
Ветеран
|
|
|
|
Slaveg
Ветеран
|
|
|
|
|
Russel Z.
Старожил
|
RE: Два года назад Янукович победил на выборах президента Украины / 18-02-2012 22:21
весьма интересное мнение :
Ур-Еко. Роздуми про українську журналістику
....Перша й головна вада - тенденційність. Журналістика бавиться в опозиційність. Бути опозиціонером на шпальтах газет чи в інтернет-середовищі стало правилом хорошого тону. Радикалізм передбачає, що писати позитивно про владу - не комільфо. Бравада («ось які ми сміливі: відверто написали про те, що президент - козел») підміняє суть. Навіть якщо влада зробила правильний крок, усе одно потрібно написати, що президент - козел. І не визнати очевидної речі.
Україна не пережила до кінця Помаранчевої революції, одним із елементів якої була і революція інформаційна. Журналісти масово повірили в помаранчевий процес. Для них Помаранчева революція не скінчилася на підсвідомому рівні. Як для ветеранів В'єтнаму чи Афганістану не скінчилися бойові дії. Постафганський синдром журналіста - ветерана Майдану викликає специфічне сприйняття дійсності. З одного боку, хочеться боротися за справедливість. З іншого - Янукович і Партія регіонів, які у 2004 році були «ворогами», й далі сприймаються як вороги. Ющенко і «любі друзі» - зрадники. Тимошенко й Луценко - «свої», бо й далі юзають «ідеали Майдану», та ще й постраждали від «ворогів» і «зрадників». Жодна аргументація не здатна переконати «ветеранів» і зруйнувати їхні стереотипи - якими б не були факти й аргументи протилежної сторони.
Така собі опозиційність заради опозиційності іноді призводить до кумедних випадків. Будь-яка обмовка Януковича одразу ж викликає шквал насмішок та кпинів. Обмовки Тимошенко зазвичай залишалися майже непоміченими. У 2007 році прем'єр Тимошенко відвідує Черкащину і губернатор Олександр Черевко патетично промовляє: «Вітаю Вас на землі славного Богдана!». Тимошенко нічтоже сумняшеся відповідає: мовляв, я знаю, які сильні позиції в регіоні в Богдана Володимировича Губського. В пресі - мовчанка. Уявіть, якби це сказав би Янукович. Інший приклад: Тимошенко привітала місто Чернівці з 600-літтям і у вітальному адресі написала: «Як сказав Великий Каменяр, "я єсть народ, якого правди сила..."». Що було би, якби Тичину і Франка переплутав Янукович? Я вже не кажу, що тричі впіймана на плагіаті Тимошенко плагіатором не вважається...
Зрештою, вона перебуває в ув'язненні, тож не варто бити лежачого. Прошу пробачення в тих, хто вважає її героїнею й кумиром - я лише навів приклади тенденційності. Янукович є об'єктом для критики апріорі. Не тому що він недовчений, неграмотний, неадекватний, а тому що для значної частини цього середовища він чужий. Оточення Тимошенко не моральніше за оточення Януковича. Але воно експлуатує міфологію Майдану, а регіонали - ні...
http://www.telekritika.ua/view/2012-02-17/69613
(Отредактировал 18-02-2012 в 22:23 Russel Z..)
|
|
|
|
AngeL
Ветеран
|
RE: Два года назад Янукович победил на выборах президента Украины / 18-02-2012 22:43
(18-02-2012 22:21)Russel Z. писал(а): весьма интересное мнение :
Ур-Еко. Роздуми про українську журналістику
Така собі опозиційність заради опозиційності іноді призводить до кумедних випадків. Будь-яка обмовка Януковича одразу ж викликає шквал насмішок та кпинів. Обмовки Тимошенко зазвичай залишалися майже непоміченими. У 2007 році прем'єр Тимошенко відвідує Черкащину і губернатор Олександр Черевко патетично промовляє: «Вітаю Вас на землі славного Богдана!». Тимошенко нічтоже сумняшеся відповідає: мовляв, я знаю, які сильні позиції в регіоні в Богдана Володимировича Губського. В пресі - мовчанка. Уявіть, якби це сказав би Янукович. Інший приклад: Тимошенко привітала місто Чернівці з 600-літтям і у вітальному адресі написала: «Як сказав Великий Каменяр, "я єсть народ, якого правди сила..."». Що було би, якби Тичину і Франка переплутав Янукович? Я вже не кажу, що тричі впіймана на плагіаті Тимошенко плагіатором не вважається...
Зрештою, вона перебуває в ув'язненні, тож не варто бити лежачого. Прошу пробачення в тих, хто вважає її героїнею й кумиром - я лише навів приклади тенденційності. Янукович є об'єктом для критики апріорі. Не тому що він недовчений, неграмотний, неадекватний, а тому що для значної частини цього середовища він чужий. Оточення Тимошенко не моральніше за оточення Януковича. Але воно експлуатує міфологію Майдану, а регіонали - ні...
http://www.telekritika.ua/view/2012-02-17/69613
А вы не задумывались, почему такое пристальное внимание за Прохффессором?
Особенно мне последнее предложение понравилось, такой стиль отрицания, что он "недовчений, неграмотний, неадекватний", автору зачёт.
Может автор статьи ещё и скажет, что он и не сидел 2 раза?
(Отредактировал 18-02-2012 в 22:45 AngeL.)
Semper Fidelis
|
|
|
|
|
Comandante
Ветеран
|
|
|
|
|
AngeL
Ветеран
|
|
|
|
|
Russel Z.
Старожил
|
|
|
|
|
Листобой
Ветеран
|
|
|
|
Russel Z.
Старожил
|
RE: Два года назад Янукович победил на выборах президента Украины / 20-02-2012 16:34
Реальна віртуальність
Два года назад в Украине состоялись президентские выборы. Во второй тур вышли Виктор Ющенко, набравший 35,5%, и Анатолий Гриценко с 22%.
Анекдот? Сон? Горячечный бред? Нет – опрос, проведенный среди трех сотен украинских блоггеров в начале 2010-го. Приоритеты сознательных пользователей LiveJournal несколько разошлись с выбором остальной страны…
Украинский Интернет считается квинтэссенцией всего прогрессивного, активного и креативного. Здесь рождаются самые смелые надежды и самые громкие призывы. По общему убеждению, именно тут зреет новый победоносный Майдан.
Да вот незадача: диссонанс между виртуалом и реалом не ослабевает. Интернет-сообщество уверено, что самый перспективный украинский политик – это господин Гриценко, но реальные рейтинги Анатолия Степановича и его партии выглядят более чем скромно.
Facebook уже сто раз похоронил президента Януковича, но Виктор Федорович по-прежнему сидит на Банковой и рулит страной. Мятежной энергии, скопившейся в Сети, хватило бы на добрую дюжину украинских революций, но пока не видно ни одной...
...Интернет охватывает все большую аудиторию, и хочется верить, что с каждым новым пользователем растет гражданская активность населения. Но миллионы страждущих граждан устремляются в Сеть не для обустройства Украины, а ради удовольствий и развлечений.
Интернет помогает выразить гражданскую позицию, не вставая из-за монитора. Но зачастую эта чудесная возможность не мобилизует, а расслабляет. Зачем мерзнуть на майданах, если можно обругать гадкую власть на любимом форуме, или наградить лайком очередную разоблачительную статью?....
http://www.pravda.com.ua/articles/2012/02/17/6958880/
(Отредактировал 20-02-2012 в 16:36 Russel Z..)
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 5 Гость(ей)
|
|