Сабвуфер в размере Hi-Fi блока
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
TarasVIP
Ветеран

|
|
|
|
|
Гаруспик
Ветеран

|
|
|
|
tern005
Ветеран

|
|
|
|
|
Boostaddict
Ветеран

|
RE: Сабвуфер в размере Hi-Fi блока / 13-09-2018 02:10
Не совсем по теме, но хотелось отписаться.
Отсылал Марьянычу свой сабик NHT CS10 для инсталляции ЭМОСа.
На днях он вернулся. Для корректной сшивки и настройки сейчас возможности нет ( отдал настроечный микрофон) , поэтому просто с часик побаловался.
Был приятно удивлён ! Первое, что сделал - послушал сабик сам по себе , без колонок, подключив его к преду. При работе обычных сабвуферов звук весьма глухой и через некоторое время начинает давить на голову. При работе этого , за счёт куда меньшего количества искажений, звучание было намного чище и информативнее ( я даже мог угадывать слова песни ) и никакого дискомфорта даже от длительного прослушивания.
Когда он играл уже в трифонике, то звучание стало более свободным, образы больше ( что в условиях моего небольшого помещения - плюс ) , но несколько пострадала точность.
Что , впрочем, весьма ожидаемо, т.к. трифоник абсолютно не настроен.
В ближайшем будущем хочу заказать ещё такой же сабик, чтобы было по одному на каждый канал.
|
|
|
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос

|
|
|
|
|
Выразили согласие: | The |
|
|
|
TarasVIP
Ветеран

|
RE: Сабвуфер в размере Hi-Fi блока / 14-09-2018 13:48
[i][i]Якщо є полочники, які фізично грають від 80 Гц, а треба підкріпити окремими пасивними НЧ секціями, то які є виходи, щоб вказати полка, щоб вони не напрягались і не кричали нижче 80 Гц? Чи в такому виході лише активний саб і обрізка фільтром?[/i][/i]
Ну якщо пасивним НЧ підкріпити, то це гадаю буде вже 3-х полосна АС зі своїм пасивним фільтром.
Мені досі важко відповісти достеменно як воно краще, чи різати АС чи лишити в вільній смузі, навіть в моїх умовах. Наразі фільтр на 80Hz на сателіти вимкнутий, за для експерименту, АС грає в повну смугу, але ФІ заткнув поролоном (імітуючи варіо вент). Вийшов, я так гадаю, плавний спад починаючи десь з 80-100Гц й вниз... НЧ секцію перенастроїв під цей варіант. Але остаточні вимірювання й розрахунки, а тим більш висновки, попереду! Чекаю на готовність нового ЦАПа й допомоги друзів з замірами! Якщо й це не поставить крапку в розрахунках, спробую активний фільтр...
"Сквозь ноты и рифму я мысли свои донесу" ©
|
|
|
|
|
The
Ветеран

|
RE: Сабвуфер в размере Hi-Fi блока / 14-09-2018 15:45
(14-09-2018 13:48)TarasVIP писал(а): [i][i]Якщо є полочники, які фізично грають від 80 Гц, а треба підкріпити окремими пасивними НЧ секціями, то які є виходи, щоб вказати полка, щоб вони не напрягались і не кричали нижче 80 Гц? Чи в такому виході лише активний саб і обрізка фільтром?[/i][/i]
Ну якщо пасивним НЧ підкріпити, то це гадаю буде вже 3-х полосна АС зі своїм пасивним фільтром.
Мені досі важко відповісти достеменно як воно краще, чи різати АС чи лишити в вільній смузі, навіть в моїх умовах. Наразі фільтр на 80Hz на сателіти вимкнутий, за для експерименту, АС грає в повну смугу, але ФІ заткнув поролоном (імітуючи варіо вент). Вийшов, я так гадаю, плавний спад починаючи десь з 80-100Гц й вниз... НЧ секцію перенастроїв під цей варіант. Але остаточні вимірювання й розрахунки, а тим більш висновки, попереду! Чекаю на готовність нового ЦАПа й допомоги друзів з замірами! Якщо й це не поставить крапку в розрахунках, спробую активний фільтр...
Вже знайшов відповідь. Є платки підсилення в Дайтон, які ріжуть акустику на 125 Гц. Для цього є специфічне підлючення окреме. Тому можна пробувати і з обрізаними полками і з повною полосою...
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 3 Гость(ей)
|

|