Давно я тут не писав...
Останнім часом мене метало просто у крайнощі
Постійно слухав різні системи, міняв концепцію власного звуку кожного місяця
Спочатку опишу свої враження від АС, які поміняв за цей час, можливо хтось стоїть перед таким самим вибором і йому буде цікаво
Почну з АС з якими я жив останні два роки(на жаль, фото збереглись частково, але постараюсь знайти всі в клауді)
Перша акустика - revel performa m22
Друга - dynaudio contour 1.3mkii
Третя і вона ж актуальна- pmc twenty 22
п.с. пару місяців взагалі слухав лише електростатичні навушники перун з форуму(як з транзистором, так і зі стаксовською лампою)
Revel performa m22 взяв тут, первинно хотів знайти m20(старіша версія, важить 20кг кожна), підсилював наступним: nad 375bee, roksan caspian, densen beat інтегральник
Акустика виявилась дуже тугою(навіть контур 1.3 було легше підсилити), читав на зарубіжніх форумах про просадки до 3 ом і реальну чутливість в районі 83дб
Спочатку пішли по шляху найменшого супротиву- 375 над
З НАДом була шикарна динаміка і бас , але різкий верх і спрощена середина
Спробував денсен- динаміка і бас збереглися, покращилась середина, але мене далі не влаштовував різкуватий верх.
Роксан відпав зразу, бо банально не міг прокачати цю АС
До того як дійшло діло до наступного підсилювача з'явився покупець і я їх продав. Покупець брав акустику прицільно в ДК для 7.1 і вже мав решту компонентів ревел.
Висновки по цій акустиці я зробив наступні: акустика дуже туга, для того щоб отримати від неї хороший звук(якого я так і не отримав, це судячи з форумів), а не просто її запустити, потребує підсилення вищого класу, ніж сама акустика.
Парадокс, але ця АС може грати тихо, в що важко повірити глянувши на подвійну магнітну систему і потужність підвісу. Судячи по тому, що почув, мені здається, що ця АС найкраще буде справлятися з важкими жанрами, але справжньою її стихією є ДК. Заглядали через ФІ порт , там і побачили подвійну магнітну систему і що виробник динаміків- Франція
Порівнювали з focal electra 905 "лоб в лоб", фокал звучав легше, м'якше і повітряніше, але мав дуже слабку віддачу по низу(я не басхед, басу дійсно не вистачало).
Далі буде
Тепер про навушники
Оскільки в брата був ремонт, тимчасово жила в мене дитина 8 років, тому був вимушений відступити від повноцінної системи в бік портативу
Довго вивчаючи всі можливі джерела, дійшов до висновку що хочу спробувати електростати
Певний досвід вже мав, слухав oppo pm-1, sennheiser 800 і ще пару топів
Оскільки не міг собі дозволити топові стакси, вирішив спробувати електростати з Ялти(перун)
Ціну оголошувати не буду, але вона на фоні решти електростатів доступна
В автора декілька моделей на вибір - круглі і овальні різних розмірів
Різниця в тому, що в круглих рівномірніший натяг мембрани, тому вони менш басовиті і детальніші. Собі я вибрав велику овальну версію з темнуватим звуком(яка дуже популярна в Москві)
Мав багато пригод з цими навушниками
десь після удару в процесі перевозки(спочатку йшли в Київ, далі до мене з підсилювачем вже) пошкодилася мембрана, про це я не знав і коли отримав навушники багато разів жалівся на хрипи на досить низькій гучності, на що відповідали- кліппінг підсилювача
Після численних повідомлень мені зізналися, що ще в Києві почули дефект, тому знизили біас на підсилювачі, щоб це було менше чути. На моє невдоволення сказали - так продовжується строк служби і маєте дякувати. Далі таки я вислав навушники, мені замінили мембрани і я отримав їх цілими. В цілому можу сказати, що враження вони на мене справили куди більше з ламповим стаксом 007 , ніж зі стоковим підсилювачем. Сенхи 800 і оппо сподобались менше.
В сенхів ширша сцена , але різкуватий не комфортний верх для моїх вух, оппо в цілому не вразили, хоч зараз і накинуться на мене їхні захисники.
Навушники видають дуже натуральний звук з шикарним басом і широкою сценою. Відчуття звуку в голові немає.Хоча всюди і люблять порівнювати їх зі стаксами 007, але останні мені сподобались більше, бо навіть банальна нестача гучності для мене досить критична(в круглих максимальна гучність вища, кліппінг настає пізніше)
В цілому враження від самих навушників дуже хороше + можливість безкоштовного апгрейду протягом року, але враховуючи нюанси з заниженням біасу і пошкодженою мембраною друзям їх радити не став(хоч їх і дуже вразило їхнє звучання)
Також хотів організувати собі музику на роботі і спробував портатив
Переслухав hifiman 901, 603, luxury and precision l5 pro, qls 360, cayin n6
Найкраще враження на мене справив luxury and precision l5 pro, решта моделей в даного виробника не представляють жодного інтересу через дуже слабкий підсилювач, якому навіть з титанами 1 важкувато. Найближчим конкурентом був 901, він навіть був детальніший і потужніший, але абсолютно стиснутим в емоційному плані +абсолютно застарілий в плані керування і зручності
З електростатами, звісно, навіть шестидрайверні арматури порівнювати змісту не було
Плеєр добре звучав з dunu titan 1 , flc 8s, meze 99
Перший власник пише огляди на портатив і дуже хвалив кемпфайр аудіо андромеда)
Хотів прикріпити фото апарату, але чомусь не дає завантажити
Купив стійку під компоненти, але наша улюблена пошта розвалила дерев'яне риштування,яке самі ж складали, і стійка подерлася
Як наслідок— ніжки стійки вилізли з поліетилену і всю дорогу вільно їздили
Страховка була занижена, але може хоч щось компенсують
Можливо хтось знає скільки потягне порошкове перефарбування стійки?
Почта, конечно, виновата, но судя по последнему фото, не качественная покраска. Мне стойки три раза в автомастерской перекрашивали. Должны были сделать три слоя, а сделали полтора.
Идите в автопокраску (только нормальную). Мне обошлось на одну стойку (тоже 3 уровня) 700 грн. вместе с краской и шпаклевкой.
(17-11-2017 17:26)yurchello1969 писал(а): Почта, конечно, виновата, но судя по последнему фото, не качественная покраска. Мне стойки три раза в автомастерской перекрашивали. Должны были сделать три слоя, а сделали полтора.
Идите в автопокраску (только нормальную). Мне обошлось на одну стойку (тоже 3 уровня) 700 грн. вместе с краской и шпаклевкой.
Порошковая была бы гораздо дороже. Мне достаточно обычной в три слоя. Через месяц можно молотком бить. Ну а если от молотка останутся сколы, то есть японские маркеры, которыми не раз сам подкрашивал номера. Года три держится.
(17-11-2017 18:58)yurchello1969 писал(а): Порошковая была бы гораздо дороже. Мне достаточно обычной в три слоя. Через месяц можно молотком бить. Ну а если от молотка останутся сколы, то есть японские маркеры, которыми не раз сам подкрашивал номера. Года три держится.
Так в мене порошкова
Я вже зрадів, а це була ціна за просту
Здесь есть форумчане, которые очень успешно занимаются стойками и темы есть об этом. Вам бы с ними посоветоваться. В личку попробуйте. Желаю Вам удачи и не расстраивайтесь. Это очень маленькая неприятность, а, учитывая Ваш энтузиазм, без особого труда решите эту проблему.
(17-11-2017 19:45)Mazur писал(а): Так в мене порошкова
Я вже зрадів, а це була ціна за просту
В Вашем случае стоимость зачистки стойки от старого порошка будет выше стоимости собственно порошковой покраски. А задувать поврежденный кусок поверх уже лежащей краски другой, хоть и того же цвета, ни один уважающий себя и клиента маляр не будет.
Порошком во Львове красят на Вашингтона. Поищите объявления в сети.
Но перед покраской вам надо снять старую краску. Ну, и конечно мастера надо 38 раз попросить, чтобы он сделал все аккуратно и тщательно проверять результат работы.
Перед порошковой покраской детали обычно пескоструят. Пескоструя есть два варианта - термо и обычный.
При термопескоструйке вашу стойку поведет 100%.
При обычной предыдущий слой порошковки очень трудно снять.
В вашем случае я бы обратился к автомаляру. Заматуют, зашпаклюют, покрасят, и видно не будет.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа.
Так что меньше пафоса, господа. (Ф. Раневская)
(17-11-2017 20:53)Ironman писал(а): Перед порошковой покраской детали обычно пескоструят. Пескоструя есть два варианта - термо и обычный.
При термопескоструйке вашу стойку поведет 100%.
При обычной предыдущий слой порошковки очень трудно снять.
В вашем случае я бы обратился к автомаляру. Заматуют, зашпаклюют, покрасят, и видно не будет.
Дякую за цінну інфу
якщо не зможуть покрити так як я хотів порошковою, то прийдеться зливати стійку і нову робити
(18-11-2017 00:23)Mazur писал(а): Дякую за цінну інфу
якщо не зможуть покрити так як я хотів порошковою, то прийдеться зливати стійку і нову робити
Выход, предложенный Ironman-ом - самый правильный и безгеморройный в этой ситуации. А если принципиальна только порошковка - искать аккуратного и неторопливого с мелкой шкуркой, шлифмашинкой, зачистными кругами и прочей аксессуарщиной. И не гнать его в шею, чтобы второпях не позаваливал грани
Мне говорил знакомый, что его товарищ забил на порошковую краску и подобные дефекты подправил резиновой черной краской. Правда взял дорогой валик и краску подороже. Вроде получилось ничего. Так что я тоже подумываю свои стойки под АС обновить со временем.
Поймите, главное, чтоб стойка правильно работала. Если Ваша система на ней хорошо звучит, то перед этим меркнет всё остальное!!!!!!
А что касается смены концепции покраски, то мне, к примеру, тоже тяжело отказываться от чего-то, ранее задуманного. Но потом, когда сделаю по-другому, сижу и думаю: "И зачем это я столько нервов потратил? так даже лучше и дешевле."
Поэтому воспользуйтесь советом ironman.
Автомастерские не очень охотно берутся за нестандартные заказы, но сейчас не сезон, вроде.
И, чтоб мастерская была с камерой, а не какой нибудь гараж.
Это конечно очень обидно, когда «ехало-ехало... и...»
Если у вас не было опыта с порошком, или автомалярами (когда им даешь нестандартный заказ), кучу эмоций и большой шмат жизненного опыта гарантирую
Попробуйте исправить сами, 3-4 часа в выходной, и стойка будет радовать.
Если интересно - в личку.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа.
Так что меньше пафоса, господа. (Ф. Раневская)