Обсуждаем кассетные деки. Часть 2
|
Автор |
Сообщение |
Темучин
Ветеран
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
|
|
Выразили согласие: | Yan |
|
|
|
Темучин
Ветеран
|
|
|
|
|
|
speedster
Ветеран
|
RE: Обсуждаем кассетные деки. Часть 2 / 21-01-2019 21:18
(21-01-2019 01:19)borman_ua писал(а): Человек ведь попросил простой вариант настройки , а такая кассета от Алекса вряд ли есть у него . Да, и насколько я знаю, у вас она также появилась весьма недавно, поэтому давайте поможем советами реальными, а не умничаньем ,как обычно.
Самописанные уровневые кассеты часто с двухканальной записью,возможно такая и есть у Жавлона. По индикатору всё равно точности не будет . Ведь никто не говорит о точной настройке от слова совсем. Не угадали .
Такая кассета у меня давно , и она никакого отношения к Никитину не имеет . Это кассета гены лабораторного .
Он , кстати , и другие ленты делает .
Точность по такой кассете - весьма высокая . Если кассета - ровная
По простому - нужна хотя бы зеркальная кассета для первоначальной грубой настройки .
Как настроить совсем без инструментов - эт я не в курсе )
(21-01-2019 19:27)vtc писал(а): Есть шанс что будет дешевле купить новый магитофон при таком подходе... Это же не по Украине пересылка..... подскажите , где купить новую деку .
(Отредактировал 21-01-2019 в 21:30 speedster.)
nakamichi 700-2\PA-5!!
|
|
|
|
|
Avtoigor
Ветеран
|
RE: Обсуждаем кассетные деки. Часть 2 / 22-01-2019 16:48
Вибачте за дурне питання, бо з переписки в форумі не побачив чи когось реально цікавлять якісь рішення, переважно перепалки хто крутіший в знаннях. Зробив сервіс самостійно Sony TC-K515S, з певними нюансами зіткнувся, не чіткі підказки дали на форумі решту якось самостійно дійшов. Є сенс тут описувати тут якісь речі по сервісу деки?
Denon DRM-710, Sony TC-K515S, Sony DVP-NS330, Pioneer A-109, Klipsh Reference R-41M Black, Chrome Cast Audio, Pioneer CT-W 604 RS
|
|
|
|
|
|
|
Avtoigor
Ветеран
|
RE: Обсуждаем кассетные деки. Часть 2 / 23-01-2019 12:31
(22-01-2019 18:28)vtc писал(а): Есть. Кому надо - прочтут. Кто знает, или пройдет мимо или расскажет свой опыт. Ну а толстые тролли естественно не пройдут мимо тоже.
Файно! Тоді з благословення форумчан і для майбутніх поколінь залишаю інформацію по сервісу деки Sony TC-K515 і аналогічних.
Деку брав тут (у Львові) ніби все працювало. Не конче мав час слухати, а через певний час прислухався, що дека видавала дивні звуки при відтворенні. Попередній власник замінив паси приводів замінниками і двигуни від того були явно не в захваті.
Для пошуку оригінальних скористався покушом https://www.hifishark.com/model/sony-tc-k-515
Замовив комлект по адекватній ціні в продавця зі Словаччини, у нього спеціалізований сайт є http://www.hifiretroparts.com/. Прийшло на диво оперативно. У листі продавець надіслав посилання на туторіали по заміні пасів але як на мене найкраще відо є в поляка на ютубі, але увага!!! я в одному моменті звернув увагу, що пружинка була затягнута за стійку так не має бути, після складання не працює! https://youtu.be/6k0hzsg1tPs?list=FLPzLn...7EH-10F94A
Перед заміною пасів виліз ще один дефект: стукіт при перемотці і при відтворенні теж легке постукування. За порадою шанованого portrain, звернув увагу на шестерню на валу двигуна приводу перемотки, вона тріснула і зсунулась на край через що била об сусідні елементи механіки. Знову ж за порадою portrain стягнув ниткою і зафіксував суперклеєм. Фото у вкладенні.
Ще одна болячка яка проявлялась хрипами при відтворенні і записі на касети першого типу, а також пропадання індикації підчас калібровки - окислення контактних груп лотка касетоприймача. Я досить довго боявся знімати ковпачки щоб не виламати все, але все ж стягнув їх. Розкривання широкою викруткою не конче помагає, з першого контакту все ж зрізав вусики за які ковпачок тримався, благо там нема зусиль які б його стягували при експлуатації. Зачистив контакти за порадою форумчан звичайним папером та гумкою (перед тим кілька років тому в техніксі по незнанню наждачкою протер )
Загалом все радує окрім того, що виліз бродячий дефект. Після хвилин 15 відтворення перестає працювати управління перемотками. З цим можна якось жити, відтворення до кінця касети працює як і автостоп. Маю підозру, що це вже електричні проблеми типу дохлого конденсатора чи тп. Я нажаль за освітою механік і з механічною частиною дав раду, а електроніка не моє. Нажаль у Львові так ніхто не підказав чи є майстер до якого можна звернутись з питанням ремонту дек
Вибачте за багато букв. Сподіваюсь комусь ця інформація може стати в нагоді.
Denon DRM-710, Sony TC-K515S, Sony DVP-NS330, Pioneer A-109, Klipsh Reference R-41M Black, Chrome Cast Audio, Pioneer CT-W 604 RS
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|
|