Привіт!
Ось в такому варіанті я завершив свої експерименти з PCM53.
"Життя вимагає практичності")))
Поки час від часу слухаю з величезним задоволенням.
Цей варіант ЦАП звучить дуже схоже на приведений варіант завершено-макетного ЦАП на 4 1540D, який я уже пару років слухаю, а з часом маю переробити в симпатичні коробочці з конденсаторами масляними і т.д.
Цап на PCM53 звуком значно більше нагадує звучання апаратів на 1540.
Навіть більше чи апарати на 1541.
Наприклад як апарат на 2 1541-S1
Ну і по 1540.
Сперечались сперечались...
Подивіться на теперішню ціну на мікросхеми TDA1540D - 80$ за шт., і думаю, далі буде більше.
(22-06-2016 17:34)Black_Jack писал(а): Аха-ха...
Ну пусть делает FIFO на лампах.
Если без шуток, мнение г-на Аббаса по поводу ПЛИС для меня ценности не представляет. Я где-то лет 20 с ПЛИС работаю и меня переубедить сложно
Аббас быть может и не лучший спец по ПЛИС, это конечно правда, однако я уверен Вы совсем не лучший спец по звуку и дело в том что это Hi Fi и Ваши глубокие познания в ПЛИС без конкретного применения в аудио с результатом по звуку совершенно не имеют значения на этом форуме. Можно теоретизировать на какую угодно тему в аудио технике, но на практике результат Вы можете предсказать очень смутно, более смутно и менее ценно чем Вам это хочется
(10-07-2016 16:33)CTAC писал(а): однако я уверен Вы совсем не лучший спец по звуку и дело в том что это Hi Fi и Ваши глубокие познания в ПЛИС без конкретного применения в аудио с результатом по звуку совершенно не имеют значения на этом форуме. Можно теоретизировать на какую угодно тему в аудио технике, но на практике результат Вы можете предсказать очень смутно, более смутно и менее ценно чем Вам это хочется
Это Вы 2 недели об этом думали?
Я согласен, что я "не лучший спец по звуку".
Но это не Вам решать еще и в такой категоричной форме.
Походу, тон Вашего выступления как раз и показывает, что это Вы просто сказочный спец по "ни о чем".
Да..., и не берите на себя бремя выражать мнение всего форума. Может от чрезмерной нагрузки вылезти конфуз.
Провів роботи по додаванні лампового буфера і клока в ще один Просід.
Це чисто транспорт.
Він дуже схожий на перший.
Але і досить відмінний і звучить в значній мірі по-іншому.
В першому стояла класична SAA7220.
Тут стоять SAA7310 i PCF2705.
Про них в принципі особливо і інформації нема.
Можна казати, що цей транспорт значно переграє першого Просіда на SAA7220 та й усі CD транспорти, які у мене були раніше.
МУЗПК з лінійним блоком і ламповим клоком та буфером і RME96/8 не переграє, - трохи поступається.
(24-07-2016 20:49)Nemo писал(а): В першому стояла класична SAA7220.
Тут стоять SAA7310 i PCF2705.
Про них в принципі особливо і інформації нема.
7310 - улучшенная версия 7220. Имеет намного меньший потребляемый ток, соответственно значительно лучше в плане помех. Может быть установлена вместо 7220, если сделать переходник. Проверено лично. Как интересный бонус в ней есть любопытная возможность отключить блок интерполяции (коррекции ошибок).
PCF2705 - кодер I2S в S/PDIF.
Пара 7310/2705 в целом работает значительно лучше 7220.
И что я тут не так написал?
Замечаю, что поделившись опытом и информацией (сколько человек еще тут работали с заменой SAA7210 на SAA7310 и экспериментировали с отключением в ней блока интерополяции?), потом наблюдаешь попытки быть втянутым в какие-то глупые разборки с терминами и прочей фигней. Впрочем да, "Хотя чему тут удивляться", правда, amatti73 ?
p.s. в посте 288 ошибся, правильно будет "7310 - улучшенная версия 7210. .... Пара 7310/2705 в целом работает значительно лучше пары 7210/7220".
Часи змінились справ багато, часу мало, ЦАПи на 1540 потроху роблю, ЦАП на PCM53 доробив, до 15-16 біт на 4 1540 готуюсь, нових проектів не планував.
Знайшли інформацію в одному з продажних оголошень і запропонували прикупити CD SHARP DX-7.
Був в відпустці і тривалий час роздумував чи варто, адже уже послухав одну.
Але, були часи, коли такі мікросхеми я шукав і був готовий прикупити за дорого, але не знайшов.
Прикупив апарат, розібрав і маю дві мікросхеми IR3K16.
Це велика рідкість, - структурою мікросхема точно така як TDA1540, але 16 біт.
Лінійність і монотонність заявлені 15.
На звук схожа на 1540P.
Вихід має струмовий.
Сподіваюсь, перебіжками зберу ЦАП на парі таких мікросхем.
Думаю, такого ще не було
Сам никогда не видел их в живую и не слушал, очень хотелось бы послушать данный экземпляр сидюка и сравнить с обычными CD100.
Несколько раз на форуме проскакивали в продаже эти Демо версии CD100.
(04-09-2016 19:00)nem2007 писал(а): А вот и 1540D такой же в "золоте".
До цього посту не знав про існування подібних 1540.
Пропередсерійні Філіпс 100 на форумі оголошення бачив.
Попри написи на корпусі цього CD плеєра
- For demonstration purpouse only
- Deviations from final specification may ocur
ніяких відчутних змін в фінальних версіях так і не відбулося, - всі класичні Філіпси на 1540 та й 1541 були зібрані з аналогічними схемами, наборами деталей і т.д.
Приклад того, як в розробці 35-ти річної давності особливо нічого і не зміниш, - самодостатня і збалансована.
Ну хіба що вчепити на вихід лампи замість операційників.
Або вчепити S/PDIF плату, щоб слухати не тільки CD, а тведотільні транспорти.
Я слухаю потрохи макет на Sharp IR3K16 і порівнюю з своїм ЦАП на 4 1540D
Тонально дуже схоже звучать.
По почерку і характеру також.
По натуральності, благородству і комфорту звучання ЦАП на 4 1540D звучить на порядок краще.
Sharp IR3K16 звучить трохи простувато.
Тут в чому фішка: Sharp IR3K16 - має повністю аналогічну структуру як в 1540, але 16 біт і заявлені 15 біт лінійність і монотонність.
Моя мета - відслухати в чому різниця звучання ЦАП на 4 1540 - 14 біт.
І ЦАПів PCM53 та Sharp IR3K16 - 16 біт та 15-16 біт лінійність і монотонність.
Поки що безсумнівно і беззаперечно цікавішим є звучання саме 1540, а саме 1540D. Різниця на порядки.
Мета, скоріше, в тому щоб довго повідслуховувати і попорівнювати і зрозуміти в чому різниця бітності, спроектована на звук.
Щоб зрозуміти, чи взагалі варто працювати над нарощенням бітності до 15-16 в ЦАП на 4 1540.
Я апріорі розумію, що чесних 16 біт завжди буде кращими за чесних 14.
Але, питання в тому, на скільки велика різниця і чи варто над цим працювати або, хоча б, чи варто працювати зараз.
Подниму тему.
Про PCM53, имею уже более года Sony DAS702ES, долго не мог определится между своим старым ЦАПом Anodyne (PCM63) и Sony. По мере апгрейда системы Sony выиграл целиком и бесповоротно, по всем направлениям, хотя и в мелочах, по большому счёту.
Вопрос не в этом, вопрос к Саше - возникла мысль купить Sony PCM1630 для использования в качестве ЦАП, там другой интейфейс по входу - sdif2 - Саша, ты не знаешь как это можно подключить? я к сожалению профан
Вот что нашел в сети
_http://www.whatsbestforum.com/showthread.php?22007-Possible-DIY-modification-for-vintage-SONY-PCM-1630
(19-02-2017 11:34)CTAC писал(а): Подниму тему.
Про PCM53, имею уже более года Sony DAS702ES, долго не мог определится между своим старым ЦАПом Anodyne (PCM63) и Sony. По мере апгрейда системы Sony выиграл целиком и бесповоротно, по всем направлениям, хотя и в мелочах, по большому счёту.
Вопрос не в этом, вопрос к Саше - возникла мысль купить Sony PCM1630 для использования в качестве ЦАП, там другой интейфейс по входу - sdif2 - Саша, ты не знаешь как это можно подключить? я к сожалению профан
Вот что нашел в сети
_http://www.whatsbestforum.com/showthread.php?22007-Possible-DIY-modification-for-vintage-SONY-PCM-1630
Привіт!
Глянув інформацію по Sony PCM1630.
Виглядає монструозно..!
Тут сервіс мануал з схемами, доступний для скачування _https://www.manualslib.com/manual/452275/Sony-Pcm-1630.html#manual
Чи є там S/PDIF в класичному вигляді (можливо з конектором BNC) мені до кінця не зрозуміло.
Соні робили S/PDIF на розсипусі, не не стандартних мікросхемах.
А там плат багато, всі плати в мікросхемах як компи 80-х років і що з них що розібратись важко...
Японець, проф апарат, цим все сказано.
Він зібраний на мікросхемах ЦАП подвійного інтегрування CX20152.
На таких мікросхемах збирались багато ранніх ТОПових СД програвачів.
Я колись прикупив і слухав CD плеєр KENWOOD DP-47 на мікросхемі ЦАП Toshiba TD6720N.
Прикручував туди SPDIF. Звучав досить цікаво, але нічого надзвичайного.
Потрібно шукати в інтернет інформацію чи можна туди причепити S/PDIF, в тих, хто реально його використовував.