handmade in Ukraine
|
Автор |
Сообщение |
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: handmade in Ukraine / 29-12-2017 12:13
oleg2566 писал(а):давайте. oleg2566, Олег, на таці з блакитною облямівкою не буде... буде тільки натяк
Отже: згаданий тут вище ШІМ-ЦАП NAD M51 чомусь не працює щ ДСД, маючи при цьому на борту купу інтерфейсів за якими можна це реалізувати - USB, TOSLink, Coax, 2 HDMI, AES/EBU,
Друге - який фізичний принцип Сигма/Дельта конверсії
Третє - PWM і PDM... спільне і відмінності...
Матимете розвагу на новорічні свята.
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У святкові та вихідні дні - знижки!
Я люблю свою Батьківщину, і пишаюсь країною, в якій живу!!!
Russian warship, fuck off
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: handmade in Ukraine / 29-12-2017 14:42
UncleStas123, мабуть це питання краще задати Олегу, бо саме він бачить майже повну тотожність.
Спільного - висока частота і "однобітність". Хоча в свій час, розробник формату Sony, називала DSD "однобітним РСМ", маючи на озброєнні переважно однобітні ЦАПи, для яких щоб зменшити кількість помилок, була важлива висока частота. Власне, дельта/сігми і є оверсемплінг-ЦАПами. В тому ж АК4490 заявлений 254-х кратний оверсемплінг.
|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: handmade in Ukraine / 29-12-2017 23:34
UncleStas123, в принципі згоден, якщо говорити про аналогову ШІМ, ту що застосовує Олег у своєму підсиленні, але якщо взяти до уваги бінарне визначення, так звану цифрову ШІМ, то вона також являється варіантом однобітної ІКМ. І в даному випадку між ШІМ та ІПМ більше спільного ніж у кожного з них з багаторівневою (мультибітною) ІКМ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
UncleStas123
Ветеран
|
RE: handmade in Ukraine / 30-12-2017 19:43
(30-12-2017 01:52)Тибетский Ламер писал(а): UncleStas123, в чому помилка, на вашу думку? При бінарному визначенні ІПМ амплітуду визначає кількість одиниць або нулів підряд, відповідно ШІМ - співвідношення кількості нулів та одиниць в періоді. У випадку ШІМ ми маємо два періода - період відліку сигнала, всередені якого маємо багато періодів отих одиниць або нулів, які, доречі, можуть и не бути підряд, аби їх сумарна кількість відповідала амплітуді сигнала, а далі справа за інтегратором.
У разі ДМ ці періоді співпадають, і таким чином зникає та сама ширина імпульсу. Так що ДМ і ШІМ ніяк не можуть бути синонімами. Навіть якщо залізячкі для них дуже схожі, їх природа дуже різна
|
|
|
|
|
|
|
|
UncleStas123
Ветеран
|
RE: handmade in Ukraine / 30-12-2017 23:29
(30-12-2017 22:56)oleg2566 писал(а): в ШІМі 0/1 це рівень наповнення сигналу, в DSD - напрямок руху кривої, відносно попереднього рівня, 1 - верх, 0 - вниз. Це, вибачаюсь, їхали 2 трамваї, один - червоний, другий - в парк
В тому сенсі, що "рівень наповнення сигналу" може інтепретуватись як завгодно, в той час як "рух вверх та вниз" прозоро натякає на збільшення та зменшення амплітуди.
ПС. А чого відсилають до вас - я не знаю. Про однакову природу ШІМ та ДСД сказав саме оппонент. Але своїми словами коментувати будемо вважати що не захтів
|
|
|
|
Eugene.
Ветеран
|
RE: handmade in Ukraine / 31-12-2017 01:28
Джентльмены, какой винил, какая лента.
Импульсно кодовая модуляция – PCM, мгновенное значения аналогового сигнала передается кодом уровня, частота выборок – фиксированная.
Модуляция плотностью импульсов – PDM (он же DSD), значение аналогового сигнала кодируется двумя параметрами – длительностью импульса и частотой. Ноги у PDM растут из дельта-сигма модуляции.
Широтно-импульсная модуляция – PWM, можно рассматривать как частный случай PDM при фиксированной частоте и переменной длительности импульса.
Вообще, здесь надо смотреть не только что получаем в результате квантования, но и как это получаем. Один вид модуляции, зачастую, можно привести к другому виду – введя ограничивающие условия. Например, дельта модуляцию (предтечу дельта-сигмы), можно привести к дифференциально импульсно-кодовой модуляции с двумя уровнями. А частотную модуляцию, как PDM при фиксированной длительности импульса.
С уважением.
P.S. И вообще, на хрена вам все это надо, ЦАП проектировать будете? И шо такое – наполнение сигнала? Наполнение стакана – знаю, сигнала – не знаю. Так что с наступающим Новым Годом, наполняйте лучше стаканы.
|
|
|
|
Выразили согласие: | Тибетский Ламер , Black_Jack , vd-two , artshop , petr.solo1223 , t.800 , arcam , quadrokot , oleg2566 , bobrw , SVS , minometov , petro , bylujnik , parasound , Ironman , Boostaddict , Пионер |
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 6 Гость(ей)
|
|