3-х полосная АС и кое что, в дополнение.
|
Автор |
Сообщение |
Вадимыч
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 02-09-2018 10:38
(01-09-2018 22:44)quadrokot писал(а): Олеже, я щось забув, а коли ти використовував рупорне НЧ оформлення? Пане quadrokotе, ви взагалі маєте уяву яких розмірів має бути справжнє "рупорне НЧ оформлення"?
(01-09-2018 22:44)quadrokot писал(а): ... Дійсно, я не використовую НЧ частину своїх АС, вони просто стоять для краси. Те технічне недорозуміння, яке ви називаєте: "НЧ частину своїх АС". Проектувалось і створювалось для розміщення в куту кімнати і ніяк не по іншому. Для того, щоб цей бідолашний недорупор стоячи в кутку, як нашкодивший підліток, думав: як би вичавити з себе щось схоже на БАС і бокові стіни кімнати (як продовження рупора) були йому в допомогу.
Все буде добре, але з часом!
(Отредактировал 02-09-2018 в 10:38 Вадимыч.)
Думай головой, слушай ушами!
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
shel33333
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 02-09-2018 12:02
(01-09-2018 21:36)oleg2566 писал(а): Дивне питання А посуті...
Костя, зараз все поясню, хоча і тобі розказував і неодноразово писав на форумі… а ти … все вичав ноти. Поки ти робив своє, я встиг провірити в себе усі можливі варіанти низькочастотного оформлення. Дійсно воно різне, звучить по різному і заповнює простір кімнати по різному. Одне що є загальним то це є моди приміщення. В Мене навіть бували такі відомі люди як Рогожин з Маряничем, хто зі своїми давайсами, хто зі своїми наробками, які я правильно реалізував .
Це ж приміщення… воно потребує свого підходу. Я ж, не будував не брав що попало поки Вадімич не познайомив мене зі своїми наробками, зі своїми «Пілотами» з розумінням питання.
Ви ж серпенсом, чомусь, хоч і маєте низькочастотну частину в своїх АС, але ж судячи по вашим сповіщенням ніц її не використовуєте. Що це значить – приміщення, ваші примочки в ньому грають аби як і ні про що.
Вибачте, якщо не так. Читаю і дивуюсь: ви музику коли небудь слухаєте? Чи все це заради "процесу"?
(Отредактировал 02-09-2018 в 12:05 shel33333.)
|
|
|
|
|
|
shel33333
Ветеран
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 02-09-2018 13:13
Пане Вадимьіч, тре визнати, що спеціаліст Ви великий, як і розміри Вашого рупоного НЧ із 30 Гц у полку, на чотирьох динаміках, які нижче 75 Гц не грають.
Скажіть, будь ласка, зя яким спадом грає 50 Гц 10ти дюймовий динамік із Qts 0,4 у щиті?
Багато із тих, хто слухав ці АС раніше, слухали із точкою зшивки НЧ/мід на 90 Гц. Там була інша картина. Зараз динамік працює у непристосованих умовах майже на октаву нижче. А це нелінійність=спотворення. Мікрофон фіксує рух повітря, але звуку вухо не чує. Тому "міду" замало. Доречі, 50 Гц це бас. Но то таке.
Це Ви радили оформлення Олегові, та продовжуєте "консультувати" проект, паралельно наповнюючі його своїми кабелями, які дивним чином покращують звук, якого нема.
Ви не відповіли на жодне технічне питання. Вікіпедія на таке відповіді не дає?
Вивчаю ноти.
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 02-09-2018 17:29
(02-09-2018 13:13)quadrokot писал(а): Це Ви радили оформлення Олегові, та продовжуєте "консультувати" проект, паралельно наповнюючі його своїми кабелями, які дивним чином покращують звук, якого нема. Дякую Костя за таку турботу про мене, дійсно зараз важко знайти такого, і я дійсно щиро вдячниий тобі.
Вадімич з мене грошей не бере, бо ми тісно співпрацюємо, так вже повелось між нами. Щиро дякую Вадімичу теж....
Це ж нормально, в аудіосвіті так і повиинно бути. Це ж святе... музика, спілкування...
(Отредактировал 02-09-2018 в 17:32 oleg2566.)
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
|
|
|
oleg2566
Ветеран
|
|
|
|
Вадимыч
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 02-09-2018 19:48
Частина - 1.
(02-09-2018 13:13)quadrokot писал(а): Пане Вадимьіч, тре визнати, що спеціаліст Ви великий, ...
Дякую пане quadrokotе, з вашої сторони дуже зворушливо.
(02-09-2018 13:13)quadrokot писал(а): ... як і розміри Вашого рупоного НЧ із 30 Гц у полку, на чотирьох динаміках, які нижче 75 Гц не грають. 75 ГДН, які з ваших слів "нижче 75 Гц не грають.":o
По вашому посиланню _http://ldsound.ru/75-gdn-1-4-30-gd-2/ читаємо:
Назначение: для применения в закрытых и фазоинверсных акустических системах высшей группы сложности в качестве низкочастотного звена при работе в помещениях.
Читаємо ГОСТ 23262-88
Як добре, що на час випуску АС з цим динаміком, ви не були прокурором. Бо ціла армія людей сиділа б в буцигані. В советах, за порушення ГОСТУ карали в'язницею .
Частина 2.
Перед тим як читати далі, рекомендую подивитись відео:
Честные 30 Гц., по уровню минус 12 дБ.
А тепер, по суті ваших попередніх запитань та й останнього.
(02-09-2018 13:13)quadrokot писал(а): Скажіть, будь ласка, зя яким спадом грає 50 Гц 10ти дюймовий динамік із Qts 0,4 у щиті? В диапазоні 20-200 гц. в системі Олега.
За нижню частину відповідає 18" динамік, в акустичному оформлені - "Pilot".
За верхню 10" динамік, в акустичному овормленні - щит.
Вид спереду, та вид з заду.
Сьогодні, планово, знімали АЧХ 10" та 18" динаміків в акустичному оформленні.
Мікрофон по фронту кожного динаміка на відстані 1 метр. Свіптон.
- по -3 Дб - 29 Гц.
- по -12 Дб. - 19 Гц.
На всі ваші питання, графіки дають вичерпну відповідь.
Успіхів!
(Отредактировал 02-09-2018 в 20:11 Вадимыч.)
|
|
|
|
vitaly
Ветеран
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
|
|
|
Nikitis
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 02-09-2018 21:48
«....Поэтому, в пределах задачи сведения полос (сшивки), максимально приближенные к идеалу АЧХ и ФЧХ - являются "критериями успешно сшитых полос" (цитирую вас Biggrin )...»
Артур, это я, на самом деле, цитировал вас. циклическая цитата получается.
Если этих параметров на самом деле не достаточно. Тогда каких достаточно?
Вопрос не праздный. Двухполоскк свожу. При чем активную. А народ такого страху (с туманом) по поводу сшивки как напустит. Что аж страшно. Даже оказывается пассивные ( очевидно и штатные же) фильтры не фазокогерентны.
Вот вы мне как художник-художнику скажите, если АЧХ и ФчХ (которая на самом деле- производная от той же АЧХ) линейны, можно считать акустику сведённой и фазокогерентной?
Я на самом деле не к Артуру прицепился. Просто он хоть что-то объективное в области сшивки написал.
всё суета...
|
|
|
|
Вадимыч
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 02-09-2018 22:43
(02-09-2018 20:45)quadrokot писал(а): 0! Вадимьіч, такі картинки нічого не варті. Це дуже дорогі "картинки", для тих хто розуміється. Це майже "чорний квадрат". Для тих хто поціновує справжнє.
(02-09-2018 21:06)bobrw писал(а): Констянтине! Чому Вам не подобаються картинки, може викладете своїі для порівняння.... bobrw, у нього нема що викладати, може накласти. Що є, на жаль.
(02-09-2018 21:36)quadrokot писал(а): Люблю брехати. Це не новина. Також, на жаль.
(02-09-2018 21:36)quadrokot писал(а): Питання по вимірюванням. Кожен динамік грав поодинці, коли міряли 18" то 10" відмикали і навпаки? Чи грали обидва? як би було видно точку перетину ?
Звісно, інших варіантів по графіках нема. Та й по 10" в щиті, були від вас питання. Відповідь на графіку.
Все кльово. Але і ця конфігурація налаштування при всіх її видатних можливостях проміжна.
З часом, підріжеться 10" та підтягнеться 18", в межах робочого поршня. Треба буде дивитись...
Буде більше грошей, 18" заміняться на "крутіші", так щоб стартували з 16 Гц. і це реально.
На останок.
І саме головне. По НЧ працює конструкція "Pilot", в діполі, та в мініатюрних розмірах відносно нижньої граничної і реальної альтернативи їй допоки ще ніхто не запропонував.
(Отредактировал 03-09-2018 в 00:26 Вадимыч.)
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 02-09-2018 23:20
Nikitis писал(а):Вот вы мне как художник-художнику скажите, если АЧХ и ФчХ (которая на самом деле- производная от той же АЧХ) линейны, можно считать акустику сведённой и фазокогерентной? Nikitis, Представим себе набор для ДК - ресивер с автокалибровкой, предположим тривиальный Аудиссей, комплект акустики, сабвуфер. Собрали, подключили... не калибруем, включаем тестовый трек, меряем АЧХу... потом калибруем и меряем АЧХу... и что увидим - почти никакой разницы. А вот ФЧХа после калибровки будет другая.
Пришлите, пожалуйста в личку ваш адрес электронки - отправлю замеры активной двухполоски с раздельным усилением и активной фильтрацией.
Вадимыч, 18-шка згори порізана бесселем 1-го порядку? А до яких пір вона по -10 дБ десятку підпирає?
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У святкові та вихідні дні - знижки!
Я люблю свою Батьківщину, і пишаюсь країною, в якій живу!!!
Russian warship, fuck off
|
|
|
|
|
Тибетский Ламер
Ветеран
|
RE: 3-х полосная АС и кое что, в дополнение. / 03-09-2018 11:10
oleg2566 писал(а):вісімнашка його гарно перекриває зі своїм першим порядком. oleg2566, Олег, прокоментуй, будьласка, і моє питання з посту 1776 теж. Цікаво щодо відрізку сумісної роботи 18" і 10". Здається, що таке рішення бачу вперше.
Додам - на попердніх сторінках, здається, ти згадував, що 10" була ввімкнута в протифазі до 18". Як тут з відрізком сумісної роботи справа була.
Дякую.
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У святкові та вихідні дні - знижки!
Я люблю свою Батьківщину, і пишаюсь країною, в якій живу!!!
Russian warship, fuck off
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 58 Гость(ей)
|
|