Складові якісного мережевого стріму
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
zick
Ветеран
|
RE: Складові якісного мережевого стріму / 13-09-2022 20:10
(13-09-2022 19:47)Vasiles писал(а): Мені не потрібні редактори, оцінку звуку я проводжу сам: подобається/неподобається якість.
А "вкусовщина" ? А як же без неї, я все підганяю, власне під свох вуха і смаки, а всі вони у нас різні.
(13-09-2022 18:26)Vasiles писал(а): "прозорість" і все що ми цінимо в хорошому звуці
Я не настаиваю, чтоб вы меняли привычки. Не хотите смотреть спектры и вейв-формы - не нужно
Доверяйте своим ушам, но тогда не совсем корректно писать "мы".
Это ваш слух, ваш вкус и ваша предпочитаемая подача звука.
У меня например, стример сидит уже несколько лет на стоковом блочке питания, воткнутом в УПС, соединён с 56-м асусом простой витой парой кат5,
и на качественном материале тоже звучит не хуже неплохого CD. При этом стрим Дизер хай-фай я потестил месяц и отказался от этой подписки, потому что дрянь дрянью, а не звук, а с харда - придраться трудно. Что абсолютно противоположно вашим выводам.
Не вижу смысла.
|
|
|
|
zick
Ветеран
|
|
|
|
|
|
syo
Ветеран
|
RE: Складові якісного мережевого стріму / 13-09-2022 21:05
Топік стартер в єдиному прав, що для аудіостріму потрібно почистити інтернет (домашню мережу). Якщо цього не зробити, тоді навіть на кілобаксових стрімерах , в яких багато програмно -апаратних наворотів виправлення цифрової мережі, не отримаєм бажаного результату...якісного звучання . Стрімер на базі малинки і їй похожих, без чистки інтернету, краще не включати...отримаємо негативні емоції та помилкові висновки, типу Tidal та Qobuz лажа ,а CD та вініл то клас. НЕ правда. Стереотипи про які пора забувати.
Можливість чистки і де її починати. Ефективна чистка тільки у випадку ,коли в дім (квартиру) заведена оптика. Коли заведена вита пара або коксіал позбутися цифрового шуму майже неможливо. Це биті пакети, пакети повторів і т.д. з будинкового роутера або роутера на певну кількість домів приватного сектора. Про ЕМІ не згадую, окреме болюче питання.
З оптикою більш -менш прогнозовано, там нормативний шум, забезпечений якістю обладнання та кваліфікацією рабсили поставщика послуги.
В домі де проживає два-три покоління, з певною кількістю смарт-ТВ, наладонників, медіаприставок, ПК і т.д. цировий шум в домашній мережі на багато більший, ніж на вході оптики.
Оптичний модем та головний домашній роутер повинні забезпечити трафіком описаний зоопарк. На головний роутер бажано підібрати БЖ, молошумний, типу медичної серії GSM MEAN WELL.
Для отримання стріму, необхідно сформувати окремий сегмент домашньої локальної мережі (тільки для аудіо). Популярні варіанти роутер в режимі брідж з під"єднанням по воздуху до головного домашнього роутера (розвязка свічем з стрімером) або цифровий острів. Деталі можна уточнити на дастерео.
Є ще необхідні атрибути, виділена лінія живлення та земляний контур. Звуку без них не буде...бажаного.
|
|
|
|
Vasiles
Ветеран
|
RE: Складові якісного мережевого стріму / 13-09-2022 21:11
(13-09-2022 20:10)zick писал(а): -У меня например, стример сидит уже несколько лет на стоковом блочке питания, воткнутом в УПС, соединён с 56-м асусом простой витой парой кат5,
- При этом стрим Дизер хай-фай потому что дрянь дрянью, а не звук, а с харда - придраться трудно. На рахунок що все що записано добре і звучить добре, я повність погоджуюсь !
При всій повазі до Вас ,в реальності Ви не чули, як може звучати стрім. Повторюсь, без аудіофільського живлення, кабелів і зсигналу з "витої пари" це не стрім. Я з цього починав і знаю що це таке
Зрештою, прийшов до свого звуку, на пробах, помилках, але таки прийшов.
Ну і Дізер, це ще одна пародія на звук формату мр3.
(13-09-2022 21:05)syo писал(а): Топік стартер в єдиному прав, що для аудіостріму потрібно почистити інтернет А що у всьому іншому не правий ?
Повність з Вами згідний, за виключенням.
Є різні компанії які роздають коаксилом і потрібно знати чи "якісний" провайдер є там де проживає удифіл
А так підписуюсь під кожним Вашим словом
З.І. Также не забувати перегружати модем/роут і ізопропіловим протирають контакти
(Отредактировал 13-09-2022 в 21:25 Vasiles.)
Все пізнається в порівнянні !
Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
|
|
|
|
|
|
|
VNV73
Ветеран
|
RE: Складові якісного мережевого стріму / 13-09-2022 21:44
(12-09-2022 23:01)zick писал(а): Тайдалом не пользовался, и не собираюсь, пока они не станут здесь работать официально. Если у них действительно такое качество материала в стриминге, то тогда реально лучше слушать запиленный винил. Вадим, верхний график не с Тидала, а копия ремастированного альбома.
Просто на Тидале, почти весь репертуар групп издававшихся в цифре в 80-90-ых, представлен не копиями первопрессов, а именно ремастеров с вот таким-вот перекомпрессированным звуком.
Казалось бы, ну и что, современных изданий современных исполнителей это же вроде не касается. Не все же слушают старпёрский репертуар. Но и тут засада, потому-что Тидал, каким то немыслимым образом, умудряется почти всё звучать как МП3.
А вот сравнивая флак на Кобуз с флаком из домашней коллекции, я разницы на слух практически не замечал. То есть, стрим имеет право быть, но только тянуть нужно с правильных ресурсов, а не с того, что доступнее.
(13-09-2022 21:42)Vasiles писал(а): З.І то може скажете який фільтр в мережевого у плеера треба застосувати щоб розкрити сигнал з Тідал ? Га ? Ніякий. Ви зможете за допомою фільтрів лише трохи покращити те жахіття, що на Тідалі, але до рівня якісного контенту воно все одно не дотягне.
Достатьно порівняти один і той же реліз на Тідал і Кобуз. Причому, останньому нічого не заважає грати нормально у базі, без всієї тієї єблі, що Ви тут усім пропонуєте.
Оскільки у Вас пам'ять як у гупіка, я в -надцятий раз не бачу сенсу писати, що і як я порівнював. Це марна справа. Не пройде і десяти хвилин, як Ви це все забудете.
(Отредактировал 13-09-2022 в 22:08 VNV73.)
Жизнь подобна езде на велосипеде. Ты не упадешь, пока крутишь педали (с) Клод Пеппер
|
|
|
|
Выразили согласие: | zick |
|
|
VNV73
Ветеран
|
RE: Складові якісного мережевого стріму / 13-09-2022 22:06
(13-09-2022 20:31)The писал(а): І сміло стверджую, що це МІФи старичків, які й більше 1 видання не чули. Найголовніше - не час та рік видання, а звукорежисер. Стільки крутих ремастерів є, що першопреси ховаються.... і навпаки...
Як думаєте, чому так поважають видання Сліпих Мишей, Людвіга, Теларк, СТС і тд не залежно від років? Тарасе, дуже дивно від Вас таке читати. Складається враження, що Ви один щось порівнювали, а інші цілковиті профани.
Так, дійсно, якщо мова про першопреси, то "не всі йогурти одинаково корисні". Наприклад, той же Sonet, перевидав колекцію Secret Service у 2011 році, яка звучить краще ніж те, що він робив колись давно. Але це більше винятки, ніж правило.
І при чому тут Сліпі Миші, Теларк і Людвіг, коли мова стосується Тідалу? Вони зазвичай такого у себе не тримають, а купують всякий мотлох, що доступніше та дешевше.
(Отредактировал 13-09-2022 в 22:13 VNV73.)
Жизнь подобна езде на велосипеде. Ты не упадешь, пока крутишь педали (с) Клод Пеппер
|
|
|
|
|
|
|
|
Vasiles
Ветеран
|
RE: Складові якісного мережевого стріму / 13-09-2022 22:32
Основа якісного контенту Тідал знаходитьсч у їхньому фірмовому форматі MQA в якому необхідно застосовувати фільтр Short Delay Slow.
Якщо арарат не підтримує функцію MQA то говорити про якісний прийом Тідал не приходиться.
(13-09-2022 22:27)The писал(а): Так, більшість профани "порівнювали" лише в оглядах і від когось там почули, а власними вухами й далеко не чули. Ото власе !
(Отредактировал 13-09-2022 в 22:35 Vasiles.)
Все пізнається в порівнянні !
Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
|
|
|
|
Выразили согласие: | The |
|
Пользователи просматривают эту тему: 60 Гость(ей)
|
|