Складові якісного мережевого стріму
Автор Сообщение
эполитт Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 08:43
(14-09-2022 07:35)Vasiles писал(а):  Так на першій сторінці описані всі "секрети" для якісного стріму
Перша: чим заведено інтернет до модема
Друга складова: якісний Модем і Роутер
Третя складова: живлення
Четверта складова: це патчкорди

Вася! А где же самый главный секрет, где Nas Synology или что-нибудь покруче! Или все же Тидал?
Найти все сообщения

Выразили согласие: Vasiles
rotla Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 08:43
(14-09-2022 00:16)Vasiles писал(а):  
Цитата: А MQA - це lossi, як MP3.
Хлопці, як у вас усе незворотньо запущеноWink
Це не в нас Улыбка

(14-09-2022 00:42)VNV73 писал(а):  Це не зовсім так....
Якщо додаємо апаратний декодер на стороні ЦАПу, то отримаємо початкові 192\24. Тобто без втрат.
У крайньому разі так заявляють розробники.
Розробники LDAC, ApT-X и iншого теж говорили що воно "lossles".
"Так i вы говорить"(с)анек.

_https://en.wikipedia.org/wiki/Master_Quality_Authenticated

_https://www.reddit.com/r/TIdaL/comments/gwncum/mqa_is_lossy/

_https://www.headphonesty.com/2021/05/tidal-mqa-golden-sound-debate/

Единий lossles формат у Meredian був MLP, для DVDA.
Найти все сообщения

ВА67 Не на форуме
Старожил

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 08:48
Тарас, судячи з опису вашої системи, у вас кабелів по три кілобакси не багато. Інтернет теж не коаксіальний. Тоді ви зовсім не тямите, як і всі тут, у стримі. Цифру слухаєте, як і 90% з хдд, це для вас кращий варіант(вище). Впевнений, що не раз скачували і з трекера. Сд у 80-90 писалися краще, по крайній мірі, поганих було менше ніж зараз гарних і це не міф. А ще думаю, що лишні 3к баксів ви потратили б на вищий класом цап, а не но дріт.Чи я не правий?
Найти все сообщения

zick Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 09:07
(14-09-2022 07:35)Vasiles писал(а):  накипіло Party0012
Пришлось немного углубиться, чтоб разобраться с этим кодеком и с Тайдалом в том числе.
Стало понятно, почему вы неможете ответить на вопрос, а повторяете - фильтры вшиты. Весь алгоритм этого кодирования владельцы технологии просто описывают ими же придуманными терминами, но не открывают.
Какие там фильтры вшиты, какую информацию они считают лишней, когда пакуют, вы понятия не имеете. Не можете иметь. И не только лишь все вместе с вами. Можете только повторять то, что всем рассказал Роб Стюарт. А говорит он следующее - алгоритм наша собственность. Отсутствуют средства контроля качества. Отсутствует возможность редактирования. В общем, становитесь в очередь в кассу. Biggrin с чеком ко мне и я избавлю ваши файлы от мути. и вставим в ваши цапы свой готовый декодер.
На что не последний человек в аудио Нил Янг ответил - «Мастеры TIDAL — это деградация оригинала, чтобы поместить его в коробку, в которой собираются гонорары. Эти деньги в конечном итоге платят слушатели, я за этим не стою. Я ушел оттуда. Прошло. Мои мастера оригинальны» и забрал весь свой каталог. На Тайдале, как оказалось, всего 10% контента хай-рез.
Роб Стюарт говорит следующее:
Для любителей музыки, аудиолюбителей или компаний, занимающихся распространением музыки или созданием оборудования для воспроизведения, самым важным вопросом в краткосрочной, среднесрочной и долгосрочной перспективе является качество, глубина и объем каталога записанной музыки. С 2000 года технологический и поведенческий климат серьезно сказался на способности или желании музыкальных компаний выпускать лучший звук. Аудиофилы никогда не смогут создать достаточно большой рынок.
Если это перевести на менее английский, то выглядеть будет примерно так:
Нам нужен широкий охват, который будет пользоваться каталогом компаний, двадцать лет пишущих некачественный звук.
Мы его сделаем с помощью нашего кодирования немного хуже чем он был в собственном каталоге правообладателей, а жалкой горстке аудиофилов мы продадим сначала дополнительный декодер, а потом дополнительный рендерер. И только тогда они смогут полностью погрузиться в то никчемное качество записи, которое было исходным.
И тут я снимаю шляпу. Это действительно не кодек, а философия.
(Отредактировал 14-09-2022 в 09:09 zick.)

Не вижу смысла.
Найти все сообщения

Выразили согласие: эполитт , АндрейКа , VNV73 , artshop , Vasiles , Igor65 , BOSS.INC , serapion1984 , Bin
The Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 10:36
Опис моєї системи в профілі дещо застарілийWink
А кабелі усі, окрім Аудіоквестовського і2с Водка, у мене усі власноруч зроблені з сирих матеріалів, власною обробкою, поліруванням, ізоляцією і тд...
А з приводу стрімінгу, то так частково Ви праві. А компактів і зараз дуже і дуже багато хороших та якісно записаних. Цього вже не скажу про вініл, але то не точно Улыбка
Найти все сообщения

эполитт Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 10:39
Василий! Прочитайте пост zick и поместите в рамочку! Больше нет никаких секретов качественного сетевого стрима, есть голая реальная правда!
Найти все сообщения

Выразили согласие: АндрейКа , 7svg , VNV73 , serapion1984
VNV73 Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 14:10
(14-09-2022 07:35)Vasiles писал(а):  Тепер на рахунок вінілу. Скільки тут людей мають вінілову крутилку за кілобакси на якій стоїть розхідний матерям у вигляді голови МС за 4-5к. ?
Ви, часом, не родич Андрона-політеха?
Для того, щоб усвідомити різницю між середньо-статистичною цифрою і аналогом(вінілом), нема потреби в кілобаксах.
Різниця в концепції звуку чутна навіть на бюджетному обладнанні.
На Заході цифру почали впроваджувати в 80-х, а до нас воно дійшло більш-менш масово в 90-их. Причому багато хто вперше чув цифру у вигляді МП3. І за більш ніж 20-ть років народ призвичаївся до такого саунду і вважав його єдино вірним.
Це як годувати людину весь час соєю, кажучи, що це м'ясо, а потім дати скуштувати натурального м'яса. І ця людина заявить, що замінник(соя) був кращим, бо він до нього звик.
Тобто, для початку треба навчитися відрізняти м'ясо від сої. І тоді, можливо, настане порозуміння, що Тідал - це не м'ясо, і навіть не соя, це новий замінник сої.

Жизнь подобна езде на велосипеде. Ты не упадешь, пока крутишь педали (с) Клод Пеппер
Найти все сообщения

Выразили согласие: эполитт
artshop Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 15:20
Політех...
Це дійсно знамення того часу!
Понад 90% засновників, в подальшому, Нi-Fi салонів, мали змогу побачити вперше СD, та акустичні кабелі саме там. Мережевих тоді ще не було...
Сумую за тим часом...
Одна кімната - для прослуховування. З акустичною обробкою кімнати...
Друга - для виготовлення АС, та виміру їх показників... Обладнання - найліпше на той час....
Третя - житлова. На 4 особи...
Як було файно!
... Все скінчилося у 90-му.
Дружина забажала спокою, і народився "Фідес"!
...офіциоз, налоги, офіс, баньдюки, інспекції... Дивуюсь зараз з необізнаності того часу. У першій редакції уставу " ОАО КНПФ Фидес", значилось тіки "Производство бытовых акустических систем"...
(Отредактировал 14-09-2022 в 15:45 artshop.)

Завистливые люди часто обсуждают то, чего не умеют, и критикуют тех, до уровня которых им никогда не дотянуться.
(...Ницше...)
Найти все сообщения

эполитт Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 17:39
(14-09-2022 15:20)artshop писал(а):  Політех...
Це дійсно знамення того часу!
Андрюша! Ты всегда отличался скромностью! А тут такой пафос!
Найти все сообщения

Vasiles Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 19:11
(14-09-2022 08:43)эполитт писал(а):  где же самый главный секрет, где Nas Synology или что-нибудь покруче! Или все же Тидал?
Цікава штучка Nas Synology. Я все ще на етапі вдосконалень і пошуків.
Тідал одне із функцій чим мене підкупив, так це плейлистами, нереально так прослуховувати музику з твердих носіїв. Особливо це стосуеться джазових композицій, які вже погруповані і по стилях і по жанрах і по виконавцях.
Можливо навіть колись і спробую Nas Synology , так же як і Кобуз, Кобузь дуже скоро буду зрівнюватиУлыбка
(14-09-2022 09:07)zick писал(а):  1 --чтоб разобраться с этим кодеком и с
Какие там фильтры вшиты,
2---На что не последний человек в аудио Нил Янг ответил - «Мастеры TIDAL — это деградация оригинала, . Я ушел оттуда.
3-- Это действительно не кодек, а философия.
1. Так яж написав який фільтр вшитий в цей кодек. Він висвітлюється на екрані і всі можуть це прочитати, вручну щось поміняти, поставити інший фільтр неможливо. Добре це чи ні ми не будемо знати. Але якість досить таки не погана.
2. Я ушел оттуда. насправді його послали, а це як кажуть дві різні опції Biggrin і говорити тут немає про що.
3. Так це філософія і мільйони підписників цю філософію підтримають .
З.І. недарма я вважаю Вас дослідником і Ви це довели. Але деколи результати можуть не спвіпадати з реальностью, правда це вже не Ваша провинаParty0012

(14-09-2022 14:10)VNV73 писал(а):  Тобто, для початку треба навчитися відрізняти м'ясо від сої. І тоді, можливо, настане порозуміння, що Тідал - це не м'ясо,
Цікаво читати "думки" людей, які їдять "мясо" з щербленої посуди, алюмінієвими виделками і ріжуть це "мясо" ржавим ножем.Tongue0011
Так Ви для початку покажіть свою "посуду" потім ми вирішимо який Ви дегустаторBiggrin
(Отредактировал 14-09-2022 в 19:47 Vasiles.)

Все пізнається в порівнянні !

Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
Найти все сообщения

Выразили согласие: zick
duda Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 20:17
А что важнее? Еда или посуда?

Vasiles, поделитесь, пожалуйста, ссылочками на три-четыре альбома, которые Вам очень нравятся. Можно в личку, можно здесь, не важно. Ссылки в тайдл сгодятся. Мне интересно, какую музыку Вы предпочитаете.
Благодарю

Верные слова не изящны. Красивые слова не заслуживают доверия. Добрый не красноречив. Красноречивый не может быть добрым. Знающий не доказывает, доказывающий не знает.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Igor65 , VNV73 , Vasiles
zick Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 20:31
(14-09-2022 19:11)Vasiles писал(а):  3. Так це філософія і мільйони підписників цю філософію підтримають .
В том -то и дело, что нужны миллионы подписчиков, поскольку этот проект не столько про качественный звук, сколько про очередную попытку подсадить миллионы на собственный проприетарный формат и заработать. Подключили главные лейблы к этому делу, обеспечивают сервис, подключили раскрутку в спец-изданиях, имеют огромный каталог, почему бы не иметь миллионы подписчиков? Эти же миллионы покупали ещё вчера жутко компрессированные диски и были довольны. Это стриминговый формат. Станет ли он студийным? Одно дело конвертить чужие готовые фонограммы, другое - самим создавать фонограммы.

Про фильтр, который высвечивается у вас на цапе.
Это один из стандартных цифровых фильтров, он применяется не только к MQA. Минимально фазовый фильтр с плавным спадом. Звенит после импульса. Обеспечивает не настолько естественное звучание, как другие из стандартного набора цифровых фильтров, в чём-то он лучше, в чём-то хуже других. Хорош на определённом музыкальном материале. Потому в цапах делают возможность выбора режима фильтрации, чтоб можно было подстраиваться под специфику материала. Суть же вообще в другом. Их технология сжатия позволяет снизить битрейт, в этом её особенность, а не в фильтре. Естественно, что это приветствуется стриминговой компанией. Для неё это сокращение расходов на железо, на огромные деньги, там на пяточках прыгают от радости - повысить пропускную способность и экономить на массиве памяти.

Ваш цап раскрывает все уровни сложения их "музыкального оригами" , как они это называют?

Не вижу смысла.
Найти все сообщения

Тибетский Ламер Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 21:39
Я не розумію, для чого Vasiles'у всі ці теоретично-технічні викладки? Для чого ви намагаєтеся його в чомусь переконати? Він отримав прийнятний для нього рівень, за прийнятні гроші - от і добре. Він живе собі в маленькому, побудованому ним аудіо-світі, і йому там затишно й добре. Йому ні до чого вибиратись у великий, повний злих, технічно грамотних дядьків, які тільки й хочуть, що зруйнувати його ідилію...
...а якщо вже хочеться навчити його уму-розуму, то для початку задайте питання - який у нього референс? Бо може на рівні того з чим порівнюється - це дійсно откровення?))

(14-09-2022 19:11)Vasiles писал(а):  Так Ви для початку покажіть свою "посуду" потім ми вирішимо який Ви дегустаторBiggrin
Vasiles, мій "посуд" ви можете в мене в профілі подивитись.
За винятком роутера, та патчкорда. Оголошувати не буду, аби не спровокувати черговий срач. Але можете бути певні - вони більш ніж достатні. А хтось навіть мав можливість в цьому переконатись у власних системах.

Це я до того, що м'ясо залишається м'ясом навіть у щербатому глиняному полумиску. А соєву котлету навіть китайська порцеляна не врятує ...
(Отредактировал 14-09-2022 в 21:53 Тибетский Ламер.)

Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У святкові та вихідні дні - знижки!

Я люблю свою Батьківщину, і пишаюсь країною, в якій живу!!!
Russian warship, fuck off
Найти все сообщения

Выразили согласие: rotla , VNV73 , Cranium , serapion1984 , vd-two , energa
эполитт Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 22:03
(14-09-2022 21:39)Тибетский Ламер писал(а):  Для чого ви намагаєтеся його в чомусь переконати?
Тут скорее Василий пытается нас всех переубедить, что сетевой стрим, круче CD!
Найти все сообщения

Выразили согласие: serapion1984
AppStyle Не на форуме
Старожил

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 22:22
(14-09-2022 04:12)Vasiles писал(а):  З.І. на які Свічі звернути увагу в районі $400 - 1к.
Если есть желание могу дать попробовать,для понимания влияния, неплохой свитч Silent Angel n8 Pro + AQ Vodka Ethernet ,все равно стоит без дела пока у меня.
(Отредактировал 14-09-2022 в 22:23 AppStyle.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Vasiles , Boostaddict
zick Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 22:22
(14-09-2022 21:39)Тибетский Ламер писал(а):  Для чого ви намагаєтеся його в чомусь переконати?
Если откровенно, определённого ответа на это нет. Просто парень он явно позитивный, вежливый, с ним интересно поговорить о фильтрах в Корнуоллах, о фильтрах , которые декодируют MQA, вообще о чём угодно, а заодно и для себя что-то новое открыть.
Вот сегодня, например, я узнал, что Тайдал при заявленных 3 миллионах подписчиков умудрился выплатить жене владельца, Beyonce, роялти с 306 миллионов воспроизведений альбома за 15 дней. Ну разве это не интересно Biggrin
(Отредактировал 14-09-2022 в 22:31 zick.)

Не вижу смысла.
Найти все сообщения

Тибетский Ламер Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 22:38
(14-09-2022 22:03)эполитт писал(а):  Тут скорее Василий пытается нас всех переубедить, что сетевой стрим, круче CD!
эполитт, Володимире, а ви не допускаєте, що він правий? Не взагалі, а в його конкретному випадку. Biggrin

(14-09-2022 22:22)zick писал(а):  Вот сегодня, например, я узнал, что Тайдал..
zick, отже... Tidal - портал в Нарнію. Інколи навіть дорослі вірять в казки й чекають чуда...Biggrin
(Отредактировал 14-09-2022 в 22:41 Тибетский Ламер.)

Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У святкові та вихідні дні - знижки!

Я люблю свою Батьківщину, і пишаюсь країною, в якій живу!!!
Russian warship, fuck off
Найти все сообщения

Vasiles Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 14-09-2022 22:52
(14-09-2022 20:31)zick писал(а):  1. В том -то и дело, что нужны миллионы подписчиков, поскольку этот проект не столько про качественный звук.
2. Про фильтр, который высвечивается у вас на цапе.
3. Ваш цап раскрывает все уровни сложения их "музыкального оригами" , как они это называют?
1. Не погоджусь. Тому що є сервіс,(Спотіфай) який має значно більше підписників, який пропонує кращі плейлисти , більше підбірок і що саме головне коштує наполовину дешевше. Я цей сервіс теж маю, так як син користується ним в телефоні. Але Споті, це мр3 і порівнювати його Тідал просто смішно і не коректно. Якби "критики" могли це все порівняти на нормальній стстемі, то всі питання зразу відпадуть.
2.. Стараюсь не влазити глибоко в тех характеристики. Звук і тільки Звук є важливим.
А фільтр, так вони там є і то не оди. Все що Тідал транслює не в MQA, фільтр можна міняти. Є досить багато одинакових альбомів як у форматі MQA
3. ХЗ Улыбка

(14-09-2022 22:22)AppStyle писал(а):  для понимания влияния, неплохой свитч Silent Angel n8 Pro + AQ Vodka Ethernet
Звичайно, дякую ! Party0012
Я думав над цим. Але теоретично роль свіча, в мене виконує Роутер, який і є в якісь мірі свічем. Може і помиляюсь.
Власне тоді вийде чи не задовгий "паровозик" Модем>Роутер>Свіч>Плеєр і це при тому що ще і кабель треба добавити і то непоганий.
Можливо такі варіанти зі Свічем потрібні тоді ,коли Модем/Роутер в одній коробці ? Хтось володіє досвідом ?
На сьогодні звук дуже добрий, я щось таки трохи чув і порівнював(без пафосу), тому якщо чесно то окрім заміни одного з патчів, так ніби із стрімінговою секцією вже і закінчивУлыбка
(Отредактировал 14-09-2022 в 23:08 Vasiles.)

Найти все сообщения

Boostaddict Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 15-09-2022 01:34
(14-09-2022 04:12)Vasiles писал(а):  Цікаво як Ви це організували ?
Модем > Роутер > Свіч , все паровозиком ? Чи "двома берегами"
Які кабелі від тогож таки Модема до Роута , від Роута до Свіча, від Свіча до плеера ?
Які блоки живлення до кожного інет блока ?
Буду вдячний, як поділитись інфоюParty0012

З.І. на які Свічі звернути увагу в районі $400 - 1к.
Сначала хотел сделать развязку вайфаем с помощью мидиабриджа... Но когда понял насколько мощный сигнал вайфая убивает звук в комнате, то отказался от этой идеи. В итоге, инет заходит в раутер, где убрана частота 5гц ( крайне негативно влияет на звук ), а сам сигнал вайфая снижен до минимума - мне он нужен только для управлялки на телефоне/планшете. Кастомный ЛБП к раутеру получу на днях.
От раутера сигнал идёт в Свитч обычным патчкордом. Именно свитч делает чудеса в плане очищения сигнала. Причём даже если после него стоит стандартный патчкорд.

Сам использую следующее:
Раутер - какой-то Микротик, не помню уже. Мне понравился тем, что сеть держит зубами. За несколько месяцев ни разу не отвалился.
Свитч - Synergistic Research UEF Ethernet Switch
Силовой кабель для его запитки - Synergistic Research Euphoria
Ethernet кабель от свитча к серверу/рендереру - Synergistic Research Galileo

Все четыре элемента присоединены к специальному блоку заземления ( Active Ground Block SE ), как, впрочем, и вся остальная аппаратура, включая кондиционер питания, генератор акустического поля и стойку.
Найти все сообщения

Vasiles Не на форуме
Ветеран

RE: Складові якісного мережевого стріму / 15-09-2022 03:54
(14-09-2022 20:17)duda писал(а):  А что важнее? Еда или посуда?
поделитесь, ссылочками на три-четыре альбома
У мене практично немає "любимих" груп на довгий період. Хоча є які я слухаю досить часто. З прогресиву дуже подобаєтья Airbag
і сольники соліса Bjorn Riis
Джазова співачка з чудовим голосом Karen Souza.
А так подивіться по плейдисах, що мені пропонує Тідал
Тепер на рахунок "їди" і "посуди". В музиці це трішки інакше. Якщо система на якомусь там вже рівні, то вона навіть здатна цікаво відіграти мр3. Якщо система "тупа" то чим її не годуй, меджика не буде. Тут мене хочуть переконати в тому в чому і уяви не мають. І дуже всім не подобаються кабелі, особливо живлення. А я стверджуючи, без якісного живлення і БЖ в "стрім секції" про якість музики говорити не приходиться.

(Отредактировал 15-09-2022 в 04:03 Vasiles.)

Найти все сообщения

Выразили согласие: эполитт

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 8 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS