Щира Українська Музіка
|
Автор |
Сообщение |
IZ SELA
Ветеран
|
Щира Українська Музіка / 26-12-2007 00:06
Таку гілляку оце тут відбрунькував, але не знаю на скільки вона здатна розростися.
Причина проста - в розділі "Музыка" майже ні одна з тем не є для мене близькою по змісту, хоча близкість по духу у багатьох дописувачів відчуваю! Може ж, хтось із тутешніх дописувачів пошановує таки хоч щось із творчості самої співочої в світі нації? Сам я відсотків на 90-95 переймаюсь сучасною українською музикою. Цікавлюся новими CD, відфільтровую на свій смак непотріб і складаю для себе "тематичні" збірки, щоб альбомні не так приїдалися. Зрозуміло, що й "залізяччя" з "дровеняками" стягую додому для того, щоб як омога емоційніше відтворити своїх "улюбленців". Тому цікаво і приємно було б надибати тут ще когось, хто б поділився інформацією, враженнями, міркуваннями за даною темою.
"Інколи, коли ніч запалює свої маячки,
У серці відчуваю тривожний тиск.
Тоді так хочуться бігти до самого горизонту.
Бігти запрокинувши голову та кричати:
"Брати! Я знаю що ви є! Я кличу вас,
відгукнітся!"
(Олег Скрипка - 03"Білі плями" / "Музіка"(1997) / "Воплі Відоплясова"
"Музика повинна бути щирою.
Для мене це, напевне, найголовніша характеристика.
Писати нещиру музику - це обдурювати слухача.
А ще - гарна українська музика має якусь таку внутрішню енергетику, яка зрозуміла лише українцям. Який народ пише - для того народу музика ближча.
Люблю Піккакдійську терцію. А дивитись як вони вживу виступають - це неймовірне щастя! Цепляє аж до сліз. Як іноді живий джаз. Дихання захоплює!"
Це magery якось таке тут писав...
(Отредактировал 15-06-2015 в 14:15 #1.)
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! / 26-12-2007 01:14
(26-12-2007 00:32)Alexka link писал(а):У меня племянник (9 лет) - живет в Польше, побывал на их концерте - просто щирим українцем став. Вообще, молодцы ребята, уже столько лет высоко держат свою марку. Якби не цей клятий "інформаційний простір" і в Україні всі б стали щирими українцями.
Років 2 тому ходили з дружиною і друзями на їхній різдвяний виступ в Оперому театрі. Враження від виконання і звучання незабутні! Притомило нас тільки те, що з десяток пісень починалися зі слів "діва марія...."
Дома четверо компактів. Їх пісні дуже освіжають і урізнобарвлюють мої збірки.
До речі, в Києві виступатимуть 18-го січня в Жовтневому палаці, там де й "ВВ" давали свій ювілейний акустичний концерт. "Звук залу" сподобався!
А 11.01.07 в Палаці Спорту "Наше різдво": "Піккардійська терція", "Тартак", "ВеВе"! Намагатимуся піти, бо ці троє найсильніші, для мене, по емоційній віддачі!
Ну і раз вже так часто згадую тут про "ВВ", то ось про їх останній виступ у Москві:
http://gtarasov.livejournal.com/19133.html#cutid1
(Отредактировал 15-06-2015 в 14:16 #1.)
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Ziggy N.
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 26-12-2007 13:19
Нехай в мене летять камені, але в Україні немає шоубізнесу і свого музичного фронту. Попса вторинна для російської, рокапопс - до польського, все інше - в залежності від напряму вітру. Своє НЕ РОБИТЬСЯ, все ВТОРИННЕ.
Українські євреї колись збудували американску естраду, створили американський мюзикл і популяризували американський джаз, самі українці збудували всю радянську естраду, імперську початку минулого сторіччя і зараз в Росії все роблять, під керівництвом всяких Пугачових ітд. Українці валять треш-метал у Бразилії, ізі-ліснінг у Франції та брітпоп у Владивостоці.
А самі вдома... Поплавський і Сердючка, у кращому випадку щось типа стьоб-року на кшалт ВВ. Оце український музичний простір. А радіти та слухати вторинні потуги лише за те, що вони українською, я не буду - є масса іншої, куди більш цікавої музики
Absolute positive!
|
|
|
|
IhorP
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 26-12-2007 16:18
(26-12-2007 00:06)IZ SELA link писал(а):Таку гілляку оце тут відбрунькував, але не знаю на скільки вона здатна розростися.
Причина проста - в розділі \"Музыка\" майже ні одна з тем не є для мене близькою по змісту, хоча близкість по духу у багатьох дописувачів відчуваю! Може ж, хтось із тутешніх дописувачів пошановує таки хоч щось із творчості самої співочої в світі нації? Сам я відсотків на 90-95 переймаюсь сучасною українською музикою.
В звязку з Різдвом вислухав сьогодні 3 діски з колядками
1. Дударик фор ева - викронання бездоганне а запис такий собі - добре слухається на стільній сістємі.
(ст сіст - слово з мурзілки від яког мене коробе особенно ;-))) )
2. Chamber Choir GLORIA LUX AETERNA - запис добрий але виконання занадто академічне
як немає особливого настрою то може і знудити
3. Божичі Від Кієва до Руссаліма ;-) запис досконалий - наче стоять в сінях туто перед тобою
колядники і піють. Проте колядки замішані з щедрівками і дещо з дуже вже східних регіонів
Укранії - трохи дратує. Одначе У городі Віфліємі случилася новина зе бест евер.
Загально - укр хорова музика заткне на пасок 3 рази будь який хор хоть з Гарлема хоть з Нагасакі.
Навіть без іврейського продюсерства (або завдяки відсутності оного).
Måske
|
|
|
|
|
Chezgo
Участник
|
|
|
|
|
|
IhorP
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 26-12-2007 21:41
(26-12-2007 20:39)Михайло link писал(а):а вот вопрос у меня... Украинская музыка - она обязательно украиноязычная?
я как то несколько лет назад в ящике увидел нескольких \"диячей\" украинской музыки, обсуждавших, что в Украине кроме них музыки не было, андеграунд мля.... Украиноговорящие, кстати (ничего против не имею, но историю знать нужно, особенно если на место в ней претендуешь
Я что то и не понял... А Коллежский Асессор? А Раббота Хо? А Иванов Даун? Эти ребята вошли в историю мировой музыки, никто не заметил этого? А Тихий Уголок? А Захар Май? А Разные Люди? А Саныч Волгин - настоящий и один из лучших блюзменов среди ныне живущих? Ну це тіпа як французька музика але яку співають алжирці по арабськи геттах - вона то
французька по всіх основних показниках (по документах якшо є, географічно етс)
крім декількох
Або Ванесса Параді - мені вона ніразу не французька хоча і часом франкомовна через раз.
Або Чиж і Ко - навіть не рускій .... Незважаючи на російськомовність. IMHO однако...
А про діячів - не чув ніразу за те що до укр музики небуло нічого (хоча щиро віру шо і
таких найдецця кругом) Навпаки стараємося шукати українське навіть в тих в кого його мало
типу Бортнянського і Чайковського.
Но зато чув нераз нашого супер-міністра культури тіпа України р. табачніка
який вважає укр культуру економічно не вигідною Пачом кіло кулітури - три піісять
Дайті двє ;-)
Måske
|
|
|
|
|
|
|
Gera
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 26-12-2007 22:57
(26-12-2007 22:42)Михайло link писал(а):правда, заставку к Первому Национальному сделать, или выборы Ельцина - это можно...
Ах, вон он, куда подался… не знал, правда, давно это было…
(26-12-2007 22:42)Михайло link писал(а):правда, что то я про африканские школы не понял.
Это я к тому, что "вошли в историю мировой музыки", правда, она об этом не знает… зато в Африке оценят…
ЗЫ Плох тот аудиофил, который не мечтает стать меломаном... :)
|
|
|
|
|
|
IhorP
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 26-12-2007 23:48
(26-12-2007 22:44)Михайло link писал(а):в общем, я понял... по вашему, украинская - это если по украински, но сама музыка до сраки, так выходит? Потому что у ВВ или того же Тартака украинские корни искать - занятие безнадежное.
Фиговый подход. Именно такой и называется \"шароварщина\". Я опше-то писав про враження від дісків з колядками не укрхопом.
А панкуха чи джез - це космополітизм і нац коріння як і проглядаються то
на 2-гому чи 3-му плані. Но це не є плохо - скорше навпаки. Музикант не є затиснутий
традиційними і нац рамками і пише шо собі захоче а не чого від нього по жанру хочуть.
А панк це опше протест проти всього в тч нац за%^бів.
Но топік то про укр музіку а не про класних музикантів які жили чи живуть
на Україні. Он є чуваки такі Худі А Моцні живуть в Торонто а музика в них українська.
І навпаки і так далі. Я наприклад колись дуже любив Оркестр Святого Миколая
хоч вони співали і по словацькому і по-польськи і по українському. І співали укр музіку.
Або оно ше таке потворіє як ШАНСОН (таке гарне слово і приліпили до такого ництва!)
Є Гарік Крічєвскій і є ЕРКО. Ну не є Крічєвскій укр ніразу хоть вбий! А Єрко є.
То шо музика в обох низькосортна хай залишиться за кадром. Суті не міняє.
Måske
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 27-12-2007 02:20
(26-12-2007 19:40)Huboy link писал(а):To Iz Sela.
Володя, давно хотел тебе предложить, да всё забываю. Есть у меня диск Вася Клаб альбом \"Конокрад\". Это второй альбом Васи и последний записаный когда он был жив (Вася умер в феврале 2006-го). Переиздаваться скорее всего не будет. Мой знакомый помогал ему записать этот альбом, я у этого знакомого взял десяток дисков. пару отдал ценителям Васиного творчества, остальные лежат. Если интересно, могу дать 1-2 диска. Работаю в районе м.Лукьяновская. Паша, дуже дякую тобі за пропозицію! Вася Клаб, земля йому пухом, якось був мене заінтригував "Чорним морем", а потім щось воно мені не пішло . Але, є в мене товариш, який, начебто, захоплювався його творчістю - завтра йому перетелефоную і зв`яжуся з тобою при потребі...
А нічого так, знайомі в тебе.
|
|
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 31-12-2007 14:46
Всіх з наступаючим!!!
Про "ВВ" коротко, бо нема коли!
Завдячуючи "Воплям" трохи більше як з десяток років зацікавився україномовними виконавцями і зараз, саме в цьому, знайшов своє меломанське щастя. Єдиний колектив, творче надбання якого не містить, для мене, жодного прохідного треку. І чую я в них, для себе, щось набагато глибинніше за стьоб. Прошу не сприймати це як бажання щось комусь довести і в чомусь переконати. Просто, улюблена мною українська музика є, для мене, наймилішою у світі, а гурт "ВеВе" найкращий у всесвіті!
Для тих хто має хоч якісь симпатії до "ВВ", маю новорічний "дорунок" у вигляді новини:
4:05 та 19:05 01.01.08 Перший національний - Акустичний ювілейний концерт!
Будьмо!!!
|
|
|
|
|
Norma
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 31-12-2007 18:25
(31-12-2007 14:46)IZ SELA link писал(а):Всіх з наступаючим!!!
Про \"ВВ\" коротко, бо нема коли!
Завдячуючи \"Воплям\" трохи більше як з десяток років зацікавився україномовними виконавцями і зараз, саме в цьому, знайшов своє меломанське щастя. Єдиний колектив, творче надбання якого не містить, для мене, жодного прохідного треку. І чую я в них, для себе, щось набагато глибинніше за стьоб. Прошу не сприймати це як бажання щось комусь довести і в чомусь переконати. Просто, улюблена мною українська музика є, для мене, наймилішою у світі, а гурт \"ВеВе\" найкращий у всесвіті!
Для тих хто має хоч якісь симпатії до \"ВВ\", маю новорічний \"дорунок\" у вигляді новини:
4:05 та 19:05 01.01.08 Перший національний - Акустичний ювілейний концерт!
Будьмо!!!
Всіх з найращими побажаннями у Новому році!
Є у вас записи тернопільського гурту "Ніч лава Блюз" ?
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 10 Гость(ей)
|
|