Щира Українська Музіка
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
VictorV
Ветеран
|
|
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 18-05-2008 18:17
(12-05-2008 13:46)RVMRVM link писал(а):Недели две назад купил старый журнал \"Стерео/Видео\" за ноябрь 2007 г. Интересовал один обзор в нем.
Заодно, думаю, послушаю диск-приложение - должна была быть подборка из молодых джазовых московских коллективов. Когда купил и принес домой, вижу - диск другой, называется \"Своє\", сборник украинских рок-групп (видно в украинское издание вкладывают другие, \"наши\" диски).
Так вот. Решил для порядка послушать, не выбрасывать же сразу...
Вообще, я немного офигел - настолько мне понравилось. Большинство композиций на нем - неизвестной мне ранее групки ТрансФормер (г.Полтава), они же выступили и эдакими инициаторами компиляции этого диска. Переслушивал несколько раз, и с каждым разом, все с бОльшим удовольствием.
Молодцы ребята, отлична музыка !!!
Даже заказал для себя все их три студийных альбома, думаю не разочаруют.
Кто не слушал ТрансФормер - советую, многим должно понравиться. …Ото правильно люди говорять, що про смаки не сперечаються.
Пригадую, як придбавши цей номер журналу, теж був заінтригований «Своїм». Але – не зацепило. Проклацав та й забув. А це після Вашого нагадування, знов уважно прослухав – « і оп’ять – двадцять п’ять»! Після чого, заради задоволення власних естетичних потреб проти ночі, увімкнув «ВВ на «Рок Січі» - «і добрий вечір еврібаді, бачити вас дуже раді»! Однак, мене тішить те, що «укр-року» трохи побільшало, і що не все, й усім може в ньому однозначно подобатися, або не подобатися.
…На другий вечір, спробу зі «Своїм» «спіткала таж невдача», але слідом «покотилося перше кружальце» рок-гурту (Львівського, нібито) Оркестр Янки Козир (О ЯК! ) – «Шляхи». Місяців зо 2-3 тому, як придбав, а ґрунтовно послухать «вуха не доходили». Тільки уривками, було, пробіг – різонули слух пару раз місцями «занадто напищені фрази» та дещо депресивний відтінок альбому. А от, на мій подив, після диску «Своє» - зайшов одразу ввесь альбом. І це при тому, що альбомами я музику майже не слухаю. (постійно руки чешуться порозкидати всі пісні з альбомів по «своїм тематичним збіркам» )
Як на мене, як для вітчизняного СD, запис досить таки якісний і цікавий, хоча гітара «суховато-шкрябувата». «Виламування» голосом гладкої вокалістки, майже з постійними «випендрюваннями» від «пищання до ричання»; «нескінченне музичне урізноманітнення», та беззупинне перетікання одного треку в інший, не дозволяє не дослухати альбом до кінця. …Оформлений диск «по багатому» - в паперовій коробці – мене це гріє сильніше за пластик.
З другого альбому «Мати» 2-4 пісні частенько прокручую, хоча, вперше цей альбом теж прослухав від початку до кінця (без перескакувань). Найсильніше пристають до душі народні пісні в рок обробках. Взагалі мені здається, що українські народні пісні дуже гармонійно поєднуюся з рок музикою (Оt vinta, Тартак, ВВ, Гайдамаки, Тінь Сонця, Борщ…The Ukrenians). А якщо, врахувати що етнографам відомо біля 300тис. укр.нар.пісень, то «поживи» і роботи тут не початий край! (І чого я не «олігарх-прадзюсєр»?)
…Дак і ще ж! Згадав! Років три тому, на «Рок-Екзистенції» (цікаво куди цей «Арт-Велесовський» фест зник?) теж ОЯК мене не вразив, і я, не дослухавши, подався до іншої сцени... А зараз - «на тобі!».
(Отредактировал 15-06-2015 в 14:35 #1.)
|
|
|
|
|
RVMRVM
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 19-05-2008 19:14
(18-05-2008 18:17)IZ SELA link писал(а):…Ото правильно люди говорять, що про смаки не сперечаються. Пригадую, як придбавши цей номер журналу, теж був заінтригований «Своїм». Але – не зацепило. Проклацав та й забув. А це після Вашого нагадування, знов уважно прослухав – « і оп’ять – двадцять п’ять»! Cheesy Після чого, заради задоволення власних естетичних потреб проти ночі, увімкнув «ВВ на «Рок Січі» - «і добрий вечір еврібаді, бачити вас дуже раді»! Cheesy Абсолютно верно. Это, как в 60-х годах - кто-то торчал от Битлов, кто-то от Цепелинов, а еще третий от ДипПерплов (лично мне всегда были ближе Битлз, Криденс и т.п., но, к сожалению, не Ледзепелин, чего то я в них до сих пор "не догоняю", хотя отдельные композиции очень "ничего").
Никому не навязываю свои восприятие и предпочтения, поделился просто тем, что меня тОркнуло и показалось интересным, коль ветка посвящена щирой украинской музыке.
Кстати, на этом диске "Своє", практически, больше ни на кого, кроме Транс-Формеров не обратил внимания - может и неправильно, кажись пару чьих-то вещей были тоже интересны, нужно будет переслушать, просто Транс-Формеры "заслонили" других.
А вот "ВВ" меня абсолютно не заводит, может не то, что нужно слушал (да и давно это было, когда они живьем выступали на рок-фестивалях).
Но морды, то бишь лица, из-за этого бить друг другу не будем, даже спорить с пеной у рта не будем, кто лучше - М.Магомаев или Ю.Гуляев (наблюдал когда-то такой мордобой в глубокой молодости).
В общем, за то, чтобы все...
(Отредактировал 19-05-2008 в 19:16 RVMRVM.)
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 21-05-2008 02:21
(19-05-2008 19:14)RVMRVM link писал(а):[quote author=IZ SELA link=topic=3990.msg96185#msg96185 date=1211123839]
…Ото правильно люди говорять, що про смаки не сперечаються. Пригадую, як придбавши цей номер журналу, теж був заінтригований «Своїм». Але – не зацепило. Проклацав та й забув. А це після Вашого нагадування, знов уважно прослухав – « і оп’ять – двадцять п’ять»! Cheesy Після чого, заради задоволення власних естетичних потреб проти ночі, увімкнув «ВВ на «Рок Січі» - «і добрий вечір еврібаді, бачити вас дуже раді»! Cheesy Абсолютно верно. Это, как в 60-х годах - кто-то торчал от Битлов, кто-то от Цепелинов, а еще третий от ДипПерплов (лично мне всегда были ближе Битлз, Криденс и т.п., но, к сожалению, не Ледзепелин, чего то я в них до сих пор "не догоняю", хотя отдельные композиции очень "ничего").
Никому не навязываю свои восприятие и предпочтения, поделился просто тем, что меня тОркнуло и показалось интересным, коль ветка посвящена щирой украинской музыке.
Кстати, на этом диске "Своє", практически, больше ни на кого, кроме Транс-Формеров не обратил внимания - может и неправильно, кажись пару чьих-то вещей были тоже интересны, нужно будет переслушать, просто Транс-Формеры "заслонили" других.
А вот "ВВ" меня абсолютно не заводит, может не то, что нужно слушал (да и давно это было, когда они живьем выступали на рок-фестивалях).
Но морды, то бишь лица, из-за этого бить друг другу не будем, даже спорить с пеной у рта не будем, кто лучше - М.Магомаев или Ю.Гуляев (наблюдал когда-то такой мордобой в глубокой молодости).
В общем, за то, чтобы все...
[/quote]
- перше, що спадає на думку у відповідь!
І всеж таки, дозвольте перепросити, що мій допис дещо скидався на критичний, і навіть, наштовхнув "ніби оправдовуватися". Насправді, я теж хотів більш про неоднаковість музичних вподобань. Якщо з приводу "дров" і "залізяччя" спостерігаємо "величезне різномаїття смаків", то в царині музики, і поготів... "Агітація" тут, дійсно, дуже не доречна, а от висловлені власні "меломанські симпатії" може когось і зацікавлять (Тутешній приклад - "Vitosова" Квітка Цісик).
Те що "ВВ" Вас абсолютно не заводить, я сприймаю абсолютно природньо, як і те що я, в свою чергу, "щиросердечно недоганяю класики і джазу", а "ВВ", для мене, найкращий гурт Всесвіту!
...Трохи більше години тому, слухав виступ Скрипки на Гогольфесті. Незважаючи на травму (порвані сухожилля), виступу свого не відмінив - вийшов на сцену на милицях. Звісно, це не головне. Перші пісні Олегом було виконано під гітару у "супроводі скрипки (Сергій Охримчук)". Той самий романтизм, що доносився раніше у шквалі ВеВешного драйву, дещо сором`язливо приховуючись за ним, постав неймовірно відкритим...
...ну хватить.
Найтематичнішим в цей вечір, всеодно, був Тарас Компаніченко.
Серед іншого, також, і джаз буде представлений. А я ще й завтра спробую прорватись на концерт "Багатоголосся": "ДахаБраха", "Гуртоправці" і ще якийсь автентичний колектив братнього Грузинського народу.
Кому цікаво дивіться тут:
http://www.gogolfest.org.ua/
|
|
|
|
|
Alex Kay
Ветеран
|
|
|
|
|
VictorV
Ветеран
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 23-05-2008 03:03
Рівно тридцять сім разів вибачаюсь, що музичне дійство про яке сповіщаю, пов`язане з останнім днем передвиборчої агітації. Але наявність задіяних в ньому виконавців, не дає мені права мовчати.
"КОМУ ВНИZ"! Тілька раз чув їх наживо, і лише дві пісні, і було це більше 10-ти років тому.
"Тартак"! Дякуючи їм почав слухати наші молодіжні команди. І сам ніби помолодів, а може й "змалився".
"Гайдамаки"! Тільки но вчора пригадував їх недавнішній перший сольник в Києві, теплі враження від якого ніяк не розвіюються.
"Оt vinta"! Якби не їхнє "Украбілі", я б не слухав "Рокабілі". Живий виступ Рівненських "гвинтів", "рве" незрівнянно сильніше за їхні ж диски.
Тельнюк: Сестри! В живу - подобаються.
Тарас Компаніченко! Те що був на його виступі позавчора, тільки підсилює бажання послухати ще раз.
"Інтернет", правда, на сьогодняшній вечір "малює" погану погоду, і Майдан Незалежності виключенням не буде, але це ж День Героїв...
Кому все це не цікаво, там неподалік (на Європейській площі) паралельно, кажуть, "Скорпи" "агітуватимуть" Киян за регіони...
|
|
|
|
|
Serega
Ветеран
|
|
|
|
|
|
Alex Kay
Ветеран
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 24-05-2008 22:28
(24-05-2008 12:14)Serega link писал(а):Ще є пародія на ВВ під назвою \"Мандри\" Да ну шо Ви таке кажете, Serega?
ВВ гурт неповторний, тому пародій на нього просто не існує!
"Мандри" слухаю з 1998 року, і ніразу не помічав у них з "ВВ" нічого спільного.
Знаєте, може Вам так здається, бо Ви не так багато їх слухаєте? У Мандрів самобутні, але простенькі мелодії, і ще простіші тексти. Зате гарна якість запису, і головне, дуже позитивна "заспокійливо-цілюща" енергетика. Останній їх студійник дуже вже "попсонутий", і текстово (і словарно) одноманітний, але "в перемішку" з іншими виконавцями - нормальний!
(Отредактировал 24-05-2008 в 23:28 IZ SELA.)
|
|
|
|
|
Serega
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 26-05-2008 11:07
(24-05-2008 22:28)IZ SELA link писал(а):[quote author=Serega link=topic=3990.msg97605#msg97605 date=1211620495]
Ще є пародія на ВВ під назвою \"Мандри\" Да ну шо Ви таке кажете, Serega?
ВВ гурт неповторний, тому пародій на нього просто не існує!
"Мандри" слухаю з 1998 року, і ніразу не помічав у них з "ВВ" нічого спільного.
Знаєте, може Вам так здається, бо Ви не так багато їх слухаєте? У Мандрів самобутні, але простенькі мелодії, і ще простіші тексти. Зате гарна якість запису, і головне, дуже позитивна "заспокійливо-цілюща" енергетика. Останній їх студійник дуже вже "попсонутий", і текстово (і словарно) одноманітний, але "в перемішку" з іншими виконавцями - нормальний!
[/quote]
Поставив диск "країна мрій" - відразу ж про ВВ подумав Звичайно, це не копія ВВ, більш "народне" виконання, але й вірші й репертуар дуже нагадують воплі, тому й перше, шо спадає на думку - пародія...
Естественных дел мастер...
"...обучение редко приносит плоды кому-либо, кроме тех, кто предрасположен к нему, но им оно почти не нужно..." (Гиббонс)
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 28-05-2008 22:43
(26-05-2008 11:07)Serega link писал(а):Поставив диск \"країна мрій\" - відразу ж про ВВ подумав Звичайно, це не копія ВВ, більш \"народне\" виконання, але й вірші й репертуар дуже нагадують воплі, тому й перше, шо спадає на думку - пародія... Приємно оформлений "концертний" CD Мандри "У країні мрій" слухав 2 рази. Вперше як тільки придбав, і 2-й оце позавчора, із-за Вас Serega. В обох випадках диск "порвав" мого малюка , ну а для мене - це приємне нагадування про атмосферу на одній із "Країн мрій" (я ж, звичайно на всих їх побував ). А взагаліто, після прослуховування враження таке, що не так вже й важко з Вами не погодитися, якщо ВВ розглядати поверхнево і однобоко
|
|
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|
|