Щира Українська Музіка
Автор Сообщение
Huboy Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 24-02-2008 17:38
Кстати, по теме ветки. Кроме Квитки из нашей музыки меня пока никто не зацепил. Так, что бы по настоящему, с мурашками по спине или комком в горле. Могу под настроение ВВ послушать, но под такое настроение больше подходит Ленинград. Biggrin

- Не надо лишать кузена Бенедикта невинных удовольствий, столь естественных в его возрасте...
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 25-02-2008 00:11
(24-02-2008 17:38)Huboy link писал(а):Могу под настроение ВВ послушать, но под такое настроение больше подходит Ленинград. Biggrin
Значить, покищо, ВВ до тебе повернулись тільки однією своєю гранню. Biggrin І ту вони вже невідворотньо втрачають...
Найти все сообщения

JRA7 Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 25-02-2008 12:10
Якось мені попався диск "Сучасна українська етніка", це музична добірка від Олега Скрипки, так ось там почув
"Сонцекльош" і "Вася клаб", які мені припали до смаку. Потім докупив окремий диск "Вася клаб". Подобається.
Найти все сообщения

IhorP Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 03-03-2008 12:51
Був вчора на концерті в честь 120 річниці Барвінського Василя в філармонії.
Концерт з 2-х частин в основному фно. На першій частині солодко виспався і
вже намірився йти додому в перерві. Але побачив нашого мера з жінкою
і затримався. А - опше-то не зовсім спав - дядько Яр Боженко суперово зіграв
фортепянний концерт - чітко і з пристрастю навіть. Зато от друга частина виявилася
надзвичайною. Фортеп`янний секстет - геніальний твір! Якби хто записав на діск то я би
зразу побіг купувати. 5 смичкових і фно. Заграли суперсько! 6 частин 4 з яких
коротенькі но які вони цікаві! Я просто в захваті. Шкода шо кляті кагебісти
спалили рукописи другого секстету який кажуть був ше патяжніший!
На остаток виступив оркестр Академія - оце де є оку притулитися! Скрипальок відбирали
на конкурсах краси напевно - всі > 176 і 90x60x90! Услада вуху і оку!
Грали стоячи ;-D

Måske
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 17-03-2008 03:14
...І хоча «Гайдамаки» один з моїх найулюбленіших гуртів, на їхній концерт (заключний в європейському турі і перший сольний у Києві) я вирішив не йти. Гадав, що наврядчи встигну з „недалекого” робочого відрядження, та й ставлення до гурту в мене досить таки критичне. Маючи всі попередні їхні альбоми «Гайдамаки», «Богуслав», «Перверзії» ну і останній: «Кобзар» (на підтримку якого і відбувався концерт), слухаю їх пісні вибірково, висмикуючи у «тематичні» збірки за своїм смаком. Геть не довподоби мені у деяких треках «примітивно-пошлуваті-шароварницькі» тексти, ото і «вибраковую»… Але друзяки купили таки квиток і на мене. Тож довелося як пошвидше „влітати” в вечірню столицю – саме був «День Звільнення Києва», тобто одна із п’ятниць. Із "запізненням всього лиш на 30 хвилин, я займав своє місце в глядацькому залі Жовтневого палацу, під загасаюче освітлення – якраз встиг на початок. Початок. Вихід музик без зайвої „помпи”. Звук глухий ніякий. Ярмола (вокаліст), в піснях більше говорить (чи то тіпа читає) ніж співає, чим не перестає мене дратувати. Але, пісень так через сім, звук „підрихтували”, і невдовзі мої вуха опинилися у полоні „концертно-динамічної” ритм секції, „роково-ревущої” гітари. На фоні цієї „рок-артилерії” „етно-солодкі: акордеон, труба, та час від часу ,бандура і сопілка. Ну що ще треба для щастя „етнорокеру”. Один із хітів „Маланку” виконала маленька Маланка Леньо – донька акордеоніста. Було дуже зворушливо і як завжди по Гайдамацьки драйвово. Дівчинці надарували море квітів. Взагалі музикам навручали чималенько букетів, що приємно здивувало. Якби не „слабувата”, як на мене, в деяких піснях "лірика" Ярмоли і не його „вокальний дар”, що явно не дотягує до рівня інструментального виконання „Гайдамаків”, гурт був би ще більш „бомбовий”. Правда, добряче „зіграні” хлопці, однозначно зал „порвали”! Та й мене „порвали”. Чого тільки були варті "сольні вихиляси" акордеоніста, та й труба... На біс викликали тричі, при чому майже ніхто з глядачів не покидав зал передчасно. Кожен вихід на біс був (непобоюся цього слова) неповторним! Ярмола наприкінці, таки, розспівався (якщо дозволите це назвати співом, але може то булиб уже й не "Гайдамаки", аби мав він "солов`їний голосочок"). Загалом виступ був потужним і зворушливим одночасно...
...Рок-концерти пошановую. Гріють мене незабутні враження від виступу DIO в палаці „Україна”, „UDO» („Accept”) в КПІ. ”Therion” в НАУ, правда, вже менше вразив, там я зрозумів, що на дисках з оркестром і хором, мене шведи сильніше чіпляють. А от „Юрайхіп”, „Хелоуін”, „БлайндГардіан”... – непішло мені. І перестав я „виносити з дому свої кровно зароблені нелегкою працею”. Хоча приємно коли цілі зали підспівують своїм іноземним кумирам, але одночасно прикро, що ті ж „Гайдамаки” чи „Ot vinta», більше дають концертів за кордоном ніж у себе вдома...
Про останній Гайдамацький диск „Кобзар” скажу, що непоганий в цілому. Тобто, мені є що з нього „насмикать у свої збірки на болванки”. А одному дружбанові як дав послухать, то ще 4 штуки попросив йому докупити, мовляв, є в ного знайомі що таке полюбляють. Ну це кожному своє... Запис робили у „Поляндії”, що позитивно відзначилось на звучанні. Особливо гітари. На всіх попередніх альбомах вона була неймовірно сухою і тріскотливою, а це „помасивнішала”, „пожирнішала”, хоча для мого „дружбана металюги”, втратила „рокерський „надрив”. Ну то таке...
http://umka.com.ua/ukr/catalogue/folk-ro...obzar.html
http://nashformat.com.ua/shop/index.php?productID=1305
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 17-03-2008 03:42
От, таки, скучив я за "рідним форумом" - "попатякаю" ще трошки...
(25-02-2008 12:10)JRA7 link писал(а):Якось мені попався диск \"Сучасна українська етніка\", це музична добірка від Олега Скрипки, так ось там почув
\"Сонцекльош\" і \"Вася клаб\", які мені припали до смаку. Потім докупив окремий диск \"Вася клаб\". Подобається.
Щось не траплявся мені на очі такий диск, незважаючи на мій "фанатизм", щодо творчої діяльності Скрипки. Улыбка
"Сонцекльош" і на "Вечорницях" і на "Країні мрій", та й диском "прокотився" повз, хоча ніби й неподалік, моїх музичних вподобань...
А от, прослухавши на тому ж таки CD "Українська героїчна пісня" де представлена "Чорна гора" "Васі клаб", я нарешті розпакував подарований мені Huboy-єм альбом "Конокрад". (Паша звиняй - все руки не доходили). Домашні мене посварили: чого до сих пір "ховав від них цей диск"?. Улыбка ...Сьогодні приятельське подружжя в гості заходило - теж "Чорна гора" та "Ізмєна" вразили! І записано "смачненько" так!..
Найти все сообщения

ViktorXP Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 24-03-2008 19:00
Здоровенькі були!
Вирішив прочитати гіляку з початку до кінця - ледве осилив. Про що бува пишуть...
Люблю народні пісні, але мене коробить академічність їх виконання. Більш до смаку творчість "От вінта", класно переспівують народні пісні "Мед хедс".
Та й з "новодєла" є достойні і музика і слова. Навіть того ж ТНМК іноді прориває, коли слова з музикой один одного знаходять, в середньому на диск 2-3 пісні достойні.
Недавно придбав диск Сергія Захарця. Чувак прикольно грає, а якби грав мовчки - ціни б йому не було!
Окремо хочу відзначити Макса Чорного, особливо альбом "Нова укр. етномузика". Happy0144
Мо хто зна, де можна роздобути диск "Мен саунд"?
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 25-03-2008 04:37
(24-03-2008 19:00)ViktorXP link писал(а):Мо хто зна, де можна роздобути диск \"Мен саунд\"?
Дак осісьо ж нібито вони: Улыбка
http://nashformat.com.ua/shop/index.php?productID=616
Найти все сообщения

IhorP Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 25-03-2008 11:44
(24-03-2008 19:00)ViktorXP link писал(а):Люблю народні пісні, але мене коробить академічність їх виконання.
хехе - як я був підлітком то теж всякі скорики і колеси мене харили
но врем*я бере своє - і таку можна сказати спаплюжену консерваторіями
і ораторіями музіку почав сприймати... еххх - старість - не радість Sad

Måske
Найти все сообщения

Ziggy N. Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 17-04-2008 12:46
Слухаю другий день Катю Чілі. Пруха! Happy0144

Absolute positive!
Найти все сообщения

ViktorXP Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 17-04-2008 18:43
Роздобув альбом Ігоря Закуаса і зед-бенд "Коломийки live" - гарно хлопці грають. Мені сподобалось. Happy0144
Найти все сообщения

Norma Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 18-04-2008 02:56
Попали мне на днях два альбома Квитки Цисык "Два кольори" 1989г. и "Пісні з України" 1980г.

Первый не пошел, а второй ну просто божественный, седьмой раз подряд слушаю,сто лет со мной такого не было.

Виталий (Витос) ты кажись искал ее альбомы.
Найти все сообщения

Ziggy N. Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 18-04-2008 15:10
меня свежая укрпопса местами радует. Только записана хреново :`(

Absolute positive!
Найти все сообщения

spk Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 18-04-2008 23:25
А для мене українська музіка почалася з Маренечив, і Гнатюків (батька та сина). Потім, випадково, мандрували по селах Прикарпаття. Але було це ще за комуністів.

Наступна хвиля була в Києві: "Коллежский Ассесор", "РаББота Хо". Було цікаве, але.

А потім легендарний концерт в КПІ (86 чи 87? рік). Мене як раз до лав Радянської Армії забирали. Ось то було дійсно щось абсолютно нове, автентичне та несподіване: тоді вперше з"явились ВВ, Гади, Віка Впадій, Ірочка Білик (саме Ірочка: вона тоді була така тендітна та романтична дівчинка тай чудові власні пісні співала). Тоді "Танці" ВВ просто водночасно стали іконою для всіх молодих та безтурботних, а кращим було визачено не Скрипку чи Здоренка, а Піпу (як він класно вдав напівдауна на сцені!). З"явилось безліч різних гуртів, які мандрували по районих клубах. Я тоді знався із "Жабою в Дирижаблі". Такі кумедні були, і небагато хлопці потребували...

А вже потім з"явились "Пікардійська Терція", "Брати Блюзу" (жодного концерта в Україні?) та Руслана із чоловіком з Різдвяними концертами у Львові. До речі, її альбом "Дикі Танці" я дійсно люблю. Також досить цікаво було слухати експерименти "Скрябіна" . Стоп, забув, нью-ейдж-джаз хвиля: "Ер Джаз", Шгор Закус з друзями та джазові програми на "Радіо-Континент" Льоши Когана і офігені джазові ефіри ВВС о полуночі на після програми Когана. І знову стоп: треба ще згадати легендарну програму "Гарячий Компот" на УТ-1. Цу було десь на початку 90-х Хлопці вдало миксували і непотріб, з якого відверте стьобались, і серьозну музику на кшталт прог-рока.

Остання хвиля, це перш за все відверта політ-музика та громадянська позиція. Сашко Положинський - мужчина. Звичайно ВВ - вже метри.

Зовсім цікавий свіжачок: "От вінта", "Перколаба", "Гуцул Каліпсо" та деякі російськомовні хлопці, наприклад "Я и друг мой грузовик". Алеж десь зникають після першої платівки чи жевріють по клубах.

Така богата країна на музикальні ідеї і чомусь така безпорадна.

Capitalism will gladly sell the rope used to hang itself
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 20-04-2008 00:40
(18-04-2008 02:56)Norma link писал(а):Первый не пошел, а второй ну просто божественный, седьмой раз подряд слушаю,сто лет со мной такого не было.
І в мене теж саме, було! Спочатку вдома, потім на роботі. В конторі, пару місяців більше нічого й не ставили - і всі завжди "за".
Найти все сообщения

LOKER Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 08-05-2008 15:22
Украинские песни (Украина ПЕСЕННАЯ)
http://www.tonnel.ru/?l=music&alb=2955

Украинская Эстрада (Хиты Украинской Эстрады 60-х лет)
http://www.tonnel.ru/?l=music&alb=3507

Там где-то ещё были украинские застольные песни, но чегой-то не вижу...

отнюдь не любитель советской техники (хотя и был активным участником изготовления БАМЗ), но сочувствующий...
Найти все сообщения

ViktorXP Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 12-05-2008 12:51
Оце на вихідних зацепив диск BraviBelli. Класно грають.
http://bravibelli.com/
Найти все сообщения

RVMRVM Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 12-05-2008 13:46
Недели две назад купил старый журнал "Стерео/Видео" за ноябрь 2007 г. Интересовал один обзор в нем.
Заодно, думаю, послушаю диск-приложение - должна была быть подборка из молодых джазовых московских коллективов. Когда купил и принес домой, вижу - диск другой, называется "Своє", сборник украинских рок-групп (видно в украинское издание вкладывают другие, "наши" диски).
Так вот. Решил для порядка послушать, не выбрасывать же сразу...
Вообще, я немного офигел - настолько мне понравилось. Большинство композиций на нем - неизвестной мне ранее групки ТрансФормер (г.Полтава), они же выступили и эдакими инициаторами компиляции этого диска. Переслушивал несколько раз, и с каждым разом, все с бОльшим удовольствием.
Молодцы ребята, отлична музыка !!!
Даже заказал для себя все их три студийных альбома, думаю не разочаруют.
Кто не слушал ТрансФормер - советую, многим должно понравиться.
Найти все сообщения

spk Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 13-05-2008 22:32
Володя, "Брати блюзу" і Ігор Закус (звичайно окремо!): слухаю щодня. Дійсно гордий з того, що в нас є такі музики, та не зважаю на нашу безпорадність.

Capitalism will gladly sell the rope used to hang itself
Найти все сообщения

IZ SELA Не на форуме
Ветеран

Re: Щира Українська Музіка! Хто-небуть, що-небу&# / 14-05-2008 02:22
А ці, "Брати блюзу" і Ігор Закус, в якому стилі?..Wink
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS