Электростатические панели
Автор Сообщение
Svjatoslav Не на форуме
Ветеран
*****

Откуда: Бердянськ
Сообщений: 1 169
Репутация: 326
RE: Электростатические панели / 25-02-2024 13:39
Ви фактично самі відповіли на своє питання.
Якщо сам Оскар не зміг цього зробити, значить, тут наявні принципові, непереборні технічні вади. Бо споріднені з АМТ ізодинамічні АС з плоским, а не згорнутим в зморшки випромінювачем, які створені на повний діапазон, давно існують.
Значить, навіть ВЧ АМТ погано працюють на нижньому краю свого діапазону, з тих же причин, що взагалі унеможливлює НЧ варіант.
Смуга роботи АМТ знизу обмежена вищенаведеною причиною. Смуга зверху тед обмежена самим принципом випромінювання з "кишеньок" певної, однакової ширини та глибини. Остання вада АМТ значною мірою усунена в круглих конструкціях, із змінною шириною та глибиною "комірок".

Якщо розмістити електростатичні панелі (для імітації роботи АМТ) не плоско один навпроти одного, а під деяким кутом, "рупором", то можливо буде подолано слабкість статичного "мотору". Хоча така конструкція випромінювачам буде і ускладнена, але можливі переваги з боку сильного збільшення чутливості можуть переважити. Все таки зібрана гармошкою, не натягнута мембрана, і окремі статичні панелі, це різні речі в конструктивному плані. До речі, статики теж виготовляються на повний діапазон.

Прослуховування робив і із залученням жіночих вух, які на порядок чутливіші за наші, чоловічі.
Головка ЕSS вбудовувалась в трьохсмугову АС, з вирівнюванням чутливості і провіркою узгодження з фільтром. Частота зрізу фільтра була в межах дозволеного робочого діапазону, порядок фільтру - другий. Але підсилювач використовувався з високим вихідним опором. Можливо, остання обставина і дозволила почути шелест.
(Отредактировал 25-02-2024 в 13:43 Svjatoslav.)
Найти все сообщения
 
Цитировать
 Выразили согласие: baheba


Сообщения в этой теме
RE: Электростатические панели - Svjatoslav - 25-02-2024 13:39

Переход:


Пользователи просматривают эту тему: 13 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS